X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope, tak, potwierdzałam monitoringiem i za jednym i drugim razem pęcherzyk pękł :)

Kaliope lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
    12/20204 ovi + progesteron besins ✖️

🩸 22.12
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Kurczę bardzo macie wysokie dawki, ja biorę tylko dwa razy dziennie po 10mg duphaston. Może ro za mało 🤔 zapytam mojej gin na kolejnej wizycie

Zależy od organizmu. Też mam duphaston w takiej dawce + Utrogestan i ostatnio w 7 dpo progesteron 21 więc wychodzi na to że wystarczająco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 21:33

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - krew ✅
    ▪️androlog/urolog ✅
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jutro będę 7 dpo i wybieram się zbadać proga żeby zobaczyć jaki mam poziom przy tej dawce

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 7 listopada, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Cześć Dziewczyny :) w tym wątku jestem nowa.

Przy jakiej wielkości pęcherzyków lekarze każą Wam brać ovitrelle?
    TTestowałam dziś 12 dni po zastrzyku, cykl częściowo stymulowany gonadotropinami, negatywny.
    Ja brałam tylko 2 zastrzyki, później już tylko leki. W 1cs miałam 22mm w 2cs - 29mm. Obydwa były monitorowane i rzeczywiście pękały.

Kaliope lubi tę wiadomość

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Wiktoria a jak u Ciebie? Na jakim jesteś etapie teraz? Który dc dziś?
    Miło że pytasz 🍀 ja w tym cyklu was podczytuję bo u mnie ten cykl jadę na naturalnym podejsciu. Dzisiaj 16 dc - po owulacji według testów. Zobaczymy czy coś się z tego wykluje 🐣 a poza tym czekam na kolejny test na uroplazme i jak będzie ok, to drożność. U mnie owulacja super zawsze działa - więc może problem z drożnością?

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
    6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań
  • Lora89 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zgodnie z planem zrobiłam test dziś przed pracą. Mam 14 dziś po zastrzyku. Po minucie zrobiła się wyraźna jasna kreska.(!!) Jestem w szoku. Nie wiem co mam myślec. Robiłam test we wtorek w 10 dzień po zastrzyku i był negatywny... Jejkuuu. Mam dziś 28 dzień cyklu i ostania zaplanowana tabletkę duphastonu. Nawet nie pytałam doktora czy mam je brać dalej, nigdy nie pytałam o taką sytuację.

Migotka96, Niktważny, Kaliope, AlicjaRogos, Ola_45, Mała.mi 93, Martolina, cysterka95, Cytrynka 🍋, Finch11 lubią tę wiadomość

08.11 ⏸️

preg.png
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora89 wrote:
    Dziewczyny! Zgodnie z planem zrobiłam test dziś przed pracą. Mam 14 dziś po zastrzyku. Po minucie zrobiła się wyraźna jasna kreska.(!!) Jestem w szoku. Nie wiem co mam myślec. Robiłam test we wtorek w 10 dzień po zastrzyku i był negatywny... Jejkuuu. Mam dziś 28 dzień cyklu i ostania zaplanowana tabletkę duphastonu. Nawet nie pytałam doktora czy mam je brać dalej, nigdy nie pytałam o taką sytuację.
    Super wiadomość ❤️
    Zrób betę koniecznie dzisiaj lub jutro !

Duphaston przy pozytywnym wyniku należy kontynuować

Lora89 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dzisiaj tez testowałam u mnie 10 dzień po zastrzyku wydaje mi się że test jest negatywny no wiadomo że to jeszcze za wcześnie ale powiedzcie mi czy w tych testach easy Home widać kreskę testowa ?

Mała.mi 93 lubi tę wiadomość

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora89 wrote:
    O mamusiu 🙈 wspaniała wiadomość 🫶 oby więcej takich na tym forum 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 07:12

Lora89 lubi tę wiadomość

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Ja dziewczyny dzisiaj tez testowałam u mnie 10 dzień po zastrzyku wydaje mi się że test jest negatywny no wiadomo że to jeszcze za wcześnie ale powiedzcie mi czy w tych testach easy Home widać kreskę testowa ?

Będziesz powtarzać test? Jeśli tak, to kiedy? Z tego co się orientuję, powinna być kreska testowa. Zerknij jeszcze w instrukcję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 07:18

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne.
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Będziesz powtarzać test? Jeśli tak, to kiedy?
    Tak na pewno będę powtarzać aż do bety wydaje mi się że widzę bardzo blada druga kreskę ale wiadomo że może to być zastrzyk bądź kreska testowa jak badałam poprzednie dwa cykle to w 10 dniu po zastrzyku zawsze miałam negatywny już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 07:31

Mała.mi 93, Kaliope lubią tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Ola, u mnie ten sam problem. Leczę się w De i niestety mało na co mam wpływ :( wcześniej miałam 6 cykli stymulowanych Clo. Ani razu nie pojawiły się pęcherzyki dominujące, za to problemy ze wzrokiem i widzeniem peryferyjnym. Teraz dostaję gonadotropiny. Lekarka twierdzi, że dobrała idealną dawkę, ja po wynikach estradiolu twierdzę inaczej.

Kurcze 6 cykli bez pęcherzyka dominujacego to sporo, strasznie długo zwlekali ze zmianą 😑
    A co teraz bierzesz dokładnie i jakie dawki?
    Ja miałam 7 stymulacji na gonadotropinach z czego jedna totalna klapa właśnie bo zaczeli od za malej dawki, później strasznie mi przeciagneli dawkowanie podwyższając dawke w miedzyczasie aż mi wyhodowali 4 pecherzyki dominujace i dwa niewiele mniejsze z ktorych też moglo coś być. Oczywiście cykl poszedl na straty. No i zakaz współżycia 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 07:35

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Tak na pewno będę powtarzać aż do bety wydaje mi się że widzę bardzo blada druga kreskę ale wiadomo że może to być zastrzyk bądź kreska testowa jak badałam poprzednie dwa cykle to w 10 dniu po zastrzyku zawsze miałam negatywny już

Testuję tymi testami od roku i nigdy nie widziałam kreski testowej :) dlatego tak je lubię, bo nie oszukują. koniecznie powtórz test jutro i zobacz czy ciemnieje - trzymam kciuki żeby tak było ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 08:12

AlicjaRogos, Migotka96 lubią tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora89 wrote:

14 dni po zastrzyku to już na pewno się wypłukał. Cudowna wiadomość z rana 🤗🤗 będziesz robiła betę ? Koniecznie kontynuuj duphaston

Lora89 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora, super wiadomość, gratulacje! Ale kciuków jeszcze nie puszczam 😁✌🏻

Alicja, mi easy@home też nigdy nie pokazały kreski testowej, jak wychodzi na nich biel to czysta niepodważalna ;)

Też dziś zatestowałam 11 dpo i niestety bez cienia kreski 😒 niby się nie spodziewałam cudów ale wiecie jak jest. Do niedzieli biorę proga więc będę jeszcze test powtarzać

Lora89 lubi tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - krew ✅
    ▪️androlog/urolog ✅
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka ja dzisiaj tez testowałam easy home i biel, tez się niczego nie spodziewałam bo dziś 10dpo i 12dzien po zastrzyku.

Alicja, powtórz koniecznie test jutro! Trzymam kciuki mocno ✊🏼✊🏼

Również na testach easy home nie zauważyłam kreski testowej a przyglądałam się bardzo dokładnie pod każdym kątem !

Powtórzę test w niedziele i zgodnie z zaleceniami gin w czwartek w tym 35dc i wtedy odstawię progesteron. Nie wiem dlaczego kazała mi ten cykl wydłużyć ale ufam jej w 100% i skoro tak zadecydowała to nie będę podważała jej teorii, no chyba ze 🐒 mnie zaskoczy wcześniej

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Lora, super wiadomość, gratulacje! Ale kciuków jeszcze nie puszczam 😁✌🏻

Alicja, mi easy@home też nigdy nie pokazały kreski testowej, jak wychodzi na nich biel to czysta niepodważalna ;)

Też dziś zatestowałam 11 dpo i niestety bez cienia kreski 😒 niby się nie spodziewałam cudów ale wiecie jak jest. Do niedzieli biorę proga więc będę jeszcze test powtarzać
    Będę jeszcze jutro testować bo dzisiaj dopiero 10 dzień po zastrzyku może to jeszcze zastrzyk chociaż tak jak pisałam nigdy w 10 dniu nie miałam już kreski z zastrzyku zobaczymy narazie się nie nakręcam jak mi się uda wstawię wam zdjęcie 😂 mąż w pracy nie mam z kim porównać czy widzę ta kreskę

cysterka95, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

• Lora89 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójdę na betę, jeżeli będzie pozytywna pójdę na kolejną we wtorek. Zobaczymy jak to będzie. Narazie trochę jestem zestresowana, bo po tylu negatywnych testach dziś nie oczekiwałam że coś się pojawi. A tu zaskoczenie, nigdy nie miałam takiego testu.
    Bardzo męczy mnie zgaga od kilku dni, a wcześniej można bylo policzyc u palca u jednej ręki ile razy ja miałam wcześniej, jestem mega zmęczona, po przejściu dwóch pięter chce wypluć płuca. Piesi nie bolą, brzuch boli mnie czasem jak podczas 1 dnia okresu, wcześniej przed okresem nigdy nie bolał mnie brzuch. Mam dużo wydzieliny takiej jak na owulację z domieszką białego. Jestem mi gorąco czuje jak bym miała gorączkę. Może coś z tego będzie zobaczymy. Jakoś się nie skupiałam na tych dolegliwościach, mogło być różnie po zastrzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 09:26

08.11 ⏸️

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Będę jeszcze jutro testować bo dzisiaj dopiero 10 dzień po zastrzyku może to jeszcze zastrzyk chociaż tak jak pisałam nigdy w 10 dniu nie miałam już kreski z zastrzyku zobaczymy narazie się nie nakręcam jak mi się uda wstawię wam zdjęcie 😂 mąż w pracy nie mam z kim porównać czy widzę ta kreskę

Wstaw wstaw, oglądanie zdjęć testow to moje guilty pleasure 😅
    Lora89 wrote:
    Jutro pójdę na betę, jeżeli będzie pozytywna pójdę na kolejną we wtorek. Zobaczymy jak to będzie. Narazie trochę jestem zestresowana, bo po tylu negatywnych testach dziś nie oczekiwałam że coś się pojawi. A tu zaskoczenie, nigdy nie miałam takiego testu.
    Bardzo męczy mnie zgaga od kilku dni, a wcześniej można bylo policzyc u palca u jednej ręki ile razy ja miałam wcześniej, jestem mega zmęczona, po przejściu dwóch pięter chce wypluć płuca. Piesi nie bolą, brzuch boli mnie czasem jak podczas 1 dnia okresu, wcześniej przed okresem nigdy nie bolał mnie brzuch. Mam dużo wydzieliny takiej jak na owulację z domieszką białego. Jestem mi gorąco czuje jak bym miała gorączkę. Może coś z tego będzie zobaczymy. Jakoś się nie skupiałam na tych dolegliwościach, mogło być różnie po zastrzyku.

A przypomnij mi proszę ile się starasz ? I ile z ovitrelle? Ja szczerze mówiąc też ignoruję wszelkie symptomy, bo nieraz się już cieszyłam że to na pewno to i byłam w błędzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 09:43

Lora89, Chameleon_13 lubią tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Wstaw wstaw, oglądanie zdjęć testow to moje guilty pleasure 😅😅
    Próbowałam jakoś uchwycić ta kreskę ale się nie da 😂

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ