Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
zuzelka wrote:Ja też już jestem bliska in vitro.... U mnie IUI to koszt 800zl.... plus leki monitoringu itd to jakieś 1500zl.... póki co miałam leki tanie cło lub aromek a teraz wpisał mi jakieś ampułki do wstrzykiwan też za 80zl jedna.... Fastimon się nazywają. Oby się nie przydały....
Jak tam u Ciebie?? Jutro testujesz? Masz jakieś objawy? u mnie pojawiły się dziś bóle typowo miesiączkowe;( -
Dargol a Ty testowałaś już ? Czy idziesz na bete?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 18:28
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
mgielka98 wrote:Dargol a Ty testowałaś już ? Czy idziesz na bete?
Nie testowałam:) poczekam do niedzieli i pojadę na betę. Ale dziś brzuch mnie boli typowo jak na okres, wiec coś czuje, ze nie zdarze zarobić badania:( jakaś tam mała nadzieja jest bo brak miesiączki. Zobaczymy... -
Dargol wrote:Jak tam u Ciebie?? Jutro testujesz? Masz jakieś objawy? u mnie pojawiły się dziś bóle typowo miesiączkowe;(
Hej ! Nie testowałam... Jutro mąż idzie na badanie nasienia a ja na glukozę i insulinę więc od razu zrobię betę. Ale od środy mam jelitówkę i zimno na ustach więc nie wiem czy coś z tego będzie.... Nie nastawiam się.!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Dargol wrote:Nie testowałam:) poczekam do niedzieli i pojadę na betę. Ale dziś brzuch mnie boli typowo jak na okres, wiec coś czuje, ze nie zdarze zarobić badania:( jakaś tam mała nadzieja jest bo brak miesiączki. Zobaczymy...
A gdzie w niedzielę można zrobić bete?
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Czesc! Podczytuje tu Was mialam pisac juz wczesbiej - Mango83! Gratki! Mowisz ze nic nie czulas ze cos sie swieci? Ja obecnie jestem 9dni po ovitrelle i czekam do przyszlej srody! Myslicie ze jest sens wczesniej robic bete? Zupelnie nic nie czuje, ale w tym cyklu mialam dwa duze pecherzyki po lewej i bile owulacyjne dzien po podaniu zastrzyku. Wiec szanse jak zwykle sa tylko czy cis z tego bedzie? Trzeba czekac:) Ale fajbie ze kolejnym ludziom sie udaje, bo to oznacza ze szanse sa:)
23cs
SonoHSG -> jajowody drożne
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018
05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle
06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle
-
Zuzelka Fostimon tez mozna dostac z refundacja. Tylko ona jest jakis ograniczona od ilisci recept. Moj poprzedni Gin ktory nie byl za dobry dla mnie to w tej kwestii stanal na wysokosci zadania i przepisal mi chyba z 10 tych zastrzykiw tak na zas z refundacja i kosztowaly wtedy 7zl z hakiem. Takze dopytaj swojego gina, bo ha wlasnie po takiej cenie kupowalam.23cs
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018
-
Danq wrote:Czesc! Podczytuje tu Was mialam pisac juz wczesbiej - Mango83! Gratki! Mowisz ze nic nie czulas ze cos sie swieci? Ja obecnie jestem 9dni po ovitrelle i czekam do przyszlej srody! Myslicie ze jest sens wczesniej robic bete? Zupelnie nic nie czuje, ale w tym cyklu mialam dwa duze pecherzyki po lewej i bile owulacyjne dzien po podaniu zastrzyku. Wiec szanse jak zwykle sa tylko czy cis z tego bedzie? Trzeba czekac:) Ale fajbie ze kolejnym ludziom sie udaje, bo to oznacza ze szanse sa:)
-
Mysiulka2706 wrote:Danq ja robiłam 17 dni od zastrzyku. Wyszła pozytywną ale nie nacieszylam się długo.. Także myślę że możesz iść w srode:)
Skoro tak radzicie Mysiulka2706 i Gryfno to czekam do srody i na weekend czerwcowy albo bede skakac z radosci albo pic:)23cs
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018
-
Dargol wrote:U mnie w Olsztynie jest całodobowe labolatorium przy Szpitalu Miejskim. Można robić o każdej porze i wyniki odczytuje internetowo po około dwóch godzinach
Kurcze to super masz u mnie w laboratorium przy szpitalu jest napisane że od pon-sob w konkretnych godzinach. Muszę podpytać na wszelki wypadek czy też jest taka możliwość
Ja dopiero zaczynam cykl (3dc) pierwszy z Ovitrelle a już świra dostaje Mi gin na ten cykl dał nieszablonowe zalecenia. Na początku chciał mi dać Distreptazę i lek Movalis (NLPZ) w drugiej połowie poprzedniego cyklu. Ale z racji że już zdążyliśmy się wcześniej starać to się na to nie zgodziłam chociaż stwierdził zę ciąży nie bedzie ze względu na pęcherzyk krwotoczny.
Więc zalecenia przesunął na 1 faze obecnego cyklu ( a tak się naczytałąm o tym Movalisie (NLPZ) ulotki że chyba się nie odważę go wziąć-niewskazany dla kobiet planujących ciążę). Ostatecznie chyba bedę brać tylko Distreptazę na ułatwienie pęknięcia pęcherzyka. Do tego Mucosolvan na lepszy śluz. Ovitrelle a po Duphaston i Luteinę.
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Chciałam zwiększyć szanse i myślałam jeszcze o paru rzeczach: (a tyle tego na forum że głowa mała:) słyszałam o occie jabłkowym, oleju z wiesiołka, siemieniu, Inofoliku, Ovarinie, żelu Conceive Plus, czerwonym winie, Nospie na rozluźnienie jajowodów, o przyjmowaniu Magnezu aż po ananas po owulacji (i wiele wiele innych środków które mogą przybliżyć nas do szczęścia:)
Mózg mi już paruje ;P A obiecałam sobie że spróbuje wrzucić na luz...
Wy bierzecie jakieś wspomagacze? Można to łączyć z OVITRELLE? Pewnie trzeba być dobrze zorientowanym w którym dniu cyklu można zęby sobie nie popsuć czegoś.
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Zrobiłam dziś bętę - 13 dni po ovitrelle, 11 dni po IUI - wynik 0,8. Owulację chyba miałam pomiędzy zastrzykiem a IUI. Nie mam się co łudzić, prawda?
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
mgielka98 wrote:Chciałam zwiększyć szanse i myślałam jeszcze o paru rzeczach: (a tyle tego na forum że głowa mała:) słyszałam o occie jabłkowym, oleju z wiesiołka, siemieniu, Inofoliku, Ovarinie, żelu Conceive Plus, czerwonym winie, Nospie na rozluźnienie jajowodów, o przyjmowaniu Magnezu aż po ananas po owulacji (i wiele wiele innych środków które mogą przybliżyć nas do szczęścia:)
Mózg mi już paruje ;P A obiecałam sobie że spróbuje wrzucić na luz...
Wy bierzecie jakieś wspomagacze? Można to łączyć z OVITRELLE? Pewnie trzeba być dobrze zorientowanym w którym dniu cyklu można zęby sobie nie popsuć czegoś.Em11 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,podkusiło mnie i 10 dni po ovittelle zrobiłam test, wyszedł bladzioch pewno resztkowy. Następnym razem muszę zapytać lekarza czy są jakieś tabletki na cierpliwość
mgielka98, zuzelka lubią tę wiadomość
Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
- 19.09 - beta
- 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
- 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
- 2019 na świat przyszła nasza córka
- czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna -
Em11 wrote:Hej dziewczyny,podkusiło mnie i 10 dni po ovittelle zrobiłam test, wyszedł bladzioch pewno resztkowy. Następnym razem muszę zapytać lekarza czy są jakieś tabletki na cierpliwość
Em11 lubi tę wiadomość
-
Ktoś na takich tabletkach zrobiłby majątek. Byłabym głównym odbiorcą
Ewus85, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 19.09 - beta
Hej dziewczyny,dzisiaj 12 po zastrzyku i tylko jedna kreska, teraz już tylko czekać na @Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 19.09 - beta
Em11 wrote:Hej dziewczyny,dzisiaj 12 po zastrzyku i tylko jedna kreska, teraz już tylko czekać na @
Em11 lubi tę wiadomość
23cs
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018