Tabletki anty na przerosłe pęcherzyki
-
Cześć dziewczyny, po drugim cyklu stymulowanym clo, miałam 3 pęcherzyki na lewym jajniku. Po ovitrelle pękł jeden pęcherzyk, brałam luttagen od stwierdzonej owulacji. W trakcie przyjmowania progesteronu, dostałam ciemnobrązowych plamień, które trwały tydzień i nie zamieniały się w miesiączkę. Na usg wykluczono ciążę (cienkie endometrium), stwierdzono przerosłe 2 pęcherzyki - ok. 33 mm. Lekarz zapisał na miesiąc tabletki antykoncepcyjne twierdząc, że takie plamienie może trwać nawet 2-3 tygodnie, a pęcherzyki zamienią się w torbiele. Po tabletkach anty powinny się jednak szybko wchłonąć. Czy któraś z Was brała antyki w takim przypadku? Jestem na 7 tabletce, jajniki kłują, a świadomość, że cykl starań stracony przez antykoncepcję hormonalną, dobija mnie okropnie. Zastanawiam się, czy to dobre postępowanie. W końcu staram się o dzidzię
Na usg mam się zgłosić po 14 dniach zażywania tabletek, a potem w czasie krwawienia z odstawienia.
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Hej ja obecnie tez lece na antykach...mialam miec stymulacje w styczniu ale niestety zrobila sie torbiel ok 4 cm i musze poczekac.
Tez mam dola ze kolejny cykl stracony, ale z drugiej strony "co się odwlecze to nie uciecze".
Na wizyte kontrolna ide 26/02 mam nadzieje ze do tej pory ten torbiel zniknie.
Powodzenia!(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Ja po 9 latach brania antyków, miałam nadzieję, że więcej ich nie ruszę;/ No ale pocieszam się tym, że miesiąc przerwy może jakoś na moją psychikę korzystnie wpłynie. A wiecie może czy w tym cyklu na tabletkach, mogę zrobić badanie AMH? Akurat jest promocja w lutym i chętnie bym skorzystała. Dziewczynki, a po krwawieniu z odstawienia antyków, można się już normalnie starać z clo, czy trzeba czekać na kolejną @? Oczywiście ja żyję od monitoringu do monitoringu, więc wszystko pod kontrolą, ale ciekawa jestem:)31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
AMH możesz zrobić. CLO teoretycznie możesz brać jak torbieli nie będzie, ale to często zależy od podejścia lekarza.
-