WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też 2 razy klapa :(
    został mi ostatni raz.

&&&&&&&&& za przyrost bety.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh coś musi pomóc w końcu... trzeba wierzyć ;*

karolcia35 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa super wynik! W którym dniu cyklu robiłaś? Długie masz ogólnie cykle?
    Ja też muszę wybrać się na TSH bo 2 tygodnie temu byłam poniżej normy...

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez walcze z tsh. Miałam 2.27 po miesiącu 1.8 i za jakies 2 tygodnie zrobie i sprawdze czy spadło.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Natka17 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dziewczyny, w tamtym cyklu myślałam, że się wykrwawię, taki miałam silny okres. Teraz 4 dzień plamien. Tzn. 1 i 2 dnia rano mialam takiw większe"fale" a potem caly dzien nic. W nocy nic, gdzie zwykle wstawalam kilka razy żeby się przebrać itp. Myślicie, ze mam coś rozregulowane? Dziwne to, naprawdę dziwne.

I jak tam okres, rozkręcił się? Rzeczywiście coś dziwnie z nim ...

U mnie przyszedł idealnie o czasie w niedzielę rano (przynajmniej nie robił nadziei) i też jakoś nie daje się bardzo we znaki.

Zapisałam się na HSG, termin mam za tydzień, koszt 700 zł.

Dziś odebraliśmy wyniki badania nasienia męża i niestety słaba ruchliwość i żywotność, zwiększona lepkość. ehhh

starania od 06.2017 r.
    AMH - 2,23
    LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
    kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
    problem męski - żylaki powrózka nasiennego
    18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
    p19udqk3b8x2lnei.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Karmelkovaa super wynik! W którym dniu cyklu robiłaś? Długie masz ogólnie cykle?
    Ja też muszę wybrać się na TSH bo 2 tygodnie temu byłam poniżej normy...

Dzisiaj 14 dpo :) hm trudno powiedzieć wcześniej 34 z owulacją dopiero koło 18dnia , w tamtym cyklu zaczęłam stymulację miałam 32 i ow w 16dniu , teraz się udało :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka17 wrote:
    I jak tam okres, rozkręcił się? Rzeczywiście coś dziwnie z nim ...

U mnie przyszedł idealnie o czasie w niedzielę rano (przynajmniej nie robił nadziei) i też jakoś nie daje się bardzo we znaki.

Zapisałam się na HSG, termin mam za tydzień, koszt 700 zł.

Dziś odebraliśmy wyniki badania nasienia męża i niestety słaba ruchliwość i żywotność, zwiększona lepkość. ehhh
    Nie rozkrecil się... 3 i 4 dzień plamienie już tylko. Martwię się, że coś mi się rozregulowalo. Do tej pory naprawdę, za przeproszeniem, lało się ze mnie a teraz takie cuda. Nie chcę się nakręcać, ale bie wygląda to na normalny okres. Nie wiem, czy nie zatestowac, ale boję się najzwyczajniej w swiecie rozczarować...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony może przy mojej tarczycy lepiej wiedzieć wcześniej...? Dziewczyny, poradzcie coś.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nie rozkrecil się... 3 i 4 dzień plamienie już tylko. Martwię się, że coś mi się rozregulowalo. Do tej pory naprawdę, za przeproszeniem, lało się ze mnie a teraz takie cuda. Nie chcę się nakręcać, ale bie wygląda to na normalny okres. Nie wiem, czy nie zatestowac, ale boję się najzwyczajniej w swiecie rozczarować...
    Może dla pewności zatestuj.
    Chociaż ja też mam słabo z @, pierwszy dzień bardzo delikatne krwawienie, drugi dzień średnie, a trzeci i czwarty już ledwo co... Przeważnie miałam dość intensywne okresy, i bolesne i obfite. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że osłabły. A jeszcze rok temu w ciągu dnia spodnie nie raz zmieniałam, bo bokami leciało nie do opanowania. Zapytam się z ciekawości lekarza przy najbliższej wizycie, ale myślę, że to nic groźnego, tak to już jest zmiennie w życiu kobiety....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:30

Kiwona lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • M_B Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Kiwona wspominałas, że miałaś bardzo aktywny ten cykl. Może nerwy i cały czas w biegu spowodowały u Ciebie, że okres wygląda inaczej. Dla pewności zrób sobie test mimo wszystko będziesz spokojniejsza..

Ja jutro idę na monitornig 14dc... strasznie się martwię czy w tym cyklu będę mogła próbować. To będzie jak coś drugi cykl z monitoringiem i ovitrelle.

Dziewczyny zastanawiam się, bo mam wszystkie wyniki ok ( oprócz lekko podniesionego TSH, ale już cały czas mam tableki i jest teraz poniżej 2 ) , staramy się od 4 lat i nadal nie jestem w ciązy . Chciałam zapytać czy któraś z Was robiła wrogość śluzu ?? Bo to jest jedyna rzecz , która na tą chwilę przychodzi mi do głowy, która może powodować moją bezpłodość... jak wygląda takie badanie... jaki jest koszt??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 20:34

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_B wrote:
    Kiwona wspominałas, że miałaś bardzo aktywny ten cykl. Może nerwy i cały czas w biegu spowodowały u Ciebie, że okres wygląda inaczej. Dla pewności zrób sobie test mimo wszystko będziesz spokojniejsza..

Ja jutro idę na monitornig 14dc... strasznie się martwię czy w tym cyklu będę mogła próbować. To będzie jak coś drugi cykl z monitoringiem i ovitrelle.

Dziewczyny zastanawiam się, bo mam wszystkie wyniki ok ( oprócz lekko podniesionego TSH, ale już cały czas mam tableki i jest teraz poniżej 2 ) , staramy się od 4 lat i nadal nie jestem w ciązy . Chciałam zapytać czy któraś z Was robiła wrogość śluzu ?? Bo to jest jedyna rzecz , która na tą chwilę przychodzi mi do głowy, która może powodować moją bezpłodość... jak wygląda takie badanie... jaki jest koszt??
    Kupię jutro test i zrobię pojutrze rano.
    Co do wrogości śluzu, nie słyszałam o takim badaniu, nikt mi go nie proponował i chętnie bym się również czegos dowiedziała.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona zrób test będziesz wiedziec na czym stoisz..

3i49krhm19wid3ce.png
  • gatugagat Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrogości śluzu nie robiłam,ale lekarz zlecił mi przeciwciała przeciwplemnikowe,one podobnobtez utrudniają zajście w ciąże. Koszt z tego co pamietam to Ok. 90zl w diagnostyce,czeka sie ja wynik jakieś 5 dni. A nie podchodziła do inseminacji ? Bo w przypadku inseminacji podobno właśnie wrogość śluzu czy przeciwciała nie maja znaczenia bo iui skraca drogę plemników przez szyjkę macicy. Chociaż u mnie póki co klapa po całości.

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona jak tam?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Kiwona jak tam?
    No ja dopiero po południu kupię test i jutro rano zrobię, teraz jestem w pracy. Po @ sladu nie ma a pobolewa mnie podbrzusze.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, a może kup dwa testy i zrób jeden po pracy? Bo przecież jeżeli było inaczej to jest jeszcze szansa, zdążają się przecież przypadki, że kobiety były w ciąży, a normalnie miesiączkowały przez kilka miesiacy jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 10:33

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa myślałam że dzisiaj robisz! Okej to kciuki!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Kimona, a może kup dwa testy i zrób jeden po pracy? Bo przecież jeżeli było inaczej to jest jeszcze szansa, zdążają się przecież przypadki, że kobiety były w ciąży, a normalnie miesiączkowały przez kilka miesiacy jeszcze...
    Wiem, ale nie chcę się nakrecac... Zamówiłam już w rossmannie 2 testy z czułością 10, po pracy odbiorę i zrobię od razu 1 a drugi rano.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona kciuki za test może Cię akurat miło zaskoczy :)

TaPaT lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa Ty idziesz dzisiaj na bete czy jutro?

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ