TFP Fertility Macierzyństwo - kraków
- 

WIADOMOŚĆ
- 

180zl jest juz akceptowalne biorąc pod uwagę ile wydaliśmy już na zdiagnozowanie 😅Starania od 02.2024
 klinika leczenia niepłodności od 07.2025
 Ona 33l.
 Biochem 06.2024
 Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
 Przewlekłe zapalenie endometrium
 Pai hetero, MTHFR hetero
 MUCH czysty, Kariotyp OK

On 34l.
 Seminogram w normie, morfologia 2%
 HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
 Chromatyna - 22%, Kariotyp OK
- 

Oczekujaca wrote:180zl jest juz akceptowalne biorąc pod uwagę ile wydaliśmy już na zdiagnozowanie 😅
 Jezu, bardzo Cie przepraszam ale na zly rachunek popatrzyłam 😅 za badania wyszlo mnie 400 zl. Sorki za błąd 😘Staranie od 2017
 03.2020- cb
 👧:29lat
 endomkit ✅
 Amh 3.2 ✅
 HSG- ❌(po HSG 👌)
 Kir AA 😧
 👦:34lat
 Morfologia 3%
 Koncentracja: 277.58 mln/ml
 Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
 sierpień IUI ❌
 Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
 10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
 2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
 25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
 23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
 (Bemfola + orgalutran)
 12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
 🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
 Zapalenie❌- wyleczone 💪
 28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
- 

Spoko, to też nie tragedia. Już się bałam, że będzie to w tysiącach 😄Andzia wrote:Jezu, bardzo Cie przepraszam ale na zly rachunek popatrzyłam 😅 za badania wyszlo mnie 400 zl. Sorki za błąd 😘
 A leki do stymulacji też sie płaci? Wybaczcie pytania, ale chce się przygotować, a zapomniałam zapytać lekarza 🫣Starania od 02.2024
 Ona 33l.
 Biochem 06.2024
 Pai hetero, MTHFR hetero
 MUCH czysty, Kariotyp OK

On 34l.
- 

Oczekujaca wrote:Spoko, to też nie tragedia. Już się bałam, że będzie to w tysiącach 😄
 A leki do stymulacji też sie płaci? Wybaczcie pytania, ale chce się przygotować, a zapomniałam zapytać lekarza 🫣
 Jak bedziesz w refundacji to zaplacisz grosze 😊 ja np. miałam na rachunku 2800 a zapłaciłam 280 (nie pamietam tutaj jak to dokładnie procentowo wychodziło) miałam bemfola i orgalutran.
 Za ovitrelle płaciłam pełną kwote w klinice i w aptece.
 Jeszcze chyba byl gonapeptyl i on doslownie groszowe sprawy wychodził.Staranie od 2017
 03.2020- cb
 endomkit ✅
 Amh 3.2 ✅
 HSG- ❌(po HSG 👌)
 Kir AA 😧
 Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
 Zapalenie❌- wyleczone 💪
 28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
- 

Cudnie! Pocieszyłaś mnie!😄Andzia wrote:Jak bedziesz w refundacji to zaplacisz grosze 😊 ja np. miałam na rachunku 2800 a zapłaciłam 280 (nie pamietam tutaj jak to dokładnie procentowo wychodziło) miałam bemfola i orgalutran.
 Za ovitrelle płaciłam pełną kwote w klinice i w aptece.
 Jeszcze chyba byl gonapeptyl i on doslownie groszowe sprawy wychodził. Andzia lubi tę wiadomość
                                Starania od 02.2024 Andzia lubi tę wiadomość
                                Starania od 02.2024
 Ona 33l.
 Biochem 06.2024
 Pai hetero, MTHFR hetero
 MUCH czysty, Kariotyp OK

On 34l.
- 

Ja też potwierdzam że leki do refundacji jakoś okolo 2-3 stówki ogólnie byłam zaskoczona jak wiele jest refundowane, i to dziwne uczucie jak od pewnego momentu chodzisz w zasadzie do lekarza za darmoszke😅 (gdzie ja wcześniej większość chodzilam jednak prywatnie) 
                                starania od 08.2024 ogólnie byłam zaskoczona jak wiele jest refundowane, i to dziwne uczucie jak od pewnego momentu chodzisz w zasadzie do lekarza za darmoszke😅 (gdzie ja wcześniej większość chodzilam jednak prywatnie) 
                                starania od 08.2024

👀
- 

Płacąc za dosłownie każde badanie to faktycznie refundacja może być szokująca 😂zoltyjesiennylisc wrote:Ja też potwierdzam że leki do refundacji jakoś okolo 2-3 stówki ogólnie byłam zaskoczona jak wiele jest refundowane, i to dziwne uczucie jak od pewnego momentu chodzisz w zasadzie do lekarza za darmoszke😅 (gdzie ja wcześniej większość chodzilam jednak prywatnie) ogólnie byłam zaskoczona jak wiele jest refundowane, i to dziwne uczucie jak od pewnego momentu chodzisz w zasadzie do lekarza za darmoszke😅 (gdzie ja wcześniej większość chodzilam jednak prywatnie)
 Mogę tak w ogóle zapytać czemu przystępujecie do in vitro? Kurczę, myślę o tym i bardzo się boję, że nigdy się nie uda🙁Starania od 02.2024
 Ona 33l.
 Biochem 06.2024
 Pai hetero, MTHFR hetero
 MUCH czysty, Kariotyp OK

On 34l.
- 

zoltyjesiennylisc wrote:Ja też potwierdzam że leki do refundacji jakoś okolo 2-3 stówki ogólnie byłam zaskoczona jak wiele jest refundowane, i to dziwne uczucie jak od pewnego momentu chodzisz w zasadzie do lekarza za darmoszke😅 (gdzie ja wcześniej większość chodzilam jednak prywatnie) ogólnie byłam zaskoczona jak wiele jest refundowane, i to dziwne uczucie jak od pewnego momentu chodzisz w zasadzie do lekarza za darmoszke😅 (gdzie ja wcześniej większość chodzilam jednak prywatnie)

Ja raz sie tak zakręciłam ze zapomniałam zapłacić w rejestracji za ovitrelle 😅 Oczywiście uregulowałam zapłatę na nastenej wizycie 😁

Ale na początku faktycznie dziwnie jest podejść do rejestracji tylko żeby zapisać się na następną wizytę i nie zostawić żadnej stówki 🫣😂Staranie od 2017
 03.2020- cb
 endomkit ✅
 Amh 3.2 ✅
 HSG- ❌(po HSG 👌)
 Kir AA 😧
 Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)
 Zapalenie❌- wyleczone 💪

- 

U mnie ciężki czynnik męski, lekarz powiedział że nie mamy szans naturalnie więc wszystko dosyć szybko poszło. Tzn byłoby szybko gdyby nie ten przestój z powodu braku kasyOczekujaca wrote:Płacąc za dosłownie każde badanie to faktycznie refundacja może być szokująca 😂
 Mogę tak w ogóle zapytać czemu przystępujecie do in vitro? Kurczę, myślę o tym i bardzo się boję, że nigdy się nie uda🙁 a u Ciebie?
                                starania od 08.2024 a u Ciebie?
                                starania od 08.2024

👀
- 

A który lekarz Was prowadzi?zoltyjesiennylisc wrote:U mnie ciężki czynnik męski, lekarz powiedział że nie mamy szans naturalnie więc wszystko dosyć szybko poszło. Tzn byłoby szybko gdyby nie ten przestój z powodu braku kasy a u Ciebie? a u Ciebie?
 U nas chyba to combo, bo mąż ma obniżone parametry, ja jestem po operacji na jajnikach..
 w takim razie mam nadzieję, że kasa niebawem ruszy, bo też bym chciała skorzystać, lata lecą i nic się z tego nie wyklarowało😕Starania od 02.2024
 Ona 33l.
 Biochem 06.2024
 Pai hetero, MTHFR hetero
 MUCH czysty, Kariotyp OK

On 34l.
-