Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka96 wrote:Ola jak tam u Ciebie ? 🥰
Jak się czujesz ?
Finich to widać ciąża Ci służy 🥹🤭
Dobrze ze masz chęci do pracy i dobre samopoczucie 🫶🏼
Suzie tez tak dobrze się czujesz? 😘
Martolina ty tez opowiadaj !
Boziu dziewczyny jak ja się cieszę ze już jesteście wszystkie w ciąży, obiecuje dołączyć niebawem 🤭🤭🥹
Tak, ale od poniedziałku jestem już na L4, kręgosłup wysiadał od pracy siedzącej i miałam stresujące powroty do domu. Teraz już czuję się dobrze i prawie nic nie boli ☺️ -
Migotka96 wrote:Ola jak tam u Ciebie ? 🥰
Jak się czujesz ?
Finich to widać ciąża Ci służy 🥹🤭
Dobrze ze masz chęci do pracy i dobre samopoczucie 🫶🏼
Suzie tez tak dobrze się czujesz? 😘
Martolina ty tez opowiadaj !
Boziu dziewczyny jak ja się cieszę ze już jesteście wszystkie w ciąży, obiecuje dołączyć niebawem 🤭🤭🥹
Ja się czuję bardzo bez szału, 🤢🤮 praktycznie codziennie, muszę mieć herbatę miętowa w termosie i sucharki przy łóżku bo budzę się z takimi mdłościami że to jest jakiś dramat. Nie mam na nic ochoty, wszystko mi śmierdzi, zjechałam 3 kg od początku ciąży. Jestem już na L4 bo moja lekarka nalegała żebym już poszła i to był zdecydowanie mądry ruch.
A Wy już działacie z inseminacja w tym cyklu czy jeszcze jakaś diagnostyka przed Wami? Niezmiennie trzymam kciuki ❤️
Migotka96 lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:Ja się czuję bardzo bez szału, 🤢🤮 praktycznie codziennie, muszę mieć herbatę miętowa w termosie i sucharki przy łóżku bo budzę się z takimi mdłościami że to jest jakiś dramat. Nie mam na nic ochoty, wszystko mi śmierdzi, zjechałam 3 kg od początku ciąży. Jestem już na L4 bo moja lekarka nalegała żebym już poszła i to był zdecydowanie mądry ruch.
O jejku biedna 😢😢 współczuję ci bardzo 😢 mam nadzieję że niedługo ci minie to fatalne samopoczucie ❤️
Ja już schudłam 1kg 😅 nie wiem jak to sie stało. Przed ciążą dłuższy czas temu chodziłam ponad pół roku na siłownię, ćwiczenia siłowe, białko, uważałam na to co jem, dużo wody i waga nie chciałaś spaść, wręcz drgnęła o kilo w górę 😅 a tu pyk, ciąża i waga leci. Doslownie jak w ciąży z moim synem
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️
-
Ah, jak ja się cieszę z Waszych kropek!!! ❤️
Ja 9 czerwca mam ponowny zabieg drożności, ale tym razem z użyciem lipiodolu. Chcę już to mieć za sobą, ale kurcze czekam teraz na okres i trochę się martwię, bo musiałam w tym miesiącu (i pierwszy raz w życiu) zażyć tabletki antykoncepcyjne do histeroskopii i miałam zalecenie skończyć całą blaszkę. Ostatnią deudziestą czwartą wzięłam w niedzielę i miałam wczoraj brązowe plamienie, ale krwawienia brak. I tak czekam i czekam i się zastanawiam czy przyjdzie i kiedy, bo muszę brać Lamettę na stymulację i jeszcze tą drożność... 🙈▫️28 lat
🍼 starania od sierpnia 2023
❌️ endometrioza III stopnia, PCOS, adenomioza, niedoczynność tarczycy, brak swoich owulacji
❌️ histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów
✅️ drożność lipiodolem - oba jajowody drożne (na lewym torbiel endometrialna 26 mm)
❌️ 6 stymulacji Lametta + Ovitrelle (styczeń-lipiec) • 6 potwierdzonych owulacji
✅️ BX (brak jednego kiru implantacyjnego - 2DS3)
✅️ kariotypy obojga
✅️ AMH 4,48 (lipiec 2024) -> 3,64 (sierpień 2025)
📅 plan na najbliższy czas:
▫️pobyt diagnostyczny w szpitalu
▫️histeroskopia
▫️kolejna porcja badań męża z nasienia oraz krwi
▫️dwa miesiące monitorowania naturalnych cykli -
Toskawkowa wrote:Cześć Dziewczynki,
dzisiaj 10 dzień po zastrzyku i test cień cienia rano i beta z 12 godziny ujemna ;(
Czy jest jeszcze szansa ?
Czy cykl strancony ?
Cień od zastrzyku (dłużej sie utrzymuje w moczu niz w krwi)
Szansa zawsze jest. Jest dopiero 10 dzień po zastrzyku. Owulację mogłaś miec 24h lub nawet 36h później. Czyli np. 9 dni temu. Jeśli w ogóle doszło do zapłodnienia to zagnieżdżenie moglo nawet nie mieć jeszcze miejsca
Trzymam kciukiToskawkowa lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Boże dziewczyny, z jednej strony masakra z tymi Waszymi mdłościami ale z drugiej trochę Wam zazdroszczę, bo ja od samego początku ciąży mam taki apetyt że nie mogę go zatrzymać. Zaraz zaczynam 22 tydzień a ja już 8 kg na plusie… jak tak dalej pójdzie to na końcówce będzie z 30 🫠🫠
-
Gosiaaa1777 wrote:Część, ovitrelle podany 20.05 wieczorem. Czyli dzisiaj 13 dzień po zastrzyku. Beta z dzisiaj 22,4. Można powoli się cieszyć czy to jeszcze zastrzyk?
Myślę że można
Ale zobacz jeszcze przyrost za 2 dni -
Cześć dziewczyny, opiszę może moją sytuację.
23.05 (14 dzień cyklu) miałam dwa pęcherzyki 18 mm i 21 mm oraz endometrium 10 mm. Dostałam o 9 zastrzyk z ovitrelle i od 25.05 zaczęłam brać duphaston. 2.06 zrobiłam test z krwi i beta wyszła poniżej 2,3 (10 dni po zastrzyku) Czy jest szansa, że to za wcześnie było sprawdzane? -
aleksandrastaramsie wrote:Cześć dziewczyny, opiszę może moją sytuację.
23.05 (14 dzień cyklu) miałam dwa pęcherzyki 18 mm i 21 mm oraz endometrium 10 mm. Dostałam o 9 zastrzyk z ovitrelle i od 25.05 zaczęłam brać duphaston. 2.06 zrobiłam test z krwi i beta wyszła poniżej 2,3 (10 dni po zastrzyku) Czy jest szansa, że to za wcześnie było sprawdzane?
10 dni po zastrzyku czyli 8/9 dni po owulacji - możliwe że za wcześnie. Powtórz za 2-3 dnialeksandrastaramsie lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:10 dni po zastrzyku czyli 8/9 dni po owulacji - możliwe że za wcześnie. Powtórz za 2-3 dni
Martolina lubi tę wiadomość
-
aleksandrastaramsie wrote:Niestety 12 dzień po zastrzyku, 10 dni po owulacji beta poniżej 2,303.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ola jak tam u Ciebie ? Jak się czujesz ?
-
Martolina wrote:Ola jak tam u Ciebie ? Jak się czujesz ?
Chyba dobrze
Póki co nie mam żadnych objawów które by mnie martwiły. Brzuch już lepiej, pojawiaja sie lekkie bóle przypominające miesiączkowe ale nie długo i nie są jakieś bolesne. Więc jestem spokojniejsza.
Na ClearBlue digital w końcu wyszedł mi wynik tydzień 3+ (liczone od owulacji) wiec jestem spokojna że HCG rośnie.
Wahania nastroju, lekkie mdłości w niespodziewanych momentach (o dziwo nie rano), czasem jak się przejem to mi się zwróci 🤢 apetyt mam słaby nadal.
I straszne zmęczenie 😴
A ty jak tam się czujesz? 🤗🤗
Martolina lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ola_45 wrote:Chyba dobrze
Póki co nie mam żadnych objawów które by mnie martwiły. Brzuch już lepiej, pojawiaja sie lekkie bóle przypominające miesiączkowe ale nie długo i nie są jakieś bolesne. Więc jestem spokojniejsza.
Na ClearBlue digital w końcu wyszedł mi wynik tydzień 3+ (liczone od owulacji) wiec jestem spokojna że HCG rośnie.
Wahania nastroju, lekkie mdłości w niespodziewanych momentach (o dziwo nie rano), czasem jak się przejem to mi się zwróci 🤢 apetyt mam słaby nadal.
I straszne zmęczenie 😴
A ty jak tam się czujesz? 🤗🤗
No to super ! Czyli ciążowe objawy rozkręcają się już na maxa 🥰 bardzo się cieszę, dobrze że clearblue w końcu też ogłosił 3 tydzień. Teraz tylko pozostaje czekanie na usg ale teraz już szybko zleci. Ja czuję się dalej bez szału, plus jest taki że już nauczyłam się swoich reakcji i wiem że grunt to nie dopuścić do głodu bo wtedy od razu mdłości wjeżdżają na level 100 i kręci mi się w głowie. Miałam ostatnio moment grozy bo znowu pojawiło mi się plamienie - wcześniej też miałam ale wtedy było jednorazowo - widziałam po podtarciu papierem i potem już znikało. Tym razem przeciągnęło mi się od wieczora w poniedziałek do wtorek rana - napisałam sms do mojej lekarki i przyjęła mnie na wizytę tego samego dnia. Okazało się wszystko jest w najlepszym porządku, serduszko bije jak dzwon a kropek ma 1,9 cm - wyprzedził termin o 3 dni! A plamienie wynika prawdopodobnie z podrażnienia szyjki co przy aplikacji progesteronu dopochwowo jest raczej normalne. Finalnie się uspokoiłam ale nie ukrywam, bardzo dużo stresu mnie to kosztowało 🫣Ola_45 lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:No to super ! Czyli ciążowe objawy rozkręcają się już na maxa 🥰 bardzo się cieszę, dobrze że clearblue w końcu też ogłosił 3 tydzień. Teraz tylko pozostaje czekanie na usg ale teraz już szybko zleci. Ja czuję się dalej bez szału, plus jest taki że już nauczyłam się swoich reakcji i wiem że grunt to nie dopuścić do głodu bo wtedy od razu mdłości wjeżdżają na level 100 i kręci mi się w głowie. Miałam ostatnio moment grozy bo znowu pojawiło mi się plamienie - wcześniej też miałam ale wtedy było jednorazowo - widziałam po podtarciu papierem i potem już znikało. Tym razem przeciągnęło mi się od wieczora w poniedziałek do wtorek rana - napisałam sms do mojej lekarki i przyjęła mnie na wizytę tego samego dnia. Okazało się wszystko jest w najlepszym porządku, serduszko bije jak dzwon a kropek ma 1,9 cm - wyprzedził termin o 3 dni! A plamienie wynika prawdopodobnie z podrażnienia szyjki co przy aplikacji progesteronu dopochwowo jest raczej normalne. Finalnie się uspokoiłam ale nie ukrywam, bardzo dużo stresu mnie to kosztowało 🫣
Teraz to juz szybciutko zleci, usg w przyszłym tygodniu w klinice i jak wszystko będzie dobrze to mogę się już zapisać do położnej od 8 tygodnia (tutaj położna prowadzi ciążę).
Ja póki co jak jestem na głodzie to nie mam mdłości, wtedy wbrew pozorom czuję się najlżej, najpewniej żołądkowo i ogólnie spoko 😅 Gorzej jak sie najem.
Oj to stresu miałaś sporo, dobrze że szybka wizyta się udała i uspokoiłas się troszeczkę bo stres teraz niewskazany 🤗 No to ładnie fasolka podgania 😃
Nadal przyjmujesz progesteron?
Ja od jakiegos czasu zmniejszyłam dawkę na jedną tab na noc, bo niedługo mi się kończą i będę odstawiała. Bralam na własną rękę od 1 dnia po owulacji. Z racji że to cykl naturalny to nie widzieli konieczności podawania proga. A że ja widziałam taką konieczność to inna sprawa 😅 Wolałam się wspomóc03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ola_45 wrote:Teraz to juz szybciutko zleci, usg w przyszłym tygodniu w klinice i jak wszystko będzie dobrze to mogę się już zapisać do położnej od 8 tygodnia (tutaj położna prowadzi ciążę).
Ja póki co jak jestem na głodzie to nie mam mdłości, wtedy wbrew pozorom czuję się najlżej, najpewniej żołądkowo i ogólnie spoko 😅 Gorzej jak sie najem.
Oj to stresu miałaś sporo, dobrze że szybka wizyta się udała i uspokoiłas się troszeczkę bo stres teraz niewskazany 🤗 No to ładnie fasolka podgania 😃
Nadal przyjmujesz progesteron?
Ja od jakiegos czasu zmniejszyłam dawkę na jedną tab na noc, bo niedługo mi się kończą i będę odstawiała. Bralam na własną rękę od 1 dnia po owulacji. Z racji że to cykl naturalny to nie widzieli konieczności podawania proga. A że ja widziałam taką konieczność to inna sprawa 😅 Wolałam się wspomóc
To na tym USG już jest duża szansa na serduszko, wtedy na pewno sobie trochę odetchniesz ❤️
Ja byłam na cyklu sztucznym więc mam cały zestaw - duphaston, estrofem, Utrogestan dopochwowo 600mg dziennie. I na tych wszystkich dragach miałam proga ok 8 🫣 więc dostałam jeszcze zastrzyk prolutex. Będę odstawiać prawdopodobnie ok 12 tc. Dobrze że brałaś progesteron, to przecież nie zaszkodzi. Ja mam naturalnie tak niski w naturalnym cyklu że moja faza lutealna trwa 6-7 dni 🤡 także taki transfer bez proga byłby dla mnie z góry skazany na porażkę
-
Martolina wrote:To na tym USG już jest duża szansa na serduszko, wtedy na pewno sobie trochę odetchniesz ❤️
Ja byłam na cyklu sztucznym więc mam cały zestaw - duphaston, estrofem, Utrogestan dopochwowo 600mg dziennie. I na tych wszystkich dragach miałam proga ok 8 🫣 więc dostałam jeszcze zastrzyk prolutex. Będę odstawiać prawdopodobnie ok 12 tc. Dobrze że brałaś progesteron, to przecież nie zaszkodzi. Ja mam naturalnie tak niski w naturalnym cyklu że moja faza lutealna trwa 6-7 dni 🤡 także taki transfer bez proga byłby dla mnie z góry skazany na porażkę
I jak zastrzyki? Dajesz radę?
Mam nadzieję że będzie serduszko ❤️ Chyba by mi serce pękło jakby nie było 😢03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️