Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisii wrote:Abilify05 zauważyłam u siebie również zylki na klatce piersiowej i na piersiach. Są lekko widoczne w lustrzeStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
antubis84 wrote:Staraczka22 trzymam kciuki
A ja dziś zrobiłam test ciążowy (24 dc) I oczywiście negatywny... Cykle mam 27 dniowe więc test raczej wiarygodny... Kolejny miesiąc, kolejne rozczarowanie....
Ja to już przestałam robić bo zawsze jest mi strasznie przykro jak widzę negatywnyantubis84 lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
nick nieaktualnyDziewczyny a jaka jest szansa,że stymulacja letrozolem się uda niż clo?
Bo ja 5 cykli miałam bezskutecznie clo,i mi pęcherzyki wg nie rosły czy tak z dnia na dzień można zacząć brać aromek? Mam przypisany od 2-6 dc 2x1.
Czy któraś z was bierze metformine dodatkowo ? -
Evell wrote:Dziewczyny a jaka jest szansa,że stymulacja letrozolem się uda niż clo?
Bo ja 5 cykli miałam bezskutecznie clo,i mi pęcherzyki wg nie rosły czy tak z dnia na dzień można zacząć brać aromek? Mam przypisany od 2-6 dc 2x1.
Czy któraś z was bierze metformine dodatkowo ?
Evell ja miałam taką sytuację. Brałam 6 cykli clo bezskutecznie (pęcherzyki raz rosły, raz nie, ale większym problemem było endometrium, które w ogóle nie roslo). Teraz przeszłam na letrozol, 2 tabletki przez 5 dni + metformina własnie.
Letrozol jest bardziej skuteczny bo nie upośledza endometrium + podobno u kobiet z PCOS powinien być lekiem pierwszego wyboru. U mnie faktycznie endometrium teraz ładnie rośnie. Ale póki co jeszcze bez sukcesów.
Wg mnie nie ma przeciwskazań żeby zacząć go brać z dnia na dzień - kwestia tylko, żeby brać w określonych dniach cyklu, ale to po clo już napewno wiesz
Evell lubi tę wiadomość
PCOS; 24 cykle starań
-
Ja już wszystko wiem cykl bezowulacyjnym po lamecie normalna sprawa, że okres przyszedł w 18dc. Tak powiedział lekarz w klinice. Teraz mam odczekać tydzień i wywołać okres duphastonem, który dostanę w styczniu i zacząć ostatni raz (2) lamette 3x1 od 3-7dc. Nie mogę zacząć stymulacji od tego cyklu bo był za krótki. Zobaczymy jak dwie tabletki nie zadziałały to może 3 zadziałają. Jak nie to już gonatropiny w zastrzykach, a wiadomo, że to kosztowne. Nie nakręcam się na ten cykl z lamettą bo już mnie zawiodła. Po clo zawsze miałam cykle owulacyjne. Zobaczymy.Rok i 3 miesiące starań
PCO
3stymulacje clo
2cykl z clo ciąża biochemiczna
Listopad 2018 rozpoczęcie leczenia w klinice
1cykl z lamettą 2x1 (brak owu)
2cykl z lamettą 3x1 dwa pęcherzyki+ ovitrelle
Cykl przerwy od leków i lekarzy, pierwsza naturalna owulacja mimo pcos w 22dc.
Udało się!!! NATURALNY CUD 💕😍 -
Ktoś brał taka dawkę lametty ?.Rok i 3 miesiące starań
PCO
3stymulacje clo
biorę lamette już 3 cykl i na razie efektów w postaci ciąży brak, za to są przeważnie 2 ładane pęcherzyki i endo. Tylko u nas PCOS to nie jedyny problem.
Lamette biorę 2 tabletki dziennie. A jak teraz się nie uda to czeka mnie fostimon(zastrzyki) -
Staraczka22 wrote:Ja już wszystko wiem cykl bezowulacyjnym po lamecie normalna sprawa, że okres przyszedł w 18dc. Tak powiedział lekarz w klinice. Teraz mam odczekać tydzień i wywołać okres duphastonem, który dostanę w styczniu i zacząć ostatni raz (2) lamette 3x1 od 3-7dc. Nie mogę zacząć stymulacji od tego cyklu bo był za krótki. Zobaczymy jak dwie tabletki nie zadziałały to może 3 zadziałają. Jak nie to już gonatropiny w zastrzykach, a wiadomo, że to kosztowne. Nie nakręcam się na ten cykl z lamettą bo już mnie zawiodła. Po clo zawsze miałam cykle owulacyjne. Zobaczymy.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Staraczka22 wrote:Ktoś brał taka dawkę lametty ?.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Dobrze zrozumiałam, że piszesz że cykl po letrozolu się tak skraca? Sama raz miałam 19 dni ale myślałam, że to przez zapomnianą dawkę luteiny i nieopatrznie go wywołałam. Jeśli taki cykl jest normalny to znaczy, że o wiele za krótka faza lutealna i może to przeszkodzić w zapłodnieniu?Rok i 3 miesiące starań
PCO
3stymulacje clo
anka1987 wrote:biorę lamette już 3 cykl i na razie efektów w postaci ciąży brak, za to są przeważnie 2 ładane pęcherzyki i endo. Tylko u nas PCOS to nie jedyny problem.
Lamette biorę 2 tabletki dziennie. A jak teraz się nie uda to czeka mnie fostimon(zastrzyki)Rok i 3 miesiące starań
PCO
3stymulacje clo
Dziewczyny zapraszam was na mojego Instagrama, gdzie także znajdziecie mnie pod nickiem staraczka22 opisuję tam swoje zmagania i walkę z niepłodnością. Znajdziecie tam również wiele kobiet z różnymi problemami z zajściem w ciążę . Prowadzimy tak tzw. grupę wsparcia, która na prawdę podnosi na duchuRok i 3 miesiące starań
PCO
3stymulacje clo
nick nieaktualnyOla_ wrote:Evell ja miałam taką sytuację. Brałam 6 cykli clo bezskutecznie (pęcherzyki raz rosły, raz nie, ale większym problemem było endometrium, które w ogóle nie roslo). Teraz przeszłam na letrozol, 2 tabletki przez 5 dni + metformina własnie.
Letrozol jest bardziej skuteczny bo nie upośledza endometrium + podobno u kobiet z PCOS powinien być lekiem pierwszego wyboru. U mnie faktycznie endometrium teraz ładnie rośnie. Ale póki co jeszcze bez sukcesów.
Wg mnie nie ma przeciwskazań żeby zacząć go brać z dnia na dzień - kwestia tylko, żeby brać w określonych dniach cyklu, ale to po clo już napewno wiesz
Od kiedy bierzesz metę czy masz IO czy pcos? Ja biorę dopiero dwa tygodnie mam stwierdzone IO i hiperinsulinemie jakkolwiek to znaczy ?
Słyszałam,że meta też ma za zadanie poprawić owulację.
Ja teraz czekam na @ i biorę letrozol ciekawe jak to się potoczy -
antubis84 wrote:Staraczka22 mogę zapytać ile masz lat?Rok i 3 miesiące starań
PCO
3stymulacje clo
antubis84 wrote:Ja biorę 5 tabletek dziennieRok i 3 miesiące starań
PCO
3stymulacje clo
Udało się!!! NATURALNY CUD 💕😍