Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dostałam zastrzyk ovritelle w środę około 20:00. Licząc z środa to dzisiaj 11 dzień. Test dzisiaj rano z bardzo jasnym drugim bladziochem, ale to dopiero 9 dni po owulacji... W nocy zbudził mnie silny ból miesiaczkowy, który minął po paru minutach, temperaturę mam cały czas wysoka. Wiem, że trzeba cierpliwie czekać i się nie nakrecac, ale żeby to było takie proste Czytam, że u niektórych z was zastrzyk utrzymywał się bardzo długo...Jakoś się w ogóle nie cieszę i myślę, że u mnie jest to samo. Czy ktoś z was potrafi sobie radzić w jakiś mądry sposób z tą niepewnoscia? wykończy mnie to niedługo Na betę nie latam bo siedzę do późnej nocy w korpo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 11:08
Arii lubi tę wiadomość
-
No-Na wrote:dziewczyny czy encorton mozna brac dwa cykle bez przerwy?
Można. Ja biorę ciągle od połowy grudnia 20mg, ale to z zalecenia lekarza
Nie można jest brać długo encortonu bo można zacząć puchnąć i mieć objawy Cushinga (polecam wygooglować). Wg moich lekarzy max to pół roku.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
coccolino wrote:Dziewczyny dostałam zastrzyk ovritelle w środę około 20:00. Licząc z środa to dzisiaj 11 dzień. Test dzisiaj rano z bardzo jasnym drugim bladziochem, ale to dopiero 9 dni po owulacji... W nocy zbudził mnie silny ból miesiaczkowy, który minął po paru minutach, temperaturę mam cały czas wysoka. Wiem, że trzeba cierpliwie czekać i się nie nakrecac, ale żeby to było takie proste Czytam, że u niektórych z was zastrzyk utrzymywał się bardzo długo...Jakoś się w ogóle nie cieszę i myślę, że u mnie jest to samo. Czy ktoś z was potrafi sobie radzić w jakiś mądry sposób z tą niepewnoscia? wykończy mnie to niedługo Na betę nie latam bo siedzę do późnej nocy w korpo.
Skoro na betę nie latasz to musisz czekać
Nie ma innej opcji niestetycoccolino lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dzisiaj 12 dzień po zastrzyku, test pozytywny z wyraźniejsza kreska. Z wcześniejszych dni moj mąż nie widział drugiej kreski i twierdził, ze sobie wkręcam (były na pewno ). Dzisiaj sam potwierdzil, ze jest. Dzisiaj mój 10 dzień po owulacji, umówiłam sie na betę na 18. Zastanawiam sie co beta da jesli moze byc rowniez zafałszowana. Moze jedynie jej wartość bedzie miarodajna, po tylu dniach po zastrzyku pewnie nie będzie za wysoka. Trzymajcie kciuki!
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:coccolino gratuluję!!!
ja też jestem pierwszy cykl na ovitrelle. miałam podany w 15 dniu cyklu bez stymulacji miałam jeden pęcherzyk 20 mm. Póki co dziś 23 dzień cyklu, zawsze miałam problem z plamieniami przed @ i niskim progesteronem póki co odpukać plamień brak. Na razie nie testuję, najwcześniej w sobotę. Objawów jako takich brak, tzn lekki ból podbrzusza i w krzyżu ale na miesiączkę też tak mam często. Chciałabym bardzo, żeby się udało u mnie to 9cs na luzie a 6 na powaznie tzn monitoring cyklu co miesiąc.
Na pewno się uda, trzymam kciuki -
Arii wrote:Coccolino jeśli jeszcze tu jesteś proszę powiedz czy dzień zastrzyku liczymy jako pierwszy i odliczamy te 14 dni?
Zależy o której godzinie bralas. Ja około 21 więc liczyłam od następnego dnia, ale jak bralas rano to myślę, że ten dzień też się liczy jako "po".
Myślę, że 14 dni to długo. U mnie 12 dnia test już pokazał ciążę (kreska była wyrazniejsza niż w poprzednich dniach)
Napisz co u ciebie, testy nadal pozytywne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 00:28
-
Witajcie dziewczyny. Jestem aktualnie po pierwszej inseminacji (starania od 12 miesięcy bezskuteczne). 19.03 mąż podał mi Ovitrelle, po 26h miałam monitoring z widocznymi dwoma pęcherzykami - 29mm i 18mm i wykonaną inseminację wypreparowanym nasieniem męża. Od dwóch dni czuje takie ukłucia w macicy, ogólnie odczuwam dość uciążliwy ból piersi, nudności, wahania nastroju i osłabienie, ale wiem, że ten lek potrafi długo utrzymywać się w krwiobiegu, dlatego nie robie sobie wielkich nadzieji . Jak myśliście, w którym dniu mogłabym już zacząć testować? Gratuluję oczywiście zaciążonym zawsze to cieszy i podnosi na duchu, jak czyta się takie pozytywne komentarze
Sabrinayyy lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Witajcie dziewczyny. Jestem aktualnie po pierwszej inseminacji (starania od 12 miesięcy bezskuteczne). 19.03 mąż podał mi Ovitrelle, po 26h miałam monitoring z widocznymi dwoma pęcherzykami - 29mm i 18mm i wykonaną inseminację wypreparowanym nasieniem męża. Od dwóch dni czuje takie ukłucia w macicy, ogólnie odczuwam dość uciążliwy ból piersi, nudności, wahania nastroju i osłabienie, ale wiem, że ten lek potrafi długo utrzymywać się w krwiobiegu, dlatego nie robie sobie wielkich nadzieji . Jak myśliście, w którym dniu mogłabym już zacząć testować? Gratuluję oczywiście zaciążonym zawsze to cieszy i podnosi na duchu, jak czyta się takie pozytywne komentarze
Hej.mozesz nasikac dzisiaj i sama sprawdzić czy nadal zastrzyk utrzymuje się w Tobie.po dwóch dniach zatestuj i wtedy będzie wszystko jasne.Mi zastrzyk utrzymywał się ok 6 dni a we wcześniejszym cyklu bite 10Malwas lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 dzięki za podpowiedź, nasikałam z porannego . Na teście o czułości 10 mlU/ml nie widać cienia bladej kreski. Zobaczymy za dwa dni .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 08:12
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Angie 31 dzięki za podpowiedź, nasikałam z porannego . Na teście o czułości 10 mlU/ml nie widać cienia bladej kreski. Zobaczymy za dwa dni .
Trzymam kciuki!
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualny