X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Tabletki anty na przerosłe pęcherzyki
Odpowiedz

Tabletki anty na przerosłe pęcherzyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po drugim cyklu stymulowanym clo, miałam 3 pęcherzyki na lewym jajniku. Po ovitrelle pękł jeden pęcherzyk, brałam luttagen od stwierdzonej owulacji. W trakcie przyjmowania progesteronu, dostałam ciemnobrązowych plamień, które trwały tydzień i nie zamieniały się w miesiączkę. Na usg wykluczono ciążę (cienkie endometrium), stwierdzono przerosłe 2 pęcherzyki - ok. 33 mm. Lekarz zapisał na miesiąc tabletki antykoncepcyjne twierdząc, że takie plamienie może trwać nawet 2-3 tygodnie, a pęcherzyki zamienią się w torbiele. Po tabletkach anty powinny się jednak szybko wchłonąć. Czy któraś z Was brała antyki w takim przypadku? Jestem na 7 tabletce, jajniki kłują, a świadomość, że cykl starań stracony przez antykoncepcję hormonalną, dobija mnie okropnie. Zastanawiam się, czy to dobre postępowanie. W końcu staram się o dzidzię:( Na usg mam się zgłosić po 14 dniach zażywania tabletek, a potem w czasie krwawienia z odstawienia.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam 1 raz. Po opakowaniu antyków niepekniety pecherzyk zniknął.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja obecnie tez lece na antykach...mialam miec stymulacje w styczniu ale niestety zrobila sie torbiel ok 4 cm i musze poczekac.
    Tez mam dola ze kolejny cykl stracony, ale z drugiej strony "co się odwlecze to nie uciecze".

Na wizyte kontrolna ide 26/02 mam nadzieje ze do tej pory ten torbiel zniknie.
    Powodzenia!

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 9 latach brania antyków, miałam nadzieję, że więcej ich nie ruszę;/ No ale pocieszam się tym, że miesiąc przerwy może jakoś na moją psychikę korzystnie wpłynie. A wiecie może czy w tym cyklu na tabletkach, mogę zrobić badanie AMH? Akurat jest promocja w lutym i chętnie bym skorzystała. Dziewczynki, a po krwawieniu z odstawienia antyków, można się już normalnie starać z clo, czy trzeba czekać na kolejną @? Oczywiście ja żyję od monitoringu do monitoringu, więc wszystko pod kontrolą, ale ciekawa jestem:)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH możesz zrobić. CLO teoretycznie możesz brać jak torbieli nie będzie, ale to często zależy od podejścia lekarza.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ