X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną TFP FERTILITY Macierzyństwo kraków
Odpowiedz

TFP FERTILITY Macierzyństwo kraków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • WiolaA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an86 wrote:
    Jestem po udanym leczeniu właśnie w tej klinice. Jeśli będę potrafiła to chętnie pomogę lub odpowiem na pytania :)

A u jakiego lekarza ?

preg.png
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w Macierzynstwie niestety poszło mega kiepsko, ale znam dziewczyny którym się tam udało, myślę, że finelanie wszystko zależy od tego ja trudnym przypadkiem jesteśmy i od statystyki...

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵
    morfologia 1>1>0>3%❌HBA 56>12>83%✔DFI 8,7%✔HDS 30,07%❌

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎
    10.23>zmiana na EF>III ivf>Elonva+Meriofert+Provera>❄️❄️❄️>2x👎>1x degeneracja👎
    06.24>zmiana kliniki>IV ivf>❄️PGTa✔histero nr 2, stan zapalny❌
    >transfer24.12>acard,neoparin,prolutex,prograf,cyclogest,besins,magne B6>jest❤️

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • Paulq1234 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka27 wrote:
    Hej, my planujemy, byliśmy na razie na pierwszej wizycie. Chętnie przycupnę na wątku ;)

Mogę się z Panią skontaktować bardzo proszę

• Paulq1234 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA wrote:
    A u jakiego lekarza ?
    mąż ma 0% prawidłowych plemników reszta w normie staramy się od roku . Do jakiego lekarza się kierować

• Justyna84P Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zastanawiamy się czy będąc w programie zmienić klinikę właśnie na Macierzyństwo.
    Ciężka decyzja.... słyszałam że mają świetnych embriologów (i to głownie dlatego nasze rozważania)

rocznik 84 Kraków

-08.2022 - 8tc :(
    -10.2023 - 9tc :(
    AMH - 0,77
    KIR- BX (brak 4 impl)
    HLA-C - 03,06 C1C2, Mąż HLA-C - 02,03 - C1C2
    -01.2024 stymulacja -brak odp organizmu (Elonva, Menopur, Gonal, Gonapeptyl)
    -04.2024 punkcja -pobrane 7 komórek , w 5 dobie 1 zarodek degeneracja (Provera, Menopur, Clostylbegyt)
    -05-06-2024 szczepienia limfocytami (po szczepieniach (ALLO 11,9%)
    -07.2024 -punkcja-pobrane 4 komórki, zapłodniona 1, w 4 dobie degeneracja (Bemfola, Menopur, Gonapeptyl)
    -12.2024 - stymulacja - do pobrania 3 komórki (z czego 2 pękły noc przed punkcją ) - finalnie pobrana 1 komórka, nie zapłodniła się (Elonva, Gonal, Menopur, Orgalutran)
    02.2025 - stymulacja - pobranych 6, 2 blastocysty, pod badaniu PGT-A 1 zdrowy zarodek
  • kinga8435 Nowa

Wysłany: 13 lutego, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy mają Panie jakieś nowe doświadczenia z kliniką i z programem rządowym?
    W pierwszym etapie do 42 lat korzystałam z kliniki GC, ale nic z tego nie wyszło.
    Zastanawiam się nad zmianą kliniki przy AZ.
    Jakie kliniki w Krakowie Panie polecacie?

• Krakowianka TF Nowa

Wysłany: 19 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA wrote:
    Ja jestem u niego od października
    Narazie mam mieszane uczucie
    Czekam na wynik drugiego transferu , pierwszy nie udany

Nie podoba mi się że lekarz bardzo mało mówi mało tłumaczy , mimo moich próśb że chce zrobić więcej badań nic nie zlecił jak czytam ile tu dziewczyny badają różnych rxzeczy a mi nawet nie kazał ani razu zbadać poziomu progesteronu

Też nie codziennie jest więc np dwa razy o dniu transferu decydowała inna lekarka do której mnie wysłał podczas swojej nieobecności

Nie mam doświadczenia może cuduje ale takie moje wrażenia 🤗

Część, nie polecam dr Kolawy i dr Olszak Wąsik. Obydwoje małomówni, wszystko trzeba wyciągać a i to słabo. Miałam wrażenie że nie są skupieni na pacjencie. Dr Olszak przy niestandardowych problemach i nieudanych invitro nie ma pomysłu co robić. Natomiast dr Rajs - ratuje opinie o całej klinice..

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ