X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Hej dziewczyny,dzisiaj 12 po zastrzyku i tylko jedna kreska, teraz już tylko czekać na @

Em11 mi ostatnio w 15 dniu po zastrzyku wyszła kreska a beta i tak była 7,1 więc może poczekaj jeszcze. Trzymam kciuki.
    Ja jestem Dzisiaj 6 dzień po i nosi mnie już :-)

Em11 lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryfno.jak twoja beta? Daj znać

Mango83
  • Gryfno dziołcha Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, wieczorem będę miała wyniki wiec dam znać :)

• Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde bo ja myślę o tobie od wczoraj :)

Mango83

Wysłany: 28 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Ty się czujesz? Wszystko Ok?

• Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryfno dziołcha wrote:
    A jak Ty się czujesz? Wszystko Ok?
    Tak.dziękuję.(nic mnie nie boli.calki normalnie sie czuje)ale mam stres bo za tydzień mam lekarza.wtedy usg i powie mi czy wszystko Ok.

Gryfno dziołcha lubi tę wiadomość

Mango83

Wysłany: 28 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango83 wrote:
    Tak.dziękuję.(nic mnie nie boli.calki normalnie sie czuje)ale mam stres bo za tydzień mam lekarza.wtedy usg i powie mi czy wszystko Ok.
    Będzie dobrze :) musi być.

Wysłany: 28 maja 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, tym razem się nie udało, a z przyczyn technicznych muszę odpuścić na kilka miesięcy

• Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Mango83
  • mgielka98 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przerwie musi sie udać odrazu. (trzymam kciuki) Beta juz pewna na 100 % ze sie nie zmieni?

33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
    ANA-1:640, NK 15,1%,
    hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
    4 IUI - :(
    Usunieta tarczyca
    Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
    c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA":)
  • Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryfno może po przerwie zaskoczysz odrazu, zlapiesz oddech psychiczny od tych ciaglych wizyt, lekow, czekania na testy, robienia testow itd.
    3mam kciuki!

• Milama Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) jestem nowa na forum, ale podczytuje Was już od dłuższego czasu. Rozwiałyscie już wiele moich wątpliwości a teraz chciałabym zacząć się udzielać :-) przyjmiecie mnie;-)?
    Tak krótko o mnie: staramy się tak intensywnie pół roku jednak obserwacje cyklu prowadzę już długo i wiem, że nie mam owulacji. Właśnie mija 30 dc z clo i ovitrelle (podane w 15 dc). Usg w 19 dc potwierdziło owulacje, progesteron w 20 dc wynosił 10.7 a od 21 dc biorę luteinę. Temperatura wzrosła dopiero w 23 dc choć nie wiem na ile to ważne bo zmieniłam termometr. Wczoraj zrobiłam hcg total i wyszło... 15.2. Ale dowiedziałam się, że to nie to samo co beta hcg i dziś po 17 godzinach od badania total Hcg beta hcg wyszła 18.82. Mam zamiar zrobić badanie bety jutro na wieczór (bo ani w czwartek ani w piątek rano nie da rady). Choć chyba nie ma się co łudzić? Ta beta jest taka strasznie mała :-(. Krwawienia nie ma bo biorę luteina ale boli mnie brzuch. Doradzicie coś? Pozdrawiam wszystkie staraczki i mamusie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 16:17

Wysłany: 29 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milama wrote:
    Hej dziewczyny:-) jestem nowa na forum, ale podczytuje Was już od dłuższego czasu. Rozwiałyscie już wiele moich wątpliwości a teraz chciałabym zacząć się udzielać :-) przyjmiecie mnie;-)?
    Tak krótko o mnie: staramy się tak intensywnie pół roku jednak obserwacje cyklu prowadzę już długo i wiem, że nie mam owulacji. Właśnie mija 30 dc z clo i ovitrelle (podane w 15 dc). Usg w 19 dc potwierdziło owulacje, progesteron w 20 dc wynosił 10.7 a od 21 dc biorę luteinę. Temperatura wzrosła dopiero w 23 dc choć nie wiem na ile to ważne bo zmieniłam termometr. Wczoraj zrobiłam hcg total i wyszło... 15.2. Ale dowiedziałam się, że to nie to samo co beta hcg i dziś po 17 godzinach od badania total Hcg beta hcg wyszła 18.82. Mam zamiar zrobić badanie bety jutro na wieczór (bo ani w czwartek ani w piątek rano nie da rady). Choć chyba nie ma się co łudzić? Ta beta jest taka strasznie mała :-(. Krwawienia nie ma bo biorę luteina ale boli mnie brzuch. Doradzicie coś? Pozdrawiam wszystkie staraczki i mamusie ;-)
    No cześć :) jeśli dobrze przeczytałam to bhcg na poziomie 18.82 to raczej dobry znak :) powtórz badanie i jak będzie przyrost to kolejny bociek

Milama lubi tę wiadomość

• Milama Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryfno dziołcha wrote:
    No cześć :) jeśli dobrze przeczytałam to bhcg na poziomie 18.82 to raczej dobry znak :) powtórz badanie i jak będzie przyrost to kolejny bociek
    A jak zrobię badanie bhcg jutro to mogę je porównać z badaniem total hcg? Bo jutro minie dokładnie 48 h od badania total hcg i 31 godzin od badania bhcg i nie wiem czy będę umiała zinterpretować wynik. I oczywiście dziękuję za odpowiedź. ;-)

Wysłany: 29 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milama, nigdy nie miałam robionego total, ale przy bhcg wynik powyżej 5 można odczytać jako ciąża

• Milama Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic muszę czekać do jutra wieczorem na kolejne oznaczenie :-) dziękuję za odpowiedź:-)

Wysłany: 29 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milama wrote:
    No nic muszę czekać do jutra wieczorem na kolejne oznaczenie :-) dziękuję za odpowiedź:-)
    Trzymam kciuki żeby wyszło po Twojej myśli :)

• Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milama wrote:

Trzymam kciuki! Jak napisala Gryfna powyzej 5 daje duza nadzieję! Daj znac jaki wyniki nastepnej :)

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milama wrote:
    A jak zrobię badanie bhcg jutro to mogę je porównać z badaniem total hcg? Bo jutro minie dokładnie 48 h od badania total hcg i 31 godzin od badania bhcg i nie wiem czy będę umiała zinterpretować wynik. I oczywiście dziękuję za odpowiedź. ;-)
    Zrób jutro beta hcg i jak będzie przyrost to będzie można się cieszyc:')

• Milama Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma pewno dam znać. Martwię się taki tymi bólami brzucha :-(

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ