Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Supriseme witaj u nas Mam nadzieję, że cykl o którym piszesz będzie szczęśliwy i zobaczysz upragnione 2 kreski. Co do Twojego pytania to mnie rzadko kiedy bolą piersi (ostatnio chyba rok temu po owulacji). W tym cyklu sporo mi się powiększyły i troszkę pobolewają przy dotyku ale to jest spowodowane wiadrem leków które łykam Generalnie to każda z nas jest inna i inaczej reaguje więc skoro piszesz że zawsze bolały Cię piersi, a tym razem nic to może to znak Powodzenia4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
U mnie zero objawów które miałam w poprzednim cyklu. Piersi nie odczuwam tylko czasem coś w jajniku zakuje co miałam owulacje. Zrobię sobie jeszcze poziom progesteronu gdzieś okolicy 9 dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 21:43
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Jagna gratulacje!!!!!!!!!
U mnie beta negatywna... nie ma zaskoczenia. Ale coz ten cykl odpoczynek. Lece na urlop. Po powrocie lecze bakterie i zobaczyny co dalejStyczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
Mmmarita przykro mi... trzymaj się Kochana i odpocznij na urlopie
mmmarita lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Efta Mmmarita bardzo mi przykro ;( ściskam mocno :*
Jagna gratulacje! Rosnijcie zdrowo :*mmmarita lubi tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Efta bardzo mi przykro,Trzymaj sie kochana
Poxostawiam troszke wirusków #$/÷%_€£&^$#%_€£&&$==_€£¥ niech sie mnoźą i przyniosą upragnioną ciàze.
Mmmarita odpoczywaj,naladuj baterie i wracaj pozytywnie nastawiona.
Trzymsm kciuki za was wszystkie,warto wierzyc ze sie uda,ja nigdy nie zwątpilam nawet gdy poroniłam dàzylam do celu.Mam nadzieje ze tym razem sie udaMiśkowa, Bikini31 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Miśkowa wrote:Jagna zgodnie z prośbą nie gratuluję tylko trzymam mocno kciuki za betę &&& i jak znajdziesz to napisz proszę trochę jak wyglądała stymulacja, ile pęcherzyków wyhodowałaś, jak transfer itp. Jestem ciekawa jakie były Twoje odczucia.
Mmmarita, Kasiak za Was też mocno trzymam kciuki &&&agape lubi tę wiadomość
-
efta wrote:dziekuje wam dziewczyny za słowa otuchy i wsparcie.
nie poddałam się bede walczyc.
czekam na telefon od mojej gin jak powie, że mogę podchodzić do IUI w nastepnym cyklu to z pewnoscią tak zrobię.
kto nie walczy ten nie niańczy !Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Stymulacja trwa dluzej niz na naturalnym cyklu od 10 do 16 dni,leki w formie zastrzyków.W miedzy czasie monitoring kilka razy i za kazdym razem badanie estradiolu.U mnie byly trzy jajka(malo ) widoczne,przy punkcji pobrano jednak 5 komórek ale tylko trzy byly dojrzale te sie zaplodnily.W piątej dobie po punkcji byl transfer ale jeden zarodek przestal sie rozwijac,mielismy dwa i te dwa zostaly podane.Czyli z calej procedury mielismy jedną szanse bo zero mrozaków.Ogólnie procedura to spory stres no i te zastrzyki ktore czasem nie chcialy wchodzic,bolały ale zaciskalam zęby i jakos szło.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Bea_ wrote:Jagna, gratuluję!
Po ilu cyklach stymulacji (jak rozumiem, bez efektów) zdecydowalaś się na IVF? Ja się zastanawiam, jaki plan ułożyć. Trochę sobie nie wyobrażam 12 miesięcy na letrozolu bez efektu.agape, Bea_, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
Witaj Supriseme szybkiego spełnienia marzeń życzę Co do bólu pierdi to jak byłam rok temu w ciąży to bardzo bolały mnie piersi już po owulacji, póżniej miałam jeszcze tylko raz taką sytuację, ale w ciąży nie byłam, więc tu chyba nie ma reguły.
Mammarita odpoczywaj i ciesz się urlopem :*
Jagna to faktycznie szybka decyzja o in vitro, ale jak widać właściwa
U mnie dzisiaj 30dc, liczyłam na okres bo w zeszły cykl z kompletem leków był 29dniowy. Brzuch mnie pobolewa lekko i piersi od trzech dni, więc raczej zostało mi czekanie na @.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Ja mam dziś 1 dc a od 3 dc mam zacząć brać Aromek. Baturslnie msm zawsze oeulke ale chce byc stymulowania, bo w tym miesiącu chcemy podejść do iui. mam nadzieje ze sie uda!36l, 2010- naturalny cud
starania od 03.2016,
4 inseminacje
Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow
II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
14.02.20- 1x 4aa- CB
III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
26.11.20- transfer 4aa❌
24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀
Udało się warto próbować 👶🏼 -
Ja mam obecnie czwarty cykl stymulowany, z czego drugi na letrozolu. Piszecie, że trzeba wierzyć w każdym cyklu, że się uda. Ja podchodzę do tego sceptycznie. Bo skoro mam owulacje bez stymulacji, to jeśli letrozol nie wpływa na jej jakość, a jedynie na ilość pęcherzyków, to tylko łut szczęścia może tu pomóc. IUI ponoć daje 15% szans, a zdrowa para ma 20% szans na zaskoczenie w danym cyklu. To muszą być wskazania do IUI, żeby miało ono sens. IVF to po części diagnostyka, a więc coraz poważniej o tym myślę. Zwłaszcza że ginekolodzy przestrzegają przed rychłym końcem legalności tej procedury w PL.
-
agape wrote:
U mnie dzisiaj 30dc, liczyłam na okres bo w zeszły cykl z kompletem leków był 29dniowy. Brzuch mnie pobolewa lekko i piersi od trzech dni, więc raczej zostało mi czekanie na @.
Agape a kiedy sikasz? czy ja coś przeoczyłam i już testowałaś?mmmarita lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miśkowa wrote:Agape a kiedy sikasz? czy ja coś przeoczyłam i już testowałaś?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
hej dziewczyny, jestem po wizycie w klinice.
plan jest nastepujący. czekamy na miesiączkę. W kolejnym cyklu potrójna dawka letrozolu (3 tab dziennie przez 11 dni) , globulki z viagrą na poprawę endometrium i podchodzimy do 2 IUIFlowwer lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Bea_ wrote:Dowiedziałam się przed chwilą od mojego lekarza, że letrozol wpływa na jakość owulacji (a nie tylko na liczbę pęcherzyków). No cóż, pozostaje wierzyć w dobre wiadomości
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄