Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
WWiktoriAA92 wrote:Finch widzę że też jesteś w trakcie leczenia - czy w tym czasie staracie się o dzidziusia? Ja jeden cykl na to straciłam a teraz jestem po leczeniu i będę po @ na wymaz ale wyniku nie będzie jeszcze przed kolejnymi płodnymi - zastanawiam się czy dalej odpuścić czy jednak podjąć starania? To będzie mój 3 wymaz - po 1 wymazie braliśmy leki tylko 6 dni i po nich normalnie działaliśmy. Jednak 2 wymaz znowu wyszedł dodatni więc teraz bardziej rygorystycznie do tego podeszliśmy antybiotyki 2 tyg i bez żadnych starań
W poprzednim cyklu wyszła mi Ureoplasma ale po owulacji i lekarka powiedziała że nie możemy wdrożyć innego leczenia niż jednorazowo 1 g Sumamedu.
Teraz miałam przy monitoringu pobrany drugi wymaz ale tym razem PCR żeby zobaczyć czy udało się jednorazowo zwalczyć (chociaż nie sądzę) a jeśli nie, to żeby poznać dokładny rodzaj ureoplasmy i będziemy ją leczyć w pierwszej fazie cyklu jeśli przyjdzie miesiączka.
Nie mówiła nic o zaprzestaniu starań i rozpisała nową stymulację więc staraliśmy się normalnie
Jeśli chodzi o dalsze plany, to teraz odkładam stymulację i Obi i w tym cyklu będziemy starać się naturalnie - ja będę brała tylko większe dawki NAC i dodatkowo jeśli nie będzie stymulacji włączam adaptogeny z Mother Protect.
Chce sprawdzić jak wygląda teraz naturalny cykl i go pomonitorowac, a przy okazji porobię wszystkie badania i je odnowie, bo wcześniej na stymulacji nie mogłam ich zbadać bo wyniki by nie wyszły wiarygodne27 i 29 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle
27.11 🩸
04.12 pierwszy monitoring w cyklu (lewy jajnik pęcherzyk dominujący 1,64 cm, endometrium 0,52 cm)
06.12 --> Ovitrelle 💉
08/09.12 owulacja 🥚
20.12 testowanie 🤞🏻
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Martolina wrote:Eeeeh, przykro mi, mam nadzieję że to jednak nie endometrioza tylko po prostu zmęczenie materiału stymulacją. Kiedy testowanko?
Obecnie nie biorę dopochwowo, mam 200 mg progesterone besins i okres dostaję zawsze 12 dni po owulacji, i wtedy już po prostu nie biorę dalej progesteronu. Przy luteinie dopochwowej było w sumie podobnie, tylko wtedy to było raczej plamienie które powoli się rozkręcało, a przy duphastonie już 7 dpo miałam plamienia. Mój naturalny progesteron jest dramatycznie wręcz niski - przy owulacjach potwierdzonych na usg 7 dpo jest w granicach 5-7 ng/ml, i bez dodatkowej suplementacji faza lutealna trwa całe 7 dni 🫣🫣
Kurczę, bardzo krótka! A zwiększenie dawki proga by nie pomogło? Badasz estradiol przed owu?
Nie wiem, czy jutro nie zatestuję. To będzie za wcześnie, bo dwa tygodnie po ovitrelle. Na betę mam iść nie wcześniej, niż 18 ale nie dam rady. Mogę iść dopiero 19.1235 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne. -
Kaliope wrote:Kurczę, bardzo krótka! A zwiększenie dawki proga by nie pomogło? Badasz estradiol przed owu?
Nie wiem, czy jutro nie zatestuję. To będzie za wcześnie, bo dwa tygodnie po ovitrelle. Na betę mam iść nie wcześniej, niż 18 ale nie dam rady. Mogę iść dopiero 19.12
Wiesz co, nie chcę zwiększać, byłam już raz na 2x200 i czułam się fatalnie, nie jestem w stanie przez pół miesiąca być ledwo żywa a moja lekarka mówi że jeśli na tej dawce 7 dpo progesteron jest dobry (a jest) to mam się nie przejmować że dostaję okres. Estradiol badałam z pół roku temu w dzień przed owu i był z tego co pamiętam trochę poniżej 300.
U mnie 14 dni po zastrzyku już nie ma śladu, także ja bym pewnie testowała. Jeśli się zdecydujesz to trzymam mocno kciuki 🤞 żeby to ciągnięcie okazało się dobrym zwiastunemKaliope lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11
💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Martolina taki estradiol jest dobry 👍 czyli owulki sa dobre, a to najważniejsze.
Dziękuję za trzymanie kciuków. Nie wiem, czy siknąć. Nie chcę sobie psuć humoru, a na betę i tak muszę iść 🤷 zobaczę.35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Kaliope wrote:Martolina taki estradiol jest dobry 👍 czyli owulki sa dobre, a to najważniejsze.
Dziękuję za trzymanie kciuków. Nie wiem, czy siknąć. Nie chcę sobie psuć humoru, a na betę i tak muszę iść 🤷 zobaczę.
Właśnie to jest zawsze dylemat, siknąć czy nie siknąć 😅 ja zawsze sobie mówię że nie siknę a potem i tak to robię 🫣👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Finch11 wrote:W poprzednim cyklu wyszła mi Ureoplasma ale po owulacji i lekarka powiedziała że nie możemy wdrożyć innego leczenia niż jednorazowo 1 g Sumamedu.
Teraz miałam przy monitoringu pobrany drugi wymaz ale tym razem PCR żeby zobaczyć czy udało się jednorazowo zwalczyć (chociaż nie sądzę) a jeśli nie, to żeby poznać dokładny rodzaj ureoplasmy i będziemy ją leczyć w pierwszej fazie cyklu jeśli przyjdzie miesiączka.
Nie mówiła nic o zaprzestaniu starań i rozpisała nową stymulację więc staraliśmy się normalnie
Jeśli chodzi o dalsze plany, to teraz odkładam stymulację i Obi i w tym cyklu będziemy starać się naturalnie - ja będę brała tylko większe dawki NAC i dodatkowo jeśli nie będzie stymulacji włączam adaptogeny z Mother Protect.
Chce sprawdzić jak wygląda teraz naturalny cykl i go pomonitorowac, a przy okazji porobię wszystkie badania i je odnowie, bo wcześniej na stymulacji nie mogłam ich zbadać bo wyniki by nie wyszły wiarygodne
Rozumiem. Ja przyjmowałam mocne antybiotyki i bałam się że w trakcie starań mógłby one jednak zaszkodzić - czytałam jakieś dziwne historie o tym i o ewentualnych konsekwencjach i postanowiliśmy zrobić przerwę. Ale brałam przed 14 dni 2 razy dziennie unidox i dodatkowo metronidazol - więc nie chcieliśmy ryzykować. Teraz czekam na @ i ponowny 3 wymaz … szkoda że lekarze nie rabia tych wymazów standardowo, (jak cytologie) tylko dopiero po pewnym czasie ..AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
Martolina wrote:Właśnie to jest zawsze dylemat, siknąć czy nie siknąć 😅 ja zawsze sobie mówię że nie siknę a potem i tak to robię 🫣
U mnie pewnie będzie podobnie35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Dzień dobry, wracam! Jutro monitoring, a ja mam wrażenie, że czuję obydwa jajniki w tym cyklu, a na dodatek wczoraj był płodny śluz. Aż jestem ciekawa co jutro na USG się okaże 🤔
Kaliope lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle (pęcherzyk na prawym jajniku 18 mm)
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Suzie wrote:Dzień dobry, wracam! Jutro monitoring, a ja mam wrażenie, że czuję obydwa jajniki w tym cyklu, a na dodatek wczoraj był płodny śluz. Aż jestem ciekawa co jutro na USG się okaże 🤔
Trzymam kciuki ! Daj znać po monitoringu
Kaliope, jak tam u Ciebie ? Siknęłaś jednak ?👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Suzie wrote:Dzień dobry, wracam! Jutro monitoring, a ja mam wrażenie, że czuję obydwa jajniki w tym cyklu, a na dodatek wczoraj był płodny śluz. Aż jestem ciekawa co jutro na USG się okaże 🤔27 i 29 lat
12/24 Aromek+Ovitrelle
27.11 🩸
04.12 pierwszy monitoring w cyklu (lewy jajnik pęcherzyk dominujący 1,64 cm, endometrium 0,52 cm)
06.12 --> Ovitrelle 💉
08/09.12 owulacja 🥚
20.12 testowanie 🤞🏻
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
Finch11 wrote:To czekamy na informacje ☺️ Martolina byłaś potwierdzać owulację? Bo nie wiem czy gdzieś mi ta informacja mignęła?
Byłam, owulacja potwierdzona ❤️ w piątek rano już było widać na usg ciałko żółte a zastrzyk był w środę wieczorem więc ovu najpewniej w czwartek.
A Ty już powoli się zbliżasz do testowania Finch?Finch11, Kaliope lubią tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
AlicjaRogos wrote:Ja dziewczyny dzisiaj znowu byłam na pobraniu żeby ewentualnie sprawdzić przyrost ale oczywiście tak mnie przeciągają że nawet jeszcze wyniku z soboty nie ma 😂
Boże co za małpy wredne 😅 ale przynajmniej będziesz od razu miała dwa wyniki i zobaczysz przyrost. A jak się czujesz ?👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Martolina wrote:Byłam, owulacja potwierdzona ❤️ w piątek rano już było widać na usg ciałko żółte a zastrzyk był w środę wieczorem więc ovu najpewniej w czwartek.
A Ty już powoli się zbliżasz do testowania Finch?
U mnie w środę było ledwo widoczne a owulka była najprawdopodniej z niedzieli na poniedziałek 🫣
Taaak myślę już o testowaniu ale jakoś tak w tym cyklu mam zupełny luz. Nie nastawiam się i jakoś nawet nie ciągnie mnie do tego testowania szybciej, bo było tyle rzeczy które nie sprzyjały zaplodnieniu, że chyba musiałby stać się cud 🤣
Nie dość że brałam antybiotyk bo wyszła mi jakaś bakteria to po nim się tak źle czułam, że dzień po zastrzyku Ovi przez 3 dni miałam gorączkę, biegunki i wszystko co możliwe.. mieliśmy starać się niedziela i poniedzailek ale przez moje samopoczucie ostatnie starania były w sobotę a wcześniej w czwartek.
Do tego po antybiotyku wyszła mi znowu jakaś infekcja intymna także mam w tym cyklu combo wszystkiego niesprzyjającego 🤣
Ale byłam dziś zbadać proga bo to pierwszy mój cykl w którym nie biorę dodatkowego w tabletkach i pierwszy raz kiedy sprawdzę jaki jest naturalny po owulacji 🤭 więc chociaż na coś czekam z niecierpliwością 😅
+ jeszcze czekam na te wyniki PCR na ureaplasme które powinny być w tym tygodniu i pewnie zaważą o staraniach w kolejnym cyklu w zależności co tam wyjdzie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 11:59
27 i 29 lat
12/24 Aromek+Ovitrelle
27.11 🩸
06.12 --> Ovitrelle 💉
08/09.12 owulacja 🥚
20.12 testowanie 🤞🏻
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
Martolina wrote:Trzymam kciuki ! Daj znać po monitoringu
Kaliope, jak tam u Ciebie ? Siknęłaś jednak ?
W czwartek mogłabym mieć wizytę kwalifikacyjną do laparoskopii, ale muszę mieć skierowanie. Klinika nie wystawi mi dziś skierowania, bo życzą sobie betę W ŚRODĘ!. To im mówię, że mnie wszystko napieprza, a do środy i tak nic się nie zmieni. „Nie, proszę przyjść po skierowanie w styczniu”.
U mnie jest to o tyle ważne, że ja bez stymulacji nie mam okresu w ogóle. Jeśli miałabym to skierowanie i rozmowę w czwartek, to na początku stycznia mogłabym mieć laparoskopię. Pojadę tam dziś i tak i spróbuję ich przekonać. W środę powtórzę test i mogę im przedzwonić.35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Suzie wrote:Dzień dobry, wracam! Jutro monitoring, a ja mam wrażenie, że czuję obydwa jajniki w tym cyklu, a na dodatek wczoraj był płodny śluz. Aż jestem ciekawa co jutro na USG się okaże 🤔
Trzymam kciuki 💪35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Kaliope wrote:Tak, siknęłam. I spierniczyłam sobie humor 😉 bielutko. A klinika jeszcze dołożyła swoje 😉 upierają się, żeby przyjść na betę w środę. W środę nie mogę bo mam zmianę 12 h, a od czwartku do 06.01.2025 (!!!!) mają wolne. Klinika zamknięta 🤣
W czwartek mogłabym mieć wizytę kwalifikacyjną do laparoskopii, ale muszę mieć skierowanie. Klinika nie wystawi mi dziś skierowania, bo życzą sobie betę W ŚRODĘ!. To im mówię, że mnie wszystko napieprza, a do środy i tak nic się nie zmieni. „Nie, proszę przyjść po skierowanie w styczniu”.
U mnie jest to o tyle ważne, że ja bez stymulacji nie mam okresu w ogóle. Jeśli miałabym to skierowanie i rozmowę w czwartek, to na początku stycznia mogłabym mieć laparoskopię. Pojadę tam dziś i tak i spróbuję ich przekonać. W środę powtórzę test i mogę im przedzwonić.
Eeeeh, przykro mi bardzo miałam nadzieję że u Ciebie ten dziwny cykl zakończy się jednak pozytywnym zaskoczeniem. Ta klinika to jakaś niepoważna chyba że życzą sobie akurat w środę i nie może być żaden inny dzień, jakby im to robiło wielką różnicę. Ale może faktycznie jak pójdziesz to sie dogadasz, łatwiej kogoś spławić przez telefon niż face to face👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Finch11 wrote:Ach faktycznie! Teraz mi się przypomniało że pisałaś bo dziwiłam się że już tak szybko ładnie widoczne było ciałko żółte u Ciebie 🤭
U mnie w środę było ledwo widoczne a owulka była najprawdopodniej z niedzieli na poniedziałek 🫣
Taaak myślę już o testowaniu ale jakoś tak w tym cyklu mam zupełny luz. Nie nastawiam się i jakoś nawet nie ciągnie mnie do tego testowania szybciej, bo było tyle rzeczy które nie sprzyjały zaplodnieniu, że chyba musiałby stać się cud 🤣
Nie dość że brałam antybiotyk bo wyszła mi jakaś bakteria to po nim się tak źle czułam, że dzień po zastrzyku Ovi przez 3 dni miałam gorączkę, biegunki i wszystko co możliwe.. mieliśmy starać się niedziela i poniedzailek ale przez moje samopoczucie ostatnie starania były w sobotę a wcześniej w czwartek.
Do tego po antybiotyku wyszła mi znowu jakaś infekcja intymna także mam w tym cyklu combo wszystkiego niesprzyjającego 🤣
Ale byłam dziś zbadać proga bo to pierwszy mój cykl w którym nie biorę dodatkowego w tabletkach i pierwszy raz kiedy sprawdzę jaki jest naturalny po owulacji 🤭 więc chociaż na coś czekam z niecierpliwością 😅
+ jeszcze czekam na te wyniki PCR na ureaplasme które powinny być w tym tygodniu i pewnie zaważą o staraniach w kolejnym cyklu w zależności co tam wyjdzie 🫣
Daj znać koniecznie jak ten twój progesteron! Moja ginekolog twierdzi że z takich cudacznych cykli często się udaje, jak już człowiek sobie myśli „nooo, teraz to już na 100% nic nie będzie”. Ale takie luźne podejście jest dobre bo przynajmniej się człowiek aż tak nie fiksuje. Ja w tym cyklu przez większość czasu zapominam że jestem w fazie lutealnej, też dużo rzeczy się nie składa do kupy. Pęcherzyk był bardzo duży, mój mąż miał gorączkę wysoką, no byłabym w szoku gdyby się udało.
Ale rzucił mi się ostatnio jakiś tik tok w oczy że jest przesąd że jeśli starasz się o dziecko to żeby kupić prezent dla dziecka, zapakować go i położyć pod choinką żeby za rok na święta już było dziecko. I kupiłam kocyk, jestem przesądna więc zobaczymy 😅
Finch11 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11