X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną TFP Fertility Macierzyństwo - kraków
Odpowiedz

TFP Fertility Macierzyństwo - kraków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Satysfakcja z kliniki to dobry krok do sukcesu 😊
    Nawet jak transfer mi sie nie udał to potrafili pocieszyć, aż było widać troske w ich oczach 😊
    Co do pytań to zapraszam do miesięcznego wątku (teraz wrzesniowy) bo tam jest duuużo wiedzy 😉
    Oni są tam bardzo ludzcy i zwyczajnie serdeczni.
    Okej w takim razie wskoczę tam poczytać, dziękuję! 🥰

Andzia lubi tę wiadomość

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
    Przewlekłe zapalenie endometrium - w trakcie leczenia
    Drożność jajowodów - czekam
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Seminogram w normie, jedynie morfologia 2%
    HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
    Chromatyna - 22%
  • White1 Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pod opieką doktora Rajsa od grudnia zeszłego roku, mam takie samo zdanie jak wy i zdecydowanie polecam zarówno doktora, jak i klinikę. Obecnie jestem w trakcie 8 cyklu stymulowanego, pod okiem doktora podejdziemy do in vitro na początku roku. Drożność, mucha i rozszerzone badanie nasienia również robiliśmy w TFP

Oczekujaca lubi tę wiadomość

👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25

✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
    ✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
    ❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    ❌️MTHFR homo | PAI-1 homo

💉 IVF 01.2026
    ⏳️ 09.25 8 cykl stymulowany
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 16 września, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam do was takie pytanie jak oceniacie leczenie oraz przebieg programu właśnie w tej klinice ? Jakie macie odczucia ? Nas prowadzi Pani dr. Olszak-Wąsik
    U nas problem leży po obu stronach u mnie i u mojego męża jakie były u was przypadki? I czy udało Wam się zajść w ciążę?

• Magda84 Debiutantka

Wysłany: 16 września, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja78 wrote:
    Cześć dziewczyny mam do was takie pytanie jak oceniacie leczenie oraz przebieg programu właśnie w tej klinice ? Jakie macie odczucia ? Nas prowadzi Pani dr. Olszak-Wąsik
    U nas problem leży po obu stronach u mnie i u mojego męża jakie były u was przypadki? I czy udało Wam się zajść w ciążę?
    Dobre,a przerobiliśmy już 3 inne kliniki w Krakowie i jedna w Katowicach.Umieją robić również zabieg męski ale jeśli chodzi stricte o leczenie męskie polecam dr Tomasz Wiatr,naprawdę wybitny,nie przeszkadza w klinice leczyć się u niego a procedurę robić w tfp ,ja jestem w ciąży po 1 podejściu u nich w mocno zaawansowanym wieku:) jak chcesz napisz na priv, powodzenia i pozdrawiam

• Wiosna3000 Znajoma

Wysłany: 16 września, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki miałaś wynik biopsji ?

QUOTE=Oczekujaca]Jestem już po paru wizytach i histeroskopii u dr Rajsa i jestem bardzo zadowolona. W końcu ktoś mnie traktuje poważnie i nie każe czekać nie wiem sama na co. Jest bardzo rzeczowy, konkretny, a przy tym ludzki. Nie naciąga na kasę, jeśli uważa, że coś nie ma sensu(kiedy cisnęłam mocno pytaniami o inseminacje czy ma sens) powiedział, że marne szanse i trochę szkoda kasy. Jako jedyny zauważył już na USG, że mam prawdopodobnie zapalenie endometrium co oczywiście się potwierdziło(wcześniej oglądało mnie dwóch innych ginów). Póki co leczę zapalenie i czeka mnie biopsja kontrolna, ale pewnie po nowym roku podchodzimy do in vitro. Trochę mnie to przeraża, ale musimy dać radę :)
    Sama klinika jest bardzo spoko, wszyscy są mili i serdeczni, wszystko się da załatwić i nikt nie robi łaski, że odpowie na jakieś pytanie.
    Dziewczyny przed in vitro jak się przygotowujecie? 😊[/QUOTE]

• Wiosna3000 Znajoma

Wysłany: 17 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy ktoś miał pobieranie komórek bez usypiania/sedacji?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ