X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulowanie jajeczkowania
Odpowiedz

Stymulowanie jajeczkowania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałabym się dowiedzieć wszystkiego o stymulowaniu jajeczkowania! Na czym polega? , jaki jest koszt tego?. Lekarz pewnie mi to wyjaśni , ale chciałabym poznać też waszą opinię???. Z góry dziękuje:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulacja odbywa się poprzez leki i monitoring cyklu w wyznaczonych przez lekarza dniach. Ja jestem na końcówce pierwszego stymulowanego cyklu i jeszcze nie wiem, czy zakończy się szczęśliwie. U mnie podawany był Clostilbegyt od 5 do 7 dnia cyklu i między 7-9 dniem cyklu pierwszy monitoring, aby sprawdzić grubość endometrium i wzrost pęcherzyków. Potem w 12 dniu cyklu kolejna wizyta i podanie zastrzyku Pregnyl w celu pęknięcia pęcherzyka. Potem kolejny monitoring, który ma pokazać, czy była owulacja. Zdaniem lekarza jest to jeden z tańszych rodzai stymulacji. Mnie kosztowało to około 500zł.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ