Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną TFP Fertility Macierzyństwo - kraków
Odpowiedz

TFP Fertility Macierzyństwo - kraków

Oceń ten wątek:
  • Jana35 Znajoma

Wysłany: 1 czerwca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ja po punkcji miałam kontrolę, która polegała na rozmowie z ginem, informacji ile było i wypisaniu leków i ewentualnego zwolnienia.

Jestem w tym wszystkim świeżynką i stąd wiele obaw. Dobrze, że można zapytać doświadczonych dziewczyn :)

Oczekujaca lubi tę wiadomość

• Andzia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Jestem w tym wszystkim świeżynką i stąd wiele obaw. Dobrze, że można zapytać doświadczonych dziewczyn :)

Będzie dobrze 😊 jak coś to dziewczyny na miesięcznych są mega pomocne, jeśli będziesz miała jakieś pytania co do in vitro ogółem to pytaj i tam śmiało 😘

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

🎀👶🎀10.02.2026

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Jana35 Znajoma

Wysłany: 2 czerwca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj drugi monitoring. Dr Bazański kazał przed wizytą podejść do pań pielęgniarek i pobrać krew na badanie estradiolu. Czy klinika ma swoje laboratorium i dr będzie miał dzisiaj wynik?

• Andzia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Mam dzisiaj drugi monitoring. Dr Bazański kazał przed wizytą podejść do pań pielęgniarek i pobrać krew na badanie estradiolu. Czy klinika ma swoje laboratorium i dr będzie miał dzisiaj wynik?

Chyba dziś powinien być wynik. Z tego co pamiętam to wrzucają go na profil pacjenta 😊

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

🎀👶🎀10.02.2026

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Jana35 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam punkcję. Pani z zespołu embriologów powiedziała, że dzisiaj będą dzwonić. Stres i niepewność mnie wykańczają. Czy oni dzwonią i jakiejś konkretnej godzinie? Na karcie informacyjnej nic o tym nie ma.

• Andzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Wczoraj miałam punkcję. Pani z zespołu embriologów powiedziała, że dzisiaj będą dzwonić. Stres i niepewność mnie wykańczają. Czy oni dzwonią i jakiejś konkretnej godzinie? Na karcie informacyjnej nic o tym nie ma.

Nie ma sztywnej godziny, trzeba mieć cały dzień przy sobie telefon. Trzymam kciuki 🤞

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪

🎀👶🎀10.02.2026

• Jana35 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 10 dni po punkcji. Obecnie na cyklu sztucznym. 4 dzień biorę sam estrofem 3x1 tabletka 2mg. Na wizycie kontrolnej 11.06 (1 dzień cyklu) doktor nie robił usg. Nie dostałam żadnego leku hamującego owulację. ( nie zapytałam, bo nie wiedziałam, że niektóre kliniki tak robią. Dopiero później zaczęłam czytać). Mamy tylko jedną pięciodniową blastkę o klasie 4.2.2 i zaczym się zastanawiać czy przygotowania do transferu są prowadzone prawidłowo. Monitoring mam dopiero 22.06.

• Andzia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Jestem 10 dni po punkcji. Obecnie na cyklu sztucznym. 4 dzień biorę sam estrofem 3x1 tabletka 2mg. Na wizycie kontrolnej 11.06 (1 dzień cyklu) doktor nie robił usg. Nie dostałam żadnego leku hamującego owulację. ( nie zapytałam, bo nie wiedziałam, że niektóre kliniki tak robią. Dopiero później zaczęłam czytać). Mamy tylko jedną pięciodniową blastkę o klasie 4.2.2 i zaczym się zastanawiać czy przygotowania do transferu są prowadzone prawidłowo. Monitoring mam dopiero 22.06.

Nie wiem czy nie zwróciłaś uwagi czy nie widziałaś ale widziałam na miesięcznym że pisałaś o estrofem i jedna z dziewczyn ci napisała że to właśnie on zahamuje owulacje wiec masz lek hamujący owulacje 😊

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪

🎀👶🎀10.02.2026

• Jana35 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Nie wiem czy nie zwróciłaś uwagi czy nie widziałaś ale widziałam na miesięcznym że pisałaś o estrofem i jedna z dziewczyn ci napisała że to właśnie on zahamuje owulacje wiec masz lek hamujący owulacje 😊

Widziałam, ale czytam w sieci, że sam estrofem nie wyklucza owulacji.

• Andzia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Widziałam, ale czytam w sieci, że sam estrofem nie wyklucza owulacji.

Czytałam tutaj o owulacjach w trakcie cyklu sztucznego jak i o stymulacjach w których nic nie urosło a przecież leki do stymulacji powodują owulację kilku jajeczek więc wszystko się może zdarzyć.
    Po to właśnie masz monitoring i badania krwi żeby lekarz był w stu procentach pewny że twój cykl jest dobrze poprowadzony i że nie doszło do owulacji - gdyby lekarze wierzyli w te leki bezgranicznie to byś nie miała monitoringu 😊

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪

🎀👶🎀10.02.2026

• Jana35 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Czytałam tutaj o owulacjach w trakcie cyklu sztucznego jak i o stymulacjach w których nic nie urosło a przecież leki do stymulacji powodują owulację kilku jajeczek więc wszystko się może zdarzyć.
    Po to właśnie masz monitoring i badania krwi żeby lekarz był w stu procentach pewny że twój cykl jest dobrze poprowadzony i że nie doszło do owulacji - gdyby lekarze wierzyli w te leki bezgranicznie to byś nie miała monitoringu 😊

Mam mieć sam monitoring. Doktor w ogóle nie mówił o badaniu poziomu progesteronu. Mam zamiar sama zrobić badanie w sobotę 20.06.

• Andzia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Mam mieć sam monitoring. Doktor w ogóle nie mówił o badaniu poziomu progesteronu. Mam zamiar sama zrobić badanie w sobotę 20.06.

Będziesz mieć badania krwi po monitoringu.
    Ja co prawda cykl naturalny i inaczej to wygląda ale i tak przed transferem robi się badania.
    Mi też nie było powiedziane " za pare dni monitoring plus krew" tylko poprostu kiedy mam się wstawić na monitoring.
    W dzień w którym będziesz miała wyznaczony dzień transferu też będziesz szła do pielegniarek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:02

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪

🎀👶🎀10.02.2026

• Jana35 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Będziesz mieć badania krwi po monitoringu.
    Ja co prawda cykl naturalny i inaczej to wygląda ale i tak przed transferem robi się badania.
    Mi też nie było powiedziane " za pare dni monitoring plus krew" tylko poprostu kiedy mam się wstawić na monitoring.
    W dzień w którym będziesz miała wyznaczony dzień transferu też będziesz szła do pielegniarek.

Dziękuję za info. Mam wrażenie, że z doktora trzeba wyciągać informacje a to nasza pierwsza procedura i nawet nie wiem o co powinnam zapytać. Skoro badanie zrobią dopiero po monitoringu to w jaki sposób w razie czego zmodyfikują leczenie? Po samym usg?

• Andzia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Dziękuję za info. Mam wrażenie, że z doktora trzeba wyciągać informacje a to nasza pierwsza procedura i nawet nie wiem o co powinnam zapytać. Skoro badanie zrobią dopiero po monitoringu to w jaki sposób w razie czego zmodyfikują leczenie? Po samym usg?

Ja nigdy nie miałam nic zmienianego i tak jak pisałam ja miałam cykle naturalne.
    Ja byłam u Aliny i miałam dużo mówione ale też nie bój sie pytać nawet jeśli pytanie wydaje ci się glupie 😊 ja zasypywałam pytaniami Panią doktor i pielęgniarki i zawsze na spokojnie mi odpowiadały a gwarantuje ci że mialam dużo glupich pytań 😄
    Pytaj ich o wszystko co ci przychodzi do glowy bo masz prawo nie wiedzieć bo nie jesteś lekarzem 😊
    Może być tak że ty będziesz mieć pobieraną najpierw krew a potem monitoring ale tego nie wiem a nie chce skłamać że tak jest a sto procent.
    Ja np. dostałam od Pani doktor jej wizytówkę żebym mogła do niej dzwonić jeśli mam jakieś pytanie lub wątpliwości a nie będę mieć wizyty w klinice (potrafiłam do niej napisać 5 minut po wyjściu z gabinetu czy dobrze zapamiętałam jak mam brać rabletki 😂).
    Ja też przy pierwszej procedurze byłam zielona i dużo pomogły mi tu dziewczyny na miesięcznym wątku 😊

Edit: może poproś tam dziewczyny żeby ci napisaly jak u nich wyglądał cykl sztuczny 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:26

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪

🎀👶🎀10.02.2026

• Jana35 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Ja nigdy nie miałam nic zmienianego i tak jak pisałam ja miałam cykle naturalne.
    Ja byłam u Aliny i miałam dużo mówione ale też nie bój sie pytać nawet jeśli pytanie wydaje ci się glupie 😊 ja zasypywałam pytaniami Panią doktor i pielęgniarki i zawsze na spokojnie mi odpowiadały a gwarantuje ci że mialam dużo glupich pytań 😄
    Pytaj ich o wszystko co ci przychodzi do glowy bo masz prawo nie wiedzieć bo nie jesteś lekarzem 😊
    Może być tak że ty będziesz mieć pobieraną najpierw krew a potem monitoring ale tego nie wiem a nie chce skłamać że tak jest a sto procent.
    Ja np. dostałam od Pani doktor jej wizytówkę żebym mogła do niej dzwonić jeśli mam jakieś pytanie lub wątpliwości a nie będę mieć wizyty w klinice (potrafiłam do niej napisać 5 minut po wyjściu z gabinetu czy dobrze zapamiętałam jak mam brać rabletki 😂).
    Ja też przy pierwszej procedurze byłam zielona i dużo pomogły mi tu dziewczyny na miesięcznym wątku 😊

Edit: może poproś tam dziewczyny żeby ci napisaly jak u nich wyglądał cykl sztuczny 😊

Monitoring mam mieć u Aliny Cempy. Może od niej dowiem się wiecej.

• White1 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl sztuczny wyglądał tak: estrofem 3x1, monitoring w 12dc, ustalenie od kiedy włączamy proga i transfer. Na usg widać czy jest pęcherzyk, czy endometrium jest trójlinijne czy jednorodne. Przy naturalnym lekarz musi precyzyjnie wyznaczyć moment owulacji, dlatego monitorowanie hormonów z krwii jest wtedy ważne, a przy sztucznym nie trzeba. Ja miałam dużą obstawę progesteronem, więc nawet do transferu doktor nie zalecał badać z krwii (zbadałam na własną rękę i wyszło 30ng/ml) dopiero przy powtarzaniu bety 12dpt pielęgniarki zaleciły jednorazowo skontrolować poziom proga. U mnie była jedna blastka 5BB z 5 doby, cykl sztuczny, pierwsza procedura. Jak zwykle trzymam kciuki 🤞🍀

Andzia lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 333g 🩵🧸

preg.png
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Monitoring mam mieć u Aliny Cempy. Może od niej dowiem się wiecej.

Jak coś to zadawaj pytania. Po to też oni tam są żeby ci na nie odpowiedzieć 😊

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪

🎀👶🎀10.02.2026

• Jana35 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    U mnie cykl sztuczny wyglądał tak: estrofem 3x1, monitoring w 12dc, ustalenie od kiedy włączamy proga i transfer. Na usg widać czy jest pęcherzyk, czy endometrium jest trójlinijne czy jednorodne. Przy naturalnym lekarz musi precyzyjnie wyznaczyć moment owulacji, dlatego monitorowanie hormonów z krwii jest wtedy ważne, a przy sztucznym nie trzeba. Ja miałam dużą obstawę progesteronem, więc nawet do transferu doktor nie zalecał badać z krwii (zbadałam na własną rękę i wyszło 30ng/ml) dopiero przy powtarzaniu bety 12dpt pielęgniarki zaleciły jednorazowo skontrolować poziom proga. U mnie była jedna blastka 5BB z 5 doby, cykl sztuczny, pierwsza procedura. Jak zwykle trzymam kciuki 🤞🍀

Dziękuję za info. Ja też biorę estrofem 3x1 2mg. Monitoring będę mieć w 12 dniu cyklu. Kto był twoim lekarzem prowadzącym? Myślałam nad zrobieniem badania progesteronu w 10 dc żeby mieć wynik na wizytę 22.06.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 14:12

• White1 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana35 wrote:
    Dziękuję za info. Ja też biorę estrofem 3x1 2mg. Monitoring będę mieć w 12 dniu cyklu. Kto był twoim lekarzem prowadzącym? Myślałam nad zrobieniem badania progesteronu w 10 dc żeby mieć wynik na wizytę 22.06.
    Dr Rajs. Po co chcesz badać progesteron w 10dc? Nawet jeśli zdarzy się taka anomalia, że owulacja będzie chciała wystąpić mimo Estrofemu, to żeby to badanie cokolwiek miało pokazać, to owu by musiała być w trakcie już w 10dc. Ja bym się wstrzymała do wizyty, żeby na podstawie usg ustalić czy nie ma żadnego pęcherzyka dominującego, ale to raczej wyjątki i ja polecam się zdać na lekarza

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 333g 🩵🧸

preg.png
  • Jana35 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Dr Rajs. Po co chcesz badać progesteron w 10dc? Nawet jeśli zdarzy się taka anomalia, że owulacja będzie chciała wystąpić mimo Estrofemu, to żeby to badanie cokolwiek miało pokazać, to owu by musiała być w trakcie już w 10dc. Ja bym się wstrzymała do wizyty, żeby na podstawie usg ustalić czy nie ma żadnego pęcherzyka dominującego, ale to raczej wyjątki i ja polecam się zdać na lekarza

Czytałam, że takie badanie jest rutynowe w niektórych klinikach. Tutaj nie jest. Chcę mieć pewność, że nic nie zostanie przeoczone. Mamy tylko jedną blastkę, więc stres i lęk są większe.

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ