Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
31 styczeń według wyliczeń po transferze. Według usg trochę wcześniej ale każą się sugerować pierwszym wyznaczonym terminem. Mały jest tak aktywnym dzieckiem w brzuchu że się zastanawiam, czy dotrwamy do terminu, czy nie będzie mu się spieszyło na ten świat 😅Finch11 wrote:A na kiedy masz termin?
Rodziłam 10 lat temu w szpitalu Sw Rodziny, polecam
Pewnie się dużo zmieniło od tego czasu
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
Finch, moja szwagierka rodziła w Raszei chwilę przed Tobą i ma traumę po tym porodzie, bardzo mi odradzała. Dzisiaj byłam na św rodziny na zwiedzaniu, w drodze powrotnej dostałam takich skurczy że myślałam że zaraz będziemy tam wracać ale wyciszyły się całe szczęście. Ja się czuję już zmęczona - bardzo opuchnięta, młoda mnie bardzo mocno naciska, wiecznie jestem zmęczona. Wszystko gotowe także o tyle dobrze że już za dużo nie muszę. A Twoja Zosia jak się chowa ? Jak życie z takim maluszkiem? I jak się mieszka w nowym domu? ❤️
Ola, u mnie tak samo, wg USG jest 2 tygodnie do przodu ale każą się sugerować terminem wg transferu. A Ty jak się czujesz ogólnie ? Rodziłaś w św rodziny w Poznaniu? Bo z tego co wiem to w Wawie też jest -
Martolina wrote:Finch, moja szwagierka rodziła w Raszei chwilę przed Tobą i ma traumę po tym porodzie, bardzo mi odradzała. Dzisiaj byłam na św rodziny na zwiedzaniu, w drodze powrotnej dostałam takich skurczy że myślałam że zaraz będziemy tam wracać ale wyciszyły się całe szczęście. Ja się czuję już zmęczona - bardzo opuchnięta, młoda mnie bardzo mocno naciska, wiecznie jestem zmęczona. Wszystko gotowe także o tyle dobrze że już za dużo nie muszę. A Twoja Zosia jak się chowa ? Jak życie z takim maluszkiem? I jak się mieszka w nowym domu? ❤️
Ola, u mnie tak samo, wg USG jest 2 tygodnie do przodu ale każą się sugerować terminem wg transferu. A Ty jak się czujesz ogólnie ? Rodziłaś w św rodziny w Poznaniu? Bo z tego co wiem to w Wawie też jest
Kurcze faktycznie że ty Poznań 🤭😅
A ja Warszawa. Sorry, mgła mózgowa 😅
Ja sie czuję całkiem ok. Zgaga pojawia sie czasem wiec mam dni wytchnienia i mogę wtedy trochę więcej zjeść. Ciężko już sie zaczyna robić. Niechęć do wszystkiego. Wcześniej jeszcze mi sie chcialo w domu dużo robić, a teraz ledwo co..
No i od początku ciąży dokucza mi nieżyt nosa przez co czesto jeszcze mnie męczy kaszel bo mi tam zalega i drażni. No a z tym kaszlem jest ciężko bo brzuch mi czesto twardnieje od niego, młody jest niespokojny jak go tam wytrzęsie no i czasem szarpnie i coś zwrócę 🥴🥴
To sobie ponarzekałam 😅 Jeszcze chwila i koniec męczarni 😃03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
Finch gratuluje córeczki 🩷💕🥹
Dziewczyny ale cudownie że już nam bliżej do porodu niż dalej 🥰 rok temu byłyśmy w zupełnie innym miejscu 🤭🤭ale się pozmieniało !
Nie wiem czy dotarły do Was wieści ale EndoGirl która się tu z nami udzielała również już w dwupaku 🫶🏼🥹
Trzymam kciuki za jak najmniej bolesne i traumatyczne porody 🤞🏼 ja mam jeszcze trochę czasu bo aż 4 miesiące a zaczynam sie powoli tym stresować a co dopiero Wy 🤭
Martolina, Suzie lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 222g córeczki 🩷
24.11 badania połówkowe - 335g
18.12 USG
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼

-
Ola ja też mam niechęć i wkurw na wszystko 🫣
Jeszcze chwilę musimy wytrzymać w ciąży - wiem że będą nowe wyzwania i nie będzie łatwo ale mam nadzieję że chociaż fizycznie będzie lżej niż teraz 🥵
Migotka a Ty już za połówką, kiedy to przeleciało 😱😱 i też córeczka, gratulacje ❤️
Migotka96 lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:Hah, ok rozumiem i doceniam 😅
U mnie wyglada na to że już bliżej niż dalej, szyjka mocno skrócona, młoda bardzo nisko, mocno naciska główką i faktycznie to czuję - lekarka daje mi małe szanse że dotrwam do stycznia. Według USG waży już prawie 3 kg i jest o 2 tygodnie do przodu. Zdecydowałam się jednak rodzić w św rodziny, jutro jedziemy zobaczyć porodówkę ❤️
Czyli ty jesteś następna w kolejce
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
Migotka96 wrote:Finch gratuluje córeczki 🩷💕🥹
Dziewczyny ale cudownie że już nam bliżej do porodu niż dalej 🥰 rok temu byłyśmy w zupełnie innym miejscu 🤭🤭ale się pozmieniało !
Nie wiem czy dotarły do Was wieści ale EndoGirl która się tu z nami udzielała również już w dwupaku 🫶🏼🥹
Trzymam kciuki za jak najmniej bolesne i traumatyczne porody 🤞🏼 ja mam jeszcze trochę czasu bo aż 4 miesiące a zaczynam sie powoli tym stresować a co dopiero Wy 🤭
Ale super! Endo jeżeli tu zaglądasz to gratulacje ❤️
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, melduje się już po porodzie!
Wiktoria urodziła się SN 18.12.2025 w 37+0, z waga 3650 g
Było bardzo ciężko, i dalej jesteśmy w szpitalu ale chyba już lada dzień nas wypuszczą -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH