Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
Nie wiem czy tu jeszcze zaglądacie, ale chciałam życzyć Wam pięknych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych ❤️Migotka96, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
Wiolonczela:) wrote:Bardzo mi przykro, a miesiączka kiedy ma być?
Nie jesteś sama , ja zaczynam 4 cykl ovitrelle.
Wiem że nadzieją jest do przyjścia @ ale się nie poddajemy. Próbujemy i walczymy dalej
W poprzednim cyklu 6 dni miałam opóźnienia. .
Za tydzień monitoring , kolejny cykl i kolejna nadzieja.
Trzymaj sie cieplutko
Przyszła właśnie dziś 😔
My staramy się już półtora roku, ale to był pierwszy cykl że stymulacją i ovitrelle. Tak ładnie wszystko wyglądało 😔
Kolejny cykl niestety stracony, ponieważ narzeczony będzie na wyjeździe ehh 😔
A w styczniu była ciąża biochemiczna
Zdrowych i wesołych świąt 🐣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 11:06
-
Izabellaaaa wrote:Przyszła właśnie dziś 😔
My staramy się już półtora roku, ale to był pierwszy cykl że stymulacją i ovitrelle. Tak ładnie wszystko wyglądało 😔
Kolejny cykl niestety stracony, ponieważ narzeczony będzie na wyjeździe ehh 😔
A w styczniu była ciąża biochemiczna
Zdrowych i wesołych świąt 🐣
My też się już trochę staramy z przerwami na operację które miałam, a tak bez przerw na szpitale i że wszystko u mnie jest już wporzadku to od listopada.
A wcześniej też było z pół roku starań . Więc regularnych mija rok bez jednego miesiąca.
W poprzednim cyklu 6 dni opóźnienia miałam, testy białe ale w końcu przyszła @ .Teraz dostałam normalnie i czułam że nic z tego.
Dziewczyny a jak się czujecie?
Mam wrażenie że mi z każdym cyklem libido spada.
-
Ola_45 wrote:Dziewczyny,
Nie wiem czy tu jeszcze zaglądacie, ale chciałam życzyć Wam pięknych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych ❤️
Dziękuję i również życzę wszystkiego dobrego, zdrowych i spokojnych świąt ❤️ Ola, co tam u Ciebie?Ola_45 lubi tę wiadomość
👩 1993
FSH 18 AMH 0,74 😢
🧔🏻♂️1986
Wszystkie badania ok
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle
03.2025 IVF krótki protokół
1 ❄️ 4BB
🗓️ 25.04.2025 FET ❄️ 4BB -
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam wiary, że wszystko jest możliwe, nadziei, która nigdy nie gaśnie i cudu, na który tak bardzo czekamy ❤️🫶🏼🐣🐥
Ja zniknęłam ale Was podczytuje 😘
Finich to już po prenatalnych 😱 a dopiero co się udało, czas leci jak szalony 🙈
Cieszę się ze u Was wszystko pięknie się rozwija 🫶🏼 i na dodatek córeczka 💕💕 Cudowoności 💖
Martolina życzę Ci powodzenia na transferze, pamiętaj że wystarczy tylko jeden waleczny kropek 🤞🏼🫶🏼🥰 już niedługo będziecie razem i zacznie powoli szykować sobie gniazdko u Ciebie w brzuszku na najbliższe 9 miesięcy ❤️
Ola jak u Ciebie obecnie wyglada sytuacja ? 😘
U mnie sytuacja od lutego mocno się pokomplikowała i dalej stoimy w miejscu, wstrzymujemy się od starań dalej…
Po laparoskopii zostały mi usunięte wszystkie ogniska endometriozy, po torbielach ani śladu i na dodatek jajowody drożne wiec bardzo się cieszę 🤭 kontrolne wymazu na Ureoplasme wyszły dodatnie wiec musiałam wrócić razem z mężem do antybiotyku i pauzujemy do ujemnych wyników. Dodatkowo robiliśmy badania na pasożyty i helicobakter pyroli i u mnie nie wykryto nic ale u męża dodatni wynik na hp wiec kolejny antybiotyk 🙈 z plusów to wyczytałam ze hp obniża parametry nasienie wiec może po wyleczeniu tej bakterii cos się poprawi.
Moja ginekolog która zaczęła od lutego przeprowadziła mnie przez leczenie endometriozy oznajmiła ze nie jest mi w stanie dalej pomoc, ze nie zajmuje się stricte nieplodnoscia i poleciła wybrać klinikę gdzie zostaniemy poprowadzeni kompleksowo 😊
Po świętach dzwonię do Angeliusa w Katowicach i umówię nas na pierwsza wizytę 🥹🥹 do czasu wizyty w klinice chyba wrócę na monitoring do dr Estery żeby pokazać jej jak wiele zmian przeszłam i żeby przepisała mi zastrzyk 😅Martolina, Ola_45 lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 -> 4,63
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
03/25 Jajowody drożne
04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J. -
Martolina, Migotka - odpowiadam zbiorowo 🤭 U mnie póki co bez zmian. Stoimy w miejscu bo nadal trwa moj pierwszy cykl po kolejnej stracie. Jak zaczniemy nowy (czyli już niedługo) to mogę się zgłosić do kliniki żeby podejść do transferu na cyklu naturalnym. Ale cały czas myślę o tych badaniach w Polsce. Nie wiem co robić. Czy próbować transfer czy czekać do końca czerwca na badania, później jakas konsultacja online w lipcu jak będę miała wyniki. Nie wiem. Mam pustke w głowie. Wolałabym leczyc sie na miejscu -jesli oczywiście jest co leczyć. A takiej możliwości nie mam i to mnie dobija. Jestem osobą która lubi miec wszystko zaplanowane, poukładane. A tego nie mam i czuje jakby mi sie grunt pod nogami sypał 😕
Migotka - mimo komplikacji dużo się już doszukaliscie i dowiedzieliscie. Jakiś już plan działania macie i mam nadzieję że dalej już będzie wszystko szkło bez komplikacji 🤗 Dobrze że twoja ginekolog była szczera i nie naciągała cię na leczenie. Trzymam kciuki za Ciebie żeby w końcu udało się wyjść na prostą, pozbyć się tych problemów i wyleczyć się do końca ❤️
Martolina - Widzę że transfer już tuż tuż ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki bardzo mocno za Was ❤️Migotka96 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
Ola_45 wrote:Martolina, Migotka - odpowiadam zbiorowo 🤭 U mnie póki co bez zmian. Stoimy w miejscu bo nadal trwa moj pierwszy cykl po kolejnej stracie. Jak zaczniemy nowy (czyli już niedługo) to mogę się zgłosić do kliniki żeby podejść do transferu na cyklu naturalnym. Ale cały czas myślę o tych badaniach w Polsce. Nie wiem co robić. Czy próbować transfer czy czekać do końca czerwca na badania, później jakas konsultacja online w lipcu jak będę miała wyniki. Nie wiem. Mam pustke w głowie. Wolałabym leczyc sie na miejscu -jesli oczywiście jest co leczyć. A takiej możliwości nie mam i to mnie dobija. Jestem osobą która lubi miec wszystko zaplanowane, poukładane. A tego nie mam i czuje jakby mi sie grunt pod nogami sypał 😕
Migotka - mimo komplikacji dużo się już doszukaliscie i dowiedzieliscie. Jakiś już plan działania macie i mam nadzieję że dalej już będzie wszystko szkło bez komplikacji 🤗 Dobrze że twoja ginekolog była szczera i nie naciągała cię na leczenie. Trzymam kciuki za Ciebie żeby w końcu udało się wyjść na prostą, pozbyć się tych problemów i wyleczyć się do końca ❤️
Martolina - Widzę że transfer już tuż tuż ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki bardzo mocno za Was ❤️
O jakich badaniach w Polsce myślisz ?
Ja z okazji świat kupiłam sobie prezent i badania KIR, jeszcze czekam na promke w Alabie -50% na kariotypy 🤭 myśle ze z takim kompletem badań z klinice zostaną podjęte szybciej właściwe kroki ale tez mam nadzieje ze wyniki będą dobre i nie będzie to miało wpływu 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 10:18
Ola_45 lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 -> 4,63
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
03/25 Jajowody drożne
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Migotka96 wrote:O jakich badaniach w Polsce myślisz ?
Ja z okazji świat kupiłam sobie prezent i badania KIR, jeszcze czekam na promke w Alabie -50% na kariotypy 🤭 myśle ze z takim kompletem badań z klinice zostaną podjęte szybciej właściwe kroki ale tez mam nadzieje ze wyniki będą dobre i nie będzie to miało wpływu 🥺
Genetyka (Kariotypy, mutacje)
Immunologia
Endokrynologia - Martwie sie troche TSH bo 2 lata temu bylo na poziomie 2, wzrosło od poprzedniego. Od tego czasu nikt nie chcial mi zlecic tarczycy, a dużo się zmieniło. Tutaj ich norma jest do 5 także dramat..
Diagnostyka zakrzepowa i hematologiczna.
To tak w skrócie
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
Ola_45 wrote:Genetyka (Kariotypy, mutacje)
Immunologia
Endokrynologia - Martwie sie troche TSH bo 2 lata temu bylo na poziomie 2, wzrosło od poprzedniego. Od tego czasu nikt nie chcial mi zlecic tarczycy, a dużo się zmieniło. Tutaj ich norma jest do 5 także dramat..
Diagnostyka zakrzepowa i hematologiczna.
To tak w skrócieStarania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 -> 4,63
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
03/25 Jajowody drożne
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Cześć dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam, ale codziennie sprawdzam forum i wciąż bardzo za wszystkie trzymam kciuki ❤️
Ja jestem w trakcie 4 cyklu z Lamettą i Ovitrelle (zawsze jest pęcherzyk i owulacja, ale nic więcej się nie dzieje). Czekam na wyniki cytologii i będę się umawiać na histeroskopię do dr Janowca - taki kolejny krok z moja dr Kłosowicz.
Pokładam nadzieje w tej histeroskopii, że może tam w środku coś nie klika 🤷♀️
PS. Moja torbiel endometrialna zmniejszyła się z 32 mm do 26 mm 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 22:23
▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji
🍀 4 cs Lametta + Ovitrelle
➡️ histeroskopia -