Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Finch11 wrote:Dzięki Dziewczyny!
A co tam u Was?
Suzie udało się dostać do lekarza? Byłaś już na wizycie?
Ola jakie macie plany na nowy rok? Jakieś badania dodatkowe macie zlecone albo kolejną datę na transfer wyznaczoną?
Ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie ☺️Finch11 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Hej Dziewczyny, melduję, że przeżyłam. Zawsze mogłoby być lepiej, ale cieszmy się z tego, co jest.
Finch11, Ola_45 lubią tę wiadomość
35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia, histeroskopia, biopsja:
Lewy jajowód niedrożny ❌
Usunięte niewielkie ognisko endometriozy w tylnej wewnętrznej części miednicy. -
Kaliope wrote:Hej Dziewczyny, melduję, że przeżyłam. Zawsze mogłoby być lepiej, ale cieszmy się z tego, co jest.
Właśnie myślałam dziś jak tam u Ciebie, a jak się czujesz po operacji ? Masz już zaplanowane kolejne kroki?Kaliope lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
12/20204 ovi + progesteron besins ✖️
🩸 22.12 -
Martolina wrote:Właśnie myślałam dziś jak tam u Ciebie, a jak się czujesz po operacji ? Masz już zaplanowane kolejne kroki?
Hej Martolina. Dziękuję. Jest ok. Dzwoniłam od razu do mojej kliniki, bo chciałam termin jak najszybciej, ale nie dadzą mi, póki nie mają oficjalnego pisma od operatora co i jak. Pobrane były próbki w histeroskopii żeby wykluczyć stan zapalny, potem też komórki nk i komórki plazmy, a także jakiś dodatkowy, który nie wiem jak się nazywa po polsku. Na to muszę czekać jeszcze. Mój lekarz stwierdził, że ta endometrioza która wyciął była malutka i nie jest w miejscu, które mogłoby utrudniać implantację. Oraz że mam jeden bardzo dobrze drożny jajowód i on wystarczy. Trzymam go za słowo. W razie czego, wiem gdzie pracuje 😎Martolina lubi tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Lewy jajowód niedrożny ❌
Usunięte niewielkie ognisko endometriozy w tylnej wewnętrznej części miednicy. -
Kaliope wrote:Hej Dziewczyny, melduję, że przeżyłam. Zawsze mogłoby być lepiej, ale cieszmy się z tego, co jest.
Widziałam na miesięcznym. To zawsze jakieś odpowiedzi. Jak się czujesz?Kaliope lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Suzie wrote:Widziałam na miesięcznym. To zawsze jakieś odpowiedzi. Jak się czujesz?
Dziękuję. Na razie przeciwbólowe działają. Jest okay. Wzięłam l4 na razie na ponad dwa tygodnie, ale nie wykluczam, że przedłużę 😉 od 12 lat nie straciłam ani jednego dnia w pracy, to mi się należy. Muszę dźwignąć pacjentów od czasu do czasu i po prostu nie chcę ryzykować kolejnymi zrostami. Będzie dobrze 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:41
Ola8999, Suzie lubią tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Lewy jajowód niedrożny ❌
Kaliope wrote:Dziękuję. Na razie przeciwbólowe działają. Jest okay. Wzięłam l4 na razie na ponad dwa tygodnie, ale nie wykluczam, że przedłużę 😉 od 12 lat nie straciłam ani jednego dnia w pracy, to mi się należy. Muszę dźwignąć pacjentów od czasu do czasu i po prostu nie chcę ryzykować kolejnymi zrostami. Będzie dobrze 👍
Kaliope lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
03/01 ? 🥚
17/01 testowanie 🤞🏻
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Kaliope wrote:Dziękuję. Na razie przeciwbólowe działają. Jest okay. Wzięłam l4 na razie na ponad dwa tygodnie, ale nie wykluczam, że przedłużę 😉 od 12 lat nie straciłam ani jednego dnia w pracy, to mi się należy. Muszę dźwignąć pacjentów od czasu do czasu i po prostu nie chcę ryzykować kolejnymi zrostami. Będzie dobrze 👍
I bardzo dobrze! Odpoczywaj ❤️Kaliope lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Finch11 wrote:Dzięki Dziewczyny!
A co tam u Was?
Suzie udało się dostać do lekarza? Byłaś już na wizycie?
Ola jakie macie plany na nowy rok? Jakieś badania dodatkowe macie zlecone albo kolejną datę na transfer wyznaczoną?
Mamy zamiar podejść do drugiej procedury in vitro. 16 stycznia mamy wizyte z lekarzem żeby omówić jakin harmonogramem idziemy, jakie dawki itp.
Co do badań diagnostycznych tutaj mi żadnych nie robią.
Jesli do czasu przyjazdu do Polski nie wyjdzie nam nadal, to planuję w Polsce zrobić badania na własną rękę.
Póki co nic niestety nie mogę zrobić więcej, strasznie mnie to frustruje.
Staram się odstawiać cukier powoli. Przeszłam na kawe bezkofeinowa już długi czas temu no i chodzę na siłownię 3-4 razy w tygodniu. Chcę schudnąć max 9kg bo troche mi się przytyło od początku tamtego roku. Te wszystkie stymulacje też na pewno miały duży wpływ niestety.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Cieszę się bardzo 🤗 Mam nadzieję że wszystko wyjdzie ok. Odpoczywaj teraz dużo 🤗 Należy ci się 😉Kaliope lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Ola_45 wrote:Cieszę się bardzo 🤗 Mam nadzieję że wszystko wyjdzie ok. Odpoczywaj teraz dużo 🤗 Należy ci się 😉35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
Lewy jajowód niedrożny ❌
No i super, nie ma co ryzykować, praca nie jest najważniejsza. Jeden jajowód jest drożny i to jest bardzo dobra wiadomość. Odpoczywaj i regeneruj się na maxa, mega zazdroszczę tego wolnego, ja wracam w poniedziałek do roboty po trzech tygodniach i aż mi niedobrze na samą myśl👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
🩸 22.12 -
Ola_45 wrote:Mamy zamiar podejść do drugiej procedury in vitro. 16 stycznia mamy wizyte z lekarzem żeby omówić jakin harmonogramem idziemy, jakie dawki itp.
Co do badań diagnostycznych tutaj mi żadnych nie robią.
Jesli do czasu przyjazdu do Polski nie wyjdzie nam nadal, to planuję w Polsce zrobić badania na własną rękę.
Póki co nic niestety nie mogę zrobić więcej, strasznie mnie to frustruje.
Staram się odstawiać cukier powoli. Przeszłam na kawe bezkofeinowa już długi czas temu no i chodzę na siłownię 3-4 razy w tygodniu. Chcę schudnąć max 9kg bo troche mi się przytyło od początku tamtego roku. Te wszystkie stymulacje też na pewno miały duży wpływ niestety.
To wizyta całkiem niedługo, dobrze że od razu działacie. Ja też przytyłam po odstawieniu AH (aż 12 kg) obecnie mam nadwagę i muszę się jej pozbyć. I przyznaję że to odchudzanie dobrze robi na głowę jak się człowiek zacznie na czymś innym fiksować 😅
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
🩸 22.12 -