Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka super wiadomość! Życzę dużo zdrówka i oby kropek został z Tobą przez jeszcze tylko 8 miesięcy 😁
Vivian ja miałam tylko raz badany progesteron właściwie inic więcej. Pewnie dlatego, że miałam owu własne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 20:35
Malinka2021, Vivian lubią tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ves wrote:Malinka super wiadomość! Życzę dużo zdrówka i oby kropek został z Tobą przez jeszcze tylko 8 miesięcy 😁
Vivian ja miałam tylko raz badany progesteron właściwie inic więcej. Pewnie dlatego, że miałam owu własne.
Dziękuję 😊 jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w maju powitamy naszą Kruszynkę 😍 mam przeczucie, że będzie chłopak 🙈PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnyDziękuję Wam za odpowiedzi ! Wiecie ja też zawsze miałam monitoring i jak pecherzyk lub pęcherzyki były odpowiedniej wielkości to dostawałam ovitrelle. Natomiast w tym cyklu 2 pęcherzyki, Lekarz powiedział że "bardzo ładne" i dostałam pregnyl, natomiast miałam też zlecone badanie hormonów to był 13 dc, badania robione ok 15:00
Wyniki w 13 dc
Lh 4,87 mIU/ml faza w środku cyklu (7,59 - 89)
Estradiol 169 pg/ml (środek cyklu 38-649 pg/ml)
No i wartości są zbyt niskie 😔 No jestem załamana -
nick nieaktualny
-
Becky- po ovitrelle może tak niestety być. Ja stosowałam ovitrelle 3x i za każdym razem miałam mocno ciążowe objawy, w tym bóle podbrzusza, kłucie w jajnikach itp.
Mimo wszystko, życzę Ci, żeby to były objawy II ♥Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Vivian wrote:Dziękuję Wam za odpowiedzi ! Wiecie ja też zawsze miałam monitoring i jak pecherzyk lub pęcherzyki były odpowiedniej wielkości to dostawałam ovitrelle. Natomiast w tym cyklu 2 pęcherzyki, Lekarz powiedział że "bardzo ładne" i dostałam pregnyl, natomiast miałam też zlecone badanie hormonów to był 13 dc, badania robione ok 15:00
Wyniki w 13 dc
No i wartości są zbyt niskie 😔 No jestem załamana
Mi ginekolog również co jakiś czas zleca jakieś badania. Niektóre z nich muszą być w zrobione w odpowiednim czasie, w odpowiedniej fazie cyklu. Drąży dalej temat, i dobrze.
Co do wyników to zobaczysz co na to Twój lekarz, nie ma co panikowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 21:45
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
nick nieaktualnyHelcia wrote:Becky- po ovitrelle może tak niestety być. Ja stosowałam ovitrelle 3x i za każdym razem miałam mocno ciążowe objawy, w tym bóle podbrzusza, kłucie w jajnikach itp.
Mimo wszystko, życzę Ci, żeby to były objawy II ♥
Nie nastawiam się na nic🙃 tylko zastanawialsm się czy to przypadek czy tak może działać ovitrelle. Klucie w jajnikach też mam za każdym razem i już nie zwracam na to uwagi🙂 -
nick nieaktualnyVivian wrote:Dziękuję Wam za odpowiedzi ! Wiecie ja też zawsze miałam monitoring i jak pecherzyk lub pęcherzyki były odpowiedniej wielkości to dostawałam ovitrelle. Natomiast w tym cyklu 2 pęcherzyki, Lekarz powiedział że "bardzo ładne" i dostałam pregnyl, natomiast miałam też zlecone badanie hormonów to był 13 dc, badania robione ok 15:00
Wyniki w 13 dc
Wirm, że łatwo się mówi ale nie martw się na zapas. Kiedyś jeden lekarz powiedział mi, że nie powinno się stawiać diagnozy na podstawie tylko 1 badania. Więc narazie głową do góry i trzymaj kciuki za swoje pęcherzyki w tym miesiącu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 22:27
-
Helcia wrote:Mujer- a jak u Ciebie?- opowiadaj
Jak kruszynka? Jak się czujesz?
Ja w sumie oprócz bólu brzucha i piersi nie mam żadnych objawów ciążowych ☺️ Kruszynka ma całe 1,5 cm 😁 za miesiąc pierwsze prenatalne, mam nadzieję że wszystko będzie ok.Malinka2021, Vivian, Domma, Fruzia84, Anika89, Helcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mujer wrote:Ja w sumie oprócz bólu brzucha i piersi nie mam żadnych objawów ciążowych ☺️ Kruszynka ma całe 1,5 cm 😁 za miesiąc pierwsze prenatalne, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Kochana tylko się cieszyć brakiem objawów. Ja w tej ciąży też się doszukiwałam ciągle objawów ciążowych od samego początku i nagle miałam mdłości od samego rana do wieczora i modliłam się żeby przeszły ale z drugiej strony tak bardzo chciałam je mieć. Później około 13 tygodnia wszystko przeszło łącznie z bólem piersi.
Teraz pojawiają się nowe objawy.
I co gorsza dopadlo mnie przeziębienie ostry ból gardla i silny katar z bólem gardła się uporałam to teraz doszedl kaszel. Nic nie mogę stosować a martwię się by dziecku nic nie było. Na szczęście nie mam gorączki.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Agusia94 wrote:Kochana tylko się cieszyć brakiem objawów. Ja w tej ciąży też się doszukiwałam ciągle objawów ciążowych od samego początku i nagle miałam mdłości od samego rana do wieczora i modliłam się żeby przeszły ale z drugiej strony tak bardzo chciałam je mieć. Później około 13 tygodnia wszystko przeszło łącznie z bólem piersi.
I co gorsza dopadlo mnie przeziębienie ostry ból gardla i silny katar z bólem gardła się uporałam to teraz doszedl kaszel. Nic nie mogę stosować a martwię się by dziecku nic nie było. Na szczęście nie mam gorączki.
A od którego tygodnia miałaś mdłości? Bo zastanawiam się czy mnie jeszcze dopadnie czy mnie ominęło🙈
No niestety teraz znów będzie czas przeziębień, trzeba na siebie podwójnie uważać ale wszystkiego przewidzieć się nie da. Zdrówka! 😊 -
Vivian wrote:Dziękuję Wam za odpowiedzi ! Wiecie ja też zawsze miałam monitoring i jak pecherzyk lub pęcherzyki były odpowiedniej wielkości to dostawałam ovitrelle. Natomiast w tym cyklu 2 pęcherzyki, Lekarz powiedział że "bardzo ładne" i dostałam pregnyl, natomiast miałam też zlecone badanie hormonów to był 13 dc, badania robione ok 15:00
Wyniki w 13 dc
Nie załamuj się tylko poczekaj, wyniki same w sobie nie stanowią żadnej diagnozy. Tylko całościowy obraz daje nam pogląd, więc spokojnie poczekaj na wizytę. Najważniejsze, że są pęcherzyki i że pękają. Jakie miałaś endometrium na ostatnim monitoringu? -
Agusia94 wrote:Kochana tylko się cieszyć brakiem objawów. Ja w tej ciąży też się doszukiwałam ciągle objawów ciążowych od samego początku i nagle miałam mdłości od samego rana do wieczora i modliłam się żeby przeszły ale z drugiej strony tak bardzo chciałam je mieć. Później około 13 tygodnia wszystko przeszło łącznie z bólem piersi.
I co gorsza dopadlo mnie przeziębienie ostry ból gardla i silny katar z bólem gardła się uporałam to teraz doszedl kaszel. Nic nie mogę stosować a martwię się by dziecku nic nie było. Na szczęście nie mam gorączki.na gardło powiedziała że mogę wziąć prenalen ale nie było potrzeby.
Niestety taki sezon teraz mamy, trzeba się dobrze ubierać, herbatka z cytrynka i sokiem malinowym, kicyki i trzeba przeżyć
Ja już w poniedziałek idę na drugie prenatalne będzie 21 tydzień.. Jak ten czas szybko leci 🤭🤭🤭Mujer, Malinka2021 lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Mujer wrote:A od którego tygodnia miałaś mdłości? Bo zastanawiam się czy mnie jeszcze dopadnie czy mnie ominęło🙈
No niestety teraz znów będzie czas przeziębień, trzeba na siebie podwójnie uważać ale wszystkiego przewidzieć się nie da. Zdrówka! 😊
Mujer gdzieś tam 8-9 tydzień. Ale mówię Ci to nic przyjemnego. Na śniadanie mogłam jeść tylko płatki z mlekiem i wszystko mi rybą smierdzialo co chwilę ręce myłam bo ciągle czułam zapach ryby 😄😄Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Domma wrote:Też byłam niedawno temu przeziębiona, poszłam na wizytę do lekarza rodzinnego żeby mnie osłuchał czy wsyztsko jest okej na oskrzelach, też miałam katar, kaszel, ból gardła. Doktora na katar poleciła mi chusteczki xD i dużo warzyw i owoców z witaminami C. 😁 Przeszło po paru dniach i wszystko było dobrze
na gardło powiedziała że mogę wziąć prenalen ale nie było potrzeby.
Niestety taki sezon teraz mamy, trzeba się dobrze ubierać, herbatka z cytrynka i sokiem malinowym, kicyki i trzeba przeżyć
Ja już w poniedziałek idę na drugie prenatalne będzie 21 tydzień.. Jak ten czas szybko leci 🤭🤭🤭
Domma trochę mnie podniosłaś na duchu z tym Twoim przeziębieniem 😉 gdybym nie miała kataru to byłabym całkiem zdrowa a on mnie najbardziej męczy 🙂
Ja już po polowkowych miałam w tamtym tygodniu dzisiaj też miałam wizytę i wszystko jest idealnie. I dziewczynka cały czas, lekarz powiedział że ukradli mu klej i już nic nie będzie między nogami doklejał hahaha także jest i rośnie mała Wiktoria 🥰🥰 I za 2 dni zaczynam 6 miesiąc 😃 23 tydzień.
I jeszcze powiem że tak się stresowałam tym usg połówkowym że dzień wcześniej bolał mnie cały dzień żołądek i miałam biegunkę i prawie całą noc nie spałam 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 10:35
Anika89 lubi tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Adam wrote:Dziewczęta progesteron w 22 dniu cyklu 15,5 przy normie 27 jest w miarę czy za nisko?
Wydaje mi się że jest całkiem dobry. Ja na początku ciąży miałam tylko 18 więc jak dla mnie 15 to bardzo ładny wynik w tym dc 😄Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Agusia94 wrote:Mujer gdzieś tam 8-9 tydzień. Ale mówię Ci to nic przyjemnego. Na śniadanie mogłam jeść tylko płatki z mlekiem i wszystko mi rybą smierdzialo co chwilę ręce myłam bo ciągle czułam zapach ryby 😄😄
Ja się bardzo cieszę ich brakiem 😁Oby mnie już nie dopadło
Agusia i Domma, przecież tak niedawno nam powiedziałyście o ciąży, kiedy to zleciało?Szpacza223 lubi tę wiadomość
-
Mujer wrote:Ja się bardzo cieszę ich brakiem 😁Oby mnie już nie dopadło
Agusia i Domma, przecież tak niedawno nam powiedziałyście o ciąży, kiedy to zleciało?
I oby Cię nie dopadły bo powiedzmy że każda chce mieć wszystkie objawy a wcale się żyć z nimi nie da. Lekarz mi kiedyś powiedział że w 1 trymestrze bardzo ważnym objawem i dobrze zwiastujacym jest ból, tkliwosc piersi 🙂
Zobaczysz Tobie też tak zleci człowiek żyje od wizyty do wizyty ja mam np. co 3 tygodnie wizytę I wyliczyalam sobie że tylko 6 wizyt przede mną. Rozglądam się po malu za wózkiem i kombinezonami haha bo termin na styczeń ale chciałabym a boję się jeszcze cokolwiek kupować.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"