X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi mi po 12 dniach wychodziła 2 kreska, cień cienia ale była (po zastrzyku) —> poczekaj do 14 dni po zastrzyku. To da szerszą perspektywę i pokaż zdj z ciekawości.

Suzie zastrzyk jest na pęknięcie pęcherzyka (żeby mieć na to większe szanse). Progesteron bierze się po to aby wzmocnić pracę ciałka żółtego i zarodek miał lepsze środowisko do zagnieżdżenia.

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
    6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja mam w sumie pytanie, czy po ovitrelle zawsze się bierze proga? Czy to nie zawsze jest konieczne?

Konieczne chyba nie jest jeśli masz swój własny progesteron wysoki, ale lekarze profilaktycznie często przepisują żeby wesprzeć implantację. Progesteron na pewno nie zaszkodzi a może pomóc, ja na przykład mam swój bardzo niski więc muszę brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 12:34

Marianna22 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️

Listopad
    🩸 13.11
    💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
    🥚 12.12
    🔜 testowanie 24.12 🌲
  • Antonina3090 Znajoma

Wysłany: 19 października, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    A bierzesz progesteron ?

Tak mam dupka, 2x dziennie biore

• Antonina3090 Znajoma

Wysłany: 19 października, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    Znam, taka dziewczyna z innego wątku tak miała a beta 1000. Testy jakieś felerne.

Czyli jakaś nadzieja jak @ nie ma. Pobolewa mnie troche brzuch ale nie cały czas tylko falami. A tak w ogóle myslałam, że wczesniej dostane @ bo jestem przeziębiona i osłabiona.

• Martolina Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina3090 wrote:
    Tak mam dupka, 2x dziennie biore

To pewnie dlatego nie dostajesz okresu, dupek blokuje.

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
    🥚 12.12
    🔜 testowanie 24.12 🌲
  • Justii94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Justi mi po 12 dniach wychodziła 2 kreska, cień cienia ale była (po zastrzyku) —> poczekaj do 14 dni po zastrzyku. To da szerszą perspektywę i pokaż zdj z ciekawości.

Suzie zastrzyk jest na pęknięcie pęcherzyka (żeby mieć na to większe szanse). Progesteron bierze się po to aby wzmocnić pracę ciałka żółtego i zarodek miał lepsze środowisko do zagnieżdżenia.

Test już wysechł, a kreska jest widoczna jedynie gołym okiem. Aparat tego nie wyłapuje :( może trafiła mi się jakaś wadliwa partia bo kupiłam ją w 2paku.
    Wczoraj już nie mialam kreski żadnej, ale w sumie testowałam się pinkiem lub facelle. Obstawiam że trafiłam na felerną partię. Dla potwierdzenia zrobię jeszcze jeden pink wieczorem, żeby mieć pewność.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja wiem po co jest ovitrelle, ale wszędzie widzę, że prog dodatkowy przepisany. Ostatnio nie miałam zastrzyku i faza lutealna była w normie (proga nie badałam), więc może dlatego? 🤔

Edit: bo w domu mam duphaston, bo mi został (kiedyś brałam na wywołanie miesiączki, zapomniałam zabrać opakowania w podróż i dostałam od internisty opakowanie dodatkowe).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 12:49

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle (pęcherzyk na prawym jajniku 18 mm)

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Znaczy ja wiem po co jest ovitrelle, ale wszędzie widzę, że prog dodatkowy przepisany. Ostatnio nie miałam zastrzyku i faza lutealna była w normie (proga nie badałam), więc może dlatego? 🤔

Edit: bo w domu mam duphaston, bo mi został (kiedyś brałam na wywołanie miesiączki, zapomniałam zabrać opakowania w podróż i dostałam od internisty opakowanie dodatkowe).

Koniecznie zbadaj, ja mam fazę lutealna też w normie (12 dni) a wynik proga 7dpo miałam w tym cyklu 4, przy takim wyniku bardzo ciężko by było zajść w ciążę

Marianna22 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
    🥚 12.12
    🔜 testowanie 24.12 🌲
  • Antonina3090 Znajoma

Wysłany: 19 października, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    To pewnie dlatego nie dostajesz okresu, dupek blokuje.

Pani doktor mówiła mi, że to nie ma właśnie znaczenia. Bo często przepisują go na uregulowanie cykli. Pozostaje i tak tylko czekac do poniedziałku, beta da 10000% pewności 😊

Niktważny lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Koniecznie zbadaj, ja mam fazę lutealna też w normie (12 dni) a wynik proga 7dpo miałam w tym cyklu 4, przy takim wyniku bardzo ciężko by było zajść w ciążę

No właśnie chciałam zbadać, ale ktoś mi powiedział, że na lametta to bezsensu, bo to nie "mój" progesteron. No ale co z tego jak prog jest potrzebny, to chyba warto wiedzieć jaki się ma, no nie? Postaram się zbadać ☺️

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina3090 wrote:
    Pani doktor mówiła mi, że to nie ma właśnie znaczenia. Bo często przepisują go na uregulowanie cykli. Pozostaje i tak tylko czekac do poniedziałku, beta da 10000% pewności 😊

Ale nadal go bierzesz?

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 19 października, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina3090 wrote:
    Trzymam kciuki 🤞 🥰 a który dzień cyklu ?
    Edit doczytałam że 30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 13:02

Antonina3090 lubi tę wiadomość

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie chciałam zbadać, ale ktoś mi powiedział, że na lametta to bezsensu, bo to nie "mój" progesteron. No ale co z tego jak prog jest potrzebny, to chyba warto wiedzieć jaki się ma, no nie? Postaram się zbadać ☺️

Lametta nie zaburzy Ci wyniku progesteronu :) zbadaj zbadaj, moja lekarka ma podejście że jeśli progesteron jest ok (tylko że jej zdaniem ok to >20) to nie ma sensu brać dodatkowych tabletek.

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
    🥚 12.12
    🔜 testowanie 24.12 🌲
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Lametta nie zaburzy Ci wyniku progesteronu :) zbadaj zbadaj, moja lekarka ma podejście że jeśli progesteron jest ok (tylko że jej zdaniem ok to >20) to nie ma sensu brać dodatkowych tabletek.

No właśnie tak mi się wydawało. Znaczy ja raz badałam proga i to było pół roku temu, jednak nie mam pewności czy to było 7dpo (mogło być 6) i było 12. Teraz będę wiedziała kiedy owulacja to sprawdzę. :) super, dziękuję dziewczyny ❤️

I tylko teraz nie wiem czy brać sama tego dupka czy nie... Bo opakowanie mam, a ponoć nie zaszkodzi. Tyle pytań w głowie 🙈

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Antonina3090 Znajoma

Wysłany: 19 października, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ale nadal go bierzesz?

Tak. Mam go brać aż do wyników bety, jeżeli bedzie pozytywna to dalej a jeżeli negatywna to według zaleceń lekarza odstawiam

• Antonina3090 Znajoma

Wysłany: 19 października, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Trzymam kciuki 🤞 🥰 a który dzień cyklu ?
    Edit doczytałam że 30 :)

Jak nie ma @ to jakaś nadzieja jeszcze jest 😊

Suzie, Niktważny lubią tę wiadomość

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 19 października, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się co gdybym była w sytuacji, że odstawiła bym proga wg zaleceń pani gin 16 dpo, a za kilka dni okazałoby się, że jednak jestem w ciąży, czy to jest jakie zagrożenie dla dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 13:46

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina3090 wrote:
    Tak. Mam go brać aż do wyników bety, jeżeli bedzie pozytywna to dalej a jeżeli negatywna to według zaleceń lekarza odstawiam

To czekamy 🤞

Antonina3090 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 19 października, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie tak mi się wydawało. Znaczy ja raz badałam proga i to było pół roku temu, jednak nie mam pewności czy to było 7dpo (mogło być 6) i było 12. Teraz będę wiedziała kiedy owulacja to sprawdzę. :) super, dziękuję dziewczyny ❤️

I tylko teraz nie wiem czy brać sama tego dupka czy nie... Bo opakowanie mam, a ponoć nie zaszkodzi. Tyle pytań w głowie 🙈
    Ja biorę cyclogest i pytałam mojej Pani gin czy mogę zrobić badanie jeśli przyjmuje te globulki a ona że nie bo po lekach mam progesteron wywalony w kosmos i te badanie wgl nie byłoby wiarygodne. Nie wiem natomiast jak w przypadku dupka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 13:56

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Justyna765 Znajoma

Wysłany: 19 października, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.
    Jestem 12 dni po Ovi i tu dopiero mam rozkmine od wczoraj testuje i co jest najlepsze wczoraj z porannego moczu test negatywny w południe test pokazuje cień 2 i dziś znów to samo rano biało teraz cień 2 kreski 🙉 nie wiem co o tym myśleć, testy mam z premom więc kontrolne nie powinny przebijac.

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ