X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Suplementacja - poprawa jakości komórek jajowych
Odpowiedz

Suplementacja - poprawa jakości komórek jajowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Butterfly_84 Nowa

Wysłany: 25 lipca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam sporo postów na forum, dziewczyny piszą w postach że suplementacja można poprawić jakość komórek jajowych.
    Niestety w większości takich postów jest sprzed dwóch - trzech lat oraz nie pisze dokładnie o jaką suplementacje chodzi.

Czy możecie mi coś polecić lub trochę rozwinąć wątek ?

• Agas Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly_84 wrote:
    Przeczytałam sporo postów na forum, dziewczyny piszą w postach że suplementacja można poprawić jakość komórek jajowych.
    Niestety w większości takich postów jest sprzed dwóch - trzech lat oraz nie pisze dokładnie o jaką suplementacje chodzi.

Czy możecie mi coś polecić lub trochę rozwinąć wątek ?
    Dziewczyny z forum mi poleciły Koenzym ale aktywna forma ubichinol. 3 miesiące przed stymulacja dawka 400mg a przy stymulacji dawka uderzeniowa 600. Natomiast warto to ponoć rozdzielić na dawki po 200 3xdziennie ponoć wtedy lepiej się wchłania. Czy są efekty hmm na razie ciężko mi powiedzieć. U mnie z zarodkami od początku nie bylo problemu zaś były wadliwe.teraz z tej procedury przebadałam tylko 2 i jest 50% prawidłowo. Więc No nie wiem jeszcze czy są efekty.

Starania od 2022 PCOS, AMH 9,41, cykle regularne z własną owulacją
    IUI 09.2023 💔 cb
    IUI 10.2023 ❌ odwolane
    IUI 11.2023 ❌
    03.2024 start IVF, 30.03.2024 punkcja pobrano 30🥚12🥚zamrożonych , 12🥚zapłodnionych, procedura 1.1
    ❄️ 5.1.1 prawidłowy PGT
    5❄️nieprawidłowe 😔 po PGT
    06.2024 -I FET ❌
    Histeroskopia Lipiec 2024 cd138 brak stanu zapalnego w wynikach, widoczny podczas histero - antybiotykoterapia
    Procedura 1.2 sierpień 2024 3x❄️
    10 i 11.2024 FET odwołany endo 6.5mm😪
    2.2025 II FET❌️ endo 6.5mm
    3.2025 endo 5.6mm FET odwołany
    2 IVF punkcja pobrano 34, 20🥚 8x❄️
    4x ❄️ PGTA ➡️2x❄️ OK
    8.2025 FET🤞
  • Butterfly_84 Nowa

Wysłany: 30 lipca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź, spróbuje bo przecież gorzej nie będzie :D

• dallia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly_84 wrote:
    Dziękuje za odpowiedź, spróbuje bo przecież gorzej nie będzie :D

ja mialam suplementację między procedurami przez niecale 3 miesieca. W pierwszej stymulacji był 1 zarodek ktory się nie przyjął. Z drugiej procedury mamy 3 zarodki, z czego cóka na świecie a drugi w brzuszku leci 10tc. Nie wiem czy to bylo szczescie czy faktycznie suplementacja (od dietetyka). Znajde pozniej rozpiske i wrzucę. Wiem ze oprocz koenzymu solidnie zwikeszylam poziom witaminy D i B12 (gorna granica)

age.png

preg.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 31 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 36 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostala 4.1.1 ❄
    2.05.23 - FET 🥰🙏 --> 17.01.24 Buba 3430g 52 cm <3
    powrót po rodzeństwo 11.06.25 - FET 🥰🙏 5dpt - 10,5 --> 6dpt - 26,7 --> 7dpt 49,5 --> 9dpt 140 --> 12 dpt 475 --> 14dpt 1045 🥰
    6+1 --> 4mm FHR 115 ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ