X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Flowwer przypomnij skąd jesteś albo gdzie do tego gin chodzisz? Rozumiem że to gin od niepłodności.

Justys byłem już kiedyś u jednej ponoć bardzo dobrej itd ale zbyla mnie delikatnie mówiąc, ja szybko rezygnuje z lekarzy którzy po 3 wizytach nie mówia mi nic nowego... Do kolejnego gin-endo tego poleconego od Ciebie mam chyba na koniec czerwca termin.. Co do monitu u mojego gin to nie ma problemu ale wtedy nie omawia wyników ani nie zleca nowych.. Za monit place 50zl więc tak trochę mi niezrecznie pytać bo przy drzwiach na ekranie wypisane "na monitoringu nie są omawiane wyniki badań"

Dziewczyny już mam dość tego cyklu 35d! Masakra jak dla mnie :( gdyby nie ta pozna owu dziś wzielabym ostatnią dawkę clo i lamette..naprawdę współczuję dziewczynom co mają takie długie cykle.. Na szczęście jeszcze 3dni wg moich wyliczeń i powinna być @
    Ja leczę się Provita Katowice ale polecam Palige !!
    I że co ??? Przy monitoringu nie omawia twój wyników osz... mój zawsze ogląda i omawia i koszt jak przy monitoringu 90 zł bez ukrytych kosztów.

Natalia01 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Z tego co piszą dziewczyny to leczone są Encorton i intralipid( kroplówki).
    Flower, najważniejsze że poznałaś wroga i jest sposób na leczenie! Szkoda tylko, że tak pozno

04.2014 - synek
    brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
    letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
    estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)
  • Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Flowwer przypomnij skąd jesteś albo gdzie do tego gin chodzisz? Rozumiem że to gin od niepłodności.

Justys byłem już kiedyś u jednej ponoć bardzo dobrej itd ale zbyla mnie delikatnie mówiąc, ja szybko rezygnuje z lekarzy którzy po 3 wizytach nie mówia mi nic nowego... Do kolejnego gin-endo tego poleconego od Ciebie mam chyba na koniec czerwca termin..
    O właśnie o niego mi chodziło. Ja na monitoring się nie zapisuje tylko dzwonię tego samego dnia i pytam, czy nie ma urlopu i czy mogę przyjść na monitoring. Mi się u niego podoba, że jak coś na mnie nie działa dobrze to ma jakąś alternatywę :)

04.2014 - synek
    brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
    letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
    estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Z tego co piszą dziewczyny to leczone są Encorton i intralipid( kroplówki).

Nie chcę wchodzić w kompetencje lekarza, ale jeśli masz encorton w domu to bierz sobie profilaktycznie 5mg dziennie. Taka dawka nie ma praktycznie wpływu na organizm, a poradzi sobie z NK. Niestety z NK walka trochę trwa żeby spadły.
    Ja brałam dawkę 20mg od połowy grudnia do zeszłego tygodnia. Mała ma się bardzo dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 10:38

Flowwer lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie chcę wchodzić w kompetencje lekarza, ale jeśli masz encorton w domu to bierz sobie profilaktycznie 5mg dziennie. Taka dawka nie ma praktycznie wpływu na organizm, a poradzi sobie z NK. Niestety z NK walka trochę trwa żeby spadły.
    Ja brałam dawkę 20mg od połowy grudnia do zeszłego tygodnia. Mała ma się bardzo dobrze ;)
    Dziękuję kochana !!!! O tobie myślałam jak to było i ciebie na jakim poziomie miałaś NK ? Wymasuj brzuszek odemie ♡ Imię wybrane ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam to co na zdjęciach (nie sprzedaję pojedynczo):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c3af9c2bac6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ab41829a1ca.jpg

EDIT: został tylko
    Bio Oil x2 - c. 55zł z przesyłką (ważność 10.2018, 125ml)

Lametta: 2 op (ważność 2019) . 80zł z wysyłką a 1 op po 45zł z wysyłką

Kontakt na priva.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 13:38

• GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o endometriozę: czy któraś z Was miała może taki przypadek, że nie ma cyst, torbieli, generalnie na USG nic nie widać, jajowody drożne, a na laparoskopii okazuje się, że są ogniska endometriozy? Pytam, bo tak się zastanawiam, jaki jest sens tej histerolaparo u mnie. Kilka razy na USG miałam endometrium przy owu 16 mm. I jeszcze jedna rzecz, tylko się nie śmiejcie ;) mnie się co miesiąc zdaje, że jestem w ciąży, bo mam bardzo bogate odczucia w rejonie macicy (zwłaszcza w drugiej fazie), tzn. ukłucia, pobolewania, skurcze. Wiecie, że niby implantacja ;P staram się już o tym nie myśleć. Gdzie endomentrioza może być zlokalizowana, gdzie umiejscowiona i jak blokować zapłodnienie?

X 2010 - syn
    IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
    HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI :(
    VII 2017 - II IUI :(
    XI 2017 - 31 dc beta 1240 :)
    ganns65gde9ketft.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dziękuję kochana !!!! O tobie myślałam jak to było i ciebie na jakim poziomie miałaś NK ? Wymasuj brzuszek odemie ♡ Imię wybrane ?

Brzuszka jeszcze nie mam ;) Ale wymasuje ;) Imienia nie ma. Myślę, że do porodu coś wymyślimy :)

Odnośnie mojego NK to nie miałam wysokiego poziomu bo "tylko" 12%. Miałam (mam) za to szereg innych problemów immunologicznych, a encorton je właśnie wycisza.

Wyczytałam na forum angielskim, że dobrze działa długotrwałe branie encortonu (co najmniej 2 miesiące) i tak brałam. Dawkę miałam sporą bo 20mg (immunolog kazał) ale na własną rękę bym spokojnie brała 10mg. Trzeba pamiętać, że encorton jemy z rana i jeśli zaczyna się jakieś puchnięcie (objawy podobne do Cushinga) to trzeba natychmiast przestać. U mnie przez pół roku nic złego się nie działo oprócz tego, że systematycznie tyłam 1kg/msc ;) Teraz nie biorę tydzień już nic i waga zmalała 0,2kg :D

Jeśli masz obawy przed 10mg to bierz chociaż 5mg, ale jestem chodzącym przykładem z kurczaczkiem 8cm w brzuchu, że encorton nie szkodzi, a wręcz pomaga.

• Justine Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzataMał wrote:
    Mam pytanie o endometriozę: czy któraś z Was miała może taki przypadek, że nie ma cyst, torbieli, generalnie na USG nic nie widać, jajowody drożne, a na laparoskopii okazuje się, że są ogniska endometriozy? Pytam, bo tak się zastanawiam, jaki jest sens tej histerolaparo u mnie. Kilka razy na USG miałam endometrium przy owu 16 mm. I jeszcze jedna rzecz, tylko się nie śmiejcie ;) mnie się co miesiąc zdaje, że jestem w ciąży, bo mam bardzo bogate odczucia w rejonie macicy (zwłaszcza w drugiej fazie), tzn. ukłucia, pobolewania, skurcze. Wiecie, że niby implantacja ;P staram się już o tym nie myśleć. Gdzie endomentrioza może być zlokalizowana, gdzie umiejscowiona i jak blokować zapłodnienie?

U mnie tak było. Nawet miałam 4 razy histeroskopie i też nikt nie podejrzewał endomendy. Dopiero po laparo okazało się, że zaczyna mnie zjadać.
    Jeśli masz okazję zrobić laparo to nawet się nie zastanawiaj tylko zrób.

GorzataMał lubi tę wiadomość

• GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine za 2 tyg. mam histerolaparo. Po prostu nie ogarniam, gdzie to by mogło u mnie być zlokalizowane:/

X 2010 - syn
    ganns65gde9ketft.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzataMał wrote:
    Justine za 2 tyg. mam histerolaparo. Po prostu nie ogarniam, gdzie to by mogło u mnie być zlokalizowane:/

Lepiej aby nie było nigdzie ;) Ale z reguły tak jest, że nie da się potwierdzić endomendy bez laparo.

• k91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    U mnie tak było. Nawet miałam 4 razy histeroskopie i też nikt nie podejrzewał endomendy. Dopiero po laparo okazało się, że zaczyna mnie zjadać.
    Jeśli masz okazję zrobić laparo to nawet się nie zastanawiaj tylko zrób.

Czyli uważasz,że zrobienie laparo w celach diagnostycznych to dobry pomysł?
    Też stoję przed tym dylematem. Nie miałam wcześniej HSG, ani niczego podobnego i lekarz zaproponował ostatnio laparo i tak się biję z myślami. Przyznam,że mam stracha

65cs, 30 lat
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Sprzedam to co na zdjęciach (nie sprzedaję pojedynczo):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c3af9c2bac6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ab41829a1ca.jpg

EDIT: został tylko
    Bio Oil x2 - c. 55zł z przesyłką (ważność 10.2018, 125ml)

Lametta: 2 op (ważność 2019) . 80zł z wysyłką a 1 op po 45zł z wysyłką

Kontakt na priva.
    Alisa,wysłałam Ci zaproszenie,chciałabym kupić lamettę 1 op

nika77
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Brzuszka jeszcze nie mam ;) Ale wymasuje ;) Imienia nie ma. Myślę, że do porodu coś wymyślimy :)

Odnośnie mojego NK to nie miałam wysokiego poziomu bo "tylko" 12%. Miałam (mam) za to szereg innych problemów immunologicznych, a encorton je właśnie wycisza.

Wyczytałam na forum angielskim, że dobrze działa długotrwałe branie encortonu (co najmniej 2 miesiące) i tak brałam. Dawkę miałam sporą bo 20mg (immunolog kazał) ale na własną rękę bym spokojnie brała 10mg. Trzeba pamiętać, że encorton jemy z rana i jeśli zaczyna się jakieś puchnięcie (objawy podobne do Cushinga) to trzeba natychmiast przestać. U mnie przez pół roku nic złego się nie działo oprócz tego, że systematycznie tyłam 1kg/msc ;) Teraz nie biorę tydzień już nic i waga zmalała 0,2kg :D

Jeśli masz obawy przed 10mg to bierz chociaż 5mg, ale jestem chodzącym przykładem z kurczaczkiem 8cm w brzuchu, że encorton nie szkodzi, a wręcz pomaga.
    Z immunologi to badałam ANA 1 brak, ANA 9 typ świecenia zarnisty i jęderkowy 1:320, ANA 3 ujemny cały panel. P/c p. plemniką - ujemny i test śluzu też. Zespół antyfosfolipidowy ujemny.
    Jutro bedę się umawiać na wizytę z immunologiem z Provita. Jest ona dobra czy kogo polecacie?
    Mój M też przebadany na p/c i brak.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer co jeszcze będziesz badać z immuno?

X 2010 - syn
    ganns65gde9ketft.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    Alisa,wysłałam Ci zaproszenie,chciałabym kupić lamettę 1 op
    Przyjęłam. Odłożone dla Ciebie:-)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzataMał wrote:
    Flowwer co jeszcze będziesz badać z immuno?
    To zostawię w gestii immunologa.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k91 wrote:
    Czyli uważasz,że zrobienie laparo w celach diagnostycznych to dobry pomysł?
    Też stoję przed tym dylematem. Nie miałam wcześniej HSG, ani niczego podobnego i lekarz zaproponował ostatnio laparo i tak się biję z myślami. Przyznam,że mam stracha

Ja już przeszłam w swojej 5 letniej walce chyba wszystko i uważam, że laparo to bardzo dobry pomysł jeśli nie ma znalezionego "winowajcy" niepowodzeń. Dodatkowo uważam, że po stymulacjach do ivf powinno się zrobić laparo bo stymulacje nie są obojętne na nasz organizm- u mnie np. po każdej stymulacji pojawiały się mięśniaki i za każdym razem między stymulacją a transferem miałam histero. Dodatkowo jak pisałam wykryto u mnie endomendę 1 stopnia dopiero przy laparo.

Laparo nie jest straszne. Zasypiasz błogo, a jak nic nie wycinają to po prostu masz dwie małe ranki, których po roku nie mogę już znaleźć na ciele ;)

• Justine Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Z immunologi to badałam ANA 1 brak, ANA 9 typ świecenia zarnisty i jęderkowy 1:320, ANA 3 ujemny cały panel. P/c p. plemniką - ujemny i test śluzu też. Zespół antyfosfolipidowy ujemny.
    Jutro bedę się umawiać na wizytę z immunologiem z Provita. Jest ona dobra czy kogo polecacie?
    Mój M też przebadany na p/c i brak.

Miałam u niej prowadzić ciążę, ale ostatecznie prowadzę gdzie indziej. Nasz dr (widziałam, że też chodzisz do "mojej" ;) ) poleciła mi jednak innego immunologa- dr Paśnik z Łodzi.
    Na ANA się nie znam więc nie podpowiem- u mnie ujemne były.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Miałam u niej prowadzić ciążę, ale ostatecznie prowadzę gdzie indziej. Nasz dr (widziałam, że też chodzisz do "mojej" ;) ) poleciła mi jednak innego immunologa- dr Paśnik z Łodzi.
    Na ANA się nie znam więc nie podpowiem- u mnie ujemne były.
    Ja jutro idę do immunologa!!! Może przepisze leki a jak co to bedę o ten encorton błagać !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 09:15

Justine lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ