Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmawiałam z koleżanką i powiedziała że mam czekać aż nie pojawi się okres. Moj cykl ostatnio trwa 29/30 dni więc jeszcze 3/4 dni. Nie czuję wgl jakbym miała dostać 🐒. Zobaczymy. Nie nakręcam się. Ale cierpliwie czekam.Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Ola_45 wrote:Dostałam telefon z kliniki po mojej wiadomosci kazali mi przyjechać. Zrobili mi badanie krwi na CITO, wynik po niecałej godzinie. Beta spadła z 97IU/L na 33IU/L także koniec ciąży. Na USG było widać cos, ale to już sie obkurczalo/zmniejszało jak to nazwala i odstawilam progesteron, mam czekać na krwawienie.
Jak dostane krwawienia to będzie mój cykl przerwy, do kolejnego transferu możemy podejść ponownie jak dostane okres następny. Wizyte kontrolna mam już w polowie października.
Dziękuję dziewczyny że mnie wspieralyscie ❤️✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
🥰Badanie nasienia prawidłowe
09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa
Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
Potem przerwa, starania od 05.2024
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml
Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)
-
Ola_45 wrote:Dostałam telefon z kliniki po mojej wiadomosci kazali mi przyjechać. Zrobili mi badanie krwi na CITO, wynik po niecałej godzinie. Beta spadła z 97IU/L na 33IU/L także koniec ciąży. Na USG było widać cos, ale to już sie obkurczalo/zmniejszało jak to nazwala i odstawilam progesteron, mam czekać na krwawienie.
Jak dostane krwawienia to będzie mój cykl przerwy, do kolejnego transferu możemy podejść ponownie jak dostane okres następny. Wizyte kontrolna mam już w polowie października.
Dziękuję dziewczyny że mnie wspieralyscie ❤️
Bardzo mi przykro. Trzymaj się. Jak przeczytałam twój wpis poprzedni o tym bólu to odrazu przypomniała mi się moja historia z początku roku. Ostry ból i nagle pełno 🩸🩸 coś strasznego. Trzymam dalej kciuki za Ciebie i wiem jakie to ciężkie.Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
StaraczkaPoChlo wrote:Dziewczyny, ja też czekam na @ i początek cyklu..
W tym cyklu planuje zrobić drożność i może inseminacje, plan jest aczkolwiek sił już czasami brakuje 🫣StaraczkaPoChlo lubi tę wiadomość
👱♀️ 32l 👦🏻35l
12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest) -
Mq1991 wrote:Trzymaj się my babki musimy być silne ja w tym cyklu też startuję z IUI
Czy decydujecie się na dodatkową selekcję plemników?
Mój mąż ma morfologie na poziomie 0% raz wyszło 1,8% ale znowu spadło.. dlatego się zastanawiamy czy nie zainwestować w dodatkowa selekcję -
Cześć Dziewczyny,
Na tym wątku jestem nowa.
Od dwóch cykli staramy się z mężem ze wspomagaczami. Póki co wygląda że problem jest po mojej stronie. Aktualnie cykl miałam stymulowany Lamettą i wczoraj byłam na monitoringu. Pani doktor powiedziała że jest ładny pęcherzyk 19 mm i z racji że jadę w delegacje i nie zgramy się z mężem, dostałam zastrzyk Ovitrelle który przyjęłam wczoraj. Wieczorem a w zasadzie późną nocą było przytulanko i dzisiaj na papierze delikatne ślady bardzo jasnej krwii. Czy to możliwe żeby już było krwawienie implantacyjne?
To mój drugi cykl stymulowany ale pierwszy z Lamettą i Ovitrellem, wiąże z nim mega nadzieję... Ale nie wiem co myśleć 😓Żona od: 08.2020
Starania od: 01.2024
💃31 długie cykle, długa faza lutealna, BMI 29,32, dieta
🕺31 na ogół zdrowy -
MaGdaLenkA wrote:Cześć Dziewczyny,
Na tym wątku jestem nowa.
Od dwóch cykli staramy się z mężem ze wspomagaczami. Póki co wygląda że problem jest po mojej stronie. Aktualnie cykl miałam stymulowany Lamettą i wczoraj byłam na monitoringu. Pani doktor powiedziała że jest ładny pęcherzyk 19 mm i z racji że jadę w delegacje i nie zgramy się z mężem, dostałam zastrzyk Ovitrelle który przyjęłam wczoraj. Wieczorem a w zasadzie późną nocą było przytulanko i dzisiaj na papierze delikatne ślady bardzo jasnej krwii. Czy to możliwe żeby już było krwawienie implantacyjne?
To mój drugi cykl stymulowany ale pierwszy z Lamettą i Ovitrellem, wiąże z nim mega nadzieję... Ale nie wiem co myśleć 😓
Hej 🙂
Moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie na krwawienie implantacyjne.
Bardziej może jakieś plamienie związane z pęknięciem pęcherzyka, owulacyjne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 13:55
Pcos-ka, MaGdaLenkA lubią tę wiadomość
-
StaraczkaPoChlo wrote:Hej 🙂
Moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie na krwawienie implantacyjne.
Bardziej może jakieś plamienie związane z pęknięciem pęcherzyka, owulacyjne.MaGdaLenkA lubi tę wiadomość
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych
❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
🔜18/11🩸
🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności -
StaraczkaPoChlo wrote:Czy decydujecie się na dodatkową selekcję plemników?
Mój mąż ma morfologie na poziomie 0% raz wyszło 1,8% ale znowu spadło.. dlatego się zastanawiamy czy nie zainwestować w dodatkowa selekcję👱♀️ 32l 👦🏻35l
Niktważny wrote:Wydaje mi się że to reakcja organizmu na lek.
Niktważny, MaGdaLenkA lubią tę wiadomość
👱♀️ 32l 👦🏻35l
Mq1991 wrote:Szczerze mówiąc lekarz jak opowiadał nam o inseminacji, to powiedział że będzie podane wyselekcjonowane nasienie (chociaż mój mąż mial całkiem dobre wyniki). Nawet nie wspominał o innej opcji, więc może w mojej klinice to standard. Z tego co on nam opowiadał, wychodziło na to że tę selekcję warto zrobić. A to duży koszt?
Właśnie podstawową selekcje robią w cenie inseminacji, taką już konkretniejszą można u nas w klinice dokupic za 850 zł. -
StaraczkaPoChlo wrote:Właśnie podstawową selekcje robią w cenie inseminacji, taką już konkretniejszą można u nas w klinice dokupic za 850 zł.
Właśnie przeczytałam na stronie kliniki coś o płytkach Fertile- o tym mówiłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 14:43
👱♀️ 32l 👦🏻35l
Plamienie po Ovitrelle może być reakcja organizmu na pekniecie pęcherzyka, aczkolwiek bardzo wcześnie by był bo zazwyczaj po Ovitrelle pękają pecherzyki po ok. 36h. Dostałaś wieczorem zastrzyk, dzisiaj plamienie nie minely nawet 24h. Może to po przytulankach też być. Na pewno nie implantacja Do niej jeszcze daleko
MaGdaLenkA lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Dziewczyny jak myślicie ile czasu mogę czekać na krwawienie? Wczoraj rano wzięłam ostatnia dawke progesteronu, później już nic. Wczorajsza beta już wynosila 33 wiec bardzo nisko. A krwawienia dalej nie ma. Chciałabym już miec to z głowy:(03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ola_45 wrote:Dziewczyny jak myślicie ile czasu mogę czekać na krwawienie? Wczoraj rano wzięłam ostatnia dawke progesteronu, później już nic. Wczorajsza beta już wynosila 33 wiec bardzo nisko. A krwawienia dalej nie ma. Chciałabym już miec to z głowy:(👱♀️ 32l 👦🏻35l
Mq1991 wrote:O widzisz, to o tym nie wiedziałam. Muszę zapytać o to lekarza na wizycie. To w sumie spora kwota, praktycznie tyle co za samą IUI.
Właśnie przeczytałam na stronie kliniki coś o płytkach Fertile- o tym mówiłaś?
U mnie w klinice nazywa to się ZyMot, nie wiem czy to coś podobnego.
Dziś właśnie będę na wizycie to muszę dopytać też o te plytki Fertile. -
StaraczkaPoChlo wrote:U mnie w klinice nazywa to się ZyMot, nie wiem czy to coś podobnego.
Dziś właśnie będę na wizycie to muszę dopytać też o te plytki Fertile.👱♀️ 32l 👦🏻35l
StaraczkaPoChlo wrote:Dziewczyny, ja też czekam na @ i początek cyklu..
W tym cyklu planuje zrobić drożność i może inseminacje, plan jest aczkolwiek sił już czasami brakuje 🫣Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
On:
zdrowy 🏋️♂️
Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷 -
Ola_45 wrote:Dziewczyny jak myślicie ile czasu mogę czekać na krwawienie? Wczoraj rano wzięłam ostatnia dawke progesteronu, później już nic. Wczorajsza beta już wynosila 33 wiec bardzo nisko. A krwawienia dalej nie ma. Chciałabym już miec to z głowy:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 20:27
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych
❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
🔜18/11🩸
🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności