Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To może to jest stres i nie chodzi o to, że zbliża się @, tylko stresujesz się, bo zbliża się testowanie?04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Ninkali ile dni po lul jesteś?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Ninkali ile dni po lul jesteś?
-
Hej dziewczyny, bylam dzis na monitoringu po tych estrogenach, 7dc, okres dopiero sie skonczyl i mialam slad plynu w zatoce douglasa, ale nie bylo widac ani zapadnietego pecherzyka ani cialka zoltego. Lekarz powiedzial ze mogl byc cykl bezowulacyjny, albo byla owulacja jakies 48godzin temu ktorej nie widac. Od nastepnego cyklu mam brac clo. Chyba ze bardzo chce to moge juz teraz, bo nie z a szkodzi ew. ciazy. Pecherzyk zaden noe rosnie. I co mam robic? Brac czy czekac?04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
nick nieaktualnyJustys84 wrote:Hej dziewczyny, bylam dzis na monitoringu po tych estrogenach, 7dc, okres dopiero sie skonczyl i mialam slad plynu w zatoce douglasa, ale nie bylo widac ani zapadnietego pecherzyka ani cialka zoltego. Lekarz powiedzial ze mogl byc cykl bezowulacyjny, albo byla owulacja jakies 48godzin temu ktorej nie widac. Od nastepnego cyklu mam brac clo. Chyba ze bardzo chce to moge juz teraz, bo nie z a szkodzi ew. ciazy. Pecherzyk zaden noe rosnie. I co mam robic? Brac czy czekac?
-
Mialam teraz okres, ktory sie skonczyl wczoraj, ale w zatoce douglasa bylo troche plynu. To moze swiadczyc o wczesnej owulacji, wygladalo na jakies 2 dni po. Tylko nie widac cialka zoltego ani pecherzyka zapadnietego. Nie rosnie tez zaden nowy. Musze zdecydowac czy mam zaczac stymulacje clo dzis czy w nastepnym cyklu.04.2014 - synek
nick nieaktualnyczyli byla owulacja teraz i ona się zbiegła z okresem? Bo ja tak to rozumiem. Hmm tak logicznie jeśli już byla owulacja to lek już sensu nie ma. A co gin na to? Jaki on ma pomysl? Bo zostawił Ci wolną rękę,zrzucając odpowiedzialność jakby.
A jeszcze jedno pytanie- jakie masz endometrium? Ogółem cienkie,grube,w normie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 18:14
-
Właśnie nie jest pewne, że była. Jest takie prawdopodobieństwo, ale to nie jest jednoznaczne. Powiedział, żebym zaczęła brać od następnego cyklu, ale zapytałam się czy ten już jest stracony to powiedział, że jeśli bardzo chce to mogę wziąć.
Endo jak na mnie grube, bo 6mm.04.2014 - synek
Dobra, nie bede brala. Nic na sile i tak by z tego nic nie wyszlo04.2014 - synek
nick nieaktualnyJustys84 wrote:Dobra, nie bede brala. Nic na sile i tak by z tego nic nie wyszlo
Chwile mnie nie bylo na forum, ale to dlatego ze mija psychika jest w d.... Mija wlasnie rok od czasu kiedy dowiedzialam sie ze moja ciaza nie rozwija sie prawidlowo. Tak naprawde ja sie od tamtej pory jeszczw nie podnioslam... Jeszcze to zbieglo sie z moimi urodzinami wiec juz w ogole ciezko mi bylo przez to wszystko przejsc...
Justys plyn w zatoce douglasa może swiadczyc o jakims lekkim stanie zapalnym tak kiedys powiedzial mi lekarz. Zdarzalo mi sie miewac go przed owulacja. W kwietniu podczas badania HSG a byl to 8 dc lekarz nie widzial zadnego dominujacego pecherzyka, bylo duzo ale malych. Owulacja bylo kolo 20 dc, ale byla. Ja na Taoim miejscu nie zralabym sie tym, ze w 7 dc nie masz pecherzyka dominujacego. Jakie masz zwykle cykle?
A i na koniec ja wczoraj skonczylam dyphaston wiec zgodnie z zaleceniami lekarza dzis testowalam żeby sprawdzic czy mam odstawic. Niestety nic z tego. Czekam na okres. Jak juz pisalam psychka lezy:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 21:48
-
Justys nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją żeby tak wcześnie była owu..ja bym nie brała bo jeśli faktycznie była to wszystko sobie rozregulujesz.. Mimo wszystko poszłabym na monit ok. Normalnej owu..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Nie mialam w ogole cykli. Teraz po estrofemie wrocila mi miesiaczka, ale dzis wzielam ostatnia tabletke i okaze sie czy odzyskam naturalne cykle, czy nie. Tez psychika lezy, tyle pieknych rzeczy dzieje sie wokol mnie, a ja jestem ciagle smutna albo w najlepszym obojetna.04.2014 - synek
Natalia01 wrote:Justys nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją żeby tak wcześnie była owu..ja bym nie brała bo jeśli faktycznie była to wszystko sobie rozregulujesz.. Mimo wszystko poszłabym na monit ok. Normalnej owu..04.2014 - synek
nick nieaktualnyJustys84 wrote:Nie mialam w ogole cykli. Teraz po estrofemie wrocila mi miesiaczka, ale dzis wzielam ostatnia tabletke i okaze sie czy odzyskam naturalne cykle, czy nie. Tez psychika lezy, tyle pieknych rzeczy dzieje sie wokol mnie, a ja jestem ciagle smutna albo w najlepszym obojetna.
Tyle pieknych rzeczy tylko ja mam wrazenie, ze wszystko obok mnie... I jedno co mi sie nasuwa to DLACZEGO???? Nie umiem juz chyba zyc normalnie cieszyc sie tym co mam. Nie umiem juz nawet plakac ja po prostu rycze... Zeby bylo jeszcze wiadomo gdzie lezy faktycznie problem. Coraz czesciej mam wrazenie ze jezeli chodzi o mnie to nie zostal on jeszcze odkryty przez zadnego lekarza -
Mam tak samo, tyle ze nawet nie mam sily plakac. Ja niby mam diagnoze, ale wiekszosc lekarzy mowi ze to nie powinno byc przyczyna i niewiadomo czemu tak sie dzieje. Czasem sie zastanawiam, czy nie poprosic jakiejs madrej dietetyczki o ulozenie dobrej diety, zrobienie testow na nietolerancje, ale do konca nie wierze ze to moze pomoc. Nie wiem, co robic.04.2014 - synek
nick nieaktualnyJustys84 wrote:Mam tak samo, tyle ze nawet nie mam sily plakac. Ja niby mam diagnoze, ale wiekszosc lekarzy mowi ze to nie powinno byc przyczyna i niewiadomo czemu tak sie dzieje. Czasem sie zastanawiam, czy nie poprosic jakiejs madrej dietetyczki o ulozenie dobrej diety, zrobienie testow na nietolerancje, ale do konca nie wierze ze to moze pomoc. Nie wiem, co robic.
Ja zaczelam intersowac sie ostatnio immunologia choc to temat bardzo ciezki. Nie robilam zadnych badan w tym zakresie i wlasnie sie zastanawiam czy jeszcze tutaj nie sprawdzic. Gdzies w koncu musi byc przyczyna. A Ty próbowałas cos w tym zakresie? -
nick nieaktualnyJustys, ja przepraszam, że tak pytałam, ale no nie spotkałam się z takim przypadkiem. Ale Kochana, myślę że faktycznie lepiej mimo wszystko zacisnąć zęby i poczekać jeden cykl. Na innym watku dziewczyny nawet rok czekały i nic nie mogły, naprawiły to i owo i bach ciąża!
-
nick nieaktualnyVaola86, tak mi przykro! Kochana!!!!! Wiesz co, ja Tobie życzę najbardziej z całego serca z okazji urodzin DZIECI! GROMADKI!!!! I wytrwałości i siły na te nierówną walkę!!!TULĘ MOCNO:*
Ja w pt. testuję z krwi, bo mam dupka. Ja na bank nie jestem w ciąży,ale tego dupka mam odstawić, to żeby już formalności były:(
Dziewczyny! Wiecie co, ten płacz i smutek to chyba jest prawdziwa twarz walki o dziecko... Doskonale Was rozumiem, ja np. przeżywam moją jedyną ciążę, którą straciłam. I to było w 2013, a mi dalej przykro. Tak mnie to dobiło, że straciłam całą radość, moje pasje. Mój mąż to jest przerażony na myśl pt i testowania i mojej załamki.
Damy radę, nie wiem kiedy, ale uda się! Musimy w to wierzyć! choć to tak cholernie boli, że aż rozrywa od środka!vaola86 lubi tę wiadomość
-
vaola86 wrote:Ja zaczelam intersowac sie ostatnio immunologia choc to temat bardzo ciezki. Nie robilam zadnych badan w tym zakresie i wlasnie sie zastanawiam czy jeszcze tutaj nie sprawdzic. Gdzies w koncu musi byc przyczyna. A Ty próbowałas cos w tym zakresie?04.2014 - synek
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)