Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
MiMi wrote:Dziewczyny doradźcie. Cykle mam 60 dni. To mój drugi cykl z Aromkiem 4 do 8 dzień po 2 tabletki. Ale przez te długie cykle miesiączkę mam przez 7 dni. Nie jakąś mega obfita ale jednak. Czy to nie przeszkadza pęcherzykom rosnąć przez to długie krwanienie?
Myślę, że nie przeszkadza. Ja miałam często długie krwawienie 5-7 dni, a mimo to nie było problemu ze wzrostem pęcherzyków. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElleen wrote:Oo, dziękuję😘Rozjaśniło mi to sprawę. U mnie cykle też długie nawet 33 dni się zdążają. Dla pewności sprawdzę w 8 dc i najwyżej pojadę drugi raz później. Brałam teraz marvelon i źle sobie policzyłam kiedy dostanę @🙄 i zaplanowałam wyjazd na przedłużony weekend. No nic będę ratować sytuację.
Też do końca nie wiedziałam jak działa ten lek i tutaj, ale nie wiem która z dziewczyn napisała mi że pierwszy cykl jest sprawdzający czy cokolwiek się dzieje u nas a mniej więcej po 3 cyklach się zachodzi i przejrzałam forum i nie tylko ten wątek i to jest prawda..... Dziewczyny zachodzą oczywiście nie wszystkie niektóre zachodzą już przy pierwszym razie niektóre nadal walczą ale większości udaje się po 3 cyklach .
A z tym weekendem to bardzo dobrze trafiłaś 😜 tylko go nie zmarnuj 🤭🤭 i broń Boże go nie odmawiaj 💝 życzę powodzenia -
Mam tylko nadzieję że do soboty skoczy mi się ten okres dziewczyny a zastrzyk na pęknięcie dostawalyscie od razu bo tak się zastanawiam znając moje szczęście to nie pęknie czy lekarz to będzie monitorował za kilka dni czy mozna od razu profilaktycznie przepisać zastrzyk na pęknięcie i spokój
ewciamu lubi tę wiadomość
-
U mnie lekarka przepisuje na wizycie i mówi kiedy mam go wziąć - czasem tego samego dnia, innym razem kolejnego dnia albo za 2 dni.
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
AnQ wrote:Cześć Carolajnnn 🙂 a czy Twój pierwszy cykl z letrozolem przyniósł oczekiwane efekty? Byłaś na monitoringu? Ja brałam od 2 do 7 dnia cyklu 1 tabletkę dziennie, czego efektem był 1 pęcherzyk. Zgodnie z zaleceniem lekarza w przypadku braku ciąży w kolejnym cyklu mam wziac taka sama dawkę.
-
ewciamu wrote:Też do końca nie wiedziałam jak działa ten lek i tutaj, ale nie wiem która z dziewczyn napisała mi że pierwszy cykl jest sprawdzający czy cokolwiek się dzieje u nas a mniej więcej po 3 cyklach się zachodzi i przejrzałam forum i nie tylko ten wątek i to jest prawda..... Dziewczyny zachodzą oczywiście nie wszystkie niektóre zachodzą już przy pierwszym razie niektóre nadal walczą ale większości udaje się po 3 cyklach .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 00:34
-
nick nieaktualnyMiMi wrote:Mam tylko nadzieję że do soboty skoczy mi się ten okres dziewczyny a zastrzyk na pęknięcie dostawalyscie od razu bo tak się zastanawiam znając moje szczęście to nie pęknie czy lekarz to będzie monitorował za kilka dni czy mozna od razu profilaktycznie przepisać zastrzyk na pęknięcie i spokój
Ja dostałam od razu na jednej recepcie lamette i pregnyla i powiedziała żeby na wizytę - monitoring przynieść zastrzyk bo może być tak że tego samego dnia dostanę go albo mi powie kiedy mam go wstrzyknąć. Stało się tak, że dostałam go zaraz na wizycie 🤩 -
nick nieaktualnyAlusia1983_Bstok wrote:Halo Dziewczyny, mam pytanie, kiedy może być owulacja przy braniu 2x1 lametta przez 5 dni od 4dc ?? Jakie efekty ? Czy którejś udało się zajść w ciążę ? I w którym dniu się starać ???
Hej, ja miałam taką samą dawkę tylko od 2-8 DC i monitoring 13dc gdzie stwierdziła że jest piękny duży pęcherzyk dostałam zastrzyk na pęknięcie, z mężem staramy się częściej może niż trzeba 🤭🤔 bo od razu po skończonym okresie... Więc tak ok. 5-18 DC co dwa dni niekiedy co 3 dni jeszcze troszeczkę i dam mu odetchnąć 🙉🤣 -
nick nieaktualny
-
Alusia1983_Bstok wrote:Halo Dziewczyny, mam pytanie, kiedy może być owulacja przy braniu 2x1 lametta przez 5 dni od 4dc ?? Jakie efekty ? Czy którejś udało się zajść w ciążę ? I w którym dniu się starać ???
To sprawa indywidualna raczej, ja miałam przy tej dawce monitoringi w 11-12 dc, były pęcherzyki ok 16-18 mm, zastrzyk ovitrelle w kolejnym dniu lub za dwa dni w zależności od wielkości pęcherzyków. Starania dzień po zastrzyku przez 3 kolejne dni. Efekty sa obiecujące, wielu dziewczynom udało się zajść w ciążę po trzech cyklach, także warto próbować. -
Kochane trzymajcie za mnie kciuki, jestem po stymulacji lametta od 3-7 dc dawką 3 tabletki, obecnie 11 dc dziś po monitoringu i ku mojemu zdziwieniu jestem już po owulacji od dziś mam brać duphaston i nic tylko czekać do ostatniej tabletki czy coś z tego będzie. A przy okazji mam do was pytanie czy któraś z Was miała taką sytuację że tak wcześnie przy stymulacji letrozolem miała owulacje?
Zabaaa, ewciamu lubią tę wiadomość
-
Marinka997 wrote:Kochane trzymajcie za mnie kciuki, jestem po stymulacji lametta od 3-7 dc dawką 3 tabletki, obecnie 11 dc dziś po monitoringu i ku mojemu zdziwieniu jestem już po owulacji od dziś mam brać duphaston i nic tylko czekać do ostatniej tabletki czy coś z tego będzie. A przy okazji mam do was pytanie czy któraś z Was miała taką sytuację że tak wcześnie przy stymulacji letrozolem miała owulacje?
Dam znać dowiem się we wtorek 💪 -
ewciamu wrote:I który tydzień? I jak się czujesz?
MiMi moim zdaniem pęcherzyk piękny 😊✊ewciamu lubi tę wiadomość
-
Zabaaa a dostawałaś zastrzyk na pęknięcie? Lekarz powiedział żeby pierwszy raz spróbować bez zastrzyku ale boję się że się zemści i będę w plecy cały cykl i później tylko problemy. Jak wy dziewczyny miałyście z tymi zastrzykami na pęknięcie od razu czy pierwszy cykl bez?
-
nick nieaktualnyJa od dzisiaj mam zacząć brać dupka i sprawdzić się za tydzień najlepiej 10 dni 🤯🤯 kurcze oby się udało.
Gratulacje Zabaa oby serduszko zaczęło bić.
Mimi....Ja kiedyś byłam stymulowana clo i przy pierwszym było sprawdzanie więc bez zastrzyku potem już z ovitrele i nadal się nie udawało. Po zmianie gin i stymulacji na lamette to od razu w pierwszym cyklu miałam pregnyl przepisany ✊✊✊✊ a teraz modlę się oby się udało 💝💝
Zabaaa lubi tę wiadomość