Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:Myślę że w takim razie to ciąża, jeśli to by był zastrzyk to raczej widziałabyś już cień cienia na tym etapie. Chyba że testowałaś testeo to lepiej zrób inny test bo one lubią kłamać.
Testowalam medipharm wczoraj i dzis.
Okazałoby się, ze po 1 zastrzyku zaskoczylo.
Los czasami płata figle
Niktważny lubi tę wiadomość
-
Maaja wrote:Testowalam medipharm wczoraj i dzis.
Los czasami płata figle
Gratulacje👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro -
Suzie wrote:Niestety teraz to i tak mam parę dni okresu, więc i tak nie zrobię. Dostanę okres to się będę dowiadywać.
Przyszedł już okres ?👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Maaja wrote:Testowalam medipharm wczoraj i dzis.
Los czasami płata figle
Oby każdej z nas takie figle platal 🤭
Gratulacje! 💛Martolina lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 ⏸️🥹💛
Beta 15,00 mlU/mL
Progesteron 20,200 ng/mL
05.02 Beta 44,90 mlU/mL 💛🥰
Progesteron 23,500 ng/mL
07.02 Beta 143 mlU/mL 💛🤞🏻
Progesteron 26,600 ng/mL
WYNIKI:
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-wyniki nasienia partnera dobre
🔴 PCOS -
Ja po pierwszym dniu z Aromkiem, wzięłam na wieczór według Waszych zaleceń 🤭 ale przed snem jak już kładłam się do łóżka miałam wrażenie jakby jajniki były napompowane jak balon 😅 jest możliwe, żeby tak szybko już jajniki zaczęły pracować? Bo już się zaczęłam zastanawiać czy sobie tego nie wmawiam 😅28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 ⏸️🥹💛
Beta 15,00 mlU/mL
Progesteron 20,200 ng/mL
05.02 Beta 44,90 mlU/mL 💛🥰
Progesteron 23,500 ng/mL
07.02 Beta 143 mlU/mL 💛🤞🏻
Progesteron 26,600 ng/mL
WYNIKI:
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-wyniki nasienia partnera dobre
🔴 PCOS -
Finch11 wrote:Ja po pierwszym dniu z Aromkiem, wzięłam na wieczór według Waszych zaleceń 🤭 ale przed snem jak już kładłam się do łóżka miałam wrażenie jakby jajniki były napompowane jak balon 😅 jest możliwe, żeby tak szybko już jajniki zaczęły pracować? Bo już się zaczęłam zastanawiać czy sobie tego nie wmawiam 😅
Możliwe możliwemiałam tak samo, po dwóch godzinach od pierwszej tabsy już poczułam kłucie. Niech pracują❤️
Finch11 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Przyszedł już okres ?
Nie, dzisiaj jestem 10dpo, jeszcze kilka dni ☺️ tamtą wiadomość chyba pisałam na głodnego, bo miało być że mam jeszcze kilka dni do okresu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2024, 15:15
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:Nie, dzisiaj jestem 10dpo, jeszcze kilka dni ☺️ tamtą wiadomość chyba pisałam na głodnego, bo miało być że mam jeszcze kilka dni do okresu 🙈
Łeee, to może w ogóle nie przyjdzie 😅Suzie lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Łeee, to może w ogóle nie przyjdzie 😅
Wiesz jak jest, nie lubię się nastawiać, więc zakładam, że przyjdzie 😆👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Natka1712 wrote:Hej dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam test. Jest dziś 13 dzień po zastrzyku.
Widzę na teście cień drugiej kreski. Nie zdołam pójść już dziś, ani jutro na betę.
Czy jest tu jakas kobitka której ovitrelle utrzymał się aż tak długo ?
Tak bardzo bym chciała żeby to była prawdziwa kreska 🙏 -
Hej 🫶
Testowałam się dziś (12 dni po zastrzyku) Pinkiem -
I kreska... Czułam, że za pierwszym razem to małe prawdopodobieństwo, że się uda.
Muszę to w głowie poukładać i nastawić się na kolejne listopadowe IUI. 🍀
Po zastrzyku lekarz nie kazał przyjeżdżać na sprawdzenie, czy pęcherzyki pękły. To chyba był błąd bo cały czas oczekiwania na testowanie miałam z tyłu glowy, że nie mam pewności, że one pękły po zastrzyku...
Na moje pytanie czy przyjechać na początku kolejnego cyklu, aby sprawdzić czy wszytko ok powiedział, że nie ma potrzeby... Mam brać Aromek tak samo jak w poprzednim cyklu i przyjechać dopiero na monitoring.
Dodam, że inseminacje wykonywał mi inny gin z kliniki, nie mój prowadzący.
Chyba zrobię po swojemu i pojadę w pierwszych dniach cyklu, obawiam się że mogła zrobić się torbiel krwotoczna (raz już tak było).
Trzymam kciuki za pozytywne testy innych kobietek 😊🫶Starania od 2022 🍼
👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
27.01. 8t 💔
Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz... -
Hej, ja też byłam dziś na monitoringu i w sumie wygląda na to że wyłapałyśmy owulację w trakcie bo pęcherzyk jeszcze był widoczny ale pofałdowany z jednej strony tak jakby ciałko żółte się dopiero tworzyło, Zatoka douglasa wolna… wróciłam właśnie do domu i czuję mega kłucie w lewym jajniku. Jestem jakieś 60 h po zastrzyku. To pokazuje że nie ma tu żadnej powtarzalności bo ostatnio 24 h po zastrzyku miałam monitoring i było już ciałko żółte widoczne. Lekarka mówi że to jest już stan po owulacji i żeby się nie przejmować że jeszcze pełnego ciałka żółtego nie ma ale jakoś się martwię że coś poszło nie tak… endometrium 11 mm więc ładne👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Hej, ja też byłam dziś na monitoringu i w sumie wygląda na to że wyłapałyśmy owulację w trakcie bo pęcherzyk jeszcze był widoczny ale pofałdowany z jednej strony tak jakby ciałko żółte się dopiero tworzyło, Zatoka douglasa wolna… wróciłam właśnie do domu i czuję mega kłucie w lewym jajniku. Jestem jakieś 60 h po zastrzyku. To pokazuje że nie ma tu żadnej powtarzalności bo ostatnio 24 h po zastrzyku miałam monitoring i było już ciałko żółte widoczne. Lekarka mówi że to jest już stan po owulacji i żeby się nie przejmować że jeszcze pełnego ciałka żółtego nie ma ale jakoś się martwię że coś poszło nie tak… endometrium 11 mm więc ładne
A Ty Martolina nie martw się widocznie jest jeszcze za wcześnie żeby to ciałko zobaczyć tak jak pisałaś wstrzelilas się dziś w termin owu więc to jeszcze wszystko jest za świeże trzymam za nas kciuki 🍀🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2024, 13:43
-
Niktważny wrote:To tylko jeszcze ja zostalam z dzisiejszym monitoringu,ale jadę dopiero po pracy około 18nastej więc jeszcze sobie chwilę poczekam w niepewności 🫣 trochę się obawiam że ten pęcherzyk mi nie pękł bo nie mam śluzu i nie czułam żadnego kłucia, ale zobaczymy😃 USG prawdę mi powie 🫣
A Ty Martolina nie martw się widocznie jest jeszcze za wcześnie żeby to ciałko zobaczyć tak jak pisałaś wstrzelilas się dziś w termin owu więc to jeszcze wszystko jest za świeże trzymam za nas kciuki 🍀🙏
Trzymam kciuki ! Daj znać jak będziesz po. Ja też nie mam śluzu w tym cyklu, lekarka mówiła że po letrozolu może tak być bo ogranicza produkcję estrogenów a to one odpowiadają za śluz płodny.
Niktważny lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Trzymam kciuki ! Daj znać jak będziesz po. Ja też nie mam śluzu w tym cyklu, lekarka mówiła że po letrozolu może tak być bo ogranicza produkcję estrogenów a to one odpowiadają za śluz płodny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2024, 19:26
Martolina, Suzie, Cytrynka 🍋 lubią tę wiadomość
-
Niktważny wrote:Ja już po wizycie, pęcherzyk jednak pękł 🫣endometrium 13 mm, teraz przez 10 dni mam przyjmować cyclogest i 12/11wizyta
Super, i jakie piękne Endo ! A tak z ciekawości, czemu chodzisz na wizytę pod koniec cyklu? Jeśli by się udało to lekarz już coś zobaczy ?Niktważny lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Super, i jakie piękne Endo ! A tak z ciekawości, czemu chodzisz na wizytę pod koniec cyklu? Jeśli by się udało to lekarz już coś zobaczy ?
raczej nie zobaczy nic więcej bo już nie raz pytałam to mówiła że za wcześnie żeby zobaczyć czy jestem w ciąży nawet jeśli bym była
jedynie sprawdza czy jest pusto, ale tym razem Pani gin coś nie pasowało na wizycie we wtorek i chciała zweryfikować jeszcze zaraz po owu czy pęknie ten pęcherzyk bo nie była pewna czy jest sens wdrażać proga
-
Niktważny wrote:Szczerze nie mam pojęcia, zawsze tak chodzę
raczej nie zobaczy nic więcej bo już nie raz pytałam to mówiła że za wcześnie żeby zobaczyć czy jestem w ciąży nawet jeśli bym była
jedynie sprawdza czy jest pusto, ale tym razem Pani gin coś nie pasowało na wizycie we wtorek i chciała zweryfikować jeszcze zaraz po owu czy pęknie ten pęcherzyk bo nie była pewna czy jest sens wdrażać proga
Aaa to pewnie chce zobaczyć czy żadne torbiele się nie porobiły zanim zaczniesz nową stymulację moja lekarka w sumie też to praktykuje tylko że na początku cyklu
To teraz czekanie czyli najgorszy etap xD początek cyklu szybko leci bo to jednak wizyty, stymulacja, zastrzyki, a ta druga połowa to jest jakiś dramat…Niktważny lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro