X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

Ola, cieszę się że dolegliwości 1 trymestru już Ci odpuściły! Znasz już płeć dziecka?

Ja też już czuję regularne kopniaki od dwóch tygodni, ale jak mąż przykłada rękę to młoda robi typowego szopa Pracza z memów i zamiera bez ruchu 😅 we wrześniu zaczynam szkołę rodzenia i będziemy też urządzać pokoik! Mam ambitny plan żeby do końca września mieć pomalowane ściany i rozłożone mebelki. Na prenatalnych wyszło mi ryzyko przedwczesnego porodu i w związku z tym mam zalecenie żeby się oszczędzać także moja rola w tym projekcie ogranicza się do planowania i wybierania rzeczy a część wykonawcza będzie robił mój mąż 😅 z ciekawostek, w dalszym ciągu mam poranne mdłości, jak robiłam ostatnio badanie krwi na czczo i umyłam zęby to wręcz puściłam pawia 🤢 chyba do końca ciąży już będą mi towarzyszyć

Jeszcze nie znamy płci, poznamy dopiero na usg 20 tygodnia :) Wczesniej nie chcą mówić. Od razu z góry mówię że nie mam żadnych preferencji jeśli chodzi o płeć, byleby maleństwo było zdrowe. W ogóle chodzi mi po głowie myśl czy aby na pewno poznawać teraz płeć, czy możne poznać ją dopiero przy porodzie 😊

Tak, z tymi ruchami to tak jest że chcesz pokazać jak kopie a tam cisza 😅🤭
    Co do roli w projekcie pokoik to jakby nie patrzeć dość ważna 🤭😊 Ile możesz to zrobisz, skoro masz się oszczędzać to jest to sprawa nadrzędna i trzeba sie stosować 🤗
    Z tymi mdłościami to ci współczuję bardzo 😓 Nie wyobrażam sobie tak funkcjonować dalej 😰🤢

Martolina lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
‹‹ 581 582 583 584 585
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ