Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi mi po 12 dniach wychodziła 2 kreska, cień cienia ale była (po zastrzyku) —> poczekaj do 14 dni po zastrzyku. To da szerszą perspektywę i pokaż zdj z ciekawości.
Suzie zastrzyk jest na pęknięcie pęcherzyka (żeby mieć na to większe szanse). Progesteron bierze się po to aby wzmocnić pracę ciałka żółtego i zarodek miał lepsze środowisko do zagnieżdżenia.AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
Suzie wrote:A ja mam w sumie pytanie, czy po ovitrelle zawsze się bierze proga? Czy to nie zawsze jest konieczne?
Konieczne chyba nie jest jeśli masz swój własny progesteron wysoki, ale lekarze profilaktycznie często przepisują żeby wesprzeć implantację. Progesteron na pewno nie zaszkodzi a może pomóc, ja na przykład mam swój bardzo niski więc muszę braćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 12:34
Marianna22 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11
💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Mała.mi 93 wrote:Znam, taka dziewczyna z innego wątku tak miała a beta 1000. Testy jakieś felerne.
Czyli jakaś nadzieja jak @ nie ma. Pobolewa mnie troche brzuch ale nie cały czas tylko falami. A tak w ogóle myslałam, że wczesniej dostane @ bo jestem przeziębiona i osłabiona. -
Antonina3090 wrote:Tak mam dupka, 2x dziennie biore
To pewnie dlatego nie dostajesz okresu, dupek blokuje.👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
WWiktoriAA92 wrote:Justi mi po 12 dniach wychodziła 2 kreska, cień cienia ale była (po zastrzyku) —> poczekaj do 14 dni po zastrzyku. To da szerszą perspektywę i pokaż zdj z ciekawości.
Suzie zastrzyk jest na pęknięcie pęcherzyka (żeby mieć na to większe szanse). Progesteron bierze się po to aby wzmocnić pracę ciałka żółtego i zarodek miał lepsze środowisko do zagnieżdżenia.
Test już wysechł, a kreska jest widoczna jedynie gołym okiem. Aparat tego nie wyłapuje może trafiła mi się jakaś wadliwa partia bo kupiłam ją w 2paku.
Wczoraj już nie mialam kreski żadnej, ale w sumie testowałam się pinkiem lub facelle. Obstawiam że trafiłam na felerną partię. Dla potwierdzenia zrobię jeszcze jeden pink wieczorem, żeby mieć pewność. -
Znaczy ja wiem po co jest ovitrelle, ale wszędzie widzę, że prog dodatkowy przepisany. Ostatnio nie miałam zastrzyku i faza lutealna była w normie (proga nie badałam), więc może dlatego? 🤔
Edit: bo w domu mam duphaston, bo mi został (kiedyś brałam na wywołanie miesiączki, zapomniałam zabrać opakowania w podróż i dostałam od internisty opakowanie dodatkowe).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 12:49
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle (pęcherzyk na prawym jajniku 18 mm)
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Suzie wrote:Znaczy ja wiem po co jest ovitrelle, ale wszędzie widzę, że prog dodatkowy przepisany. Ostatnio nie miałam zastrzyku i faza lutealna była w normie (proga nie badałam), więc może dlatego? 🤔
Edit: bo w domu mam duphaston, bo mi został (kiedyś brałam na wywołanie miesiączki, zapomniałam zabrać opakowania w podróż i dostałam od internisty opakowanie dodatkowe).
Koniecznie zbadaj, ja mam fazę lutealna też w normie (12 dni) a wynik proga 7dpo miałam w tym cyklu 4, przy takim wyniku bardzo ciężko by było zajść w ciążęMarianna22 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Martolina wrote:To pewnie dlatego nie dostajesz okresu, dupek blokuje.
Pani doktor mówiła mi, że to nie ma właśnie znaczenia. Bo często przepisują go na uregulowanie cykli. Pozostaje i tak tylko czekac do poniedziałku, beta da 10000% pewności 😊Niktważny lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:Koniecznie zbadaj, ja mam fazę lutealna też w normie (12 dni) a wynik proga 7dpo miałam w tym cyklu 4, przy takim wyniku bardzo ciężko by było zajść w ciążę
No właśnie chciałam zbadać, ale ktoś mi powiedział, że na lametta to bezsensu, bo to nie "mój" progesteron. No ale co z tego jak prog jest potrzebny, to chyba warto wiedzieć jaki się ma, no nie? Postaram się zbadać ☺️👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Antonina3090 wrote:Pani doktor mówiła mi, że to nie ma właśnie znaczenia. Bo często przepisują go na uregulowanie cykli. Pozostaje i tak tylko czekac do poniedziałku, beta da 10000% pewności 😊
Ale nadal go bierzesz?👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Antonina3090 wrote:Pani doktor mówiła mi, że to nie ma właśnie znaczenia. Bo często przepisują go na uregulowanie cykli. Pozostaje i tak tylko czekac do poniedziałku, beta da 10000% pewności 😊
Edit doczytałam że 30Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 13:02
Antonina3090 lubi tę wiadomość
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
Suzie wrote:No właśnie chciałam zbadać, ale ktoś mi powiedział, że na lametta to bezsensu, bo to nie "mój" progesteron. No ale co z tego jak prog jest potrzebny, to chyba warto wiedzieć jaki się ma, no nie? Postaram się zbadać ☺️
Lametta nie zaburzy Ci wyniku progesteronu zbadaj zbadaj, moja lekarka ma podejście że jeśli progesteron jest ok (tylko że jej zdaniem ok to >20) to nie ma sensu brać dodatkowych tabletek.👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Martolina wrote:Lametta nie zaburzy Ci wyniku progesteronu zbadaj zbadaj, moja lekarka ma podejście że jeśli progesteron jest ok (tylko że jej zdaniem ok to >20) to nie ma sensu brać dodatkowych tabletek.
No właśnie tak mi się wydawało. Znaczy ja raz badałam proga i to było pół roku temu, jednak nie mam pewności czy to było 7dpo (mogło być 6) i było 12. Teraz będę wiedziała kiedy owulacja to sprawdzę. super, dziękuję dziewczyny ❤️
I tylko teraz nie wiem czy brać sama tego dupka czy nie... Bo opakowanie mam, a ponoć nie zaszkodzi. Tyle pytań w głowie 🙈👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Zastanawiam się co gdybym była w sytuacji, że odstawiła bym proga wg zaleceń pani gin 16 dpo, a za kilka dni okazałoby się, że jednak jestem w ciąży, czy to jest jakie zagrożenie dla dziecka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 13:46
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
Antonina3090 wrote:Tak. Mam go brać aż do wyników bety, jeżeli bedzie pozytywna to dalej a jeżeli negatywna to według zaleceń lekarza odstawiam
To czekamy 🤞Antonina3090 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Suzie wrote:No właśnie tak mi się wydawało. Znaczy ja raz badałam proga i to było pół roku temu, jednak nie mam pewności czy to było 7dpo (mogło być 6) i było 12. Teraz będę wiedziała kiedy owulacja to sprawdzę. super, dziękuję dziewczyny ❤️
I tylko teraz nie wiem czy brać sama tego dupka czy nie... Bo opakowanie mam, a ponoć nie zaszkodzi. Tyle pytań w głowie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 13:56
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
Hej wszystkim.
Jestem 12 dni po Ovi i tu dopiero mam rozkmine od wczoraj testuje i co jest najlepsze wczoraj z porannego moczu test negatywny w południe test pokazuje cień 2 i dziś znów to samo rano biało teraz cień 2 kreski 🙉 nie wiem co o tym myśleć, testy mam z premom więc kontrolne nie powinny przebijac.