Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
moje ciązowe pęcherzyki tzn ciałka żółte po pęknięciu pęcherzyków gin nazwała krwotocznymi. czyli jak poszłam na pierwsze usg ciązowe to gin sprawdziła nie tylko macicę ale i jajniki i były na nich 3 ciałka żółte (bo w tym cyklu miałam 3 pęcherzyki) i wszytkie 3 według niej były krwotoczne.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:A ja dostałam w policzek znów
NK z 20 % z przed leczeniem wzrosły po całym leczeniu do ponad 27 !!!!!!
A reszta wyników TRAGEDIA.
te po prawej z maja a te z lewej z wczoraj !!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa8aa2cb3e7.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1782a825ae.jpg
Moja immunolog mi mówiła że NK zaczną szaleć w czasie ciązy ale przecież beta ujemna więc na 99.9 % nie ma o ile implantacja będzie późna bo wczoraj 10 dpo
Nie wiem co jest u mnie powodem tych drgawek od paru dni jeszcze dziś od rana zawroty głowy i duszności w klatce piersiowej. Może na mnie tak działa wysoki progesteron ?!!
przestaje to być śmieszne, przejdę się do lekarza, innego wyjścia nie ma ....
A próbowałaś kiedykolwiek wdrożyć jakąś dietę? Ja właśnie przerabiam ten temat i okazuje się, że wskutek naszego sposobu odżywiania możemy mieć stany zapalne w przewodzie pokarmowym, a to może wpływać na namnażanie komórek odpowiedzi immunologicznej. -
Witam, w tamtym cyklu miałam 2 pecherzyki na jednym jajniku i każdy był krwotoczny. Zastrzyk z pregnylu. W tym cyklu kolejne dwa pecherzyki po jednym na każdym. Zastrzyk z ovutrelle był dwa dni temu. We wtorek kontrola. Stymulacja symetralnej 2 tabl
-
veritaserum wrote:ech wiesz ciezko z mezem sie dogadac w tej kwestii on uwaza ze za krotko sie staramy zeby juz podejmowac takie kroki. A jest to jakos 11 cykl staran , od grudnia u ginekologa z monitoringami. Mowi zebym wytrzymala chociaz do konca roku. Mysle ze po prostu on sie boi bo wiadomo na wizyte w klinice pojdziemy razem. Jak kolejne cykle nic z tego to nie bedzie mial wyjscia. Ja to szanuje i rozumiem w koncu to moj maz i chce zeby on tez mial cos do powiedzenia.
Mój też jest ciężki w tym temacie, staramy się od ponad 1,5 i po 4 nieudanych cyklach poszłam do specjalisty i mąż nigdy nie był ze mną na wizycie.. dotarło do niego po roku czasu że jest problem i był kilka razy ze mną na monitoringu ale nie wchodził do gabinetu, zobaczył że jest pełno ludzi którzy mają problemy i to jest "normalne". Po jakimś czasie zrobił seminogram i ja z wynikiem poszłam do lekarza. W ubiegłym tygodniu w piątek jak podchodzilismy do lul pierwszy raz widział się z lekarzem i wiecie co.. Bardzo niezrecznie się czułam jak miałam usg a on był obok za parawanem.. Po tej wizycie dotarło do mnie ze nie chce żeby był na monitoringach ani na wizytach bo po co? Jakiś czas temu był poruszany temat naszych M i narzekalam że nie chodzi ze się nie interesuje ale faceci tak mają dusza w sobie wszystko i do niektórych spraw muszą sami dojrzeć.. Miło się zaskoczyłam jak na drugi dzień po lul pytał jak się czuje, czy boli mnie brzuch, czy te jajka pekly a co będzie jak nie pekna, czy są szanse że się uda wtedy.. Naprawdę przez cały okres starań nie zapytał o nic z takich rzeczy wtedy też Zrozumiałam że on też to przeżywa i się interesuje ale nie pokazuje po prostu
Wow ale się rozpisałam hahahaha19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
ninkali wrote:No to szybko przejdzie:) ja też dupka w czwartek i dzis chyba już! mam początki @...szybko po leku
Ninkali a w którym dc miałaś lul? Dziś masz 23dc i już @? Nie masz zbyt krótkiej drugiej fazy? Biorąc pod uwagę owu w 14/15dc to 23 dc może dojść do zagnieżdżenia dopiero a nie już @19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Bea_ wrote:Życzę Ci, żeby rozszalałe NK oznaczały ciążę!
A próbowałaś kiedykolwiek wdrożyć jakąś dietę? Ja właśnie przerabiam ten temat i okazuje się, że wskutek naszego sposobu odżywiania możemy mieć stany zapalne w przewodzie pokarmowym, a to może wpływać na namnażanie komórek odpowiedzi immunologicznej.
Bea, ja właśnie teraz próbuję. Wg tej książki: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4719323/wiecznie-glodny
Ogólnie zasada jest taka, że pierwsza faza to procentowy udział kalorii: 50% tłuszczu, 25% białka i 25% węglowodanów pochodzących z owoców nietropikalnych i warzyw nieskorbiowych.
Potem się zmniejszają proporcje tłuszczów, ale chodzi o to, żeby nie być na diecie wysokowęglowodanowej, bo od niej mogą zacząć szaleć hormony. On opisuje jak działają cukry na nasz organizm i popiera to badaniami i m.in. rezonansem magnetycznym, więc myślę że może coś dać.
Bo w końcu nasze kobiece hormony potrzebują tłuszczów, żeby dobrze działaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 17:20
04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Test owu jakiś tam cień cienia jest..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60e4d2298e53.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 20:30
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Justys84 wrote:Bea, ja właśnie teraz próbuję. Wg tej książki: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4719323/wiecznie-glodny
Ogólnie zasada jest taka, że pierwsza faza to procentowy udział kalorii: 50% tłuszczu, 25% białka i 25% węglowodanów pochodzących z owoców nietropikalnych i warzyw nieskorbiowych.
Potem się zmniejszają proporcje tłuszczów, ale chodzi o to, żeby nie być na diecie wysokowęglowodanowej, bo od niej mogą zacząć szaleć hormony. On opisuje jak śldziałają cukry na nasz organizm i popiera to badaniami i m.in. rezonansem magnetycznym, więc myślę że może coś dać.
Bo w końcu nasze kobiece hormony potrzebują tłuszczów, żeby dobrze działać
Tym, których rezygnacja z niektórych nawyków żywienionych przeraża, powiem, że do wszystkiego się można przyzwyczaić, a to przecież nie jest na zawsze. -
nick nieaktualnyNatlia01, rano myślałam już @, ale to bylo większe jakieś plamienie i już cisza. Jestem w 23 dc, a @ ma byc planowo w czwartek. Tylko teraz po tym dupku jakoś inaczej. Ale zobaczymy, nie miałam jeszcze tak w cyklach naturalnych, normalnych:) Nie mam klopotu nigdy z fazami:)
A co facetów...ja raz wzięłam M i chyba mi przeszkadzał, czułam się ja skrępowana. On sam nie znosi szpitali etc. Tak ma. Nie zabieram go, sama jadę. On się martwi, nie lubi jak biorę leki czy cos boli. Ale u nas w domu, to ja jestem medyczna on noga:)Natalia01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ninkali a może to implantacja?? Różne cuda się zdarzają
Problemowa daj znać po wizycie!! Oby to ten cykl 9 miesięczny
Bea u mnie pozamiatane i czekam cierpliwie na @. A co słychać u Ciebie? Kiedy testujesz ?
Jeśli chodzi o dietę to raczej nie szaleje bo ważę 50 kg ale maxymalmie ograniczam cukry, pieczywo, owoce południowe oraz tych typu instant czy gotowe. Ja lubię gotować. Dziś moja kolacja to jarmuż z papryką, czarnymi oliwkami, kiełkami brokuł, olej sezamowy z ziołami i octem jabłkowym i jajkami.
P.s oliwy z oliwek nie cierpię ale toleruje ten sezsmowy. Znacie jakiś smaczny olej ? Na lniany mam odruch wymiotny feeeeeee !!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ja testuję za 10 dni. Ten cykl bez stymulki, bez monitu. Zastanawiałam się nawet, czy włączać lutkę, zwłaszcza że jestem 3 d.p.o. i już chodzę co chwilę siku, a więc chyba progesteron rośnie. Ale włączę, bo to nie zaszkodzi, a może pomóc w razie czego.
To mój pierwszy pełny cykl po laparoskopowym usunięciu endomendy, a więc tak jakbyśmy zaczynali od nowa. Do tego jestem na diecie wegańskiej, zrezygnowałam z wina (nawet na endometrium nie piłam) i po owu zajadam ananasa aż język szczypie Ma pomóc niby w implantacji.
Co do olejów, spróbuj tych tłoczonych na zimno z orzechów, z dyni, z czarnuszki. Ja akurat lubię oliwę, ale te oleje też są smaczne. -
Bea czasem trzeba wrzucić na luz a lutke wrzuć ona na pewno nie zaszkodzi.
Ja już jestem w czwartym cyklu po laparo i histo więc mój czas się kończy....
W piątek idę do nowego lekarza który poprowadzi mnie przez IVF.
Szczerze miałam nadzieję jeszcze na naturalną ciążę ale niestety po 15 latach już bujać się w obłokach dalej nie mam zamiaru, wszystkie "naturalne" sposoby już wyczerpałam.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Natalia01 wrote:Test owu jakiś tam cień cienia jest..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60e4d2298e53.jpg6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Flowwer cholera co to się dzieje. Mimo leków wyniki się pogorszyly .... niech to szlak6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:Flowwer cholera co to się dzieje. Mimo leków wyniki się pogorszyly .... niech to szlak
Już za bardzo na siebie nie mam pomysłów.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
efta wrote:Flowwer cholera co to się dzieje. Mimo leków wyniki się pogorszyly .... niech to szlak
Jak już jesteśmy przy dietach, to z tego co czytałam przy wszystkich oczyszczających bardzo często następuje reakcja organizmu taka, że objawy są wzmożone a potem ucichnie. Może przy lekach też tak czasem jest. I teraz NK Flower szaleje, a za miesiąc pięknie spadnie? Bo to jest totalnie dziwnie, że nagle się pogorszyły.04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Ninkali a może to implantacyjne? Może test za wcześnie zrobiony? A jak się dzisiaj ma sytuacja? U mnie ok właśnie Bea rowziklala moja zagadkę, co chwilę chodzę siku nawet w nocy wstaje a to mi się nigdy nie zdarza i zastanawiałam się czemu tak, w tym cyklu wogole nie biorę dupka tylko sama luteine pod język i właśnie się zastanawiałam czy przypadkiem ona tak na mnie działa.. Prócz tego w czwartek testuje, wczoraj zrobiłam test owu bo jakiś znalazłam wiem że to może nic nie znaczyć no ale pamiętam jak efta zrobiła test owu przed krwią i pozytywny wyszedł i ciąża jest chociaż u mnie nie pokazuje pozytywnego wyniku ale jest ta kreseczka więc nadzieję są..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
efta wrote:Zapowiada się obiecująco.
Miejmy nadzieję a Twój test owu był pozytywny czy też kreska była jaśniejsza, pamiętasz może?
Flowwer tak mi przykro że się to u Ciebie tak komplikuje ;( nawet nie wiem co napisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 10:09
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła