Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
AlicjaRogos wrote:No będę testować do 15.11 i wtedy 15-tego beta wszystko wyjaśni bo tak mam w zaleceniach
To 15 testujemy się razem
Mnie dziś brzuch pobolewa jak na okres mam przeczucie że nic z tego w tym cyklu👩 31 🧔🏻♂️38
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 10.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
🍁 Październik 🍁
Stymulacja lamettą 💊
30.10 💉 ovitrelle (pęcherzyk 20 mm)
02.11 🥚
🔜 testowanie 15.11 -
AlicjaRogos wrote:A ja ciągle mam tę kłucia z prawej stronę właśnie z tej co pęcherzyk pękł i takie pobolewania
Ja tak samo plus jeszcze typowo podbrzusze. Zrobiłam dzisiaj test żeby zobaczyć czy zastrzyk zszedł i faktycznie jest już czysto👩 31 🧔🏻♂️38
09/2024 ovi + luteina ✖️
🍁 Październik 🍁
Stymulacja lamettą 💊
02.11 🥚
🔜 testowanie 15.11 -
Hej hej u mnie chyba kolejny cykl spisany na straty
Nastawialiśmy się na podejście do inseminacji ale Pani gin. dała nam czerwoną kartkę ze względu na ilość jajeczek.
Klęska urodzaju na usg znalazła dziś łącznie 5🥲🤨
Na tej wizycie nawet ominęła zastrzyk na pęknięcie i kazała podjeść rozważnie nawet do starań naturalnych:(
Trochę smutno bo było wiele nadzieji.
W kolejnym cyklu chyba całkowicie odstawie lamette bo na mnie działa aż za dobrze.
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika Bocian, pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c🍀✊🏻✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚 -
Wixa🌸 wrote:Hej hej u mnie chyba kolejny cykl spisany na straty
Nastawialiśmy się na podejście do inseminacji ale Pani gin. dała nam czerwoną kartkę ze względu na ilość jajeczek.
Na tej wizycie nawet ominęła zastrzyk na pęknięcie i kazała podjeść rozważnie nawet do starań naturalnych:(
W kolejnym cyklu chyba całkowicie odstawie lamette bo na mnie działa aż za dobrze.
O matko, na tak niskiej dawce aż tyle pęcherzyków Ci urosło ? Szok 😱 szkoda tego cyklu to niestety jest bez sensu ze jak coś pójdzie nie tak to tyle czasu trzeba czekać na kolejny👩 31 🧔🏻♂️38
09/2024 ovi + luteina ✖️
🍁 Październik 🍁
Stymulacja lamettą 💊
02.11 🥚
🔜 testowanie 15.11 -
Martolina wrote:O matko, na tak niskiej dawce aż tyle pęcherzyków Ci urosło ? Szok 😱 szkoda tego cyklu to niestety jest bez sensu ze jak coś pójdzie nie tak to tyle czasu trzeba czekać na kolejny30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Lora89 wrote:Hej dziewczyny, maly update. Mam wyniki z bety byłam dziś 29 DC, 13 DPO i wynik bety 26,9. Trochę się boje:/ to był mój trzeci cykl stymulowany.
Bądź dobrej myśli, beta pozytywna i na tym etapie to się liczy 🥳 będziesz miała możliwość powtórzyć w poniedziałek ?
Wixa🌸 wrote:Przy pierwszej stymulacji były 2🥚, dziś gin. też była w lekkim szoku😒, mąż jest pełen obaw, a ja już sama nie wiem czy się powstrzymywać od starań naturalnych. Tyle czasu się staramy bez żadnych efektów to może tym razem cośby zaskoczyło. Ciężko odpuścić i stracić kolejny cykl ☹
Faktycznie dylemat nie wiem sama co bym zrobiła. A jak duże te pęcherzyki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 17:27
👩 31 🧔🏻♂️38
09/2024 ovi + luteina ✖️
🍁 Październik 🍁
Stymulacja lamettą 💊
02.11 🥚
🔜 testowanie 15.11 -
Pojadę dopiero we wtorek, będę robić sobie testy sikańce i zobaczę czy kreska ciemnieje. Dziękuję za słowa wsparcia. Nie wiem czy mam pisać czy nie, ale nie mam nawet z kim się podzielić swoimi rozterkami 🥲 nie mniej jednak cieszę się że stymulacja z zastrzykiem zadziałała, też się długo starałam i cos w końcu wyszło. Jak mnie się udało to wierzę że Wam też się uda ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 17:34
WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:Faktycznie dylemat nie wiem sama co bym zrobiła. A jak duże te pęcherzyki ?30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Lora89 wrote:Pojadę dopiero we wtorek, będę robić sobie testy sikańce i zobaczę czy kreska ciemnieje. Dziękuję za słowa wsparcia. Nie wiem czy mam pisać czy nie, ale nie mam nawet z kim się podzielić swoimi rozterkami 🥲 nie mniej jednak cieszę się że stymulacja z zastrzykiem zadziałała, też się długo starałam i cos w końcu wyszło. Jak mnie się udało to wierzę że Wam też się uda ♥️
No pewnie że pisz, kibicujemy mocno i trzymamy kciuki, poza tym każdy cykl zakończony ciąża pokazuje że te nasze wszystkie stymulacje i zastrzyki mają sens i działają ❤️ ja na przykład jestem teraz w trakcie drugiego cyklu z ovirelle i miałam dziś dolinę bo czuję w kościach że się nie udało a to że Tobie się udało w trzecim poprawiło mi humor.👩 31 🧔🏻♂️38
09/2024 ovi + luteina ✖️
🍁 Październik 🍁
Stymulacja lamettą 💊
02.11 🥚
🔜 testowanie 15.11 -
Wixa🌸 wrote:Jeden największy ok 17mm, reszta mniejsza. Gin. po tym jak dopytałam określiła owulację na poniedziałek/wtorek, na resztę dni sugerowała wstrzemięźliwość ze względu na ilość 🥚i ryzyko ciąży mnogiej 😒.
Eeeh to może te mniejsze nie urosną, ja miałam w zeszłym cyklu dwa i ten mniejszy (11 mm) zatrzymał się na tym etapie i w ogóle nie urósł. A będziesz robić jeszcze jedno USG ?👩 31 🧔🏻♂️38
09/2024 ovi + luteina ✖️
🍁 Październik 🍁
Stymulacja lamettą 💊
02.11 🥚
🔜 testowanie 15.11 -
Martolina wrote:No pewnie że pisz, kibicujemy mocno i trzymamy kciuki, poza tym każdy cykl zakończony ciąża pokazuje że te nasze wszystkie stymulacje i zastrzyki mają sens i działają ❤️ ja na przykład jestem teraz w trakcie drugiego cyklu z ovirelle i miałam dziś dolinę bo czuję w kościach że się nie udało a to że Tobie się udało w trzecim poprawiło mi humor.
Ja teraz też byłam przekonana że nic z tego, naprawdę. Przy dwóch wcześniejszych cyklach czułam więcej objawów ciążowych niż teraz 😅. Sprawdzałam co chwilę piersi bo każdy pisał że to pierwszy objaw, a mnie nie bolą. Mialam jakąś malutka nadzieję czasem, bo ta zgaga nin stop mnie męczyła, ale karciłam się w myślach ,że tyle razy myślałam że coś z tego będzie a później biel na teście. Nie trać nadziei ♥️ uda się, jak mnie się jakimś cudem udało to Tobie teżMartolina, WWiktoriAA92 lubią tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Hej hej u mnie chyba kolejny cykl spisany na straty
Kurcze szkoda. Wiem co czujesz bo ja raz miałam 6 i zakazała nam współżycia do końca cyklu nawet z prezerwatywą 🤭
Ale my i tak normalnie współżylismy bo 3 byly po prawej a lewa strone i tak mam nie drożna. Ciąży z tego jak widać nie było.
Jeśli u Ciebie wszystko drożne to bym uważała. Wiem co możesz czuć..
Wieksza szansa na wyciągnięcie ręki a oni odpuszczaja i zakazuja starań. Pamiętaj że to dla twojego bezpieczenstwa też. Ciąża mnoga jest bardzo ryzykowna.
Jesli chodzi o wielkość pęcherzyków to 17mm najwiekszy a reszta mniejsza.. 🤔 Wiem ze to mogłoby byc troche ryzykowne, zależy jakie byly te mniejsze ale ja np bym wzięła Ovitrelle dziś a pojutrze inseminacja. Zastrzyk nie hamuje wzrostu a jesli dajmy na to pecherzyki mniejsze miały 13mm to w dniu owulki moglyby mieć 17mm, dominujący 21 i gitarka. 17mm to tak na pograniczu troche, dlatego troche ryzykowne ale nie wydaje mi się żeby były dojrzałe wystarczająco. Musieliby sprawdzić estradiol.
Koniecznie umów sie na wizyte na poczatku cyklu żeby sprawdzić czy ci sie zadna torbiel nie zrobiła bo tyle pęcherzyków to trzeba koniecznie sprawdzić.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 11.2024 -
Lora89 wrote:Hej dziewczyny, maly update. Mam wyniki z bety byłam dziś 29 DC, 13 DPO i wynik bety 26,9. Trochę się boje:/ to był mój trzeci cykl stymulowany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 23:27
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
Stymulacje:
❌07/2024 ovi+clo+duphaston+cyclogest
❌08/2024 ovi+clo+duphaston+cyclogest
❌09/2024 clo+duphaston+cyclogest
❌10/2024 clo+cyclogest
❌11/2024 aromek+cyclogest
✅29/10 monitoring, pęcherzyk 24mm 🫧
✅2/11 monit, pęknięty pęcherzyk
🔜15/11 testowanie 🍀 -
Niktważny wrote:Cieszę się że choć Ty widzisz jakieś pozytywne efekty tej stymulacji🥰 Twój wynik jest w normie wiec nie masz się czego obawiać oby tylko było widać piękne przyrosty 🙏 liczę, że my też dołączymy do grona tych szczęściar bo przecież wszystkie na to zasługujemy 🍀
Każda z nas na to zasługuje!!! Jeździmy po specjalistach wydajemy pieniądze i faszerujemy się lekami żeby spełnić swoje marzenia! Napisałam wyżej, co ma być to będzie. Wierze że będzie dobrze. Jestem na tym forum już od jakiegoś czasu co jakiś czas któraś z dziewczyn pisała że jej się udało. Czyli to wszytsko ma sens. Jeżeli mi się udało, a już trochę traciłam nadzieję to i Wam się uda ♥️🍀Suzie, Niktważny lubią tę wiadomość
-
Niech rośnie 🤞👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, cynk, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
14/11 - badanie drożności jajowodów -
Mała.mi 93 wrote:Nie nie, 12.11 idę do lekarza i mu powiem że w grudniu chce iść na drożność. Noo. Miałam duże nadzieje w tych stymulacjach ale jak widać nie dały zamierzanego efektu dlatego przeszłam na naturalne, bo pierwsze ciążę chodź biochemiczne ale były, były na staraniach naturalnych. Myślę że mogły się porobić jakieś zrosty przez te poronienia dlatego chcę drożność.
Hej, a to nie jest tak, że jak zachodziłaś w ciążę, to znaczy że jajowody są drożne? Wiadomo, że z czasem może coś tam się wydarzyć, jednak jeśli to nie były ektopowe, to masz jakby potwierdzenie drożności.
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
35 lat
✅BMI 19
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
Drożność jajowodów- w trakcie diagnostyki -
Finch11 wrote:Dziewczyny a jak z interpretacją AMH? Zrobiłam te badania które mi lekarka kazała i wyszło 4.99 ng/ml. Niby w referencyjnych jest że do 7.37 jest okej ale gdzieś czytałam u nas na grupie, że już powyżej 4 jest niby za wysokie i że najlepiej mieć wynik 1-3 ng/ml to jak to w końcu jest? Któraś z Was coś wie?
Amh w okolicach 5 jest trochę podwyższone, jednak nie interpretuje się go pojedynczo jeśli chodzi o pcos. Lepiej w tę stronę, niż za niskie w twoim przypadku trzeba po prostu rozważnie dobierać dawki leków. Ja mam ponad 22 ng/ml. Bardzo łatwo o hiperstymulację.Finch11 lubi tę wiadomość
35 lat
✅BMI 19
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
Drożność jajowodów- w trakcie diagnostyki