Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Laseczki
Milo się czyta Wasze powodzenia ❤️
Ja wczoraj wzięłam ovitrelle, 5 raz, drugi raz po clostilbegycie. Mój pęcherzyk wynosił 30 mm i martwię się ze był za duży ale lekarka mówi że po clo może tak być.
Po którym razie po ovitrelle udało Wam się zajsc?
Pozdrawiam🙂Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka90 wrote:Hej Laseczki
Ja wczoraj wzięłam ovitrelle, 5 raz, drugi raz po clostilbegycie. Mój pęcherzyk wynosił 30 mm i martwię się ze był za duży ale lekarka mówi że po clo może tak być.
Pozdrawiam🙂Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
Szyszka90 wrote:Hej Laseczki
Pozdrawiam🙂
U mnie za pierwszym razem, ale 11 maja mam wizytę i dowiem się czy wszystko jest w porzadku, ostatnio jak byłam na wizycie to jeszcze nic nie było widać -
Ja w ciąży która straciłam też dostałam pierwszy raz ovitrelle i się udało. A teraz tak długo nic 😔
Gusia Trzymam kciuki, musi być dobrze 🍀🍀🍀Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka90 wrote:Ja w ciąży która straciłam też dostałam pierwszy raz ovitrelle i się udało. A teraz tak długo nic 😔
Gusia Trzymam kciuki, musi być dobrze 🍀🍀🍀Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Dołączę do wątku 🙂
14 kwietnia bylam na usg i było widac pęcherzyk ok 20cm. Następnego dnia zrobiłam sobie zastrzyk z ovitrelle. Podejrzewam ze ovu była następnego dnia po zastrzyku ponieważ strasznie zabolał mnie jajnik a we wtorek po świętach jak bylam na usg to ginekolog powiedziała ze widać ciałko żółte wiec ovu była.
Od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na @ ale powinnam dostać dopiero 30kwietnia. Boje sie ze nic z tego nie będzie a staramy sie juz od ponad 2lat o dzidzie i tak bardzo chciałabym zeby się udało.
Myślałam zeby zrobić w środę test to bedzie 12dni po zastrzyku. Jak myślicie nie za wcześnie?
Pozdrawiam 🙂
Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Gusiia wrote:9dpo beta 7,2
11 dpo beta 19,3
12 dpo beta 46,7
15 dpo beta 169,4
19 dpo beta 675,4
Ale cały czas krwawie -
30stka wrote:Ovitrelle co miesiąc biorę od 6 m-cy i co miesiąc beta ujemna. Jestem po 2 iui i czekam na wynik... Beta dopiero mam robić 28 i tak wyjdzie ujemna... Wyniki mi moje i meza są ok. Sama nie wi
Po 4 latach nadal nic
4lata to dlugo ale nie można tracić nadzieji w końcu musi sie udać.
U mojego męża wyniki bardzo dobre u mnie w sumie jak na razie też wszystkie wyniki dobre jedynie tsh miałam trochę za wysokie ale od roku biorę euthytox25 i wynik jest w normie.
Ja na razie pierwszy raz z ovitrelle jesli sie nie uda do lipca to ide na laparoskopię bo mam zaplanowany zabieg w szpitalu.Ona: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Pinkiii wrote:A dzwoniłaś do lekarza.? Masz już wizytę umówiona? Ja od 9 dnia po ovitrelle łącznie przez 6 dni plamiłam. Lekarz kazał mi zwiększyć dupka.
Wczoraj wieczorem pojechałam do szpitala, ponieważ bol brzuch się nasilił.
Dowiedziałam się, że co ma być do będzie, bo pęcherzyka nadal nie widać. ALbo będzie ciąża albo będzie poronienie.
Ale dostałam dupka.
Jak wszystkie będzie ok to zmieniam lekarza :p -
Gusiia wrote:Pisalam do lekarza, ale mój lekarz niestety nie odpisuje.
Wczoraj wieczorem pojechałam do szpitala, ponieważ bol brzuch się nasilił.
Dowiedziałam się, że co ma być do będzie, bo pęcherzyka nadal nie widać. ALbo będzie ciąża albo będzie poronienie.
Ale dostałam dupka.
Jak wszystkie będzie ok to zmieniam lekarza :pGusiia lubi tę wiadomość
-
Pinkiii wrote:Ja też zmieniałam lekarza po pierwszym poronieniu bo wcześniejszy mówił że plamienia przed okresem to wszystko ok. Poszłam do nowego dostałam dupka stertę badań do zrobienia No ale też się nie udało. No ale zostałam przy nim bo dzwonię pytam bez problemu jak nie może to oddzwoni. Narazie się udało i muszę być dobrej mysli. Jedynie się martwię tym że zawsze miałam piersi duże i bolały a teraz nie. Trzymam kciuki mocno 😉 będzie dobrze
Kontakt z lekarzem jest ważny dla naszego wewnętrznego spokoju.
Mysle, że brak bólu piersi nie jest czymś niepokojącym
Również trzymam kciuki za Ciebie
-
Łati90 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Dołączę do wątku 🙂
14 kwietnia bylam na usg i było widac pęcherzyk ok 20cm. Następnego dnia zrobiłam sobie zastrzyk z ovitrelle. Podejrzewam ze ovu była następnego dnia po zastrzyku ponieważ strasznie zabolał mnie jajnik a we wtorek po świętach jak bylam na usg to ginekolog powiedziała ze widać ciałko żółte wiec ovu była.
Od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na @ ale powinnam dostać dopiero 30kwietnia. Boje sie ze nic z tego nie będzie a staramy sie juz od ponad 2lat o dzidzie i tak bardzo chciałabym zeby się udało.
Myślałam zeby zrobić w środę test to bedzie 12dni po zastrzyku. Jak myślicie nie za wcześnie?
Pozdrawiam 🙂
Brałam ovitrelle 4 razy z reguły około 10/11 dnia był.juz negatywny, ale ostatnim razem jeszcze 14 dnia po zastrzyku pojawiała się jasna kreska.
U mnie zalecają czekać do 16 dni po zastrzyku, możesz zrobić i patrzeć czy ciemnieje, ale lepiej poczekać i się nie potrzebnie nie nakręcać.
-
Vero90 wrote:Hej,
Brałam ovitrelle 4 razy z reguły około 10/11 dnia był.juz negatywny, ale ostatnim razem jeszcze 14 dnia po zastrzyku pojawiała się jasna kreska.
U mnie zalecają czekać do 16 dni po zastrzyku, możesz zrobić i patrzeć czy ciemnieje, ale lepiej poczekać i się nie potrzebnie nie nakręcać.
Dzięki za odpowiedź 🙂 To jednak poczekam do 30kwietnia jesli @ nie przyjdzie to wtedy zrobię test i zobaczę co wyjdzie 🙂Ona: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞