Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
ninkali wrote:Justys, ja przepraszam, że tak pytałam, ale no nie spotkałam się z takim przypadkiem. Ale Kochana, myślę że faktycznie lepiej mimo wszystko zacisnąć zęby i poczekać jeden cykl. Na innym watku dziewczyny nawet rok czekały i nic nie mogły, naprawiły to i owo i bach ciąża!04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Dziewczyny mam pytanie. U mnie pirwszy cykl z Lametta, ale owu nie bylo. Dzisiaj 22dc, od 20dc biore duphaston. Mierze temp ale ona nic a nic nie wzrasta. Czy to normalne? Moze ten duphaston na mnie nie dziala bardzo chcialabym zaczac w terminie nowy cykl, akurat bedziemy miec urlop, bo inaczej ciagle w jakis rozjazdach jestesmy z mezem Myslicie ze jest szansa na @ za tydzien?
-
Sky_84 wrote:Dziewczyny mam pytanie. U mnie pirwszy cykl z Lametta, ale owu nie bylo. Dzisiaj 22dc, od 20dc biore duphaston. Mierze temp ale ona nic a nic nie wzrasta. Czy to normalne? Moze ten duphaston na mnie nie dziala bardzo chcialabym zaczac w terminie nowy cykl, akurat bedziemy miec urlop, bo inaczej ciagle w jakis rozjazdach jestesmy z mezem Myslicie ze jest szansa na @ za tydzien?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Sky_84 wrote:Dziewczyny mam pytanie. U mnie pirwszy cykl z Lametta, ale owu nie bylo. Dzisiaj 22dc, od 20dc biore duphaston. Mierze temp ale ona nic a nic nie wzrasta. Czy to normalne? Moze ten duphaston na mnie nie dziala bardzo chcialabym zaczac w terminie nowy cykl, akurat bedziemy miec urlop, bo inaczej ciagle w jakis rozjazdach jestesmy z mezem Myslicie ze jest szansa na @ za tydzien?
Ja ostatnio dostałam okres w 9dniu brania duphastonu (miałam brać 10). Więc szansa jest04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
nick nieaktualnySky_84 wrote:Dziewczyny mam pytanie. U mnie pirwszy cykl z Lametta, ale owu nie bylo. Dzisiaj 22dc, od 20dc biore duphaston. Mierze temp ale ona nic a nic nie wzrasta. Czy to normalne? Moze ten duphaston na mnie nie dziala bardzo chcialabym zaczac w terminie nowy cykl, akurat bedziemy miec urlop, bo inaczej ciagle w jakis rozjazdach jestesmy z mezem Myslicie ze jest szansa na @ za tydzien?
-
nick nieaktualnySky_84 wrote:Dziewczyny mam pytanie. U mnie pirwszy cykl z Lametta, ale owu nie bylo. Dzisiaj 22dc, od 20dc biore duphaston. Mierze temp ale ona nic a nic nie wzrasta. Czy to normalne? Moze ten duphaston na mnie nie dziala bardzo chcialabym zaczac w terminie nowy cykl, akurat bedziemy miec urlop, bo inaczej ciagle w jakis rozjazdach jestesmy z mezem Myslicie ze jest szansa na @ za tydzien?
Sky 84 w jakim celu bierzesz ten duphaston? Masz krótka druga faze? -
ninkali wrote:Ja tak ma z dupkiem! Mam ciągle nisko temp! Nie wiem jak to możliwe...Ale tak mam, ba porównałam temp w tym cyklu z tymi bez dupka i ten z lekiem jest wyjątkowy:P Miałam 2x1 tabl przez 10 dni po IUI do testowania, jak negatywny to nie mam brać.
Dzieki Ninkali, znaczy ze jest szansa ja nadal trzymam za Ciebie kciuki, moze akurat cos sie tam wykluje -
vaola86 wrote:Sky 84 w jakim celu bierzesz ten duphaston? Masz krótka druga faze?
Mam PCOS i nie mam @ prawie w ogole. Owulacji naturalnej najwyrazniej tez nie. Poniewaz po lamecie owu tez nie bylo to teraz duphaston biore na wywolanie @. W przyszlym cyklu zwiekszam dawke lametty i moze zaskoczy... -
nick nieaktualnyninkali wrote:Vaola86, tak mi przykro! Kochana!!!!! Wiesz co, ja Tobie życzę najbardziej z całego serca z okazji urodzin DZIECI! GROMADKI!!!! I wytrwałości i siły na te nierówną walkę!!!TULĘ MOCNO:*
Ja w pt. testuję z krwi, bo mam dupka. Ja na bank nie jestem w ciąży,ale tego dupka mam odstawić, to żeby już formalności były:(
Dziewczyny! Wiecie co, ten płacz i smutek to chyba jest prawdziwa twarz walki o dziecko... Doskonale Was rozumiem, ja np. przeżywam moją jedyną ciążę, którą straciłam. I to było w 2013, a mi dalej przykro. Tak mnie to dobiło, że straciłam całą radość, moje pasje. Mój mąż to jest przerażony na myśl pt i testowania i mojej załamki.
Damy radę, nie wiem kiedy, ale uda się! Musimy w to wierzyć! choć to tak cholernie boli, że aż rozrywa od środka!
Dziękuję ninkali :* nie mam nawet siły podchodzić do bety. Wiem, że i tak wyjdzie niska wiec juz mi po prostu szkoda czasu, pieniedzy i nerwów na czekanie na wynik a poźniej to rozczarowanie. Ja już od jakiegoś czasu postanowiłam nawet nie robić testów sikanych bo tylko jeszcze gorzej się czułam z tym, że po raz kolejny negatywny. Teraz zrobiłam ze względu na ten duphaston. Ninkali mnie w tym wszystkim załamuje to, że my tak naprawde nie wiemy do konca wokół jakiego problemu się kręcimy -
nick nieaktualnySky_84 wrote:Mam PCOS i nie mam @ prawie w ogole. Owulacji naturalnej najwyrazniej tez nie. Poniewaz po lamecie owu tez nie bylo to teraz duphaston biore na wywolanie @. W przyszlym cyklu zwiekszam dawke lametty i moze zaskoczy...
Ok rozumiem... Ja niby mam @ i owulację naturalnie, ale co z tego jak ciąży i tak nie ma biorę Lamettę żeby wspomagać jeszcze dodatkowo cykl, wcześniej brałam też CLO, ale lekarze mają rózne zdanie na temat tych dwóch leków. Wczesniejszy byl zwolennikiem CLO a obecny Lametty a mi pozostaje tylko robić jak każą... zeby tylko efekty z tego byly...
Hormony wszystkie sprawdzalas? -
Sky_84 wrote:Ja mam tylko 6 dni, 2x1. Ale ja jestem jakims wyjatkowo ciezkim przypadkiem i boje sie ze to za malo...
Ja brałam po jednej, więc tak naprawdę weźmiesz więcej. Też nie miałam okresu. W ogóle odkąd urodziłam (3 lata), ale dopiero estrogeny mi go wywołały. Luteine/duphaston mogłabym brać w nieskończoność i nic to nie dawało.04.2014 - synek
vaola86, a Ty sprawdzałaś endometriozę? Bea kilka stron wcześniej pisała, że jej na laparoskopii wyszła, a nie miała żadnych objawów poza brakiem ciąży.04.2014 - synek
vaola86 wrote:Ok rozumiem... Ja niby mam @ i owulację naturalnie, ale co z tego jak ciąży i tak nie ma biorę Lamettę żeby wspomagać jeszcze dodatkowo cykl, wcześniej brałam też CLO, ale lekarze mają rózne zdanie na temat tych dwóch leków. Wczesniejszy byl zwolennikiem CLO a obecny Lametty a mi pozostaje tylko robić jak każą... zeby tylko efekty z tego byly...
Hormony wszystkie sprawdzalas?
LH i FSH jak to przy PCOS-rozjechane, ale ladnie sie wyrownaly przy anty, tarczyca w normie bo lecze sie juz dlugo, PRL tez w normie. Ogolnie to ja do lekarzy chodze od 14 r.z. I pocieszam sie ze skoro problem znany to moze bedzie go latwo rozwiazac... -
nick nieaktualnyJustys84 wrote:vaola86, a Ty sprawdzałaś endometriozę? Bea kilka stron wcześniej pisała, że jej na laparoskopii wyszła, a nie miała żadnych objawów poza brakiem ciąży.
Endometriozy własnie nie sprawdzałam, planuję jesienią, ale zapytam jeszcze lekarza do którego obecnie chodzę co o tym sądzi. Poprzedni powiedział, że nie widzi podstaw żeby robić laparo w tym celu. Sugerowałam się też trochę tym, że skoro raz zaszłam w ciążę to uda się i następnym, ale jak widać mija rok od tamtego czasu i nic... -
nick nieaktualnySky_84 wrote:LH i FSH jak to przy PCOS-rozjechane, ale ladnie sie wyrownaly przy anty, tarczyca w normie bo lecze sie juz dlugo, PRL tez w normie. Ogolnie to ja do lekarzy chodze od 14 r.z. I pocieszam sie ze skoro problem znany to moze bedzie go latwo rozwiazac...
Dokładnie też tak myślę kwestia dobrać odpowiednie leki. Wiem, że Dziewczyny są stymulowane również lekami mocniejszymi takimi jak przed in vitro. Nie znam się na tym bo tak jak pisałam u mnie stymulacja jest tak naprawde tylko po to żeby wesprzeć naturalny cykl, ale jest to jakiś ratunek i myślę, że w końcu uda się ustawić prawidłowo Twój cykle -
Sky_84 wrote:No wlasnie nie bylo czytalam, ze progesteron podwyzsza temp a tu lipa, ale moze faktycznie powinnam cierpliwie zaczekac...
Podwyższa ale nie u wszystkich.. Na 2/3dni przed planowanym dniem @ odstaw bo może jesteś e tej grupie kobiet,które jak biorą dupka to nie dostaną @ ja tak mam ale są też dziewczyny które mimo brania dostają..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Justys84 wrote:Nie przepraszaj, przekopalam caly internet i nie znalazlam podobnego przypadku. Jestem TAAAAAAKA wyjatkowa!
Justys myślałam o Tobie wieczorem i sobie przypomniałam że koleżanka moja miała bardzo dziwna sytuację kiedy zaszła w ciążę ale od początku... Jest w moim wieku 28lat jak to się wydarzyło miała jakieś 25/26l. Od zawsze miała nieregularne cykle po 50/60dni a było to spowodowane tarczyca, brała leki od 13rż. Jest moja bardzo dobra koleżanka i kiedy setny raz walkowalam temat dziecka przyznała że też by już chciała itd.. Minęło kilka msc i poszła do gin bo już za długo @ nie było, na usg czysto, z krwi test ujemny. Dostała leki na wywołanie @ też nie pomogły, kazali jej zrobić jeszcze raz betę i ciąża była! Jesteście w stanie to zrozumieć że ostatni okres miała w sierpniu a w październiku okazało się że jest w ciąży? Lekarze nie mieli racjonalnego wyjaśnienia tego przypadku, była u 2/3 lekarzy bo bała się że tabletki na wywołanie mogły uszkodzić płód i każdy z nich był w szoku. Ma teraz zdrowa dziewczynkę, ciąża donosza 10/10pkt gin jej mówił że w ciążę będzie bardzo ciężko jej zajść itd.. Trzeba wierzyć że nawet w beznadziejnych przypadkach jest szansaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 10:17
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalia, szansa jest zawsze Mi wczoraj lekarz powiedzial, ze miał już tyle pacjentek, którym mówił, że na usg nie widać owulacji, a one w tym samym cyklu się zaciążyły, że sam uważa, że nic nie jest na 100% pewne
W ogóle dzięki, że jesteście. Wczoraj miałam okropnego doła! "Wypłakałam się" na forum i dziś jest lepiejNatalia01 lubi tę wiadomość
04.2014 - synek
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)