X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Domma Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:
    Tydzień się nie odzywałam, dzisiaj 26dc a wczoraj odstawiłam progesteron i zrobiłam profilaktycznie test ale bialutko :( ladny cykl byl, owu bez ovitrelle mialam jakos 14-15dc ale moze nie wstrzelilismy sie czasowo? Wtedy ostatnie starania byly w 14dc... jakos sie nie nastawiam, bardziej chyba czekam juz na małpe. Troche spokojniej jakos do tego podchodze duzo lepiej psychicznie sie czuje wiec moge tylko zyc nadzieja ze kiedys w koncu sie uda ;) ale tli sie jakies swiatelko ze poki okresu nie ma to moze moze... spodziewam sie go gdzies kolo soboty. Troche mnie piersi bola nic poza tym ale to moze byc efekt przeroznych tabletek, zwykle przed okresem mi uderzal tradzik a teraz nic. Zobaczymy, maz przytula pociesza i mowi ze on wierzy ze sie nam uda ;)

3mam kciuki, ja w udanym cyklu też nie miałam standardowego uderzenia trądzika więc ✊✊✊✊

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • OlaOla90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma a inne objawy miałaś pomijając brak miesiączki? Przepraszam nie pamiętam czy o tym pisałaś, ale chyba też trochę czekałaś na pozytywny test? Edit. Już pamiętam bylaś po IUI z niby niepękniętym pęcherzykiem?;)
    Napisałabyś do której kliniki i którego lekarza chodziłaś na IUI? Po 26 miesiącach starań będziemy może postawieni przed decyzją o wyborze kliniki...
    Raczej zawsze czytam o objawach, że jedną bolą piersi albo rosną.. inne się źle czują albo bolą dziwnie brzuchy, lędźwia. Są tu jakieś szczęśliwe które nie miały żadnych objawów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 12:57

Bunia96 lubi tę wiadomość

31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
    Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
    06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
    08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
    09.21r. powtórka + ovitrelle
    10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle

29.10. (31dc) Beta 1890
    16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
    30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
    21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
    18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g :)
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90- ściskam kciuki, żeby @ nie przyszła :) jeszcze nic straconego

Jeśli chodzi o infekcje pochwy, to ja mam z tym czasami problemy ;/ dr kazał mi po miesiączce stosować lactovaginal- globulki dopochwowe, płukać irygatorem z Tantum Rosa i przyjmować sporo wit.C bo podobno zakwasza mocz, a dzieki temu trudniej o infekcje.

Gucik lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    OlaOla90- ściskam kciuki, żeby @ nie przyszła :) jeszcze nic straconego

Jeśli chodzi o infekcje pochwy, to ja mam z tym czasami problemy ;/ dr kazał mi po miesiączce stosować lactovaginal- globulki dopochwowe, płukać irygatorem z Tantum Rosa i przyjmować sporo wit.C bo podobno zakwasza mocz, a dzieki temu trudniej o infekcje.

Dzięki Helcia, biore wit C i czekam na wyniki

Też bardzo uwazam krzywdzące i pomijające jest stwierdzenie, ze po poronieniu dopiero mozna acard brac..
    Tym bardziej, ze czytalam, że acard pomaga zagniezdzic zarodek w macicy..
    Dzięki niemu moze dojść do ciąży.
    Tez czuje sie olewana przez swoich lekarzy dlatego czasem warto skorzystac z swojego przeczucia.

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik- ja nie byłam nigdy w ciąży, a gin zalecił mi brać acard od 6 do 16 dc. Powiedział, że jak zajdę w ciążę to również mam brać acard. Z tymi lekami to na pewno każda z nas ma inny organizm, i profilaktyka jest dobierana indywidualnie. Niektóre leki i suple mogą zagęścić krew (np. wiesiołek) więc acard ładnie ja rozrzedzi.

A skąd jesteś? Może warto wybrać się raz na jakiś czas do innego lekarza?

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

• Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik wrote:
    Dzięki Helcia, biore wit C i czekam na wyniki

Też bardzo uwazam krzywdzące i pomijające jest stwierdzenie, ze po poronieniu dopiero mozna acard brac..
    Tym bardziej, ze czytalam, że acard pomaga zagniezdzic zarodek w macicy..
    Dzięki niemu moze dojść do ciąży.
    Tez czuje sie olewana przez swoich lekarzy dlatego czasem warto skorzystac z swojego przeczucia.

Jeśli uda mi się skorzystać z refundacji na gonadotropiny to wezmę i przy okazji w końcu zrobię te testy, a jak bez refundacji to chyba się nie zdecyduje, bo to po raz kolejny będzie wyrzucenie ładnych kilka stówek w błoto 🤷‍♀️

• Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dzisiaj mam 3 dzień cyklu i zaleczlam brać lamette. Mam nadzieję że podziała. W przyszły czwartek w 11 dc mam stawić się w klinice na insemiancji nasieniem dawcy. Mam pytanie czy nie powinna najpierw lakarka sprawdzić mi czy pęcherzyki są urosly itp. A nie z góry nastawić się ze mam brać lamette a między 10 a 12 dc stawić się na insemiancje?

Paprotka lubi tę wiadomość

• Mujer Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:
    Domma a inne objawy miałaś pomijając brak miesiączki? Przepraszam nie pamiętam czy o tym pisałaś, ale chyba też trochę czekałaś na pozytywny test? Edit. Już pamiętam bylaś po IUI z niby niepękniętym pęcherzykiem?;)
    Napisałabyś do której kliniki i którego lekarza chodziłaś na IUI? Po 26 miesiącach starań będziemy może postawieni przed decyzją o wyborze kliniki...
    Raczej zawsze czytam o objawach, że jedną bolą piersi albo rosną.. inne się źle czują albo bolą dziwnie brzuchy, lędźwia. Są tu jakieś szczęśliwe które nie miały żadnych objawów?

U mnie ból piersi pojawił się bardzo niedawno, jakieś 2 tygodnie temu chyba a jestem w 9 tygodniu. Jedynym objawem był ból brzucha typowo miesiączkowy ale nie tak silny i ból kręgosłupa. Jeszcze w piątek zanim zrobiłam test byłam na masażu, który dostałam na urodziny. I bardzo mnie zastanowił fakt, że przy masażu pleców w części lędźwiowej myślałam że odlecę z bólu. To był jedyny objaw. Żadnej nadwrażliwości na zapachy, mdłości, nic totalnie.

Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale zobaczycie, w najmniej oczekiwanym momencie się uda. Już Wam kiedyś pisałam, że tego cyklu miało nie być. Trzeb walczyć do końca! Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 😘

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:
    Ziębaclinic

OlaOla90 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam drugi raz sprawdzić czy ciebie urosło i nic. Cykl bezowulacyjny... nigdy tak nie mam, no ale tłumacze sobie że to normalne, czasem każda kobieta może mieć ale akurat w pierwszym cyklu po laparoskopii?! Dostałam luteinę na wywołanie miesiączki..
    a ja akurat super zdrowo jadłam, zero słodyczy, cukru itd. Brałam pierwszy miesiąc wiesiołek, miałam jeszcze częściowo L4 wiec odpoczywałam, dbałam o siebie a organizm mi odpowiada brakiem owulacji..

Paprotka lubi tę wiadomość

• Paprotka Debiutantka

Wysłany: 1 września 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka86 wrote:
    Witam. Dzisiaj mam 3 dzień cyklu i zaleczlam brać lamette. Mam nadzieję że podziała. W przyszły czwartek w 11 dc mam stawić się w klinice na insemiancji nasieniem dawcy. Mam pytanie czy nie powinna najpierw lakarka sprawdzić mi czy pęcherzyki są urosly itp. A nie z góry nastawić się ze mam brać lamette a między 10 a 12 dc stawić się na insemiancje?

Majeczka wydaje mi sie ze po 7 dniach beda ci tylko wlasnie sprawdzac jajeczka (tak jak u mnie jutro) i wtedy cos wiecej mozna powiedziec /przewidzieć. Mysle ze to niedozrozumienie. Najlepiej sie dopytac jeszcze, moze zadzwoń.
    Ps. Jesteś równo tydzień po mnie. Trzymam kciuki za ciebie 💪🏼

Majeczka86 lubi tę wiadomość

Starania 4lata😔
    👱‍♀️31 👱‍♂️33lata
    👱‍♂️Nasienie super ✅
    👱‍♀️HSG oba jajowody drożne ✅
    👱‍♀️Krew ✅
    Mięśniak na zewnętrznej ścianie 😬 (bedzie problem przy IVF)
    🤷‍♀️ Nieznany Powód bezpłodności
    1th IVI z MOH (gonalF) start 26.08
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, ja nie wiem wiele o inseminacji ale na zdrowy rozum to też uważam, że powinni najpierw sprawdzić czy urosły pęcherzyki... a może tak zrobią, tylko ktoś niedoprecyzował.

Bunia- niestety tak się czasami zdarza 😥 przykro mi. Ja dzisiaj idę do ginekologa zobaczyć czy pęcherzyki same pękły, tym razem nie brałam Ovitrelle.
    Trzymaj się! ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 06:58

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka wrote:
    Majeczka wydaje mi sie ze po 7 dniach beda ci tylko wlasnie sprawdzac jajeczka (tak jak u mnie jutro) i wtedy cos wiecej mozna powiedziec /przewidzieć. Mysle ze to niedozrozumienie. Najlepiej sie dopytac jeszcze, moze zadzwoń.
    Ps. Jesteś równo tydzień po mnie. Trzymam kciuki za ciebie 💪🏼
    Może mas, rację że to niedomówienie. Dopytam jak będę we czwartek przyszły.
    Dziękuję za trzymanie kciuków. Mam nadzieję że się uda.

• Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Majeczka, ja nie wiem wiele o inseminacji ale na zdrowy rozum to też uważam, że powinni najpierw sprawdzić czy urosły pęcherzyki... a może tak zrobią, tylko ktoś niedoprecyzował.

Bunia- niestety tak się czasami zdarza 😥 przykro mi. Ja dzisiaj idę do ginekologa zobaczyć czy pęcherzyki same pękły, tym razem nie brałam Ovitrelle.
    Trzymaj się! ❤
    Helcia też tak uważam. Zobaczymy na wizycie. Ja też niezaduzo wiem o inseminacji. Pierwszy raz będę miała. Jeszcze ta moja insulinoopronosc mnie dobija że przez nnia nie zajdę w ciążę

• Domma Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka86 wrote:
    Hmm dość ciekawe, jestem po dwóch inseminacjach. Miałam więcej monitoringów międzyczasie, sprawdzaliśmy reakcje na dany lek w przypadku braku reakcji w danym cyklu dołożona mi np. Menopur ( zastrzyk) byłam na conajmiej 4 monitoringach jak pęcherzyk miał odpowiednią wielkość otrzymywałam też zastrzyk na pęknięcie i po zastrzyku 36h miała inseminacje.

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:

Trzymaj się! ❤

Oby pękły!! Trzymam 🤞🤞🤞😁

Helcia lubi tę wiadomość

• OlaOla90 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam nadzieję a caly wieczor przeplakalam... pod wieczór bardzo dużo sluzu różowego czerwonego, od tamtej pory nic ale to już chyba zwiastun idącej miesiączki :( czekam czy uderzy dzisiaj w 27dc...

31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
    Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
    06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
    08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
    09.21r. powtórka + ovitrelle
    10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle

29.10. (31dc) Beta 1890
    16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
    30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
    21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
    18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g :)
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pękło wszystko samo, bez Ovitrelle :-) właśnie wyszłam od dr- wszystko ładnie, znowu warunki piękne. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki 😊

Domma, Anika89, Mujer, Gucik, Vivian, Szpacza223 lubią tę wiadomość

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Daisy123 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Czytam forum już dłuższy czas i w końcu się zebrałam żeby napisać. Gratuluje Wam wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za pozostałe:)
    My z mężem staramy się 3 lata, ponad rok w klinice niepłodności. Miałam za wysokie TSH więc biore euthyrox, reszta badań ok, nasienie super, jajowody drożne. To jest mój 7 cykl stymulowany letrozolem. W 19 dc pecherzyk miał 20 mm, a eno 10 mm. Do tego okropna infekcja.. dostałam globulki z zaleceniem brania po staraniach. Wczoraj z usg tarczycy dowiedziałam się że mam AZT. Pan dr zalecił wyeliminować gluten i laktoze. Mega mnie tym zaskoczył. Planuje jeszcze skonsultować wynik z innym lekarzem. Czy któraś z Was miała problemy z tarczyca? Sama dieta pomogła?

• Gucik Ekspertka

Wysłany: 2 września 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:
    Tak miałam nadzieję a caly wieczor przeplakalam... pod wieczór bardzo dużo sluzu różowego czerwonego, od tamtej pory nic ale to już chyba zwiastun idącej miesiączki :( czekam czy uderzy dzisiaj w 27dc...

Olaola90 nie płakaj nam tu, jestesmy razem w tym!
    Jeszcze wyjdzie słońce 😚
    Czasem cos sie dzieje z jakiejs przyczyny i nagle pojawia sie szczęście, calkiem nieoczekiwanie gdy juz sie człowiek nie nastawia.

Helcia gratuluję owulki swojej! Mialas droznosc jajowodow robiona?

Ja Kalisz, ale do lekarzy z Poznania chodze tylko prywatnie. Mam wrażenie, ze wszedzie to samo.
    Moze za duzo wymagam poprostu.

Duzo ostatnio slyszalam od znajomych ze laparoskopia pomogla w zajsciu w ciążę.

Wydaje mi sie ze duzo wiem już...

Helcia lubi tę wiadomość

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ