X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    Akurat to ja piję :) one są na poprawę owulacji, płodności, do tego na poprawienie jakości komórek :) wieczorem się to pije, przed snem jedna kopista łyżeczka. Zalewasz i czekasz 30 min aż się zaparzą. No ja lubię ziółka, dla mnie są dobre
    Aaaaaaa hahah ja przeczytałam Twoją stópkę „on” to myślałam że wszystko jest dla niego 😂 i lekko się zdziwiłam - ok teraz rozumiem, dzięki za info 😃

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
    6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań
  • WWiktoriAA92 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Wiktoria zadbaj o to, by mąż/partner też został przeleczony antybiotykiem (zawsze powinna być terapia podwójna) i koniecznie sprawdźcie potem jeszcze raz, czy aby na pewno bakteria została u obydwojga całkowicie wyleczona. Koleżanka poroniła trzy ciąże, bo dali jej antybiotyk, a po czasie okazało się, że nie zadziałał. Wyszło całkiem niedawno przy bardziej szczegółowych badaniach przy szukaniu przyczyny tych poronień
    Taaaaaak oboje się tak samo leczyliśmy - lekarz mi jednak powiedział że praktyka nie wymusza wymazu na partnerze jeśli jest tak samo leczony jak ja. Więc tylko u mnie sprawdzano - wiem że ten wymaz robi się z cewki moczowej, podobno nie jest przyjemny więc pewnie dlatego. Teraz idę znowu na wymaz… niestety ta ureaplazma jest bardzo popularna - ponad 70 pro kobiet ja ma i niestety jest nieco olewana przez lekarzy.

AMH: 1,8
    Cytologia: 🆗
    🤵🏻‍♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
    1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
    2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
    3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
    4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
    5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
    6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Taaaaaak oboje się tak samo leczyliśmy - lekarz mi jednak powiedział że praktyka nie wymusza wymazu na partnerze jeśli jest tak samo leczony jak ja. Więc tylko u mnie sprawdzano - wiem że ten wymaz robi się z cewki moczowej, podobno nie jest przyjemny więc pewnie dlatego. Teraz idę znowu na wymaz… niestety ta ureaplazma jest bardzo popularna - ponad 70 pro kobiet ja ma i niestety jest nieco olewana przez lekarzy.

To prawda. I nikt nie mówi, że może prowadzić do poronień i problemów z płodnością :( braliście Doksycyline? Waśnie ponoć jest bardzo popularna i może przenieść się na dziecko przez kanał rodny, podczas porodu naturalnego. U męża w razie czego można zrobić przeciwciała z krwi, żeby go zbytnio nie traumatyzować.
    Mi właśnie przez przypadek w klinice wyszły przeciwciała przeciwko chlamydii. Wymazy dwukrotnie wyszły negatywne, ale minimalna ilość przeciwciał świadczy o tym, że kiedyś tam w przeszłości miałam kontakt. Ja nigdy tego nie leczyłam, bo o tym nie wiedziałam. Dlatego jest obawa o drożność aktualnie. I też niby się mówi, że trzeba mieć wielu partnerów etc, a ja miałam tylko trzech i tylko z jednym dwukrotne współżycie bez gumki i widzisz, wystarczyło. Jak pech, to pech. Teraz jestem uczulona, bo lekarze mają to gdzieś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 22:34

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne.
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 11 listopada, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WWiktoriAA92 wrote:
    Tu się niestety zgodzę. Ja przez 3 lata naszych starań byłam u wielu lekarzy ginekologów i dopiero u obecnej gin miałam zlecone te badania i to zaraz po badaniach hormonalnych więc to jednak jest istotna sprawa.. nie wiem czemu duża część lekarzy wgl o tym nie wspomina 🫣 mi ureoplasma wyszła stosowałam z mężem antybiotyk i później musiałam ponownie wykonać to badanie, ale już stricte pod tę bakterię bez całego" pakietu infekcyjnego". Później już miałam wynik ujemny, ale mimo wszystko nadal nie udało mi się zajść w ciążę ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 13:52

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    a jakiej wielkości były ostatnio jak byłaś na wizycie? I w którym dniu cyklu to było?
    Trzymamy kciuki, oczywiście!
    Ostatnio w środę byłam w 10dc to endometrium było jeszcze cieniutkie jakieś 5mm, a jedyny większy pęcherzyk po lewej stronie (niedrożnej) mial 9mm.
    Dzisiaj 15dc jestem po wizycie porannej, po prawej nic sie nie ruszyło, po lewej urósł pecherzyk do 16,5mm, endometrium mialo chyba 9mm
    Mam robic testy dzisiaj i jutro rano. Wizytę mam jeszcze jutro.
    Jak wyjdzie mi pozytywny owulacyjny jutro rano to nie musze przyjeżdżać i mam zadzwonić tylko dać znać ze mam pozytyny test owulacyjny i planują mi transfer. Jesli do rana nie bedzie pozytywa to mam przyjechać zrobimy usg, jak będzie wielkość odpowiednia to Ovitrelle i umawiamy transfer.

Dopytalam sie o proga po transferze, oczywiście uważają ze jest niepotrzebny bo naturalnie go produkuje po owulacji. Ale jakimś dziwnym trafem nigdy mi go nie sprawdzali po owulacji wiec nie wiedza jaki jest poziom proga, a po transferze poprzednim mialam proga i sie jakos udalo. Myślę czy to tu nie leży problem 😞😑 Mam jeszcze jakies opakowania proga to i tak myślę żeby brać na początku na ile mi starczy

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ostatnio w środę byłam w 10dc to endometrium było jeszcze cieniutkie jakieś 5mm, a jedyny większy pęcherzyk po lewej stronie (niedrożnej) mial 9mm.
    Dzisiaj 15dc jestem po wizycie porannej, po prawej nic sie nie ruszyło, po lewej urósł pecherzyk do 16,5mm, endometrium mialo chyba 9mm
    Mam robic testy dzisiaj i jutro rano. Wizytę mam jeszcze jutro.
    Jak wyjdzie mi pozytywny owulacyjny jutro rano to nie musze przyjeżdżać i mam zadzwonić tylko dać znać ze mam pozytyny test owulacyjny i planują mi transfer. Jesli do rana nie bedzie pozytywa to mam przyjechać zrobimy usg, jak będzie wielkość odpowiednia to Ovitrelle i umawiamy transfer.

Dopytalam sie o proga po transferze, oczywiście uważają ze jest niepotrzebny bo naturalnie go produkuje po owulacji. Ale jakimś dziwnym trafem nigdy mi go nie sprawdzali po owulacji wiec nie wiedza jaki jest poziom proga, a po transferze poprzednim mialam proga i sie jakos udalo. Myślę czy to tu nie leży problem 😞😑 Mam jeszcze jakies opakowania proga to i tak myślę żeby brać na początku na ile mi starczy
    A nie chcesz sobie zrobić badań na proga tydzień po owulacji żeby sprawdzić jaki jest poziom? Wiem że niektóre dziewczyny biorą proga nawet przy swoim dobrym, żeby wspomóc zagnieżdżenie.

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wiecie może dlaczego Srokę pić na wieczór? Ma to wpływ jakoś na wyciszenie układu nerwowego czy z jakiego powodu? Mi ona tak smakuje, że chętnie bym ją piła też w ciągu dnia 😂 ale zastanawiam się, czy nie będzie jakoś zamulać organizmu

27 i 29 lat <3

12/24 Aromek+Ovitrelle ❌

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    A nie chcesz sobie zrobić badań na proga tydzień po owulacji żeby sprawdzić jaki jest poziom? Wiem że niektóre dziewczyny biorą proga nawet przy swoim dobrym, żeby wspomóc zagnieżdżenie.

Nie moge zbadać bo nie mam gdzie. Musze mieć skierowanie. Jakbym miala labolatoria tak jak u Was to bym już tyle na trzaskała badań przez tyle lat że bym wiecej chyba wiedziała od lekarza 😅🤭
    No ja mam Utrogestan 200. Po transferze mialam zalecenie brania 3x dziennie. Ale to było po punkcji i nie wiem jak moj próg. Teraz myślę że mogłabym się nim wspomóc po prostu. Zostało mi 44 globulki..

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Nie moge zbadać bo nie mam gdzie. Musze mieć skierowanie. Jakbym miala labolatoria tak jak u Was to bym już tyle na trzaskała badań przez tyle lat że bym wiecej chyba wiedziała od lekarza 😅🤭
    No ja mam Utrogestan 200. Po transferze mialam zalecenie brania 3x dziennie. Ale to było po punkcji i nie wiem jak moj próg. Teraz myślę że mogłabym się nim wspomóc po prostu. Zostało mi 44 globulki..

Bardzo dziwne że Ci powiedzieli żeby nie brać proga po transferze. Przecież nawet jeśli swój masz wysoki to dodatkowy progesteron nigdy nie zaszkodzi. Bierz na własną rękę to co masz, tylko że jeżeli się uda to będą Ci musieli i tak wystawić receptę także może po prostu porozmawiaj z nimi że będziesz ten progesteron brała ?

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
    12/20204 ovi + progesteron besins ✖️

🩸 22.12
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Bardzo dziwne że Ci powiedzieli żeby nie brać proga po transferze. Przecież nawet jeśli swój masz wysoki to dodatkowy progesteron nigdy nie zaszkodzi. Bierz na własną rękę to co masz, tylko że jeżeli się uda to będą Ci musieli i tak wystawić receptę także może po prostu porozmawiaj z nimi że będziesz ten progesteron brała ?
    Na pewno bede jeszcze z nimi dyskutować na ten temat bo nie odpuszcze. Muszą mi zrobić badanie proga na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 20:12

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was na drugi dzień albo 2/3 dni po Ovitrelle miała już negatywny test?
    Wiem że utrzymuje się nawet do 14 dni ale w drugą stronę? Jak najszybciej może zniknąć z organizmu żeby nie było to podejrzane ani ewentualnie nie oznaczało, że zastrzyk nie utrzymuje się tak długo jak powinien?
    Jaka jest ta norma w drugą stronę?

27 i 29 lat <3

12/24 Aromek+Ovitrelle ❌

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60

• Martolina Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was na drugi dzień albo 2/3 dni po Ovitrelle miała już negatywny test?
    Wiem że utrzymuje się nawet do 14 dni ale w drugą stronę? Jak najszybciej może zniknąć z organizmu żeby nie było
    to podejrzane ani ewentualnie nie oznaczało, że zastrzyk nie utrzymuje się tak długo jak powinien?
    Jaka jest ta norma w drugą stronę?

Myślę że to bardzo indywidualne, zależy też na pewno od masy ciała i metabolizmu. ja 3 dni po zastrzyku miałam mocną kreskę (w tym cyklu robiłam testy aż do białego testu) - 9 dnia po zastrzyku był cień cienia

Finch11 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Myślę że to bardzo indywidualne, zależy też na pewno od masy ciała i metabolizmu. ja 3 dni po zastrzyku miałam mocną kreskę (w tym cyklu robiłam testy aż do białego testu) - 9 dnia po zastrzyku był cień cienia

W symie racja, pewnie masa ciała ma na to znaczący wpływ 🫣 jutro w takim razie muszę sprawdzić z ciekawości. Ostatnio po tygodniu już miałam bladziocha i się podłamałam, że nawet po zastrzyku wychodzą negatywne 😅

27 i 29 lat <3

12/24 Aromek+Ovitrelle ❌

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60

• Martolina Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    W symie racja, pewnie masa ciała ma na to znaczący wpływ 🫣 jutro w takim razie muszę sprawdzić z ciekawości. Ostatnio po tygodniu już miałam bladziocha i się podłamałam, że nawet po zastrzyku wychodzą negatywne 😅

Wydaje mi się że funkcją tego zastrzyku jest tylko doprowadzenie do pęknięcia pęcherzyka, to że się ileś tam utrzymuje nie ma żadnej wartości dodanej. Także jak pęcherzyk Ci pęka to nie masz się czym martwić :)

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test, ale bieluch więc odstawiam proga i żegnam się z tym cyklem...

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj rano robiłam i też biały... Według zaleceń mam czekać do piątku nie wiem po co i wtedy zrobić betę

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny :(

Hej, wracam po resecie i długim weekendzie, zwłaszcza że czeka mnie ciężki tydzień. Skończyłam brać lamette wczoraj 🫣

Niktważny lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że coś jeszcze może się zmienić w sensie że może się pokazać druga kreska śluz taki jakby owulacyjny mialam 30.10 na wieczór i pół czwartku czyli 31.10 ?

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Myślicie że coś jeszcze może się zmienić w sensie że może się pokazać druga kreska śluz taki jakby owulacyjny mialam 30.10 na wieczór i pół czwartku czyli 31.10 ?
    Ja do miesiączki mam jeszcze ponad tydzień, ale że nie biorę już Ovitrelle to Pani gin mi powiedziała żebym dziś zrobiła bo mi nic nie zafałszuje wyniku. Więc ja się już nie łudzę, że coś się zmieni, natomiast jak Tobie mówiła o piątku to może jeszcze poczekaj :)

AlicjaRogos lubi tę wiadomość

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Ja do miesiączki mam jeszcze ponad tydzień, ale że nie biorę już Ovitrelle to Pani gin mi powiedziała żebym dziś zrobiła bo mi nic nie zafałszuje wyniku. Więc ja się już nie łudzę, że coś się zmieni, natomiast jak Tobie mówiła o piątku to może jeszcze poczekaj :)
    No poczekam i pójdę pewnie na betę

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ