TFP Fertility Macierzyństwo - kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Ja po punkcji miałam kontrolę, która polegała na rozmowie z ginem, informacji ile było i wypisaniu leków i ewentualnego zwolnienia.
Jestem w tym wszystkim świeżynką i stąd wiele obaw. Dobrze, że można zapytać doświadczonych dziewczyn
Oczekujaca lubi tę wiadomość
-
Jana35 wrote:Jestem w tym wszystkim świeżynką i stąd wiele obaw. Dobrze, że można zapytać doświadczonych dziewczyn

Będzie dobrze 😊 jak coś to dziewczyny na miesięcznych są mega pomocne, jeśli będziesz miała jakieś pytania co do in vitro ogółem to pytaj i tam śmiało 😘Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
🎀👶🎀10.02.2026
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Jana35 wrote:Mam dzisiaj drugi monitoring. Dr Bazański kazał przed wizytą podejść do pań pielęgniarek i pobrać krew na badanie estradiolu. Czy klinika ma swoje laboratorium i dr będzie miał dzisiaj wynik?
Chyba dziś powinien być wynik. Z tego co pamiętam to wrzucają go na profil pacjenta 😊Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
🎀👶🎀10.02.2026
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Jana35 wrote:Wczoraj miałam punkcję. Pani z zespołu embriologów powiedziała, że dzisiaj będą dzwonić. Stres i niepewność mnie wykańczają. Czy oni dzwonią i jakiejś konkretnej godzinie? Na karcie informacyjnej nic o tym nie ma.
Nie ma sztywnej godziny, trzeba mieć cały dzień przy sobie telefon. Trzymam kciuki 🤞Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
🎀👶🎀10.02.2026
Jestem 10 dni po punkcji. Obecnie na cyklu sztucznym. 4 dzień biorę sam estrofem 3x1 tabletka 2mg. Na wizycie kontrolnej 11.06 (1 dzień cyklu) doktor nie robił usg. Nie dostałam żadnego leku hamującego owulację. ( nie zapytałam, bo nie wiedziałam, że niektóre kliniki tak robią. Dopiero później zaczęłam czytać). Mamy tylko jedną pięciodniową blastkę o klasie 4.2.2 i zaczym się zastanawiać czy przygotowania do transferu są prowadzone prawidłowo. Monitoring mam dopiero 22.06.
-
Jana35 wrote:Jestem 10 dni po punkcji. Obecnie na cyklu sztucznym. 4 dzień biorę sam estrofem 3x1 tabletka 2mg. Na wizycie kontrolnej 11.06 (1 dzień cyklu) doktor nie robił usg. Nie dostałam żadnego leku hamującego owulację. ( nie zapytałam, bo nie wiedziałam, że niektóre kliniki tak robią. Dopiero później zaczęłam czytać). Mamy tylko jedną pięciodniową blastkę o klasie 4.2.2 i zaczym się zastanawiać czy przygotowania do transferu są prowadzone prawidłowo. Monitoring mam dopiero 22.06.
Nie wiem czy nie zwróciłaś uwagi czy nie widziałaś ale widziałam na miesięcznym że pisałaś o estrofem i jedna z dziewczyn ci napisała że to właśnie on zahamuje owulacje wiec masz lek hamujący owulacje 😊Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
🎀👶🎀10.02.2026
Andzia wrote:Nie wiem czy nie zwróciłaś uwagi czy nie widziałaś ale widziałam na miesięcznym że pisałaś o estrofem i jedna z dziewczyn ci napisała że to właśnie on zahamuje owulacje wiec masz lek hamujący owulacje 😊
Widziałam, ale czytam w sieci, że sam estrofem nie wyklucza owulacji. -
Jana35 wrote:Widziałam, ale czytam w sieci, że sam estrofem nie wyklucza owulacji.
Czytałam tutaj o owulacjach w trakcie cyklu sztucznego jak i o stymulacjach w których nic nie urosło a przecież leki do stymulacji powodują owulację kilku jajeczek więc wszystko się może zdarzyć.
Po to właśnie masz monitoring i badania krwi żeby lekarz był w stu procentach pewny że twój cykl jest dobrze poprowadzony i że nie doszło do owulacji - gdyby lekarze wierzyli w te leki bezgranicznie to byś nie miała monitoringu 😊
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
🎀👶🎀10.02.2026
Andzia wrote:Czytałam tutaj o owulacjach w trakcie cyklu sztucznego jak i o stymulacjach w których nic nie urosło a przecież leki do stymulacji powodują owulację kilku jajeczek więc wszystko się może zdarzyć.
Po to właśnie masz monitoring i badania krwi żeby lekarz był w stu procentach pewny że twój cykl jest dobrze poprowadzony i że nie doszło do owulacji - gdyby lekarze wierzyli w te leki bezgranicznie to byś nie miała monitoringu 😊
Mam mieć sam monitoring. Doktor w ogóle nie mówił o badaniu poziomu progesteronu. Mam zamiar sama zrobić badanie w sobotę 20.06. -
Jana35 wrote:Mam mieć sam monitoring. Doktor w ogóle nie mówił o badaniu poziomu progesteronu. Mam zamiar sama zrobić badanie w sobotę 20.06.
Będziesz mieć badania krwi po monitoringu.
Ja co prawda cykl naturalny i inaczej to wygląda ale i tak przed transferem robi się badania.
Mi też nie było powiedziane " za pare dni monitoring plus krew" tylko poprostu kiedy mam się wstawić na monitoring.
W dzień w którym będziesz miała wyznaczony dzień transferu też będziesz szła do pielegniarek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:02
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
🎀👶🎀10.02.2026
Andzia wrote:Będziesz mieć badania krwi po monitoringu.
Ja co prawda cykl naturalny i inaczej to wygląda ale i tak przed transferem robi się badania.
Mi też nie było powiedziane " za pare dni monitoring plus krew" tylko poprostu kiedy mam się wstawić na monitoring.
W dzień w którym będziesz miała wyznaczony dzień transferu też będziesz szła do pielegniarek.
Dziękuję za info. Mam wrażenie, że z doktora trzeba wyciągać informacje a to nasza pierwsza procedura i nawet nie wiem o co powinnam zapytać. Skoro badanie zrobią dopiero po monitoringu to w jaki sposób w razie czego zmodyfikują leczenie? Po samym usg? -
Jana35 wrote:Dziękuję za info. Mam wrażenie, że z doktora trzeba wyciągać informacje a to nasza pierwsza procedura i nawet nie wiem o co powinnam zapytać. Skoro badanie zrobią dopiero po monitoringu to w jaki sposób w razie czego zmodyfikują leczenie? Po samym usg?
Ja nigdy nie miałam nic zmienianego i tak jak pisałam ja miałam cykle naturalne.
Ja byłam u Aliny i miałam dużo mówione ale też nie bój sie pytać nawet jeśli pytanie wydaje ci się glupie 😊 ja zasypywałam pytaniami Panią doktor i pielęgniarki i zawsze na spokojnie mi odpowiadały a gwarantuje ci że mialam dużo glupich pytań 😄
Pytaj ich o wszystko co ci przychodzi do glowy bo masz prawo nie wiedzieć bo nie jesteś lekarzem 😊
Może być tak że ty będziesz mieć pobieraną najpierw krew a potem monitoring ale tego nie wiem a nie chce skłamać że tak jest a sto procent.
Ja np. dostałam od Pani doktor jej wizytówkę żebym mogła do niej dzwonić jeśli mam jakieś pytanie lub wątpliwości a nie będę mieć wizyty w klinice (potrafiłam do niej napisać 5 minut po wyjściu z gabinetu czy dobrze zapamiętałam jak mam brać rabletki 😂).
Ja też przy pierwszej procedurze byłam zielona i dużo pomogły mi tu dziewczyny na miesięcznym wątku 😊
Edit: może poproś tam dziewczyny żeby ci napisaly jak u nich wyglądał cykl sztuczny 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:26
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
🎀👶🎀10.02.2026
Andzia wrote:Ja nigdy nie miałam nic zmienianego i tak jak pisałam ja miałam cykle naturalne.
Ja byłam u Aliny i miałam dużo mówione ale też nie bój sie pytać nawet jeśli pytanie wydaje ci się glupie 😊 ja zasypywałam pytaniami Panią doktor i pielęgniarki i zawsze na spokojnie mi odpowiadały a gwarantuje ci że mialam dużo glupich pytań 😄
Pytaj ich o wszystko co ci przychodzi do glowy bo masz prawo nie wiedzieć bo nie jesteś lekarzem 😊
Może być tak że ty będziesz mieć pobieraną najpierw krew a potem monitoring ale tego nie wiem a nie chce skłamać że tak jest a sto procent.
Ja np. dostałam od Pani doktor jej wizytówkę żebym mogła do niej dzwonić jeśli mam jakieś pytanie lub wątpliwości a nie będę mieć wizyty w klinice (potrafiłam do niej napisać 5 minut po wyjściu z gabinetu czy dobrze zapamiętałam jak mam brać rabletki 😂).
Ja też przy pierwszej procedurze byłam zielona i dużo pomogły mi tu dziewczyny na miesięcznym wątku 😊
Edit: może poproś tam dziewczyny żeby ci napisaly jak u nich wyglądał cykl sztuczny 😊
Monitoring mam mieć u Aliny Cempy. Może od niej dowiem się wiecej. -
U mnie cykl sztuczny wyglądał tak: estrofem 3x1, monitoring w 12dc, ustalenie od kiedy włączamy proga i transfer. Na usg widać czy jest pęcherzyk, czy endometrium jest trójlinijne czy jednorodne. Przy naturalnym lekarz musi precyzyjnie wyznaczyć moment owulacji, dlatego monitorowanie hormonów z krwii jest wtedy ważne, a przy sztucznym nie trzeba. Ja miałam dużą obstawę progesteronem, więc nawet do transferu doktor nie zalecał badać z krwii (zbadałam na własną rękę i wyszło 30ng/ml) dopiero przy powtarzaniu bety 12dpt pielęgniarki zaleciły jednorazowo skontrolować poziom proga. U mnie była jedna blastka 5BB z 5 doby, cykl sztuczny, pierwsza procedura. Jak zwykle trzymam kciuki 🤞🍀
Andzia lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
Jana35 wrote:Monitoring mam mieć u Aliny Cempy. Może od niej dowiem się wiecej.
Jak coś to zadawaj pytania. Po to też oni tam są żeby ci na nie odpowiedzieć 😊Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
🎀👶🎀10.02.2026
White1 wrote:U mnie cykl sztuczny wyglądał tak: estrofem 3x1, monitoring w 12dc, ustalenie od kiedy włączamy proga i transfer. Na usg widać czy jest pęcherzyk, czy endometrium jest trójlinijne czy jednorodne. Przy naturalnym lekarz musi precyzyjnie wyznaczyć moment owulacji, dlatego monitorowanie hormonów z krwii jest wtedy ważne, a przy sztucznym nie trzeba. Ja miałam dużą obstawę progesteronem, więc nawet do transferu doktor nie zalecał badać z krwii (zbadałam na własną rękę i wyszło 30ng/ml) dopiero przy powtarzaniu bety 12dpt pielęgniarki zaleciły jednorazowo skontrolować poziom proga. U mnie była jedna blastka 5BB z 5 doby, cykl sztuczny, pierwsza procedura. Jak zwykle trzymam kciuki 🤞🍀
Dziękuję za info. Ja też biorę estrofem 3x1 2mg. Monitoring będę mieć w 12 dniu cyklu. Kto był twoim lekarzem prowadzącym? Myślałam nad zrobieniem badania progesteronu w 10 dc żeby mieć wynik na wizytę 22.06.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 14:12
-
Dr Rajs. Po co chcesz badać progesteron w 10dc? Nawet jeśli zdarzy się taka anomalia, że owulacja będzie chciała wystąpić mimo Estrofemu, to żeby to badanie cokolwiek miało pokazać, to owu by musiała być w trakcie już w 10dc. Ja bym się wstrzymała do wizyty, żeby na podstawie usg ustalić czy nie ma żadnego pęcherzyka dominującego, ale to raczej wyjątki i ja polecam się zdać na lekarzaJana35 wrote:Dziękuję za info. Ja też biorę estrofem 3x1 2mg. Monitoring będę mieć w 12 dniu cyklu. Kto był twoim lekarzem prowadzącym? Myślałam nad zrobieniem badania progesteronu w 10 dc żeby mieć wynik na wizytę 22.06.👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
White1 wrote:Dr Rajs. Po co chcesz badać progesteron w 10dc? Nawet jeśli zdarzy się taka anomalia, że owulacja będzie chciała wystąpić mimo Estrofemu, to żeby to badanie cokolwiek miało pokazać, to owu by musiała być w trakcie już w 10dc. Ja bym się wstrzymała do wizyty, żeby na podstawie usg ustalić czy nie ma żadnego pęcherzyka dominującego, ale to raczej wyjątki i ja polecam się zdać na lekarza
Czytałam, że takie badanie jest rutynowe w niektórych klinikach. Tutaj nie jest. Chcę mieć pewność, że nic nie zostanie przeoczone. Mamy tylko jedną blastkę, więc stres i lęk są większe.