X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia84 wrote:
    Głowa do góry ;-) Swoją droga szkoda, że ten ginekolog nie podpowiedział Wam o badaniu nasienia. Trochę to nieodpowiedzialne z jego strony bo trzeba pamietac, że problem niepłodności dotyka pary a nie kobiety. Natomiast jeśli chodzi o drożność to ja akurat się cieszę że u mnie została zbadana na poczatku zanim podeszlam do stymulacji bo przynajmniej ten czynnik wykluczyliśmy.
    Helciu zróbcie badanie nasienia rozszerzone bo tam będzie określona m.in. koncentracja, ruchliwość i morfologia plemników. Posiewy zróbcie również ale to chyba z jednej próbki można badać.
    Właśnie chciałabym żeby zrobił te badania raz a dobrze, żeby nie musiał za chwile znowu nie musiał iść. Rozumiem, że może być potrzeba powtórzenia za jakiś czas.
    Myślę, że dr poszedł trochę na łatwiznę, trochę może mi na rękę, że najpierw z nadzieją spróbowaliśmy stymulacji. Teraz jeśli dalej się nie uda to będą pewnie kolejne badania.

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Właśnie chciałabym żeby zrobił te badania raz a dobrze, żeby nie musiał za chwile znowu nie musiał iść. Rozumiem, że może być potrzeba powtórzenia za jakiś czas.
    Myślę, że dr poszedł trochę na łatwiznę, trochę może mi na rękę, że najpierw z nadzieją spróbowaliśmy stymulacji. Teraz jeśli dalej się nie uda to będą pewnie kolejne badania.
    Helcia, zróbcie tez MAR test

• Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Helcia, zróbcie tez MAR test
    Musiałam wygooglować co to jest, bo o tym nie słyszałam. Myślisz, że będzie przydatne?

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Musiałam wygooglować co to jest, bo o tym nie słyszałam. Myślisz, że będzie przydatne?
    U nas to jest główny problem jeśli chodzi o nasienie tzn byłby mega gdyby nie ilość. Zrób na razie w klasie igg, jeśli coś wyjdzie todopiero w klasie iga.

Helcia lubi tę wiadomość

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellciu ściskam mocno i trzymam kciuki za powodzenie. Ja też, gdy poszłam pierwszy raz na stymulację, byłam mega podjarana, że w końcu ktoś znalazł na nas sposób i się od razu uda. Niestety tak to nie działa i nie jest powiedziane, że jak piękna owulka to od razu ciąża. Nie jest to budujące, co piszę, ale taka prawda niestety. Wniosek jedynie taki, że trzeba próbować do skutku. Kiedyś przyjdą słoneczne dni, a wtedy o tych przykrych się szybko zapomni 😘. Bądź dobrej myśli, skoro podejmujecie pewne działania, w końcu się uda.

Fruzia84, Helcia, Ves, Blawatek, Gucik, Bunia96 lubią tę wiadomość

• Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Hellciu ściskam mocno i trzymam kciuki za powodzenie. Ja też, gdy poszłam pierwszy raz na stymulację, byłam mega podjarana, że w końcu ktoś znalazł na nas sposób i się od razu uda. Niestety tak to nie działa i nie jest powiedziane, że jak piękna owulka to od razu ciąża. Nie jest to budujące, co piszę, ale taka prawda niestety. Wniosek jedynie taki, że trzeba próbować do skutku. Kiedyś przyjdą słoneczne dni, a wtedy o tych przykrych się szybko zapomni 😘. Bądź dobrej myśli, skoro podejmujecie pewne działania, w końcu się uda.
    Dziękuję :* to bardzo budujące! Jesteście niepowtarzalne i wiem, że mogę tu na Was liczyć! ♥
    Człowiek uczy się na błędach. Są momenty kiedy nie mam już siły, mąż mi pomaga, podnosi mnie na duchu, chociaż wiem, że sam też przeżywa.

Anika89, Fruzia84 lubią tę wiadomość

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    W połowie września mąż wszystko zrobi. Zrobi badania nasienia, posiew i morfologię. Już tak długo próbowaliśmy naturalnie sami i nic 😥 myślałam, że jak pójdę do dr od niepłodności to od razu się uda. A tu już 3 cykl, niektóre pary mają jeszcze więcej takich cykli 😥 i nic. To takie frustrujące. Ostatnio mnie jakoś to wszystko boli. No zobaczymy tak czy siak, co przyniesie ten cykl. I jak wyjdą badania męża.
    Cieszę się, że mam Was ♥️

My z mężem już rok jesteśmy w klinice, nasienie bardzo ok, drożność jest, owulacja jest, pękają, suplementacja itd a dzisiaj test negatywny 🤷‍♀️

• Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    My z mężem już rok jesteśmy w klinice, nasienie bardzo ok, drożność jest, owulacja jest, pękają, suplementacja itd a dzisiaj test negatywny 🤷‍♀️
    :( przykro mi. Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje ... ;/

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Ves Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helciu dziewczyny juz wszystko napisały - grunt do się nie poddawać i walczyć o swoje szczęście - każdemu po kolei się udaje 😉

Paulik przytulam mocno🤗 walcz dalej! Miałam to samo - niby wszystko gra i nic, dopiero po 22 miesiącach się udało ☺️

Agusia kochana! Słuchaj - mi te twoje objawy wyglądają na różę - to nie jest takie straszne chorobsko, ale czasem poza zimnymi okładami i trzymaniem nogi w elewacji nie wystarczy i konieczne mogą być antybiotyki 😔 dobrze b y było jakbyś mogła to skonsultować najlepiej z zakaźnikiem lub dermatologiem! Trzymam kciuki, że to może jednak zwykła opuchlizna. No i oczywiście musisz dużo leżeć z tą noga w górze i ja odciążać jak się da🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 15:30

Helcia, Paulik_30 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Helciu dziewczyny juz wszystko napisały - grunt do się nie poddawać i walczyć o swoje szczęście - każdemu po kolei się udaje 😉

Paulik przytulam mocno🤗 walcz dalej! Miałam to samo - niby wszystko gra i nic, dopiero po 22 miesiącach się udało ☺️

Agusia kochana! Słuchaj - mi te twoje objawy wyglądają na różę - to nie jest takie straszne chorobsko, ale czasem poza zimnymi okładami i trzymaniem nogi w elewacji nie wystarczy i konieczne mogą być antybiotyki 😔 dobrze b y było jakbyś mogła to skonsultować najlepiej z zakaźnikiem lub dermatologiem! Trzymam kciuki, że to może jednak zwykła opuchlizna. No i oczywiście musisz dużo leżeć z tą noga w górze i ja odciążać jak się da🙂
    Dziękuję za słowa otuchy ♥ po 22 miesiącach starań z pomocą lekarza udało się? też długo się namęczyłaś z tym wszystkim...

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:

Ves dziękuję za porady 🙃 wczoraj pojechałam na sor spedzilam tam 7 godzin bo noga zrobila się sina bardzo spuchła że nie mogłam ruszać palcami i opuchlizna szła do góry po łydce. Napisze w wielkim skrócie. Tak jak pisałam wcześniej zostałam tydzień temu ugryziona przez meszki i mimo lekarza masci i tego że mi to przeszło nagle wróciło i się rozlało z szybkością światła. Zrobili ki wyniki okazało się że mam zakażenie alergiczne i ten jad meszki zaczął atakować moje płytki. Najgorsze ze w ciąży nie mogę nic stosować oprócz maści. Lekarz powiedział że gdy nie będzie poprawy to mam natychmiast się zgłosić i będziemy zmuszeni podać antybiotyki a co gorsza sterydy bo takie silne mam to uczulenie. Na szczęście nie zagraża to mojej dzidzi i nie musiałam dodatkowo jechać na ginekolgie choć dostałam skierowanie także ale w piątek mam wizytę więc wszystko będę wiedziała 🙂 noga ciągle w takim stanie jak wczoraj. Zobavzymy jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 15:55

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Ves Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia trzymam kciuki że będzie tylko lepiej - dobrze ze pojechałaś do szpitala😊

Helcia półtora roku naturalnych starań i od lutego tego roku w klinice. Badania i stymulacja.

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Helcia półtora roku naturalnych starań i od lutego tego roku w klinice. Badania i stymulacja.
    Cudownie, że w końcu się udało ♥ dajesz nadzieję i mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 16:40

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Gucik Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helciu super, ze udalo Ci sie nakierunkować mezulka na badania. Miejmy nadzieję, ze beda dobre ale lepiej zbadac wszystko!

Ves- jesteś nadzieją🥰 gratuluję z calych sił. Pisz jak tam dzidzia sie rozwija:-))

U mnie kolejny cykl tym razem z clostybegyt + cycloprogynova biale tabletki tylko na wzrost endometrium. Plus zastrzyk ovitrelle.

I tak 3 cykle starań.. pozyjemy zobaczymy.
    Moze kiedyś w koncu:-)

Helcia lubi tę wiadomość

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedac dzis u pani ginekolog, zapytalam o hsg, byla zdziwona ze jeszcze o tym nie mowila, wyjaśniła po krótce co i jak i ze musi pobrac probki bakteryjne , pochwy i musze je zawiezc do laboratorium poniewaz musi miec ona pewnosc ze nie mam żadnej bakterii, pobrala mi wiec

1. Posiew pochwy: tlenowy + antybigram

oraz

2. Ureoplasma, mycoplasma, chlamydia trachomatis.

Plus cytologia ktora juz u siebie zostawila bo ostatni raz mialam w listopadzie
    Jesli wyniki beda negatywne mozna przeprowadzic hsg kontrastowe.

Mialyscie te badania?

Mi wyszlo lekkie zapalenie w cytologi bardzo nieznaczne. Miala ktoras z Was ktoras z tych bakterii?
    Jesli tak czy da sie to wyleczyc farmakologicznie czy raczej naturlane sposoby?

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik wrote:
    Bedac dzis u pani ginekolog, zapytalam o hsg, byla zdziwona ze jeszcze o tym nie mowila, wyjaśniła po krótce co i jak i ze musi pobrac probki bakteryjne , pochwy i musze je zawiezc do laboratorium poniewaz musi miec ona pewnosc ze nie mam żadnej bakterii, pobrala mi wiec

1. Posiew pochwy: tlenowy + antybigram

oraz

2. Ureoplasma, mycoplasma, chlamydia trachomatis.

Plus cytologia ktora juz u siebie zostawila bo ostatni raz mialam w listopadzie
    Jesli wyniki beda negatywne mozna przeprowadzic hsg kontrastowe.

Mialyscie te badania?

Mi wyszlo lekkie zapalenie w cytologi bardzo nieznaczne. Miala ktoras z Was ktoras z tych bakterii?
    Jesli tak czy da sie to wyleczyc farmakologicznie czy raczej naturlane sposoby?
    Jeśli chodzi o cytologię to pamiętam, że gin polecił mi stosować globulki dopochwowe przez jakiś czas. Niestety nie pamiętam nazwy ale można kupić w aptece bez recepty, na pewno coś polecą panie.

Gucik lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Badałas trombofilie?

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Badałas trombofilie?

Jeszcze nie, lekarka chce w tym cyklu wjechać z gonadotropinami i się zastanawiam czy jest sens niemając tych badań.
    Acard profilaktycznie biorę już od miesiąca i to bardziej dlatego że ja chciałam bo ponoć bez sensu jeśli nie miałam poronień.

• OlaOla90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień się nie odzywałam, dzisiaj 26dc a wczoraj odstawiłam progesteron i zrobiłam profilaktycznie test ale bialutko :( ladny cykl byl, owu bez ovitrelle mialam jakos 14-15dc ale moze nie wstrzelilismy sie czasowo? Wtedy ostatnie starania byly w 14dc... jakos sie nie nastawiam, bardziej chyba czekam juz na małpe. Troche spokojniej jakos do tego podchodze duzo lepiej psychicznie sie czuje wiec moge tylko zyc nadzieja ze kiedys w koncu sie uda ;) ale tli sie jakies swiatelko ze poki okresu nie ma to moze moze... spodziewam sie go gdzies kolo soboty. Troche mnie piersi bola nic poza tym ale to moze byc efekt przeroznych tabletek, zwykle przed okresem mi uderzal tradzik a teraz nic. Zobaczymy, maz przytula pociesza i mowi ze on wierzy ze sie nam uda ;)

Szpacza223 lubi tę wiadomość

31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
    Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
    06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
    08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
    09.21r. powtórka + ovitrelle
    10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle

29.10. (31dc) Beta 1890
    16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
    30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
    21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
    18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g :)
  • Domma Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Jeszcze nie, lekarka chce w tym cyklu wjechać z gonadotropinami i się zastanawiam czy jest sens niemając tych badań.
    Acard profilaktycznie biorę już od miesiąca i to bardziej dlatego że ja chciałam bo ponoć bez sensu jeśli nie miałam poronień.

Bardzo nie lubię tego podejścia "bo nie było poronienia" :( dużo lekarzy tak uważa, ale dla mnie to jest trochę nie bardzo.. Skoro można zapobiec poronieniu właśnie acardem i clexanem. Dziwne jest to że kobieta musi przejść przez piekło jakim jest poronienie żeby dostać leki czy polecenia badania, brak leków przeciwazkrzepowych przy trombofili blokuję zagnieżdżenie więc uniemozliwa ciążę.. :(

Paulik_30 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ