X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Szukam KOENZYM Q10
Odpowiedz

Szukam KOENZYM Q10

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • facebook Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam

♣️ 2020
    💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
    * V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
    *Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
    *01-04/21 - clo + duphaston
    ♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
    ♦️2023
    *histeroskopia z biopsja cd138
    💔 biochem
    ♠️ 2024
    5 ❄️ prawidłowych
    1) FET 05.10 - 😔
    2) FET 05.12
    5dpt i 6dpt test pozytywny
    7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
    9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
    11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
    13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
    27.12 wizyta

Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę koenzym q10 z LabOne - ubihinol. Niestety jest drogi, bo ok. 100zł za 2 tyg (bo bierze go również partner). Szukam tańszej alternatywy. Jutro mam spotkanie z dietetykiem to coś poleci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no z tym koenzymem Q10 to jest temat. Przerobiłam go i nawet mam wrażenie, że mi pomógł więc podzielę się przemyśleniami. Są dwie formy Q10 - Ubichionon tańsza i to na niej oparte są prawie wszystkie badania jeśli chodzi o poprawę płodność, energii w mitochondriach czy szeroko pojętej "jakości" komórek jajowych. Druga forma Ubichinol - dużo droższa aktywna forma - wstępne badania wskazują, że przyswajalność jest nieco lepsza ale nie ma jeszcze żadnej metanalizy na ten temat. Jak rozmawiałam na ten temat z lekarzem to powiedział, żeby brać tą tańszą przebadaną formę czyli Ubichionon, ale bardzo ważna jest dawka. Dla poprawy jakości komórek zaleca się 300 mg dziennie czyli 3 tabletki po 100mg przez minimum 3 miesiące to jest dużo i wychodzi drogo niestety. Po przeszperaniu neta jedna z korzystniejszych opcji to: Ostrovit Ubichinon Q10 Vege. Pozdrawiam

MałaMiMi, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam koenzym Q10 z podkowa.eu

:)

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Walmark lub Naturell. 30 lub 60 miękkich kapsułek w dawce 100. W aptece internetowej 25-35 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 15:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ