TFP Fertility Macierzyństwo - kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Oni są tam bardzo ludzcy i zwyczajnie serdeczni.Andzia wrote:Satysfakcja z kliniki to dobry krok do sukcesu 😊
Nawet jak transfer mi sie nie udał to potrafili pocieszyć, aż było widać troske w ich oczach 😊
Co do pytań to zapraszam do miesięcznego wątku (teraz wrzesniowy) bo tam jest duuużo wiedzy 😉
Okej w takim razie wskoczę tam poczytać, dziękuję! 🥰
Andzia lubi tę wiadomość
Starania od 02.2024
klinika leczenia niepłodności od 07.2025
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
Przewlekłe zapalenie endometrium
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Seminogram w normie, morfologia 2%
HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
Chromatyna - 22%, Kariotyp OK -
Jestem pod opieką doktora Rajsa od grudnia zeszłego roku, mam takie samo zdanie jak wy i zdecydowanie polecam zarówno doktora, jak i klinikę. Obecnie jestem w trakcie 8 cyklu stymulowanego, pod okiem doktora podejdziemy do in vitro na początku roku. Drożność, mucha i rozszerzone badanie nasienia również robiliśmy w TFP
Oczekujaca lubi tę wiadomość
⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
❌️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
⏳️11.25 ostatni cykl stymulowany 🤞 -
Cześć dziewczyny mam do was takie pytanie jak oceniacie leczenie oraz przebieg programu właśnie w tej klinice ? Jakie macie odczucia ? Nas prowadzi Pani dr. Olszak-Wąsik
U nas problem leży po obu stronach u mnie i u mojego męża jakie były u was przypadki? I czy udało Wam się zajść w ciążę?
-
Dobre,a przerobiliśmy już 3 inne kliniki w Krakowie i jedna w Katowicach.Umieją robić również zabieg męski ale jeśli chodzi stricte o leczenie męskie polecam dr Tomasz Wiatr,naprawdę wybitny,nie przeszkadza w klinice leczyć się u niego a procedurę robić w tfp ,ja jestem w ciąży po 1 podejściu u nich w mocno zaawansowanym wieku:) jak chcesz napisz na priv, powodzenia i pozdrawiamTakaja78 wrote:Cześć dziewczyny mam do was takie pytanie jak oceniacie leczenie oraz przebieg programu właśnie w tej klinice ? Jakie macie odczucia ? Nas prowadzi Pani dr. Olszak-Wąsik
U nas problem leży po obu stronach u mnie i u mojego męża jakie były u was przypadki? I czy udało Wam się zajść w ciążę? -
Jaki miałaś wynik biopsji ?
QUOTE=Oczekujaca]Jestem już po paru wizytach i histeroskopii u dr Rajsa i jestem bardzo zadowolona. W końcu ktoś mnie traktuje poważnie i nie każe czekać nie wiem sama na co. Jest bardzo rzeczowy, konkretny, a przy tym ludzki. Nie naciąga na kasę, jeśli uważa, że coś nie ma sensu(kiedy cisnęłam mocno pytaniami o inseminacje czy ma sens) powiedział, że marne szanse i trochę szkoda kasy. Jako jedyny zauważył już na USG, że mam prawdopodobnie zapalenie endometrium co oczywiście się potwierdziło(wcześniej oglądało mnie dwóch innych ginów). Póki co leczę zapalenie i czeka mnie biopsja kontrolna, ale pewnie po nowym roku podchodzimy do in vitro. Trochę mnie to przeraża, ale musimy dać radę
Sama klinika jest bardzo spoko, wszyscy są mili i serdeczni, wszystko się da załatwić i nikt nie robi łaski, że odpowie na jakieś pytanie.
Dziewczyny przed in vitro jak się przygotowujecie? 😊[/QUOTE]
-
Takaja78 wrote:Cześć dziewczyny mam do was takie pytanie jak oceniacie leczenie oraz przebieg programu właśnie w tej klinice ? Jakie macie odczucia ? Nas prowadzi Pani dr. Olszak-Wąsik
U nas problem leży po obu stronach u mnie i u mojego męża jakie były u was przypadki? I czy udało Wam się zajść w ciążę?
Ja bardzo polecam panią doktor. Jest rzeczowa, dba o dobro pacjenta i podejmuje decyzje najlepsze dla danej pary w zależności od ich sytuacji. Czuję, że jest wielkim kibicem starań, żeby się udało -
[/QUOTE]Wiosna3000 wrote:Jaki miałaś wynik biopsji ?
QUOTE=Oczekujaca]Jestem już po paru wizytach i histeroskopii u dr Rajsa i jestem bardzo zadowolona. W końcu ktoś mnie traktuje poważnie i nie każe czekać nie wiem sama na co. Jest bardzo rzeczowy, konkretny, a przy tym ludzki. Nie naciąga na kasę, jeśli uważa, że coś nie ma sensu(kiedy cisnęłam mocno pytaniami o inseminacje czy ma sens) powiedział, że marne szanse i trochę szkoda kasy. Jako jedyny zauważył już na USG, że mam prawdopodobnie zapalenie endometrium co oczywiście się potwierdziło(wcześniej oglądało mnie dwóch innych ginów). Póki co leczę zapalenie i czeka mnie biopsja kontrolna, ale pewnie po nowym roku podchodzimy do in vitro. Trochę mnie to przeraża, ale musimy dać radę
Sama klinika jest bardzo spoko, wszyscy są mili i serdeczni, wszystko się da załatwić i nikt nie robi łaski, że odpowie na jakieś pytanie.
Dziewczyny przed in vitro jak się przygotowujecie? 😊
Hej, miałam to największe „+++” i jestem po biopsji kontrolnej czy się to przeleczylo.Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Mnie tydzień temu lekarz powiedział, że już nie ma kasy na ten rok. Nie wiem jedynie czy dla nowych par czy ogólnie.zoltyjesiennylisc wrote:Czy ktoś wie jak z środkami w klinice?Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Kurcze to kiepsko
u nich właśnie działa to tak że jak nie ma kasy to nie tylko chodzi o nowe pary tylko o wszystkich, nawet czekających na transfer. A generalnie zgodnie z zasadami programu MZ nie powinno tak być, środki powinny być zabezpieczone
starania od 08.2024
👀 -
Dziewczyny,
czy macie wiedzę jakie badania wchodzą w „pakiet” przed procedurą, a za co trzeba zapłacić?Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Nie. Pytam tak bardziej orientacyjnie co trzeba tam zrobić i czy badania wykonane już wcześniej będą brane pod uwagęzoltyjesiennylisc wrote:A przepraszam że tak dopytam, ale skoro pytasz o procedurę to znalazły się pieniądze na ten rok?Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Oczekujaca wrote:Nie. Pytam tak bardziej orientacyjnie co trzeba tam zrobić i czy badania wykonane już wcześniej będą brane pod uwagę
Wcześniejsze będą brane pod uwage bo ja np. do kliniki przyszlam ze swoim wynikiem amh i z cytologią 😊 ale te badania co były potrzebne do procedury mialam w ramach programu wiec nie placilam ale musiala bym wejsc na profil pacjenta zeby dokladnie wypisac co mialam robione
Ps. Trzymam kciuki zeby szybko były srodki na procedury bo to jakaś masakra zeby byl przestój 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 19:46
Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Jestem w sumie ciekawa co wejdzie w te badania dla mnie i męża i ile jeszcze będziemy musieli wydać kasy🙁Andzia wrote:Wcześniejsze będą brane pod uwage bo ja np. do kliniki przyszlam ze swoim wynikiem amh i z cytologią 😊 ale te badania co były potrzebne do procedury mialam w ramach programu wiec nie placilam ale musiala bym wejsc na profil pacjenta zeby dokladnie wypisac co mialam robione
Ps. Trzymam kciuki zeby szybko były srodki na procedury bo to jakaś masakra zeby byl przestój 🤦Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Oczekujaca wrote:Jestem w sumie ciekawa co wejdzie w te badania dla mnie i męża i ile jeszcze będziemy musieli wydać kasy🙁
Ja z refundacji miałam powtórkę badań bo już ważność straciły i tak jak pisze nic nie płaciłam, ale za pierwszym razem płaciłam bo mąż chciał najpierw inseminacje ale nie pamieta ile w sumie za wszystko wyszlo ale na pewno nie mniej jak tysiąc.Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"