Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:Dziewczyny, jakie macie dawki Lametty ?
Ja 1 tabletka dziennie przez 6 dni, widziałam na innym wątku że laski pisały że 1 tabletka to dość mało 🤔
Wzięłam dziś pierwszą dawkę i jest mi słabo, niedobrze i mdli mnie. Mam nadzieję że będzie mi lepiej bo sobie nie wyobrażam cały tydzień się tak czuć
Jak wzięłam pierwszy raz to też mi było słabo. Teraz biorę na wieczór, biorę kąpiel i idę spać, i rano już nic mi nie jest.Martolina lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Martolina wrote:Dziewczyny, jakie macie dawki Lametty ?
Ja 1 tabletka dziennie przez 6 dni, widziałam na innym wątku że laski pisały że 1 tabletka to dość mało 🤔
Wzięłam dziś pierwszą dawkę i jest mi słabo, niedobrze i mdli mnie. Mam nadzieję że będzie mi lepiej bo sobie nie wyobrażam cały tydzień się tak czućWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 19:45
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
Cytrynka 🍋 wrote:Ogólnie dobrze, mam czasem słabsze dni 😊 Najważniejsze, że póki co nie mam migren, bo w pierwszej udanej ciąży miałam i 9 miesięcy to była męka.
Jutro mam wizytę u lekarza na miejscu, żeby sprawdzić czy pęcherzyk w macicy.
A w klinice u swojego lekarza mam wizytę 31.10, będzie to 6t+1, więc mam cichą nadzieję na zarodek z serduszkiem 🥰
No to super. Dawaj znać jak tam. Ja w piątek testuję.Cytrynka 🍋 lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Finch11 wrote:Ja też nie byłam na zwolnieniu i powiem Wam, że nie czułam w ogole żadnych objawów po wzięciu Ovitrelle. Tak samo jeśli chodzi o progesteron, biorę 2x dziennie Besins 100 mg i też nic, a dziewczyny piszą że czują sie jak na haju 😅 aż się zaczynam martwić że żadnych podobnych objawów nie widzę u siebie
U mnie 3 cykl starań, ale dopiero pierwszy z pomocą Ovitrelle i z pełnym monitoringiem.
Dziś zrobiłam test mimo, że brałam Ovi w środę (dużo osób pisało że jeszcze do 14 dni po zastrzyku wychodziły testy pozytywne) ale już dziś u mnie negatyw.
Byłam ciekawa czy jeszcze w organizmie się trzyma
Teraz czekam do niedzieli i robię kolejny test, myślicie że będzie już wiarygodny jeśli owulacja była w tamten czwartek?
W środę idę też do ginekologa na USG, czy jest szansa aby pęcherzyk ciążowy bez zarodka był już widoczny?
A jeśli tak to czy daje on jakąś większą szansę na powodzenie w zapłodnieniu?
Trzymam kciuki za nas wszystkie! I fajnie że tu trafiłam 💛 będę śledzić Wasze starania 💛
Hej, jestem w identycznym momencie. Ovitrelle wstrzyknęłam w środę, a z testem czekam do poniedziałku. Po poprzednich cyklach wiem że już w tym momencie nie powinno być śladu po zastrzyku, ale nawet jeśli w tym dniu test byłby biały to jeszcze poczekam i potestuje w kolejnych dniach.
Co do Twojego pytania, to jeszcze będzie za wcześnie byś na takiej wizycie zobaczyła cokolwiek na USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 21:00
-
DUSIAA wrote:Hej, jestem w identycznym momencie. Ovitrelle wstrzyknęłam w środę, a z testem czekam do poniedziałku. Po poprzednich cyklach wiem że już w tym momencie nie powinno być śladu po zastrzyku, ale nawet jeśli w tym dniu test byłby biały to jeszcze poczekam i potestuje w kolejnych dniach.
Co do Twojego pytania, to jeszcze będzie za wcześnie byś na takiej wizycie zobaczyła cokolwiek na USG.
Dzięki Dusia! Ja chciałam testować w niedzielę bo w tygodniu to już wiadomo, każdy z nas jest osobno i spieszy się do pracy a jednak w niedzielę w weekend jakoś mi łatwiej to zrobić z mężem (albo się będziemy razem cieszyć albo nie 😅)
W takim razie trzymam kciuki za Ciebie i będę czekała na wieści ❤️
Ja dziś byłam u mojej ginekolog i ku naszemu zdziwieniu zobaczyłyśmy piękny 2 cm pęcherzyk na USG… 😂
W zeszły piątek z kolei ginekolog z medicover powiedziała że widzi przebytą owulację (byłam na tej wizycie po skierowanie na badania krwi i przy okazji poprosiłam o zrobienie USG i sprawdzenie jajników)
Także jestem ciekawa czy ten pęcherzyk się gdzieś zawieruszył i dopiero teraz urósł na tyle że jest widoczny na USG czy jednak tamta lekarka wprowadziła mnie w błąd i żadnej owu nie było a on nie pękł po prostu 😞
Kolejny cykl jeśli ten się nie powiedzie będę miała stymulowany przez Aromek a potem dołożymy kolejny raz Otrivelle 🤞🏻 oby się udało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 12:09
27 i 29 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Niktważny wrote:Ja dotychczas brałam clostilbegyt po jednej dziennie, a od tego cyklu pani gin przepisała mi aromek w dawce 2 x 1 od 3-7 dc. Po Clo troszkę mnie mdliło zobaczymy jak ten drugi lek będzie na mnie działał
Ja mam przepisany z kolej Aromek od kolejnego cyklu w dawce 2x1 od 2 do 5 dc 🤭27 i 29 lat
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
Niktważny wrote:Dziewczyny wzięłam dziś Aromek i tak mnie kłują jajniki że ledwo wytrzymuje w pracy miała tak któraś? I jeszcze taki mam wzdęty brzuch a nic takiego dziś nie jadłam .
-
Aromek to to samo co lametta?
Jeśli tak to ja też mam mdłości i wczoraj wymiotowałam, i też czuję kłucie jajników ale delikatne👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
12/20204 ovi + progesteron besins ✖️
🩸 22.12 -
Hej, w zasadzie nie wiem czego oczekuję chyba po prostu muszę to napisać. 🙈
W środę robiłam zastrzyk więc dziś 7dni po zastrzyku. Po południu zauważyłam leciutkie plamienie. Nigdy w życiu mi się to nie przydarzyło, w ogóle wszystkie cykle od lat mam wywoływane Duphastonem i krwawienie przychodziło dopiero z odstawienia. Nigdy żadnych plamień.
To mój trzeci cykl, w którym po stymulacji była owulacja. Biorę duphaston cały czas bo w drugiej fazie progesteron mógłby być jednak wyższy. Nie odstawiłam go więc żadnych plamień być nie powinno.
Tak bardzo chciałabym wierzyć, że to plamienie implantacyjne i będzie dobrze?
Pocieszycie, proszę? 🙏🏻 -
Hej dziewczyny. Jestem po wizycie 🥰
Dziś jest 4t+6d. Pęcherzyk w macicy z ciałkiem żółtym 🥰 wszystko wygląda dobrze. Mam nadzieję, że już tak zostanie 😊Martolina, cysterka95, Mq1991, Mała.mi 93, Niktważny, AlicjaRogos, Suzie, Migotka96, StaraczkaPoChlo, Ola_45, Vivi23 lubią tę wiadomość
✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
🥰Badanie nasienia prawidłowe
09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa
Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
Potem przerwa, starania od 05.2024
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml
Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)
-
DUSIAA wrote:Hej, w zasadzie nie wiem czego oczekuję chyba po prostu muszę to napisać. 🙈
W środę robiłam zastrzyk więc dziś 7dni po zastrzyku. Po południu zauważyłam leciutkie plamienie. Nigdy w życiu mi się to nie przydarzyło, w ogóle wszystkie cykle od lat mam wywoływane Duphastonem i krwawienie przychodziło dopiero z odstawienia. Nigdy żadnych plamień.
To mój trzeci cykl, w którym po stymulacji była owulacja. Biorę duphaston cały czas bo w drugiej fazie progesteron mógłby być jednak wyższy. Nie odstawiłam go więc żadnych plamień być nie powinno.
Pocieszycie, proszę? 🙏🏻
Po końskich dawkach hormonów jakie bierzemy plamienia się po prostu zdarzają i o niczym to nie świadczy - ja po dupku miałam ogólnie plamienia dość często, jest to nawet w ulotce jako skutek uboczny leku. Oczywiście może to też być implantacyjne ale nie nakręcaj się bo można się bardzo rozczarować.
WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
🩸 22.12 -
Cytrynka 🍋 wrote:Hej dziewczyny. Jestem po wizycie 🥰
Dziś jest 4t+6d. Pęcherzyk w macicy z ciałkiem żółtym 🥰 wszystko wygląda dobrze. Mam nadzieję, że już tak zostanie 😊Cytrynka 🍋 lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)
_________
02.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF ⏳️ -
DUSIAA wrote:Hej, w zasadzie nie wiem czego oczekuję chyba po prostu muszę to napisać. 🙈
Pocieszycie, proszę? 🙏🏻
Bardzo trzymam kciuki żeby to było implantacyjne!
Ale faktycznie, nie ma co się nastawiać.
Co ma być to będzie, jeśli dane jest Ci w tym cyklu zajść w ciążę to się tak stanie a jeśli nie, to może przy kolejnym ❤️
Poczekaj tak jak pisałaś do poniedziałku i wtedy dawaj znać! 🤞🏻❤️
WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
Dziewczyny..
W środę zastrzyk Ovitrelle ale już na dobicie pęcherzyka bo nie chciał sam pęknąć, więc podane przy 2.2 cm.
Na moje owulacja była w czwartek w nocy bo w środę przed pójściem spać wręcz rozsadzali mi prawy jajnik 🫣
W piątek rano byłam u gina (nie mojego prowadzącego ale tylko po skierowanie na badania krwi) i poprosiłam żeby sprawdziła ten jajnik, czy pękło czy nie. Powiedziała że widzi, że jest już po owulacji.
No i fajnie ale..
Dziś wizyta u mojej ginekolog, robimy USG i zonk…
Pęcherzyk 1.9 cm niewiadomo skąd bo przecież w piątek miał pęknąć i być owulacja, może pojawił się później i po prostu urósł na tyle żeby go dziś było widać?
Moja lekarka powiedziała że może jakby się przypatrzyła to gdzieś tam widzi białą plamę która mogłaby wskazywać na to że to ciałko żółte (tłumaczyła że po tygodniu od owu ciałko żółte nie jest już tak widoczne jak na początku)
I teraz najważniejsze moje pytanie
Czy jeśli faktycznie ta owulacja była tydzień temu a dziś na USG ciałko żółte było prawie niewidoczne tylko taką białą plamą na jajniki to łudzić się jeszcze że ten cykl coś dał?
Czy raczej już z takiej struktury nic nie będzie?
Miała może któraś z Was podobnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 19:46
27 i 29 lat
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
Cześć Dziewczyny,
Ja też miałam w środę Ovitrelle i czekam… macie jakieś objawy po? Ja się do wczoraj czułam koszmarnie, ból brzucha, piersi mdłości, wymioty, zadyszka… a dziś jakby wszystko zelzalo. Lekko pobolewają piersi i podbrzusze. I zastanawiam si e, czy to zły znak czy nie ma znaczenia? Miała któraś tak?
Ja w poprzedniej ciąży za pierwszym razem zaszłam z Ovitrelle i bardzo bym chciała, żeby teraz też tak dobrze poszło… -
Vivi23 wrote:Cześć Dziewczyny,
Ja też miałam w środę Ovitrelle i czekam… macie jakieś objawy po? Ja się do wczoraj czułam koszmarnie, ból brzucha, piersi mdłości, wymioty, zadyszka… a dziś jakby wszystko zelzalo. Lekko pobolewają piersi i podbrzusze. I zastanawiam si e, czy to zły znak czy nie ma znaczenia? Miała któraś tak?
Ja w poprzedniej ciąży za pierwszym razem zaszłam z Ovitrelle i bardzo bym chciała, żeby teraz też tak dobrze poszło…
Hej, ja nie mam zupełnie żadnych objawów po
Vivi23 lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
Ja w poprzedniej ciąży za pierwszym razem zaszłam z Ovitrelle i bardzo bym chciała, żeby teraz też tak dobrze poszło…
Ja też tak mam dzień po ovi, musiałam brać zwolnienie na ten dzieńVivi23 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
🩸 22.12 -
Też tydzień temu miałam zastrzyk przy 20mm pęcherzyku ☺️ Ogólnie czuję się dobrze, piersi mnie nie bolą, nudności nie mam, jedynie czuję takie „napięcie” w brzuchu, ale nie wiem czy sobie to nazbyt nie wyobrażam 🙈 Bardzo bym chciała żeby się udało to mój pierwszy cykl 😁 Ogólnie z testem ginekolog kazała mi czekać do soboty 10 dni po zastrzyku, więc będę próbować, ale dzięki temu forum wiem że kreska może pojawić się nawet 14 dni po1 rok starań o rodzeństwo
03.10 pierwszy cykl clo ( 3-8 )
14.10 monitoring 17,8mm jeden pęcherzyk
16.10 monitoring 19,9mm i 16mm + zastrzyk ovitrelle -
Tynka_00 wrote:Też tydzień temu miałam zastrzyk przy 20mm pęcherzyku ☺️ Ogólnie czuję się dobrze, piersi mnie nie bolą, nudności nie mam, jedynie czuję takie „napięcie” w brzuchu, ale nie wiem czy sobie to nazbyt nie wyobrażam 🙈 Bardzo bym chciała żeby się udało to mój pierwszy cykl 😁 Ogólnie z testem ginekolog kazała mi czekać do soboty 10 dni po zastrzyku, więc będę próbować, ale dzięki temu forum wiem że kreska może pojawić się nawet 14 dni po
W mojej poprzedniej ciazy 10 dpo zastrzyku test był negatywny i 13dpo pojawiła się blada kreska.
Trzymam bardzo kciuki, żeby się udało