Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Helcia zaciekawilas mnie z tym wiesiolkiem:-)
Nie wiedziałam ze on zagęszcza krew:-)Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
Brak kropka:(
3 stymulacja
Sierpień 2021
1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
Gucik wrote:Helcia zaciekawilas mnie z tym wiesiolkiem:-)
Nie wiedziałam ze on zagęszcza krew:-)
Też mnie to z martwiło, ale czytam o właściwosciach wiesiołka i wręcz przeciwnie, właśnie rozrzedza krew, nie zagęszcza 🙂
'Rozrzedza krew. Olej sprzyja rozrzedzeniu krwi, co jest bardzo ważne, gdy istnieje ryzyko zakrzepowego zapalenia żył. Biorąc pod uwagę, że olej jest dobry dla naczyń krwionośnych, zaleca się stosowanie go w złożonym leczeniu żylaków.'Gucik lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dziewczyny źle napisałam, nie zagoszcza krwi, ale może doprowadzić do powstawania zakrzepów. To chyba tylko w przypadku długiego stosowania. To Was nastraszyłam 🙈
Gucik - nie miałam drożności. Ostatni cykl Też był niemal idealny a ciąży nie było 😥 Jeśli znowu się nie uda to na kolejną wizytę idę z badaniami nasienia męża. Później pewnie będzie drożność...
Dzięki za wsparcie dziewczyny, ehh oby się udało. ❤🍀
Witaj Daisy, ja nie pomogę. Nie miałam problemów z tarczycą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 21:44
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Gucik wrote:Olaola90 nie płakaj nam tu, jestesmy razem w tym!
Jeszcze wyjdzie słońce 😚
Czasem cos sie dzieje z jakiejs przyczyny i nagle pojawia sie szczęście, calkiem nieoczekiwanie gdy juz sie człowiek nie nastawia.
Duzo ostatnio slyszalam od znajomych ze laparoskopia pomogla w zajsciu w ciążę.
Gucik no już nie płakamale małpy dalej brak... dzisiaj też pare razy w toalecie na papierze tylko zabarwiony śluz. Ale czekam bo sama nie wiem od kiedy mogę znowu brać letrozole i na kiedy umawiać nową wizytę. Ja miałam udrożnione oba jajowody w lutym i niestety to nie pomogło, rozwiązujemy różne inne problemy ale nie wiem co jeszcze jest nie tak. Moze w najblizszym cyklu naklonie lekarza do jakichs badan typu wrogosc sluzu albo przeciwciala plemnikowe lub trombofilie, chcialabym to wszystko tez sprawdzic bo jesli mam 2 pierwsze to na ciaze szansy naturalnie brak chyba ze po farmakologii a jesli mam jakas mutacje z trombofilii to moze i zaplodnic sie uda komorke ale np sie nie zagniezdzi w macicy. Takie rozkminy
31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
nick nieaktualnyHelcia wrote:Pękło wszystko samo, bez Ovitrelle
właśnie wyszłam od dr- wszystko ładnie, znowu warunki piękne. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki 😊
Powodzenia 🍀🍀 trzymam kciuki żeby się udało 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 22:08
Helcia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, Olcia wiem przez co przechodzisz ale uwierz że minie kilka dni i to okropne samopoczucie przejdzie. Helcia gratulacje. Oby to był ten cykl!
Ja na pełnej zaliczyłam dzisiaj pierwszy ostry trening na siłowni, od dwóch tygodni wjechała dieta o niskim ig i mega płodna i niestety zero cukru:) mój mąż przygotowuje się do maratonu, nie pali, piję raz w tygodniu wiec o niego jestem spokojna.
Do tego czekam na kuriera z omegą 3 i koenzymem Q10 i właśnie acardem. Stwierdziłam że będę brała profilaktycznie ten acard. Paliłam iqosa ostatnie 3 lata wczensiej papierosy z 5 lat , rzuciłam niedawno wszystko więc myślę że acard w moim przypadku profilaktycznie się sprawdzi biorąc pod uwagę wszelkie zanieczyszczenia. Powodzenia dziewczyny ❤️Helcia, Domma lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
No dziewczyny jednak 2 dni plamień a od dzisiaj @ w pełnej sile, od 4 rano plakalam z bolu... w pracy poprosilam o zdalna bo na urlop mam teraz za duzo pracy. Jest ok widocznie tak mialo byc. Od niedzieli zaczynam na nowo letrozole i zobaczymy, nie poddajemy sie
musze na pewno ogarbac temat tej trombofilii i sluzu i przeciwcial, bede rozmawiac z lekarzem sprobuje sie na 11dc umowic na wizyte. Powodzenia dla was wszystkich ;*
Szpacza223 lubi tę wiadomość
31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
Olcia współczuję, trzymaj się dobrze że już kolejna stymu za rogiem
dziewczyny jak to jest z bólem głowy u was ? Mam na myśli fazy cyklu a ból głowy. Mnie generalnie głową nie boli nigdy. A odkąd jem zdrowo ćwiczę dbam o siebie maksymalnie czuję od paru dni pobolewanie głowy i jakieś szczypanie w macicy dziwne myślałam że to może jakaś infekcja ale to tak w środku. Jestem dwa dni przed owu która no raczej nie wystąpi bo nie jestem na stymu.
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Olcia współczuję, trzymaj się dobrze że już kolejna stymu za rogiem
dziewczyny jak to jest z bólem głowy u was ? Mam na myśli fazy cyklu a ból głowy. Mnie generalnie głową nie boli nigdy. A odkąd jem zdrowo ćwiczę dbam o siebie maksymalnie czuję od paru dni pobolewanie głowy i jakieś szczypanie w macicy dziwne myślałam że to może jakaś infekcja ale to tak w środku. Jestem dwa dni przed owu która no raczej nie wystąpi bo nie jestem na stymu.
Może kochana za szybko przeszłaś na restrykcyjną dietę? I organizm się upomina? Czytałam kiedyś żeby te swoje nawyki żywieniowe zmieniać stopniowo i oczywiście stopniowo zaczynać ograniczać różne produkty z diety? Bo gdy za szybko to organizm szoku dostaję i może w ten sposób reaguje.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Agusia94 wrote:Może kochana za szybko przeszłaś na restrykcyjną dietę? I organizm się upomina? Czytałam kiedyś żeby te swoje nawyki żywieniowe zmieniać stopniowo i oczywiście stopniowo zaczynać ograniczać różne produkty z diety? Bo gdy za szybko to organizm szoku dostaję i może w ten sposób reaguje.
I mnie ogólnie głowa często boli w ciąży o dziwo i na całe szczęście mniej ale najczęściej to przed miesiączką. I może nie masz cyklu stymulowanego ale owu może będzie te nasze organizmy są tak dziwne że wszystkiego możemy się spodziewać 🙂 mam nadzieję że to na owu.Szpacza223 lubi tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Cześć dziewczyny! 🙂
Od jakiegoś czasu śledzę forum i postanowiłam, że również się udzielę.
Staramy się o dziecko od 3 lat - bezskutecznie.
W tym czasie odwiedziłam wielu lekarzy, miałam robionych wiele badań, w tym rezonans i histeroskopie. Mąż również robił badania i lekarze stwierdzili, że wszystko ok. Nigdy nie została postawiona diagnoza co może być przyczyną takiego stanu rzeczy jeśli wyniki mamy wręcz wzorowe 🙁 Nie muszę Wam mówić jak wiele to nas kosztowało, i to nie tylko pod względem materialnym (bo większość badań i wizyt prywatnych), ale również psychicznie.
U mnie dodatkowo występują problemy urologiczne i mam kilka operacji za sobą więc założyłam, że to może być przeszkodą... Ale kilka miesięcy temu pojawiła się nadzieja, ponieważ trafiłam na specjalistę, który spotkał się z przypadkiem podobnym do mojego i wykonywał cc zakończone sukcesem. Oczywiście nie udało mi się dowiedzieć o szczegółach, ale tknęło to nowe siły we mnie.
Pierwszy raz podchodzę do monitoringu cyklu, mam przepisany Aromek. Przeczytałam jakie macie z tym doświadczenia i chyba nie martwią mnie niespodziewane bóle itd. tylko kwestia, że to również nie pomoże 🙁 Zastanawiam się czy od razu nie zacząć od dawki 2x1
Czy są tu jakieś dziewczyny ze schorzeniami urologicznymi, które po stymulowaniu zaszły w ciążę i mogą się podzielić swoimi doświadczeniami?
Mój przypadek lekarze oceniają jako "nietypowy", ale wierzę że póki są jakieś możliwości to muszę próbować walczyć o upragnione dziecko.
Czekam na Wasze komentarze! 🙂Starania od 2018
IO, AMH 6.2, cykle z owulacjami
Kwiecień 2022 - 🏥 IVF KrakOvi
5 dojrzałych komórek -> 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
Czerwiec 2022 FET 5.1.1 + EG
5 dpt - ⏸; 6 dpt - beta 34; 11 dpt - beta 846; 13 dpt - beta 2521.71; 16 dpt - beta 10870;
19 dpt - USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy, CRL 2.5 mm, widoczna ASP
Krwawienia do 12tc, cukrzyca ciążowa, skracająca się szyjka, nadciśnienie, 50 trudnych dni na patologii ciąży -> 38+1 - 2520g i 51cm Miłości
-
Ola przykro mi, ze @ przyszła 😥 trzymaj się !
Agusia- również sądzę,że może to być reakcja organizmu na zmiany (dieta). Może po prostu organizm nie jest przyzwyczajony do takich restrykcji i zdrowego stylu życia. Oby powoli przeszło. Teraz również zmieniła się pogoda, może zmiana ciśnienia robi też swoje. Mój mąż ostatnio skarżył się na bóle głowy, jak zaczął brać fertilman plus, być może organizm nie był przyzwyczajony do takich dawek witamin...
Witaj Blossom 😊Blossom lubi tę wiadomość
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
Blossom wrote:Cześć dziewczyny! 🙂
W tym czasie odwiedziłam wielu lekarzy, miałam robionych wiele badań, w tym rezonans i histeroskopie. Mąż również robił badania i lekarze stwierdzili, że wszystko ok. Nigdy nie została postawiona diagnoza co może być przyczyną takiego stanu rzeczy jeśli wyniki mamy wręcz wzorowe 🙁 Nie muszę Wam mówić jak wiele to nas kosztowało, i to nie tylko pod względem materialnym (bo większość badań i wizyt prywatnych), ale również psychicznie.
U mnie dodatkowo występują problemy urologiczne i mam kilka operacji za sobą więc założyłam, że to może być przeszkodą... Ale kilka miesięcy temu pojawiła się nadzieja, ponieważ trafiłam na specjalistę, który spotkał się z przypadkiem podobnym do mojego i wykonywał cc zakończone sukcesem. Oczywiście nie udało mi się dowiedzieć o szczegółach, ale tknęło to nowe siły we mnie.
Pierwszy raz podchodzę do monitoringu cyklu, mam przepisany Aromek. Przeczytałam jakie macie z tym doświadczenia i chyba nie martwią mnie niespodziewane bóle itd. tylko kwestia, że to również nie pomoże 🙁 Zastanawiam się czy od razu nie zacząć od dawki 2x1
Czy są tu jakieś dziewczyny ze schorzeniami urologicznymi, które po stymulowaniu zaszły w ciążę i mogą się podzielić swoimi doświadczeniami?
Mój przypadek lekarze oceniają jako "nietypowy", ale wierzę że póki są jakieś możliwości to muszę próbować walczyć o upragnione dziecko.
Czekam na Wasze komentarze! 🙂
WitajLepiej weź tak aromek jak lekarz zalecił. Jak dawka będzie za duza to dużo pęcherzyków urośnie a to też jest niebezpieczne ze względu na ciążę mnogą. Powodzenia
Blossom lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Blossom wrote:Cześć dziewczyny! 🙂
Czekam na Wasze komentarze! 🙂jak wiadomo są niewskazane. Jeżeli jest nowa nadzieja warto zaufać i poczekać.
Kiedy masz monitoring? trzymamy to wszyscy kciuki i życzymy dużo powodzenia, informuj na bieżąco jak tam u CiebieBlossom lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma
Monitoring zaczynam końcem września. Dzięki za rady, upewnię się u lekarza jak ma wyglądać dawkowanie bo nie mogę odnaleźć tej informacji w jego zaleceniach. Na pewno dam znać czy są jakieś efekty 🙂
Paulik_30
Biorę Miovelie, Miovelie Nac, inofolic combi. Zmieniłam też znacznie dietę (zgodnie z informacją na opakowaniu Mioveli, dieta niskowęglowodanowa <130g/na dzień).
O skuteczności jeszcze się nie wypowiem bo przyjmuję niespełna miesiąc taką mieszankę.Starania od 2018
IO, AMH 6.2, cykle z owulacjami
Kwiecień 2022 - 🏥 IVF KrakOvi
5 dojrzałych komórek -> 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
Czerwiec 2022 FET 5.1.1 + EG
5 dpt - ⏸; 6 dpt - beta 34; 11 dpt - beta 846; 13 dpt - beta 2521.71; 16 dpt - beta 10870;
19 dpt - USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy, CRL 2.5 mm, widoczna ASP
Krwawienia do 12tc, cukrzyca ciążowa, skracająca się szyjka, nadciśnienie, 50 trudnych dni na patologii ciąży -> 38+1 - 2520g i 51cm Miłości
-
Paulik_30 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie o suplementy.
Co bierzecie z wspomagaczy w zajściu w ciążę oprócz miovelia i ovarin?
A dla męża fertilman plus. No i zalecił stosowanie żelu fertilsafe.Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Dzisiaj 26 dc, 12 dzień po zastrzyku. Zrobiłam test. Zaraz pojadę na betę, w poniedziałek na druga żeby mieć 100% pewności, że to nie pozostałości po zastrzyku. Tymczasem delikatnie się cieszę, ale z rezerwą, bo to jeszcze po zastrzyku mogło zostac. I po prostu nie wierze, że to może być prawda, że w końcu się udało 😯 Patrzcie 😍
https://zapodaj.net/2a3b2235db294.jpg.html
Trzymajcie kciuki żeby beta rosła 🤞 proszę na razie bez gratulacji, bo później chyba się nie pozbieram, jak to tylko po ovitrelle jest falszywy wynik, albo test jakiś wadliwy.
Jakie macie doświadczenie w testowaniu po ovitrelle? 12 dnia po ovitrelle wychodził Wam jeszcze falszywie pozytywny test?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 07:13
Domma, Bunia96, Ves, kamisia lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka2021 wrote:Dzisiaj 26 dc, 12 dzień po zastrzyku. Zrobiłam test. Zaraz pojadę na betę, w poniedziałek na druga żeby mieć 100% pewności, że to nie pozostałości po zastrzyku. Tymczasem delikatnie się cieszę, ale z rezerwą, bo to jeszcze po zastrzyku mogło zostac. I po prostu nie wierze, że to może być prawda, że w końcu się udało 😯 Patrzcie 😍
https://zapodaj.net/2a3b2235db294.jpg.html
Trzymajcie kciuki żeby beta rosła 🤞 proszę na razie bez gratulacji, bo później chyba się nie pozbieram, jak to tylko po ovitrelle jest falszywy wynik, albo test jakiś wadliwy.
Jakie macie doświadczenie w testowaniu po ovitrelle? 12 dnia po ovitrelle wychodził Wam jeszcze falszywie pozytywny test?Malinka2021 lubi tę wiadomość
Ona- badania ok
On- badania ok
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥