X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Za to pozwalam sobie na chipsiki 🤭

Oj tak chipsiki to moja słabość 😅 staram się nie za często, ale jak mam okres to wpadają 🤭

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi - podwójna owulacja🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • Niktważny Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Laski a ja powinnam zrzucić kilka kg bo mam nadwagę i to też pewnie nie pomaga ale tak bardzo mi się nie chce że to koniec swiata…
    Też przydałoby mi się schudnąć nawet do 10 kg, w ostatnim czasie odkąd biorę te hormony to zauważyłam że przytyłam nie wiem czy to ma związek z tymi lekami, nie pytałam gin ale wydaje mi się że może mieć 🫣 tym bardziej że jem tyle samo a nawet ostatnio dużo spaceruje a waga nie spada :/ ktoś też tak ma?

• Chameleon_13 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Też przydałoby mi się schudnąć nawet do 10 kg, w ostatnim czasie odkąd biorę te hormony to zauważyłam że przytyłam nie wiem czy to ma związek z tymi lekami, nie pytałam gin ale wydaje mi się że może mieć 🫣 tym bardziej że jem tyle samo a nawet ostatnio dużo spaceruje a waga nie spada :/ ktoś też tak ma?
    Tak, ja tak mam, kilogramy z powietrza zbieram 🤔😑🫣

Niktważny lubi tę wiadomość

Starania od 2022 🍼
    👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
    🧔🏻‍♂️ 33 Obniżone parametry
    1️⃣04/24 CS ❌
    2️⃣06/24 CS ❌
    🏥 07/24 Zmiana kliniki
    🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
    3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
    4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
    5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
    27.01. 8t 💔

Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz...
  • AlicjaRogos Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam przepisana luteinę dopochwowo 3 razy dziennie i lekarz zalecał po aplikacji leżeć 30 minut żeby się dobrze wchłonęło rano i wieczorem bez problemu jestem to w stanie zrobić ale po południu nie mam jak bo od 9-17 pracuję ta druga dawka miała być tak o 14 i nie wiem zbytnio jak mam to ogarnąć będąc w pracy

• Niktważny Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Dziewczyny mam przepisana luteinę dopochwowo 3 razy dziennie i lekarz zalecał po aplikacji leżeć 30 minut żeby się dobrze wchłonęło rano i wieczorem bez problemu jestem to w stanie zrobić ale po południu nie mam jak bo od 9-17 pracuję ta druga dawka miała być tak o 14 i nie wiem zbytnio jak mam to ogarnąć będąc w pracy
    Hmm ja biorę proga dopochwowo tylko że ja rano i wieczorem i jak byłam na wakacjach to moja gin mi zalecała żebym idąc na basen zakładała tampona bądź kubeczek menstruacyjny więc jedynie co Ci mogę doradzić to właśnie to :)

AlicjaRogos lubi tę wiadomość

• Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:

Ja też koło 10 kg do stracenia, po odstawieniu AH w zeszłym roku właśnie tyle mi przybyło dosłownie w ciągu miesiąca i cały czas się z nimi bujam :/ a od tych hormonów mi się strasznie woda gromadzi widzę po twarzy najbardziej i brzuch jak balon! Pokrzywa trochę pomaga i picie dużo wody (tak z 2,5 litra)

Niktważny lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle 💉✖️

🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:

A jaką masz dawkę tej luteiny? Może następnym razem poproś go żeby inaczej Ci to jakoś rozplanował ? Jakoś sobie nie wyobrażam że ktoś kto normalnie pracuje ma czas aplikować sobie dopochowo tabletkę i kłaść się na pół godziny w ciągu dnia, jakoś średnio komfortowe też mi się to wydaje aplikować sobie tabsa w toalecie w biurze

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

4 cykle z ovitrelle 💉✖️

• AlicjaRogos Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    A jaką masz dawkę tej luteiny? Może następnym razem poproś go żeby inaczej Ci to jakoś rozplanował ? Jakoś sobie nie wyobrażam że ktoś kto normalnie pracuje ma czas aplikować sobie dopochowo tabletkę i kłaść się na pół godziny w ciągu dnia, jakoś średnio komfortowe też mi się to wydaje aplikować sobie tabsa w toalecie w biurze
    No tez mi się to średnio widzi mam 100 mg po jeden tabletce trzy razy dziennie

• Natka1712 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przyszła dziś miesiączka.🩸
    Zaczynam nowy cykl, mam jeszcze letrozol na jeden cykl więc nawet nie będę się umawiać tylko wezmę to co mam w domu, w 12 dc monitoring i pewnie tak jak było teraz ovitrelle.

To niepowodzenie po stymulacji znoszę napewno lepiej jak przez 12 miesięcy niepowodzeń bez stymulacji, teraz przynajmniej wiem, że robię coś więcej w tym kierunku by w końcu się udało.

Miłego dnia dla was 🌸

AlicjaRogos, cysterka95, Chameleon_13, Niktważny lubią tę wiadomość

• AlicjaRogos Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mam do was pytanko bo chce zamówić testy ciążowe żeby nie latać do Rosmana co chwilę po kilka sztuk jakie polecacie jak macie linka jakiegoś to też poproszę ☺️

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja dziś 7/8 dpo zrobiłam sobie badania progesteron + estradiol + witaminy, przynajmniej czuję jakbym coś działała podczas tego czekania ;)

Miłego dnia, niech was poniedziałek nie dojedzie za mocno 😃

Suzie, AlicjaRogos lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi - podwójna owulacja🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    No tez mi się to średnio widzi mam 100 mg po jeden tabletce trzy razy dziennie

To może zapytaj się go czy możesz na wieczór brać 200 a rano 100? Nie powinno to zrobić różnicy. Odnośnie testów ciążowych to ja polecam home@easy, kupuję na amazonie 40 sztuk kosztuje 80 zł więc wychodzi korzystnie i jeszcze nigdy nie pokazały mi żadnego dziwnego cienia
    Natka1712 wrote:
    Hej dziewczyny, przyszła dziś miesiączka.🩸
    Zaczynam nowy cykl, mam jeszcze letrozol na jeden cykl więc nawet nie będę się umawiać tylko wezmę to co mam w domu, w 12 dc monitoring i pewnie tak jak było teraz ovitrelle.

To niepowodzenie po stymulacji znoszę napewno lepiej jak przez 12 miesięcy niepowodzeń bez stymulacji, teraz przynajmniej wiem, że robię coś więcej w tym kierunku by w końcu się udało.

Miłego dnia dla was 🌸

Przykro mi bardzo, tak jak mówisz działamy dalej i nie tracimy nadziei ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2024, 09:52

Natka1712 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

4 cykle z ovitrelle 💉✖️

• Natka1712 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    A i jeszcze mam do was pytanko bo chce zamówić testy ciążowe żeby nie latać do Rosmana co chwilę po kilka sztuk jakie polecacie jak macie linka jakiegoś to też poproszę ☺️

Polecam te są super 👍🏻

https://www.amazon.pl/Easy-Home-ci%C4%85%C5%BCowych-wczesnego-wykrywania/dp/B00DOJWJ3U/ref=lp_26948564031_1_4?pf_rd_p=0e8b4a7a-19ca-47e4-bdb5-b378c602ab54&pf_rd_r=0Y5YXJ4STFPQ93S98SCF&sbo=RZvfv%2F%2FHxDF%2BO5021pAnSA%3D%3D

Ola_45 lubi tę wiadomość

• Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:

Ja zamawiam z Amazona easy home. Dużo polecajek widziałam

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • AlicjaRogos Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jakby ten cykl nie wyszedł to podpytam czy tak można robić teraz pewnie ciężko będzie mi się z kimś tam skontaktować :) a ile idzie taka paczka z Amazona?

• Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko ja dostaje na 2/3 dzień

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • AlicjaRogos Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    Szybko ja dostaje na 2/3 dzień
    Super to zamawiam bo w sobotę chce już przetestować

Mała.mi 93 lubi tę wiadomość

• Martolina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamawiałam ostatnio w zeszłym tygodniu to na drugi dzień już miałam :)

Cały czas stresuje się że z moją owulacją coś poszło nie tak bo ostatnio jak byłam na usg to ciałko dopiero się tworzyło więc nie wytrzymałam i zapisałam się dzisiaj znowu na wizytę żeby się trochę uspokoić (mam nadzieję)

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

4 cykle z ovitrelle 💉✖️

• AlicjaRogos Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

Cały czas stresuje się że z moją owulacją coś poszło nie tak bo ostatnio jak byłam na usg to ciałko dopiero się tworzyło więc nie wytrzymałam i zapisałam się dzisiaj znowu na wizytę żeby się trochę uspokoić (mam nadzieję)
    U mnie na wizycie też ciałka nie było i nic nie było w sumie widać po za tym że pęcherzyk po prawej stronie pękł ale co dziwne wczoraj i w sumie dziś miałam dość mocne skurcze takie jakby bóle po tej stronie co pęcherzyk pękł zobaczymy

• Natka1712 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

Jeśli masz być spokojniejsza to idź na tą wizytę. Trzymam kciuki, że będzie wszystko ok.😌

Ja właśnie umówiłam się na monitoring ale jedyny termin był tylko w 10 dniu mojego cyklu i teraz się zastanawiam czy to nie za wcześnie, ostatnio byłam w 13 dc.

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ