Martolina wrote:
Ola, cieszę się że dolegliwości 1 trymestru już Ci odpuściły! Znasz już płeć dziecka?
Ja też już czuję regularne kopniaki od dwóch tygodni, ale jak mąż przykłada rękę to młoda robi typowego szopa Pracza z memów i zamiera bez ruchu 😅 we wrześniu zaczynam szkołę rodzenia i będziemy też urządzać pokoik! Mam ambitny plan żeby do końca września mieć pomalowane ściany i rozłożone mebelki. Na prenatalnych wyszło mi ryzyko przedwczesnego porodu i w związku z tym mam zalecenie żeby się oszczędzać także moja rola w tym projekcie ogranicza się do planowania i wybierania rzeczy a część wykonawcza będzie robił mój mąż 😅 z ciekawostek, w dalszym ciągu mam poranne mdłości, jak robiłam ostatnio badanie krwi na czczo i umyłam zęby to wręcz puściłam pawia 🤢 chyba do końca ciąży już będą mi towarzyszyć
Jeszcze nie znamy płci, poznamy dopiero na usg 20 tygodnia

Wczesniej nie chcą mówić. Od razu z góry mówię że nie mam żadnych preferencji jeśli chodzi o płeć, byleby maleństwo było zdrowe. W ogóle chodzi mi po głowie myśl czy aby na pewno poznawać teraz płeć, czy możne poznać ją dopiero przy porodzie 😊
Tak, z tymi ruchami to tak jest że chcesz pokazać jak kopie a tam cisza 😅🤭
Co do roli w projekcie pokoik to jakby nie patrzeć dość ważna 🤭😊 Ile możesz to zrobisz, skoro masz się oszczędzać to jest to sprawa nadrzędna i trzeba sie stosować 🤗
Z tymi mdłościami to ci współczuję bardzo 😓 Nie wyobrażam sobie tak funkcjonować dalej 😰🤢
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️