X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • efta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Miejmy nadzieję:) a Twój test owu był pozytywny czy też kreska była jaśniejsza, pamiętasz może?

kreski nie były idealnie takie same. testowa był ciut jasniejsza od kontrolnej. był dużo ciemniejszy od twojego wyniku. taki prawie pozytyw.

jesli chodzi o twoje sikanie to może to być objaw ciązowy. ja tak miałam w jednej z ciąż.

ja bym na twoim miejscu nie czekała tak długo z betą. (bo ja z tych mało cierpliwych jestem) mnie gin za kazdym razem 10 dpo na bete wysyłała ale dla pewnosci na twoim miejscu poszłabym 11 dni po .
    ewentualnie idz tak jak ci lekarz karze ale sikaj na test wczesniej. jak juz masz czestomocz to ewentualne zagniezdzenie już było lada dzień beta bedzie tak duża że test sikany ja wykryje.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem z tych mało cierpliwych niestety..zerklam na twój wykres i test owu robiłaś 9dp lul a u mnie dziś jest 9dp.. Gin kazał dopiero w czwartek czyli 14dp jutro z rana zrobię sikanca i zobaczymy :) a co myślisz o tym że luteina może być przyczyna tego czestomoczu?

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Też jestem z tych mało cierpliwych niestety..zerklam na twój wykres i test owu robiłaś 9dp lul a u mnie dziś jest 9dp.. Gin kazał dopiero w czwartek czyli 14dp jutro z rana zrobię sikanca i zobaczymy :) a co myślisz o tym że luteina może być przyczyna tego czestomoczu?
    Ja mam ten objaw wskutek rosnącego progesteronu, który wzrasta w fazie lutealnej, niezależnie od tego, czy ciąża jest, czy jej nie ma (u mnie dotąd nie było). Jeśli dodatkowo podnosi się proga luteiną, to efekty są wzmożone.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea rozumiem że piszesz o czestomoczu? Nigdy tak wcześniej nie miałam dlatego mnie to zastanawiało ale może dlatego że zawsze brałam dupka a nie luteine.. Będzie co będzie :)

alloMLR 13% -> 0
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie żebym Cie chciała dołować ale nie nakręcaj sie tym testem i czestomoczem...u mnie bylo tak w obu cyklach (i test i sikanie) i ciazy z tego nie bylo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01, co do testu sikanego. jutro będzie 10dc tak? A może go sfałszować jeszcze resztka ovitrelle :/ może testowac w środę? Mi pozytywne do 10dnia wychodzą. Już jedna z dziewczę za szybko zatestowala i było jej bardzo przykro. U mnie nie ma mowy o implantacji :( no i ja chyba sobie odpuszczę te starania, bo mam super napięta sytuacje z M. On sam nie wie czego chce. A na to juz leków nie ma :( jestem mega przygnębiona.

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Dotka to tylko test owu także.. ale wpadł mi w ręce i już mnie kusilo, najlepiej jak nie mam nic w domu :p nie nakrecam się to nie ten etap..

alloMLR 13% -> 0
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Androstendion 1,81 ng/ml
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali u mnie ovitrelle szybko się ulatnia, na początku starań to nawet 8dp się robiło testy i biel wizira..

Jejuu tak mi przykro :( a może to chwilowe problemy? Mój też mówił że nie chce ze ma tego dość itd i dałam mu odpocząć trochę nie ruszalam tego tematu a i tak swoje robiłam :) mam jednak nadzieję że wszystko będzie dobrze, musisz być silna tego Ci życzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 15:15

alloMLR 13% -> 0
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Androstendion 1,81 ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech zobaczymy :( A za Ciebie trzymam kciuki, to moze rób tego sikańca :):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali ja z moim tez się mega pokłóciłam, jego wina okłamał mnie po raz kolejny...ale ja sie wkurzyłam strasznie, opłakałam i teraz sie martwię ze mi skoczy prolaktyna i odrośnie torbiel-i nici z IVF...do piątkowego usg bede sie mega stresować...Teraz zaluje ze sie uniosłam...bylo to olać i przynajmniej bym sie torbielą nie martwiła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali ja z moim tez się mega pokłóciłam, jego wina okłamał mnie po raz kolejny...ale ja sie wkurzyłam strasznie, opłakałam i teraz sie martwię ze mi skoczy prolaktyna i odrośnie torbiel-i nici z IVF...do piątkowego usg bede sie mega stresować...Teraz zaluje ze sie uniosłam...bylo to olać i przynajmniej bym sie torbielą nie martwiła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86, właśnie! I wiesz co, ciekawe jak faceci by się czuli na naszym miejscu...Kochana, a to przez niego aż do piątku. O mi mój poziom prolaktyny podnosi ostatnio regularnie :/ i moj też klamie...ech...pinokooo

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszedł do pracy, zapomniał komórki...chyba cale szczescie bo bym sie dalej unosila...a tak to nie mam z nim kontaktu...bardzo sie boje ze znowu wszystko zepsułam...i bede musiała czekać do jesieni...jestem beznadziejna...bylo to olać a nie...ostatnio wszystko mnie przerasta...chyba się do niczego nie nadaje...juz nie mam sily do walki o dziecko :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86, te starania mają to do siebie że wykańczają! Nas i ich. To nie Twoja wina. Też bym się wściekła i każda z nas tu:) jesteś cudowną osobą! Dźwigamy wielki bagaż w sobie uwierz mi nadajesz się wspaniale do wszystkiego! A tak naukowo patrzę na nas- pochłaniamy leki, które wywołują u nas też zmiany nastroju,dwa te fazy cyklu najpierw @... Czekamy na owu,tu trzeba działać (spina), potem nadzieja na test. Wynik dół i znowu od nowa... Jestem z Toba,a opieprz M się należał! A ja z M od wczoraj nocy pogadanki bardzo niemiłe. Ja juz mam termin do psychologa. Sama nie dam rady z nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Dootka_86, te starania mają to do siebie że wykańczają! Nas i ich. To nie Twoja wina. Też bym się wściekła i każda z nas tu:) jesteś cudowną osobą! Dźwigamy wielki bagaż w sobie uwierz mi nadajesz się wspaniale do wszystkiego! A tak naukowo patrzę na nas- pochłaniamy leki, które wywołują u nas też zmiany nastroju,dwa te fazy cyklu najpierw @... Czekamy na owu,tu trzeba działać (spina), potem nadzieja na test. Wynik dół i znowu od nowa... Jestem z Toba,a opieprz M się należał! A ja z M od wczoraj nocy pogadanki bardzo niemiłe. Ja juz mam termin do psychologa. Sama nie dam rady z nim.
    Ja juz nawet na owu nie czekam od maja na antykach..czekam na ivf ale jak nie urok to sraczka. .nie wytrzymuje tego napięcia...juz raz sie torbiel na antykach zrobila-rzekomo prolaktyna...dlatego się boje ze popsułam :( nie chce juz czekać...te zastrzyki w lodowce. .chce je juz zacząć robic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. To tym bardziej masz prawo być zła! Napisze na priv

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg! Wszystko po owulacji się po wchłaniało, endo mam małe. Ale czy znacie sposoby na endometrium, by je zwiększyć? Dieta, leki cokolwiek :(

• Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi urosło po estofemie, wszystkie migdaly, czerwone wina itd. nie dzialaly.

04.2014 - synek
    brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
    letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
    estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że niektórzy przepisują sildenafil (składnik Viagry).

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co do Viagry, też tak czytałam...Estofem...kolejny lek...rety...Mi on nie chciał dawać prochów, ale jak za 2 tyg pójdę to wypytam co i jak... Czytałam w necie, że czasem to wino i ogółem jedzenie bogate w białka...

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ