X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    No poczekam i pójdę pewnie na betę
    Ja dziś mam wizytę ale nie wiem czy jest sens, chyba tylko takiż żeby mi powiedziała co dalej :/

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    ❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
    🔜18/11🩸
    🔜4/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
  • Finch11 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wizytę. Dziś o 4 minęło 36 godzin od zastrzyku a ja się obudziłam z takim bólem jajników po prawej stronie, że ledwo chodzę :( boję się czy nie zrobiła się jakaś torbiel bo powinno być już po owulacji.. ciekawe co ten monitoring pokaże, bo czuję że pęcherzyk na pewno jeszcze jest :(

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

10/24 Ovitrelle ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle ⏰
    nowy cykl od 30.10
    Aromek 2-6 dc 2x1 tabletka + 2 tabletki dodatkowo w 10 dc

6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
    12.11 🥚
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus
  • Finch11 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Ja dziś mam wizytę ale nie wiem czy jest sens, chyba tylko takiż żeby mi powiedziała co dalej :/
    Ustalenie planu działania też jest ważne, może zmienicie dawki albo leki na jakieś inne? Albo zleci dodatkowe badania

27 i 29 lat <3

10/24 Ovitrelle ❌
    nowy cykl od 30.10

6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
    12.11 🥚
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60

często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus
  • AlicjaRogos Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Też już jestem tym wszystkim załamana najchętniej to bym się zamknęła w domu i z niego nie wychodziła moja głowa tego nie ogarnia skoro wszystko się dzieje pęcherzyki pękają itd to czemu nie wychodzi 😔

• Finch11 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Też już jestem tym wszystkim załamana najchętniej to bym się zamknęła w domu i z niego nie wychodziła moja głowa tego nie ogarnia skoro wszystko się dzieje pęcherzyki pękają itd to czemu nie wychodzi 😔
    A który to jest twój cs? Miałaś robioną drożność?

27 i 29 lat <3

10/24 Ovitrelle ❌
    nowy cykl od 30.10

12.11 🥚
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Ja już po wizycie, mam się wstrzymać z testem do piątku, jeśli wyjdzie negatyw to działamy z inseminacją.. Pani gin pobrała mi już wymaz do cytologii dała mi skierowanie na badania hormonalne i mamy się z mężem zapisać do kliniki i przyjść już z tym wszystkim bezpośrednio do niej, także nie tracimy czasu już na zwykłe stymulacje. Trochę się obawiam czy ma to sens, czy strata kasy, ale muszę spróbować bo inaczej się nie dowiem ;((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 09:45

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    🔜18/11🩸
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też biel na teście i wszystkie objawy okresu :/ jestem 11 dpo, gdyby nie progesteron to bym powinna dziś mieć pierwszy dzień cyklu. Jutro powtarzam AMH żeby zobaczyć czy przypadkiem znowu nie spadło to machnę sobie przy okazji betę i jak będzie negatywna to odstawiam

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️

Listopad
    - start cyklu 14.11
  • Migotka96 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, melduje ze zaczęłam kolejny cykl i dziś już mój 3dc, zaczęłam lamette ale mam pytanko. Dwie tabletki dziennie mam brać, bierzecie je łącznie czy jedna rano a druga np wieczorem?
    Trochę po nich mam mdłości i wolałabym np brać dwie na noc, zastanawiam się czy to jakaś różnica

Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

Stymulacja
    Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston

1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny ❌
    2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna❌
    3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert, pęcherzyk pękł
    4cs rozpoczęty 10.11 lametta
    20.11 monitoring
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Hej hej, melduje ze zaczęłam kolejny cykl i dziś już mój 3dc, zaczęłam lamette ale mam pytanko. Dwie tabletki dziennie mam brać, bierzecie je łącznie czy jedna rano a druga np wieczorem?
    Trochę po nich mam mdłości i wolałabym np brać dwie na noc, zastanawiam się czy to jakaś różnica
    Nie wiem czy tak można, musiałabyś skonsultować to z lekarzem ja zawsze brałam rano i wieczorem :)

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    🔜18/11🩸
  • Finch11 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Ja brałam Aromek i też dwie tabletki dziennie. Moja gin powiedziała że to nie ma większego znaczenia i mam brać dwie na noc żeby ominąć właśnie źle samopoczucie i tak też robiłam :)

27 i 29 lat <3

10/24 Ovitrelle ❌
    nowy cykl od 30.10

12.11 🥚
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60

Wysłany: 12 listopada, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    A który to jest twój cs? Miałaś robioną drożność?
    3 teraz miałam , drożności nie miałam robionej ale już w jednej ciąży w zeszłym roku byłam czy mimo to może nie być drożności? Ciąża zakończyła się poronieniem zatrzymanym i miałam zabieg łyżeczkowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:15

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    3 teraz miałam , drożności nie miałam robionej ale już w jednej ciąży w zeszłym roku byłam czy mimo to może nie być drożności? Ciąża zakończyła się poronieniem zatrzymanym i miałam zabieg łyżeczkowania

Z tego co wiem to mogą się jakieś zrosty porobić.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸6/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    14/11 - badanie drożności jajowodów
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Można brać dwie na noc i tak chyba lepiej żeby ominąć mdłości

Migotka96 lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    - start cyklu 14.11

Wysłany: 12 listopada, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Z tego co wiem to mogą się jakieś zrosty porobić.
    A to podpytam o to moja lekarkę bo już się poddaje

• Finch11 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z lewego jajnika (którego w ogole nie czułam przez cały cykl) a z prawego nic nie widziała (ale pęcherzyków też nie było, co dziwne bo ciągle mnie ten prawy jajnik boli). Ona generalnie nie widziała za dużo. Mówiła że jest płyn w miednicy co może świadczyć o tym że owulacja była w nocy albo niedawno.
    Ciałko żółte niby było widać ale ledwo co.
    Już sama nie wiem co o tym myśleć. Lewy jajnik jest niby policystyczny, nigdy nic w nim nie czułam. Pęcherzyk niby był ale nie dawałam mu nadziei takich jak w tym prawym gdzie były dwa..
    trochę mam mętlik w głowie i nie wiem czy się cieszyć czy nie. Ciałka żółtego też nie potrafiła mi dokładnie wskazać, mówiła że wygląda trochę jak ciałko ale takie jakieś niewyraźne :(

27 i 29 lat <3

10/24 Ovitrelle ❌
    nowy cykl od 30.10

12.11 🥚
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60

• Martolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z lewego jajnika (którego w ogole nie czułam przez cały cykl) a z prawego nic nie widziała (ale pęcherzyków też nie było, co dziwne bo ciągle mnie ten prawy jajnik boli). Ona generalnie nie widziała za dużo. Mówiła że jest płyn w miednicy co może świadczyć o tym że owulacja była w nocy albo niedawno.
    Ciałko żółte niby było widać ale ledwo co.
    Już sama nie wiem co o tym myśleć. Lewy jajnik jest niby policystyczny, nigdy nic w nim nie czułam. Pęcherzyk niby był ale nie dawałam mu nadziei takich jak w tym prawym gdzie były dwa..
    trochę mam mętlik w głowie i nie wiem czy się cieszyć czy nie. Ciałka żółtego też nie potrafiła mi dokładnie wskazać, mówiła że wygląda trochę jak ciałko ale takie jakieś niewyraźne :(

Powiem Ci że taka trochę nieogarnięta się ta Twoja lekarka wydaje… skoro w prawym były pęcherzyki a teraz ich nie ma to co się miało z nimi stać, wiadomo że musiały pęknąć a skoro pękły to z prawego też była owulka. Gdyby nie pękły to albo by je dalej widziała albo by były torbiele. Ciałko żółte na tym etapie dopiero się tworzy dlatego mogło być mało widoczne/niewyraźne - ja tak miałam w tym cyklu. Jeśli dziś w nocy Cię tak bardzo bolało to może dopiero wtedy była owulacja i dlatego ciałka jeszcze nie widać. Moim zdaniem jesteś w super sytuacji bo jeśli faktycznie wszystkie 3 pęcherzyki pękły to masz spore szanse w tym cyklu :) dostałaś jakiś progesteron na druga fazę ?

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    - start cyklu 14.11
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie daje ostatni cykl z ovirelle i idziemy do kliniki, zobaczymy jak nas tam pokierują. Umówiłam nas na 12 grudnia od razu, mieli w ogóle dość odległe terminy na pierwszą wizytę

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

Listopad
    - start cyklu 14.11

Wysłany: 12 listopada, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ja sobie daje ostatni cykl z ovirelle i idziemy do kliniki, zobaczymy jak nas tam pokierują. Umówiłam nas na 12 grudnia od razu, mieli w ogóle dość odległe terminy na pierwszą wizytę
    A który to twój cykl?

• Finch11 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Powiem Ci że taka trochę nieogarnięta się ta Twoja lekarka wydaje… skoro w prawym były pęcherzyki a teraz ich nie ma to co się miało z nimi stać, wiadomo że musiały pęknąć a skoro pękły to z prawego też była owulka. Gdyby nie pękły to albo by je dalej widziała albo by były torbiele. Ciałko żółte na tym etapie dopiero się tworzy dlatego mogło być mało widoczne/niewyraźne - ja tak miałam w tym cyklu. Jeśli dziś w nocy Cię tak bardzo bolało to może dopiero wtedy była owulacja i dlatego ciałka jeszcze nie widać. Moim zdaniem jesteś w super sytuacji bo jeśli faktycznie wszystkie 3 pęcherzyki pękły to masz spore szanse w tym cyklu :) dostałaś jakiś progesteron na druga fazę ?

Właśnie trochę mnie to zastanawia, też już kilka razy były dla mnie niezrozumiałe jej ruchy.. na znanym lekarzu ma ponad 800 opinii i wszystkie 5/5 dlatego mocno się tym sugerowałam wybierając lekarza.. umówiłam się na czwartek do innej ginekolog tylko na monitoring i mam w planie nie mówić w ogole, ze byłam dziś i zobaczyć co sama z siebie powie o tym co widzi na USG.
    Czytałam ze czasem jest tak, że te pęcherzyki się wchłaniają i pomyślałam że może tak się stało teraz?
    Trochę mi namieszała w głowie dziś 😂
    Tak, dostałam proga i mam brać od dziś przez 10 dni i w poniedziałek mam też zbadać i wysłać jej jaki mam wynik proga w 10 dpo

27 i 29 lat <3

10/24 Ovitrelle ❌
    nowy cykl od 30.10

12.11 🥚
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60

• Finch11 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    A teraz też z Lamettą czy Aromek? Daj jutro koniecznie znać jak beta, może jeszcze coś zaskoczy 🤞🏻moja przyjaciółka widziała kreskę dopiero 5 dni po planowanym dniu miesiączki bo na początku tak wolno jej beta rosła że test chyba nie wykrywał.

27 i 29 lat <3

10/24 Ovitrelle ❌
    nowy cykl od 30.10

12.11 🥚
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ