X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Szukając najlepszych z najlepszych
Odpowiedz

Szukając najlepszych z najlepszych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • BladaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azja87 wrote:
    My jesteśmy u dr Mercika właśnie i Pan dr jest ok, tylko boję się że coś przeoczamy skoro przy pierwszej stymulacji tylko 4 dojrzałe komórki, a przy drugiej, po większej dawce, tylko 3
    Też mam niskie AMH i niestety nie mamy co liczyć na szalone ilości komórek. Z mojego doświadczenia poza diagnostyką o której pisano wcześniej polecam suplementacje - inozytol, wit D, E, C, selen, cynk, DHA, podwójna porcja koenzymu Q10, castagnus, opcjonalnie: kolagen, arganina, resveratrol, inne antykoksydanty. U mnie zero alkoholu, najlepiej ograniczyć słodycze, dieta antyzapalna i spacery. Po 3 stymulacji (długi protokół u Dr M) poprawa jakości komórek jajowych, 4 mocnych zawodników do transferu. Podaj w stopce swoje wyniki, będzie łatwiej coś doradzić. Niepłodność to sport dla cierpliwych.
    *też mam wrażenie, ze kolejne punkcje bardziej bolą więc to chyba norma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 09:42

Starania od 2022 z monitorowaniem cyklu i Ovitrelle

wiek - 34
    AMH - od 0,8 do 1,6; FSH-6,85

11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
    03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
    05.2024 - 3🥚, 2❄️, po PGT-a 1❄️
    3.08.2024 - transfer, accofil + encorton - nieudany
    09.2024 - 9🥚, po PGT-a 0❄️
    01.2025 - (długi protokół) 3❄️, PGT-a OK

Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9%
  • azja87 Znajoma

Wysłany: 16 lutego, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po drugiej stymulacji i 2 zarodki zamrożone i po biopsji, teraz tylko czekać . Chciałabym ten czas do wyników wykorzystać najlepiej jak się da na badania, suplementację itp.

Ona: 37 lat
    On: 50
    AMH: 1,0
  • azja87 Znajoma

Wysłany: 19 marca, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety chyba czeka nas trzecia stymulacja - jeden zarodek genetycznie nieprawidłowy, drugi mozaikowy i jutro mamy mieć info czy zalecają transfer - czasami sama nie mam pomysłu jak ten organizm zmusić do trochę większej pracy i większej liczby 🥚i ❄️

Ona: 37 lat
    On: 50
    AMH: 1,0
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ