Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj znowu na usg kontrolnym, bo testy owulacyjne dalej negatywne (wczoraj cały dzień i dzisiaj rano). Pęcherzyk od wczoraj urósł o 1mm (bylo 16, dzisiaj 17 z hakiem) endometrium lekko wzrosło (bylo 9 wczoraj, dzisiaj 10).
Mam robic owulacyjny wieczorem, jak bedzie pozytywny to umawiamy transfer, a jak negatywny to mam wziąć Ovitrelle i zadzonic jutro i tez umowimy transfer. Ja mysle ze sie dzisiaj nie doczekam pozytywnego owulaka, poza tym dzisiaj już moj 16dc i zawsze bylam juz po owulacji. Czuje ze cos jest nie tak i mysle ze jak już mam ten Ovitrelle to go po prostu wezme o 21 tak jak mówiła, bo boje sie ze mimo pozytywnego testu owulacyjnego pecherzyk może nie pęknąć. ;/
Jak myślicie?
W ogóle dzisiaj mamy w całym kraju strajk w aptekach. Oczywiście o Ovitrelle upominalam sie od pierwszej wizyty, dopiero dzisiaj mi chciała wypisać i nagle jej sie przypomniało że apteki strajkuja 🤦🏻♀️ Całe szczescie sie udalo, zadzwonila i załatwiła. Jak ktos ma Emergency sytuacje to obsługują i realizuja recepty 🤭03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
AlicjaRogos wrote:A który to twój cykl?
Teraz zacznie się trzeci. Tylko że mnie dodatkowo jest jeszcze problem szybko spadającego amh, i tam gdzie teraz chodzę nie robią drożności, inseminacji i innych specjalistycznych badań, więc nie chce po prostu tracić czasu.👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Finch11 wrote:Właśnie trochę mnie to zastanawia, też już kilka razy były dla mnie niezrozumiałe jej ruchy.. na znanym lekarzu ma ponad 800 opinii i wszystkie 5/5 dlatego mocno się tym sugerowałam wybierając lekarza.. umówiłam się na czwartek do innej ginekolog tylko na monitoring i mam w planie nie mówić w ogole, ze byłam dziś i zobaczyć co sama z siebie powie o tym co widzi na USG.
Czytałam ze czasem jest tak, że te pęcherzyki się wchłaniają i pomyślałam że może tak się stało teraz?
Trochę mi namieszała w głowie dziś 😂
Tak, dostałam proga i mam brać od dziś przez 10 dni i w poniedziałek mam też zbadać i wysłać jej jaki mam wynik proga w 10 dpo
Czasami lekarze mają super opinie ale na niepłodności się nie znają, raz do takiej poszłam i miałam wrażenie że zna się mniej niż ja, potem jak zaczęłam czytać te opinie to okazało się że są w większości od bardzo młodych dziewczyn które były na swojej pierwszej wizycie i ja chwaliły że jest delikatna… Jeśli Ci tylko coś nie pasuje i masz możliwość to zmieniaj lekarza, przy stymulacji tyle się tam chodzi że trzeba się z tą osobą czuć komfortowo. Pecherzyki raczej się nie wchłaniają tylko jeśli nie pękną to tworzą się torbiele i one się zwykle wchłaniają pod wpływem progesteronu w drugiej fazie cyklu - ale raczej nie ma takich jaj ze w piątek są dwa pęcherzyki a we wtorek znikają dobry pomysł z tą drugą lekarka, jeśli jest świeżo po owulce to w czwartek powinno już być widać ciałka żółte i Ty się trochę uspokoisz że wszystko poszło dobrzeFinch11 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Finch11 wrote:A teraz też z Lamettą czy Aromek? Daj jutro koniecznie znać jak beta, może jeszcze coś zaskoczy 🤞🏻moja przyjaciółka widziała kreskę dopiero 5 dni po planowanym dniu miesiączki bo na początku tak wolno jej beta rosła że test chyba nie wykrywał.
Teraz w ogóle bez stymulacji bo mnie ostatnio totalnie wysuszyła z śluzu mam tylko brać NAC żeby trochę wspomóc naturalną owulację👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Martolina wrote:Teraz w ogóle bez stymulacji bo mnie ostatnio totalnie wysuszyła z śluzu mam tylko brać NAC żeby trochę wspomóc naturalną owulację27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
10/24 Ovitrelle ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle ⏰
nowy cykl od 30.10
Aromek 2-6 dc 2x1 tabletka + 2 tabletki dodatkowo w 10 dc
6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Finch11 wrote:A bierzesz NAC przez cały cykl czy tylko 2-5 dc? Mi na sluz super robią Zioła Sroki, próbowałaś? W ogole mam wrażenie ze po nich jajniki mocniej pracują
2-5, tak zioła sroki właśnie piję już od kilku cykli tylko właśnie w tym cyklu z lamettą odpuściłam bo się bałam że wejdą w jakąś interakcje👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Korzystasz z tej Miovelli NAC ? Ja w ogole znalazłam wczoraj Swansona i jest tam dawka aż 1000 mg w kapsułce, kupiłam sobie i mam zamiar właśnie teraz zwiększyć dawkę do 1000 dziennie a 2-5 dc brać dwie tabletki 😅27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Ola_45 wrote:Byłam dzisiaj znowu na usg kontrolnym, bo testy owulacyjne dalej negatywne (wczoraj cały dzień i dzisiaj rano). Pęcherzyk od wczoraj urósł o 1mm (bylo 16, dzisiaj 17 z hakiem) endometrium lekko wzrosło (bylo 9 wczoraj, dzisiaj 10).
Mam robic owulacyjny wieczorem, jak bedzie pozytywny to umawiamy transfer, a jak negatywny to mam wziąć Ovitrelle i zadzonic jutro i tez umowimy transfer. Ja mysle ze sie dzisiaj nie doczekam pozytywnego owulaka, poza tym dzisiaj już moj 16dc i zawsze bylam juz po owulacji. Czuje ze cos jest nie tak i mysle ze jak już mam ten Ovitrelle to go po prostu wezme o 21 tak jak mówiła, bo boje sie ze mimo pozytywnego testu owulacyjnego pecherzyk może nie pęknąć. ;/
Jak myślicie?
W ogóle dzisiaj mamy w całym kraju strajk w aptekach. Oczywiście o Ovitrelle upominalam sie od pierwszej wizyty, dopiero dzisiaj mi chciała wypisać i nagle jej sie przypomniało że apteki strajkuja 🤦🏻♀️ Całe szczescie sie udalo, zadzwonila i załatwiła. Jak ktos ma Emergency sytuacje to obsługują i realizuja recepty 🤭
Nie wiedziałam, że jest strajk 😱👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
14/11 - badanie drożności jajowodów -
Ja nie biorę NAC chociaż nie ukrywam, że rozważam 🙈
Melduję, że już po wymazie. 🫡Finch11 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Nie wiedziałam, że jest strajk 😱03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
Suzie wrote:Ja nie biorę NAC chociaż nie ukrywam, że rozważam 🙈
Melduję, że już po wymazie. 🫡
Dawaj znać jak wyniki 💛27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
Finch11 wrote:Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z lewego jajnika (którego w ogole nie czułam przez cały cykl) a z prawego nic nie widziała (ale pęcherzyków też nie było, co dziwne bo ciągle mnie ten prawy jajnik boli). Ona generalnie nie widziała za dużo. Mówiła że jest płyn w miednicy co może świadczyć o tym że owulacja była w nocy albo niedawno.
Ciałko żółte niby było widać ale ledwo co.
Już sama nie wiem co o tym myśleć. Lewy jajnik jest niby policystyczny, nigdy nic w nim nie czułam. Pęcherzyk niby był ale nie dawałam mu nadziei takich jak w tym prawym gdzie były dwa..
trochę mam mętlik w głowie i nie wiem czy się cieszyć czy nie. Ciałka żółtego też nie potrafiła mi dokładnie wskazać, mówiła że wygląda trochę jak ciałko ale takie jakieś niewyraźne
Ból jajników przy pcos często wynika z tego, że są one powiększone. Ogólnie jeśli masz pcos to raczej na dwóch jajnikach. Choć wcale nie musi to być równomierne. W jednym jest często więcej niedojrzałych, niż w drugim.35 lat
✅BMI 19
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
Drożność jajowodów- w trakcie diagnostyki -
Jestem po wizycie. Na USG jeden pęcherzyk 17 mm powiedział jutro, pojutrze może wystąpić owulacja. Endometrium 7,5. Dodatkowo jeżeli się nie uda w tym miesiącu to mam skierowanie do szpitala na NFZ na drożność.
Ola_45, Kaliope lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Ola_45 wrote:Nie w Polsce 😅
To dlatego nic nie słyszałam 🤣🤣Ola_45 lubi tę wiadomość
👩29👨30
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Finch11 wrote:Ja się już tyle dobrych rzeczy nasłuchałam o nim. Mężowi też daje 😅
Dawaj znać jak wyniki 💛
To już od kolejnego cyklu zobaczę. ☺️👩29👨30
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Mała.mi 93 wrote:Jestem po wizycie. Na USG jeden pęcherzyk 17 mm powiedział jutro, pojutrze może wystąpić owulacja. Endometrium 7,5. Dodatkowo jeżeli się nie uda w tym miesiącu to mam skierowanie do szpitala na NFZ na drożność.
🤞Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
👩29👨30
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Kaliope wrote:Ból jajników przy pcos często wynika z tego, że są one powiększone. Ogólnie jeśli masz pcos to raczej na dwóch jajnikach. Choć wcale nie musi to być równomierne. W jednym jest często więcej niedojrzałych, niż w drugim.
Tylko dziwie mnie, że ona przy USG nic nie widziała w tym prawym jajniku mówiła że są jakieś malutkie pęcherzyki. A w piątek mowila, że widzi dwa w okolicach 1,5/1.6 cm 😥27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
Mała.mi 93 wrote:Jestem po wizycie. Na USG jeden pęcherzyk 17 mm powiedział jutro, pojutrze może wystąpić owulacja. Endometrium 7,5. Dodatkowo jeżeli się nie uda w tym miesiącu to mam skierowanie do szpitala na NFZ na drożność.
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻 -
No to widzę że mamy podobnie 🤗 Trzymam kciuki 🤞🏻Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
Finch11 wrote:Tylko dziwie mnie, że ona przy USG nic nie widziała w tym prawym jajniku mówiła że są jakieś malutkie pęcherzyki. A w piątek mowila, że widzi dwa w okolicach 1,5/1.6 cm 😥
Dziwne, nie da się nie zauważyć większych pęcherzyków 🙉 No chyba że dostały jakiejś turbo mocy 😅 Koniecznie skonsultuj sie z jakims innym lekarzem 🤗03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)