X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Aaa to pewnie chce zobaczyć czy żadne torbiele się nie porobiły zanim zaczniesz nową stymulację moja lekarka w sumie też to praktykuje tylko że na początku cyklu :)

To teraz czekanie czyli najgorszy etap xD początek cyklu szybko leci bo to jednak wizyty, stymulacja, zastrzyki, a ta druga połowa to jest jakiś dramat…
    Tak właśnie, chodzi o te torbiele :) to czekanie też mnie doprowadza do szału 🫣ale co zrobić jakoś to musimy przeboleć..mam tylko nadzieję, że z pozytywnym skutkiem🍀🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 22:55

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    ❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
    🔜18/11🩸
    🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Hej, ja też byłam dziś na monitoringu i w sumie wygląda na to że wyłapałyśmy owulację w trakcie bo pęcherzyk jeszcze był widoczny ale pofałdowany z jednej strony tak jakby ciałko żółte się dopiero tworzyło, Zatoka douglasa wolna… wróciłam właśnie do domu i czuję mega kłucie w lewym jajniku. Jestem jakieś 60 h po zastrzyku. To pokazuje że nie ma tu żadnej powtarzalności bo ostatnio 24 h po zastrzyku miałam monitoring i było już ciałko żółte widoczne. Lekarka mówi że to jest już stan po owulacji i żeby się nie przejmować że jeszcze pełnego ciałka żółtego nie ma ale jakoś się martwię że coś poszło nie tak… endometrium 11 mm więc ładne
    Widzisz, mówiłam że endo Ci ładnie urośnie :) czyli za dwa tygodnie testowanie 🤞🏻 oby się udało! I nie ma co się martwić na zapas 🤗

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle

27.11 🩸
    04.12 pierwszy monitoring w cyklu (lewy jajnik pęcherzyk dominujący 1,64 cm, endometrium 0,52 cm)
    06.12 --> Ovitrelle

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma w trakcie leczenia
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zatestowałam dla świętego spokoju, chociaż wynik znałam, bo niski prog, trzeci dzień niższej temperatury. No i się nie pomyliłam. Biel. Zdziwilabym się gdyby było inaczej.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 4cs z Lamettą❌

🩸???

📆 Kalendarz wizyt
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tydzień po zastrzyku zrobiłam test z ciekawości jak utrzymuje się Zivafert w organizmie, dzisiaj już ledwo widoczna kreseczka wiec zobaczymy co tam za tydzień wyjdzie 🫣
    Jakoś w tym cyklu dałam na luz, myśle ze każdy cykl kolejny będzie łatwiejszy

Mam takie pytanko, istnieje taka teoria ze dopóki nie będzie dwóch kresek czy tam bety świadczącej o ciąży to trzeba żyć tak jakby się w ciąży nie było. Jak to się ma do picia alkoholu? Oczywiście bez szaleństw ale czy można napić się winka/ piwka ?
    Od 6 miesięcy praktycznie nie pije alkoholu bo cały czas mam z tylu głowy ze może będę w ciąży 🫣

Niktważny lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    10.12 Badanie nasienia

1-3 cs naruralnie
    ❌4cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
    ❌5cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
    ❌6cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
    🦋7cs lametta + NAC 1800mg + Mensinorm + Zivafert + ganopeptyl
    8.12 Testuje ! 🎅🏼
    10.12 ON badanie nasienia
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Widzisz, mówiłam że endo Ci ładnie urośnie :) czyli za dwa tygodnie testowanie 🤞🏻 oby się udało! I nie ma co się martwić na zapas 🤗

Taaak, miałaś rację :) niepotrzebnie się martwiłam :€l)

Finch11 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Ja dziś tydzień po zastrzyku zrobiłam test z ciekawości jak utrzymuje się Zivafert w organizmie, dzisiaj już ledwo widoczna kreseczka wiec zobaczymy co tam za tydzień wyjdzie 🫣
    Jakoś w tym cyklu dałam na luz, myśle ze każdy cykl kolejny będzie łatwiejszy

Mam takie pytanko, istnieje taka teoria ze dopóki nie będzie dwóch kresek czy tam bety świadczącej o ciąży to trzeba żyć tak jakby się w ciąży nie było. Jak to się ma do picia alkoholu? Oczywiście bez szaleństw ale czy można napić się winka/ piwka ?
    Od 6 miesięcy praktycznie nie pije alkoholu bo cały czas mam z tylu głowy ze może będę w ciąży 🫣

Jak nie brałam hormonów to się za bardzo nie czaiłam, ale lekarka mi mówiła że podczas stymulacji nie można bo w pierwszej fazie może to wpłynąć na komórkę jajową i jej jakość a w drugiej jeśli się bierze progesteron to też nie można bo wchodzi w interakcję (ale nie pamiętam co może się stać). Ja osobiście planuję dzień winka jeśli się 14 dpo okaże że nie jestem w ciąży, i odstawię proga ale jeszcze przed rozpoczęciem nowej stymulacji

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Jak nie brałam hormonów to się za bardzo nie czaiłam, ale lekarka mi mówiła że podczas stymulacji nie można bo w pierwszej fazie może to wpłynąć na komórkę jajową i jej jakość a w drugiej jeśli się bierze progesteron to też nie można bo wchodzi w interakcję (ale nie pamiętam co może się stać). Ja osobiście planuję dzień winka jeśli się 14 dpo okaże że nie jestem w ciąży, i odstawię proga ale jeszcze przed rozpoczęciem nowej stymulacji

To wszystko wyjaśnia, bo ja na początku cyklu pozwalałam sobie na winko... 🥺

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸???

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To wszystko wyjaśnia, bo ja na początku cyklu pozwalałam sobie na winko... 🥺

Wiadomo że my tu się staramy i robimy wszystko żeby zajść w ciążę natomiast jak sobie myślę ile ludzi poczyna dzieci po pijaku to jakoś samej mi w to wszystko uwierzyć… obserwuję taką ginekolożke na insta która zrobiła raz rolkę o wpływie alko na cykl i hormony, po przeczytaniu tego trochę się wystraszyłam i ograniczyłam - dla mnie to akurat dobrze bo lubiłam sobie swojego czasu zaimprezować albo powinkować z mężem wieczorami. Podlinkuje Wam tu jeśli chciałybyście poczytać

https://www.instagram.com/reel/C1iytzuo-MC/?igsh=MWgzbGVqZXJycGU0bg==

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Wiadomo że my tu się staramy i robimy wszystko żeby zajść w ciążę natomiast jak sobie myślę ile ludzi poczyna dzieci po pijaku to jakoś samej mi w to wszystko uwierzyć… obserwuję taką ginekolożke na insta która zrobiła raz rolkę o wpływie alko na cykl i hormony, po przeczytaniu tego trochę się wystraszyłam i ograniczyłam - dla mnie to akurat dobrze bo lubiłam sobie swojego czasu zaimprezować albo powinkować z mężem wieczorami. Podlinkuje Wam tu jeśli chciałybyście poczytać

https://www.instagram.com/reel/C1iytzuo-MC/?igsh=MWgzbGVqZXJycGU0bg==

Ja bardzo rzadko pije, nie jestem fanką alkoholu, ale czasami lampka wina wleciała. Kurczę pieczone.

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸???

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja bardzo rzadko pije, nie jestem fanką alkoholu, ale czasami lampka wina wleciała. Kurczę pieczone.

No to bez przesady, lampka czasami to śladowa ilość, nie sądzę by coś to mogło zmienić

Niktważny lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    No to bez przesady, lampka czasami to śladowa ilość, nie sądzę by coś to mogło zmienić
    Ja też czasem jakieś piwko owocowe albo winko tak dla rozluźnienia.. ale nie sądzę żeby to miało większy wpływ. Wśród moich znajomych dużo dziewczyn dziwnym trafem po pijaku zachodzi w ciążę i rodzi zdrowe dzieci ..🫣

Cytrynka 🍋 lubi tę wiadomość

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    ❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
    🔜18/11🩸
    🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sama nie jestem fanką alkoholu i piję bardzo sporadycznie, tak szczerze uważam że lampka winka RAZ NA JAKIŚ CZAS (tym bardziej pite na wyluzowanie podczas fajnego wieczorku z mężem) może zrobić mniej szkody niż ciągły stres i odmawianie sobie najmniejszej przyjemności ;) nie dajmy się zwariować, ważne żeby poza tym dbać ogólnie o styl życia i zdrową dietę

Cytrynka 🍋, Migotka96, WWiktoriAA92 lubią tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - hormony
    ▪️androlog/urolog
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Jak sama nie jestem fanką alkoholu i piję bardzo sporadycznie, tak szczerze uważam że lampka winka RAZ NA JAKIŚ CZAS (tym bardziej pite na wyluzowanie podczas fajnego wieczorku z mężem) może zrobić mniej szkody niż ciągły stres i odmawianie sobie najmniejszej przyjemności ;) nie dajmy się zwariować, ważne żeby poza tym dbać ogólnie o styl życia i zdrową dietę

Nie nazywałabym tego przyjemnością w moim przypadku. 😂 Po prostu czasem się napije, ale ze koniecznie muszę i mam ogromną ochotę to nie 🤷🏻‍♀️

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸???

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Dokładnie, idzie się naprawdę bardzo łatwo zafiksować i wpaść w pętlę zdrowego stylu życia a też uważam że przynosi to więcej szkody niż pożytku. Zdrowa dieta, sen o regularnych porach, aktywność fizyczna, suplementy, odstawienie alkoholu, całe życie zaczyna się kręcić w okół tego.

Ja miałam taki tragiczny dzień w halloween bo zaplanowaliśmy sobie miły wieczór a byłam dzień po zastrzyku, czułam się fatalnie i miałam turbo ochotę na chipsy, takie tłuste chamskie laysy. I chyba z godzinę siedziałam i walczyłam sama ze sobą, bo postanowiłam sobie że będę sie zdrowo odżywiać i nie będę jadła takich rzeczy, a potem stwierdziłam że odmawiam sobie każdej przyjemności i nie może tak być i w końcu pojechałam po te chipsy. Zjadłam je do filmu i od razu miałam lepszy nastrój. Nie ma co aż tak wariować

cysterka95, Migotka96 lubią tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie nazywałabym tego przyjemnością w moim przypadku. 😂 Po prostu czasem się napije, ale ze koniecznie muszę i mam ogromną ochotę to nie 🤷🏻‍♀️

A to dobrze, bardzo zdrowa postawa w sumie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 13:18

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - hormony
    ▪️androlog/urolog
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolozka na przykład, przed ostatnim zastrzykiem Ovitrelle powiedziała tak „to dzisiaj zastrzyk i wieczorem najlepiej winko wypić z mężem dla rozluźnienia” 😅 ona ma teorie, że takie właśnie za mocno fiksowanie się i pilnowanie wpływa gorzej na poczęcie, niż picie alkoholu. Oczywiście nie mówię tu o dużych ilościach i piciu codziennie ale szczególnie w naszym przypadku, kiedy praktycznie stosunki mamy wyliczone co do godziny bo wtedy akurat wypada nam owulacja, czasem dobrze sobie wypić kieliszek wina dla rozluźnienia i zapomnienia o tym, że trzeba to po prostu wykonać jako „zadanie domowe” 🫣

Cytrynka 🍋, cysterka95 lubią tę wiadomość

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle

27.11 🩸
    04.12 pierwszy monitoring w cyklu (lewy jajnik pęcherzyk dominujący 1,64 cm, endometrium 0,52 cm)
    06.12 --> Ovitrelle

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma w trakcie leczenia
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    A to dobrze, bardzo zdrowa postawa w sumie 😁

Za to pozwalam sobie na chipsiki 🤭

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸???

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a ja powinnam zrzucić kilka kg bo mam nadwagę i to też pewnie nie pomaga ale tak bardzo mi się nie chce że to koniec swiata…

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Laski a ja powinnam zrzucić kilka kg bo mam nadwagę i to też pewnie nie pomaga ale tak bardzo mi się nie chce że to koniec swiata…

To nie jest niczym poparte co teraz powiem, ale kiedyś czytałam, że jakby porównać dziewczyny z niedowaga a dziewczyna z nadwagą to ponoć te z nadwagą mają większe szanse niż te z niedowaga.

Martolina lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸???

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To nie jest niczym poparte co teraz powiem, ale kiedyś czytałam, że jakby porównać dziewczyny z niedowaga a dziewczyna z nadwagą to ponoć te z nadwagą mają większe szanse niż te z niedowaga.

Jedyny plus nadwagi :D

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    🩸 13.11
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ