Tak dla In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jeszcze mam pytanie tam z innej beczki 😄 ogólnie to moje pierwsze podejście do in vitro, i wiem że to się będzie łączyło z częstymi wizytami, do kliniki mam jakieś 2h drogi, powiedzcie mi, mówiłyście w pracy prawdę? Chciałabym tego uniknąć bo jednak pracuje z samymi babami i wiem że szybko by się informacja rozniosła o in vitro a chciałbym tego uniknąć. Będę wdzięczna za wszystkie pomysły i klamstewka jakie można wcisnąć pracodawcy przy prośbie o urlop 🙈
-
Jaszczurka1 wrote:Dziewczyny, a jeszcze mam pytanie tam z innej beczki 😄 ogólnie to moje pierwsze podejście do in vitro, i wiem że to się będzie łączyło z częstymi wizytami, do kliniki mam jakieś 2h drogi, powiedzcie mi, mówiłyście w pracy prawdę? Chciałabym tego uniknąć bo jednak pracuje z samymi babami i wiem że szybko by się informacja rozniosła o in vitro a chciałbym tego uniknąć. Będę wdzięczna za wszystkie pomysły i klamstewka jakie można wcisnąć pracodawcy przy prośbie o urlop 🙈
U mnie wie jedna dziewczyna, która też przeszła przez in vitro (ma córeczkę
Pracodawca nie wie, ani nikt więcej i nie zamierzam ich wtajemniczać. Będę się po prostu zwalniać wykorzystując dni i godziny z urlopu bez uzasadniania. Inna sprawa, że ja pracuję zdalnie więc w skrajnych przypadkach biorę komputer na kolana i pracuję z auta, kiedy mój facet prowadzi (on ma nienormowany czas pracy).
Nie wiem jakie masz relacje z pracodawcą i koleżankami, ale ja z moim dużym doświadczeniem zawodowym od bardzo wielu pracodawców i polskich i niepolskich podejście mam takie- im mniej wiedzą, tym lepiej. Jeśli ktoś by mnie pytał to z uśmiechem odpowiadam " wolałabym zachować to dla siebie "Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 15:02
-
Framboise wrote:U mnie wie jedna dziewczyna, która też przeszła przez in vitro (ma córeczkę
Pracodawca nie wie, ani nikt więcej i nie zamierzam ich wtajemniczać. Będę się po prostu zwalniać wykorzystując dni i godziny z urlopu bez uzasadniania. Inna sprawa, że ja pracuję zdalnie więc w skrajnych przypadkach biorę komputer na kolana i pracuję z auta, kiedy mój facet prowadzi (on ma nienormowany czas pracy).
Nie wiem jakie masz relacje z pracodawcą i koleżankami, ale ja z moim dużym doświadczeniem zawodowym od bardzo wielu pracodawców i polskich i niepolskich podejście mam takie- im mniej wiedzą, tym lepiej.
U mnie nie wie nikt, i nie chce żeby nikt wiedział. Też wyznaje zasadę że im mniej wiedzą tym lepiej. Niestety, ale nie pracuje zdalnie co utrudnia mi kombinowanie trochę. Wiadomo, jakies pojedyncze dni to z urlopem spoko, ale jednak przed punkcja z tego co czytałam to potrzebne są częste wizyty a wiem że w końcu w pracy padnie pytanie po co potrzebuje tak często urlopu.. -
Jaszczurka1 wrote:U mnie nie wie nikt, i nie chce żeby nikt wiedział. Też wyznaje zasadę że im mniej wiedzą tym lepiej. Niestety, ale nie pracuje zdalnie co utrudnia mi kombinowanie trochę. Wiadomo, jakies pojedyncze dni to z urlopem spoko, ale jednak przed punkcja z tego co czytałam to potrzebne są częste wizyty a wiem że w końcu w pracy padnie pytanie po co potrzebuje tak często urlopu..
To kłam, że masz problem z kotem/psem/remont/ ;P
a poza tym chyba nie musisz tłumaczyć jak spędzasz urlop.
O! wozisz kogoś na dializy co 2 dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 15:07
-
Jaszczurka1 wrote:O właśnie o coś takiego mi chodzi, nie umiem kłamać także szukam jakis pomysłów 🙈
To ja Ci powiem tak też nie umiem kłamać i mam syndrom białego fartucha i zawsze praca była najważniejsza. Teraz jest taki moment, że dziecko to priorytet. Choćby skały srały- zacisnę zęby i przejdę samą siebie. Tak więc Ty też wbij sobie do głowy: "umiem kłamać i bez mrugnięcia okiem będę kłamać, bo chcę mieć dziecko." -
Jaszczurka1 wrote:Dziewczyny, a jeszcze mam pytanie tam z innej beczki 😄 ogólnie to moje pierwsze podejście do in vitro, i wiem że to się będzie łączyło z częstymi wizytami, do kliniki mam jakieś 2h drogi, powiedzcie mi, mówiłyście w pracy prawdę? Chciałabym tego uniknąć bo jednak pracuje z samymi babami i wiem że szybko by się informacja rozniosła o in vitro a chciałbym tego uniknąć. Będę wdzięczna za wszystkie pomysły i klamstewka jakie można wcisnąć pracodawcy przy prośbie o urlop 🙈
To wszystko zależy od przełożonych, ich osobowości, charakterów. W pracy nie ma przyjaciół, to wiemy, ale, żeby przepraszać za marzenia i taić ich realizacje w obawie przed ewentualną negatywna reakcją, to moralnie słabe, choć niekiedy konieczne. U mnie wiedzą, że będę podchodzić do ivf (szefowa i kadrowa i nikt więcej), powiedziałam w nadziei na empatie i zrozumienie, jak będę jeździć częściej do kliniki (mam 250km). Przyjęte to zostało pozytywnie. Ale gdyby te kobiety nie były w porządku wobec mnie (a pracowałam w wielu firmach i mam porównanie), to nie powiedziałabym prawdy, bo nie oczekiwałabym wyrozumiałości od zawistnych bab. Im mniej ludzie wiedzą, tym lepiej się śpi.
Szczęście lubi ciszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 15:15
👩39
AMH: 3,6
KIR: AA
Kariotyp: OK
PCOS wyciszone, IO
👦kiepska jakość nasienia, oligozoospermia;
03.2024 bakterie w nasieniu - antybiotyki, 05.2024 bakterii brak; suplementacja; 07.2024 - jakość nasienia poprawiona
06.2016 - niedrożność lewego jajowodu
04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna (zagnieżdżona w lewym, niedrożnym jajowodzie). Usunięcie jajowodu z ciążą w 6tc.)
03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
05.2024 - histeroskopia, CD138 -> 0/10💪
I IVF p.krótki
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
06.07.2024 - ET, Accofil, beta 0 ❌
II IVF p.długi
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 11🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
28.09.2024 - FET 4AA (EG, AH, Accofil)
bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
26dpt CRL 0,42cm ❤️
8+1 💔 -
Framboise wrote:To ja Ci powiem tak też nie umiem kłamać i mam syndrom białego fartucha i zawsze praca była najważniejsza. Teraz jest taki moment, że dziecko to priorytet. Choćby skały srały- zacisnę zęby i przejdę samą siebie. Tak więc Ty też wbij sobie do głowy: "umiem kłamać i bez mrugnięcia okiem będę kłamać, bo chcę mieć dziecko."
Tylko brakuje mi wyobraźni, chętnie przyjmę jeszcze trochę pomysłów żeby to codziennie zaskakiwać inną wymówką 😂 -
Jaszczurka1 wrote:Tylko brakuje mi wyobraźni, chętnie przyjmę jeszcze trochę pomysłów żeby to codziennie zaskakiwać inną wymówką 😂
Kupiliście domek na wsi i musisz doglądać remontu, akurat na lato
MUSISZ BYĆ JAK LWICAWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 15:18
-
Jaszczurka1 wrote:U mnie nie wie nikt, i nie chce żeby nikt wiedział. Też wyznaje zasadę że im mniej wiedzą tym lepiej. Niestety, ale nie pracuje zdalnie co utrudnia mi kombinowanie trochę. Wiadomo, jakies pojedyncze dni to z urlopem spoko, ale jednak przed punkcja z tego co czytałam to potrzebne są częste wizyty a wiem że w końcu w pracy padnie pytanie po co potrzebuje tak często urlopu..
Powiem Ci że u mnie też nikt nie wie. Ja po prostu przychodzę i mówię „jutro mam lekarza, nie będzie mnie, będę miała zwolnienie”. Na szczęście mój lekarz nie miał oporów wystawiać l4. Wyznaje zasadę że zwolnienie to moje prawo, a biorę je bo potrzebuje nie robię na tym l4 remontu. Wychodzę też z założenia że pracodawca nie musi wiedzieć o naszym życiu prywatnym. I nie pytam czy mogę jutro nie być, po prostu stwierdzam 😁Framboise lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Ogólnie pierwszy raz jak brałam L4 to miałam torbiel. I powiedziałam że ze względu na torbiel. Kadrowa że ona też miała i że życzy zdrówka, że to poważna rzecz. I potem już tylko że L4. Nic więcej. Kadrowa widzi pewnie skąd, nie klepie na prawo i lewo, bo nie może. A inni jak pytają mówię że byłam chora - choć to naprawdę rzadkość. U nas co chwila kogoś nie ma. Więc nikogo szczególnie nie interesuje to.
Ale dużo też wizyt ogarniam w soboty, dni wolne.
Ogólnie kłamię jak się da, nikomu nie mówimy i tak jest najfajniej. Ja jestem najważniejsza i mój spokój najważniejszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 15:53
Framboise lubi tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?
ALLO 0->33,2 szczepienia
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
II PROCEDURA
07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Ale przy zwykłej wizycie, nawet tej " kwalifikujacej" wątpię że lekarz wystawi mi L4. Wybadam sytuację na wizycie czy ewentualnie będzie skłonny pokrywać mi wizyty L4 chciazby te potrzebne przed i po punkcji. Wymówka z torbielem to też jakieś rozwiązanie i wykorzystam to na pewno, jednak wolałabym się posługiwać urlopem i na to potrzebuje inspiracji. Wiadomo że miarę możliwości będę sie umawiać na soboty, albo na późne popołudnia jednak nigdy nie wiadomo jak wypadnie wizyta.
-
Jaszczurka1 wrote:Ale przy zwykłej wizycie, nawet tej " kwalifikujacej" wątpię że lekarz wystawi mi L4. Wybadam sytuację na wizycie czy ewentualnie będzie skłonny pokrywać mi wizyty L4 chciazby te potrzebne przed i po punkcji. Wymówka z torbielem to też jakieś rozwiązanie i wykorzystam to na pewno, jednak wolałabym się posługiwać urlopem i na to potrzebuje inspiracji. Wiadomo że miarę możliwości będę sie umawiać na soboty, albo na późne popołudnia jednak nigdy nie wiadomo jak wypadnie wizyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 16:02
👩🏻 🧔🏻 🐈 🐈⬛
bez antykoncepcji od 2017, poważne starania od 2020, w klinice od 2023 ❤️🩹
11.2023 start IVF
7x❄️
28.02 I FET ❄️ 5.1.1 po PGT-A
4 dpt II • 5 dpt 25,7 • 7 dpt 96,9 • 9 dpt 233 • 13 dpt 1252 • 16 dpt 4872; GS: 7mm • 20 dpt 11638 • 7+0 GS 3,36 cm; CRL 8,6 mm • 8+5 CRL 2,25 cm, będzie synek 🩵 • 10+4 CRL 3,99 cm, 173 bpm • 12+5 I prenatalne ok, CRL 6,93 cm, 152 bpm • 14+5 14 cm, 120g • 16+5 190g • 18+5 21 cm, 300g • 20+4 II prenatalne ok, 389g • 21+6 510g • 22+5 520g • 25+5 950g, 35 cm • 28+1 IP, 1330g, 137 bpm • 29+3 III prenatalne 1473g • 30+6 1809g • 32+5 2130g • 35+3 2770g, 49 cm • 37+0 2900g • 38+3 3230g, 53 cm 🩵
Czekamy na Ciebie, Maluszku 🩵 -
Jaszczurka1 wrote:Ale przy zwykłej wizycie, nawet tej " kwalifikujacej" wątpię że lekarz wystawi mi L4. Wybadam sytuację na wizycie czy ewentualnie będzie skłonny pokrywać mi wizyty L4 chciazby te potrzebne przed i po punkcji. Wymówka z torbielem to też jakieś rozwiązanie i wykorzystam to na pewno, jednak wolałabym się posługiwać urlopem i na to potrzebuje inspiracji. Wiadomo że miarę możliwości będę sie umawiać na soboty, albo na późne popołudnia jednak nigdy nie wiadomo jak wypadnie wizyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 16:07
Luna_94🌛 lubi tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
ALLO 0->33,2 szczepienia
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Framboise wrote:Nie wierzę w jutro. Jutro wszyscy będą żyli weekendem
Ja to powinnam się z Wam na kasę zakładać, bym trochę zgarnęła za ten brak wiary waszej 🤪🤪🤪 Począwszy od wyborów, że to na pewno nie wejdzie i kolejna tylko obietnica wyborcza .
Przyjaciółka123, Alba3333, Framboise, MartaMuszka, Koniczynka_87 lubią tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
ALLO 0->33,2 szczepienia
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
Rakieta_P🚀 wrote:Tryru ryru mówiłam, że będzie dziś lista !
Ja to powinnam się z Wam na kasę zakładać, bym trochę zgarnęła za ten brak wiary waszej 🤪🤪🤪 Począwszy od wyborów, że to na pewno nie wejdzie i kolejna tylko obietnica wyborcza .
Oj zarobiłabyś 🙉 szczerze mówiąc byłam początkowo sceptycznie nastawiona do tego programu i dopiero dzięki Tobie uwierzyłam, że bedzie inaczej ❤️Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość
2024 start IVF ----> po PGT-A ❄️4.1.1 ❄️5.1.2
06.08 FET I ❄️ 4.1.1
6dpt II
7dpt beta HCG 82
10dpt beta HCG 373
14dpt beta HCG 2232
17dpt pęcherzyk ciążowy 8,5 mm
16.09 CRL 1,82 cm, 182 bpm, dziewczynka 🩷
30.09 CRL 4 cm, 182 bpm
14.10 (12+3) I prenatalne OK, CRL 6,5 cm, 172 bpm
28.10 (14+3) CRL 8,7 cm, 109 g, 152 bpm
-
Rakieta_P🚀 wrote:Tryru ryru mówiłam, że będzie dziś lista !
🤪 takie zakłady to ja mogę przegrywaćRakieta_P🚀 lubi tę wiadomość
-
Co za emocjonujacy dzień😁😁😁 jaram się jak pochodnia. Mój bociek też dostał dofinansowanie. Miałam ponad roczną przerwę od kliniki, oby udało mi się uzyskać dofinansowanie na transfer. Już jestem umówiona na wizytę 5.06 więc przebieram nóżkami że zniecierpliwienia. Czy na zwykłej, medycznej wizycie też odbywa się kwalifikacja czy trzeba mieć jakąś specjalna wizytę tylko pod kwalifikacje? Bo słyszałam już takie pogłoski...
Framboise lubi tę wiadomość
♀️ 35 lat
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Hipoglikemia reaktywna 😵💫
PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid
♂️ 32 lata
Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
2.FET 12/22 cb 💔
3.FET 06/24 beta 0💔
4.FET 24/08/24 🍀🤞
5dpt ⏸️
6dpt- beta 39 mlU/ml
10dpt- beta 238 mlU/ml
12dpt- beta 566 mlU/ml
27dpt- jest ❤️
12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
-
Alba3333 wrote:Oj zarobiłabyś 🙉 szczerze mówiąc byłam początkowo sceptycznie nastawiona do tego programu i dopiero dzięki Tobie uwierzyłam, że bedzie inaczej ❤️
Wrzucałam głos do urny cisnąć pod nosem - pod te in vitro! Po wynikach wyborów wiedziałam! Po prostu nie mogło być inaczej. Stoją za tym twarze znanych osób, w dużej mierze my pacjentki to wywalczyliśmy. Złe rządy zawsze się kiedyś kończą 🍀
Notabene badania prenatalne dla wszystkich weszły bodajże wczoraj w życie, bez limitu wieku ❤️❤️❤️Sarenka, Alba3333, Framboise lubią tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
ALLO 0->33,2 szczepienia
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."