X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Bardzo mi przykro Ola :(
    Nie wyobrażam sobie jak musisz się czuć :( tych badań to jest teraz tyle że nie wiadomo co robić bo można w setkach tysięcy kasę na to wydawać… u mojej przyjaciółki transfery się nie udawały przez stan zapalny w endometrium który wyszedł po biopsji i był totalnie bezobjawowy, cytologia perfekcyjna

Czytając o tych badaniach czuje sie jak we mgle. Nie wiem w co celować, co warto a co nie. Żeby nie wydać kasy w bloto ale żeby mieć coś z czym już będę mogła iść do lekarza. Żeby wyrobić się w czasie jak bedziemy w PL.
    Masakra 😕
    Co do ogólnego samopoczucia to mam nadzieję że jutro już będzie lepiej. Ciężko mi leżeć, siedzieć, stać i chodzić 😵😔😓

Jak twoje komórki? Wiadomo ile dojrzałych i ile sie zapłodniło? 🤗

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ale badania to tylko wierzchołek góry lodowej. Gdzie tam jeszcze do konsultacji z jakimś lekarzem, dalsze badania które może zostaną zalecone itp.
    Ciężko tak to pogodzić jak się przyjeżdża do Polski na chwile. Najlepiej byłoby wyjechać na kilka miesiecy i sie diagnozować wzdłuż i wszerz 🙄

Bardzo mi przykro :((( A badałaś kiedykolwiek :
    1) antykoagulant tocznia ? Na zespół antyfosfolipidowy ? On jest odpowiedzialny za nawracające poronienia. Można go prywatnie zrobić w labo za chyba 200 zl ? (lub ponad 200)
    2) ze śliny mutacje ? W tym na trombofilie (tez chodzi o kwestie poronień) Ja miałam zamówiony zestaw do pobrania próbki z "test DNA" chyba. Na necie się zamawiało.
    3) robili Ci biopsje endo przed transferem ? Możliwe ze jest przewlekły stan zapalny - leczy sie go antybiotykami.
    Niestety to już droższa sprawa :(

4) dali Ci heparynę po transferze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 22:14

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (❌️ 4cs - 7dpo - prog 13, estradiol 95),
    (❌️ 5cs - 7dpo - progn 5,5)
    (❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - prog 27)
    (❌️ 8 cs z lamettą 💉)
    Przed nami 9cs ! 💉

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 27 marca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Czytając o tych badaniach czuje sie jak we mgle. Nie wiem w co celować, co warto a co nie. Żeby nie wydać kasy w bloto ale żeby mieć coś z czym już będę mogła iść do lekarza. Żeby wyrobić się w czasie jak bedziemy w PL.
    Masakra 😕
    Co do ogólnego samopoczucia to mam nadzieję że jutro już będzie lepiej. Ciężko mi leżeć, siedzieć, stać i chodzić 😵😔😓

Jak twoje komórki? Wiadomo ile dojrzałych i ile sie zapłodniło? 🤗

Dokładnie, z tymi badaniami to trzeba dobrze przemyśleć, ale najlepiej zrobić to na sucho jak już emocje opadną bo teraz na pewno jest to zbyt ciężki czas. Moja lekarka przy problemach z implantacją zleca badanie kariotypów i histeroskopie z biopsja endometrium. Ściskam Cię mocno i mam nadzieję że jutro poczujesz się lepiej.

Jeszcze nic nie wiem, moja klinika ma podejście że informują o wyniku hodowli dopiero po 5 dniach, twierdzą że to lepiej wpływa na głowę i psychikę bo pacjentka nie czeka 5 dni z rzędu codziennie pod telefonem, i fakt faktem ja się chyba z tym zgadzam bo dzisiaj mam totalny luz psychiczny a stresować się będę pewnie dopiero w niedziele. Jutro umówiłam się na wizytę od rana bo dość mocno bolą mnie jajniki cały dzień dzisiaj, wolę żeby skontrolowali czy wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 23:12

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

🩺 1 cykl IVF - marzec 2025
    8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Bardzo mi przykro :((( A badałaś kiedykolwiek :
    1) antykoagulant tocznia ? Na zespół antyfosfolipidowy ? On jest odpowiedzialny za nawracające poronienia. Można go prywatnie zrobić w labo za chyba 200 zl ? (lub ponad 200)
    2) ze śliny mutacje ? W tym na trombofilie (tez chodzi o kwestie poronień) Ja miałam zamówiony zestaw do pobrania próbki z "test DNA" chyba. Na necie się zamawiało.
    3) robili Ci biopsje endo przed transferem ? Możliwe ze jest przewlekły stan zapalny - leczy sie go antybiotykami.
    Niestety to już droższa sprawa :(

4) dali Ci heparynę po transferze ?

Nic z tych rzeczy nie miałam nigdy. Mieszkam za granica i tutaj to w ogóle inny stan umysłu. Moje ostatnie badania sa z 2021/2022 roku. Na podstawie tych badań ze szpitala w ktorym miałam IUI, klinika w ktorej mam IVF stwierdzila ze wszystko jest ok. Oni tylko to robia, stymulacja, punkcja, transfer 😵😔
    Dlatego chce coś na własną rękę zdziałać w Polsce bo ile można przez to przechodzić.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Dokładnie, z tymi badaniami to trzeba dobrze przemyśleć, ale najlepiej zrobić to na sucho jak już emocje opadną bo teraz na pewno jest to zbyt ciężki czas. Moja lekarka przy problemach z implantacją zleca badanie kariotypów i histeroskopie z biopsja endometrium. Ściskam Cię mocno i mam nadzieję że jutro poczujesz się lepiej.

Jeszcze nic nie wiem, moja klinika ma podejście że informują o wyniku hodowli dopiero po 5 dniach, twierdzą że to lepiej wpływa na głowę i psychikę bo pacjentka nie czeka 5 dni z rzędu codziennie pod telefonem, i fakt faktem ja się chyba z tym zgadzam bo dzisiaj mam totalny luz psychiczny a stresować się będę pewnie dopiero w niedziele. Jutro umówiłam się na wizytę od rana bo dość mocno bolą mnie jajniki cały dzień dzisiaj, wolę żeby skontrolowali czy wszystko jest ok.

🤗🤗🤗
    Fakt, lepiej od razu sie dowiedzieć jaki jest efekt końcowy. Pewnie że lepiej skontrolować. Jajniki pewnie są troszkę powiększone/spuchnięte. Ja swoje nadal czuję :x

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już mam wynik bety, nie udało się. Powiedzcie dziewczyny ile dni po odstawieniu luteiny powinnam dostać okres?
    Martolina kciuki za zarodki, niech się pięknie tworzą 🤞🏻
    Ola, przytulam 🫂 pisałaś wcześniej Cukrzykowi o ciążach biochemicznych i złych kirach, ja mam kir AA i nigdy nie miałam nawet cienia na teście, a mąż ma świetne wyniki. Nie wiem już co robić.

90&92
    Starania o pierwsze🤱 od I 2022
    🍀🤞🏻
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 28 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Hej, ja już mam wynik bety, nie udało się. Powiedzcie dziewczyny ile dni po odstawieniu luteiny powinnam dostać okres?
    Martolina kciuki za zarodki, niech się pięknie tworzą 🤞🏻
    Ola, przytulam 🫂 pisałaś wcześniej Cukrzykowi o ciążach biochemicznych i złych kirach, ja mam kir AA i nigdy nie miałam nawet cienia na teście, a mąż ma świetne wyniki. Nie wiem już co robić.

Przykro mi że beta negatywna :(
    Ja dostaje okres trzeciego dnia od odstawienia luteiny.

Frajda lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Nic z tych rzeczy nie miałam nigdy. Mieszkam za granica i tutaj to w ogóle inny stan umysłu. Moje ostatnie badania sa z 2021/2022 roku. Na podstawie tych badań ze szpitala w ktorym miałam IUI, klinika w ktorej mam IVF stwierdzila ze wszystko jest ok. Oni tylko to robia, stymulacja, punkcja, transfer 😵😔
    Dlatego chce coś na własną rękę zdziałać w Polsce bo ile można przez to przechodzić.

To naprawdę gorąco polecam zrobić na własną rękę w Polsce gdy będziesz bo to dosłownie badania z krwi (LA) + wymaz ze śliny. Tutaj łap link na trombofilie - ja od nich robiłam po tej mojej cb w 2019. Można chyba online zamówić.

https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/

Jak chcesz to Ci mogę napisać co jeszcze możesz zbadać z krwi (diagnostyka), aby w pełni potwierdzić zespół antyfosfolipidowy. Niestety biopsja endometrium z wycinkiem to już droższa sprawa :( Ale wiem, że np. w invimedzie robią.

U mnie było tak, że w 5cs zaszłam w ciąże biochemiczną. Zobaczyłam cien cienia na teście około 24 dc/25dc. Zbadałam betę - wynosiła 10, a prog był też mały. Lekarz zapisał na szybko luteinę, ale kazał powtórzyc bete i gdy bedzie spadać to odstawić luteinę. Więc w sumie brałam luteinę ze 2-3 dni i okres przyszedł dosłownie po kolejnych dwóch od odstawienia (kieruję to do Frajdy). I wtedy zaczęłam się badać. Zrobiłam te testy DNA ze śliny, ale długo musiałam czekać na wyniki. Bardzo długo (nie pamiętam ile ale z 4-6 tyg ?) I jak tak czekałam na te wyniki to postanowiłam zrobić też te badania na zespół antyfosfolipidowy. I okazało sie, że badałam krew w momencie gdy byłam już w bardzo wczesnej ciąży kolejnej i nie wiedziałam o tym bo to było 7 dni po owulacji. Wyniki przyszły dodatnie - tzn. część z nich - ale generalnie miałam ten antykoagulant tocznia na plus co oznaczało ryzyko poronienia. I przyszły wyniki mutacji i typowo trombofilii nie miałam, ale wyszła inna mutacja w lekkiej formie (PAI) która też mogła zaszkodzić. Dlatego mój cudowny ginekolog (bardzo bardzo dobrego lekarza sobie wybrałam) włączył mi heparynę i acard już praktycznie od samego początku ciąży (5 tygodnia).

Po czasie powtórzyłam badanie na antykoagulant tocznia (LA) i wynik przyszedł ujemny. Moja gin z invimedu mówi, że tamten wynik był zafałszowany przez ciąże bo w ciązy wszystko wariuje. Ale i tak czuję się bezpieczniej, że brałam jednak tą heparynę i acard.

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

(❌️ 8 cs z lamettą 💉)
    Przed nami 9cs ! 💉

🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    To naprawdę gorąco polecam zrobić na własną rękę w Polsce gdy będziesz bo to dosłownie badania z krwi (LA) + wymaz ze śliny. Tutaj łap link na trombofilie - ja od nich robiłam po tej mojej cb w 2019. Można chyba online zamówić.

https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/

Jak chcesz to Ci mogę napisać co jeszcze możesz zbadać z krwi (diagnostyka), aby w pełni potwierdzić zespół antyfosfolipidowy. Niestety biopsja endometrium z wycinkiem to już droższa sprawa :( Ale wiem, że np. w invimedzie robią.

U mnie było tak, że w 5cs zaszłam w ciąże biochemiczną. Zobaczyłam cien cienia na teście około 24 dc/25dc. Zbadałam betę - wynosiła 10, a prog był też mały. Lekarz zapisał na szybko luteinę, ale kazał powtórzyc bete i gdy bedzie spadać to odstawić luteinę. Więc w sumie brałam luteinę ze 2-3 dni i okres przyszedł dosłownie po kolejnych dwóch od odstawienia (kieruję to do Frajdy). I wtedy zaczęłam się badać. Zrobiłam te testy DNA ze śliny, ale długo musiałam czekać na wyniki. Bardzo długo (nie pamiętam ile ale z 4-6 tyg ?) I jak tak czekałam na te wyniki to postanowiłam zrobić też te badania na zespół antyfosfolipidowy. I okazało sie, że badałam krew w momencie gdy byłam już w bardzo wczesnej ciąży kolejnej i nie wiedziałam o tym bo to było 7 dni po owulacji. Wyniki przyszły dodatnie - tzn. część z nich - ale generalnie miałam ten antykoagulant tocznia na plus co oznaczało ryzyko poronienia. I przyszły wyniki mutacji i typowo trombofilii nie miałam, ale wyszła inna mutacja w lekkiej formie (PAI) która też mogła zaszkodzić. Dlatego mój cudowny ginekolog (bardzo bardzo dobrego lekarza sobie wybrałam) włączył mi heparynę i acard już praktycznie od samego początku ciąży (5 tygodnia).

Po czasie powtórzyłam badanie na antykoagulant tocznia (LA) i wynik przyszedł ujemny. Moja gin z invimedu mówi, że tamten wynik był zafałszowany przez ciąże bo w ciązy wszystko wariuje. Ale i tak czuję się bezpieczniej, że brałam jednak tą heparynę i acard.

Dziękuję polecenie. Na pewno będę to też miała na liście. Pewnie się ze wszystkim nie wyrobię bo na wyniki czasem się czeka dłużej a ja jadę tylko na tydzień więc myślę później o jakiejś konsultacji online z lekarze. Mam nadzieję że uda się znaleźć jakiegoś dobrego. Ewentualnie coś umówić na miejscu i iść z tymi wynikami które będą szybciej. Nie wiem jak ten temat ugryźć 😕

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziękuję polecenie. Na pewno będę to też miała na liście. Pewnie się ze wszystkim nie wyrobię bo na wyniki czasem się czeka dłużej a ja jadę tylko na tydzień więc myślę później o jakiejś konsultacji online z lekarze. Mam nadzieję że uda się znaleźć jakiegoś dobrego. Ewentualnie coś umówić na miejscu i iść z tymi wynikami które będą szybciej. Nie wiem jak ten temat ugryźć 😕

Jeśli chodzi o badania na zespół antyfosfolipidowy to mozesz zrobić badanie w Polsce w labo (z krwi) a wynik będziesz mieć w necie (ja nigdy nie odbieram moich badań osobiście). Tak samo badania z "test DNA" - wyniki też są dostępne w necie i nawet za 250 zł mozesz mieć konsultację telefoniczną z genetykiem od nich. Nie musisz być np. w Polsce dłużej niż 1 dzień tak naprawdę ;) Tylko po to, aby zrobić badania. Ten test ze śliny mozesz już teraz zamówić na adres kogoś w PL i gdy juz będziesz to do tylko wykonasz i odeślesz tego samego dnia. Wyniki tak jak wspominałam - są w necie ;)

Jak będziesz mieć wyniki z krwi to myślę, że dużo tutaj babek (w tym ja) pomoże Ci z interpretacją.

Tak na marginesie - mi też mało który lekarz kiedykolwiek coś tam sam z siebie podpowiedział. Najwięcej nauczyłam się z tego forum i powiem Wam, że zdarzały się sytuacje że to ja edukowałam lekarza ... wg mnie najlepiej wziąć sprawy w swoje ręce - najlepiej mieć do siebie największe zaufanie :) Powodzenia !

p.s. ciekawa też jestem czy przed ivf w Holandii (bo tam robiłaś tak ?) kazali Ci np. 3-4 miesiące przed (i Twojemu partnerowi) suplementować takie podstawy jak ubichinol, wit.d3, selen itd. ?

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

(❌️ 8 cs z lamettą 💉)
    Przed nami 9cs ! 💉

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Jeśli chodzi o badania na zespół antyfosfolipidowy to mozesz zrobić badanie w Polsce w labo (z krwi) a wynik będziesz mieć w necie (ja nigdy nie odbieram moich badań osobiście). Tak samo badania z "test DNA" - wyniki też są dostępne w necie i nawet za 250 zł mozesz mieć konsultację telefoniczną z genetykiem od nich. Nie musisz być np. w Polsce dłużej niż 1 dzień tak naprawdę ;) Tylko po to, aby zrobić badania. Ten test ze śliny mozesz już teraz zamówić na adres kogoś w PL i gdy juz będziesz to do tylko wykonasz i odeślesz tego samego dnia. Wyniki tak jak wspominałam - są w necie ;)

Jak będziesz mieć wyniki z krwi to myślę, że dużo tutaj babek (w tym ja) pomoże Ci z interpretacją.

Tak na marginesie - mi też mało który lekarz kiedykolwiek coś tam sam z siebie podpowiedział. Najwięcej nauczyłam się z tego forum i powiem Wam, że zdarzały się sytuacje że to ja edukowałam lekarza ... wg mnie najlepiej wziąć sprawy w swoje ręce - najlepiej mieć do siebie największe zaufanie :) Powodzenia !

p.s. ciekawa też jestem czy przed ivf w Holandii (bo tam robiłaś tak ?) kazali Ci np. 3-4 miesiące przed (i Twojemu partnerowi) suplementować takie podstawy jak ubichinol, wit.d3, selen itd. ?

Tak właśnie myślałam żeby wcześniej zamówić pakiety badań które mogę zrobić z domu.
    Tak Holandia. Nikt żadnych zaleceń nam nie przedstawiał. Żadnych suplementów. Wszystko właściwie wprowadzałam na własna rękę. Zadbałam o dietę (u męża z przymrużeniem oka bo on ciężki zawodnik jest 😅)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie niestety z 8 komórek jest tylko jedna blastka 😢

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Amelia96 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Nie znam się na temacie Invitro ale wiem że to bardzo dokładny zabieg i tak jak przy zwykłych staraniach, monitorowanych czy tych z przeprowadzona IUI lekarz mówi że jednen plemnik nie wystarczy tam musi być więcej, tak przy Invitro z racji że to dokładniejszy i skuteczniejszy zabieg wystarczy jednen plemnik czy tam zarodek mówiąc językiem IVF :) więc nie zamartwiaj się ;* ja dziś testowałam 13 dni po IUI, 15 po zastrzyku i wyszedł negatyw i nie wiem czy dalej działać z inseminacją czy iść w inną stronę, czy dać sobie narazie spokój ... cały czas mam mętlik co zrobić a każdy miesiąc oddała mnie od młodego macierzyństwa 🥺🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 23:05

Starania od 2022
    19/03 IUI
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina, wiem, że liczyłaś na więcej, ale to zawsze jedna szansa i może będziesz szczęściarą, której pierwszy transfer będzie udany, tego Ci życzę 🤞🏻🍀
    Wiadomo co mogło być powodem takiego wyniku? Widziałam, że miałaś 6 dojrzałych komórek, a wyniki partnera są ok.

Amelia, przykro mi, że inseminacja się nie udała, też staramy się od 2022, jestem w trakcie drugiej stymulacji gonadotropinami i mam mętlik co robić jeśli znowu się nie uda.

90&92
    🍀🤞🏻
  • Amelia96 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:

Amelia, przykro mi, że inseminacja się nie udała, też staramy się od 2022, jestem w trakcie drugiej stymulacji gonadotropinami i mam mętlik co robić jeśli znowu się nie uda.
    Jak wygląda stulymulacja gonadotropinami to są tabletki czy zastrzyki ? W jakich przypadkach się je bierze?

Starania od 2022
    19/03 IUI
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są zastrzyki, leki takie jak do IVF tylko mniejsze dawki, podobno są skuteczniejsze od CLO i letrozolu. Ja miałam wcześniej tylko dwie stymulacje Aromkiem u poprzedniego lekarza, a u nowego od razu dostałam zastrzyki. Zaczynam od 2 dnia cyklu i w 9-10 monitoring. Na moim przykładzie Aromek nie przyspieszył mi owulacji, miałam późno tak jak i bez leków około 20 dnia cyklu (raz był jeden pęcherzyk, drugim razem ‚rosły 2, ale finalnie jeden się zatrzymał i nie urósł odpowiednio) a na zastrzykach w poprzednim cyklu miałam owulację w 13 dniu, urosły 3 pęcherzyki i endometrium 11 mm. 3 razy jest refundacja na te leki, bez refundacji są bardzo drogie.

90&92
    🍀🤞🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też lipa, czekam na okres :(

Start starania: Marzec 2024
    13 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    1 cykl stymulowany Aromkiem ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
    21.03 - 🥚
    5.04 - testowanie

🔜
    13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
    17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
    20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Martolina, wiem, że liczyłaś na więcej, ale to zawsze jedna szansa i może będziesz szczęściarą, której pierwszy transfer będzie udany, tego Ci życzę 🤞🏻🍀
    Wiadomo co mogło być powodem takiego wyniku? Widziałam, że miałaś 6 dojrzałych komórek, a wyniki partnera są ok.

Dzięki Frajda, szczerze mówiąc jeszcze nie wiemy co tam się zadziało, 4 komórki w ogóle się nie zapłodniły a jeden zarodek przestał się rozwijać w 3 dobie. Póki co takie info dostaliśmy od embriologow a wizytę mamy w przyszłym tygodniu więc pewnie prof nam powie co jej zdaniem nie zagrało. Ogólnie patrząc na moje amh urosło dużo więcej komórek niż zakładała moja lekarka, ale może one nie były za dobrej jakości mimo mojego pompowania supli i diety (od kiedy się dowiedziałam o IVF żywiłam się na zmianę wątróbką, jajkami i rybami żeby wyciągnąć jak najwięcej z komórek). Dodatkowo mój mąż miał infekcję ucha, nie brał antybiotyku ale sam stan zapalny mógł mu chyba trochę obniżyć parametry nasienia… chociaż z tego co czytałam tu na forum to jeśli komórki się w ogóle nie zapłodniły to raczej tu leży problem. No ale mamy jednego zawodnika, damy mu się wykazać zanim zaczniemy planować kolejne stymulacje.

grazka0022, Frajda lubią tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

4 cykle z ovitrelle

8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny !
    Martolina - trzymam kciuki za zawodnika ! <3

Gdyby ktoś czytał kiedyś ten wątek i był ciekawy co było dalej u mnie - to przypomnę 12 dnia po zastrzyku ovitrelle miałam drugą bladą kreskę, a 17 dnia po zastrzyku dostałam jednak okres (czyli tak dzień później niż zazwyczaj).
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny !

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

(❌️ 8 cs z lamettą 💉)
    Przed nami 9cs ! 💉

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

Przykro mi :(
    Wiem jak bardzo liczyłas na lepszy wynik zważywszy już na to że mimo twoich problemów uzyskałas sporo komórek. Przytulam mocno ❤️
    Może ta jedyna blastka zostanie z Wami, nie trać nadziei.
    Mając jedno podejście przy tej procedurze musisz się dobrze przygotować do transferu.
    Ponoć zalecana jest akupunktura. Poczytaj sobie 😉
    Ja chyba będę próbować z akupunkturą :D

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
‹‹ 562 563 564 565 566
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ