X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną To juz chyba koniec...
Odpowiedz

To juz chyba koniec...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniss może czas wybrać się do psychologa? Ja walczę już prawie 2 lata i ciągle pojawiają się jakieś nowe problemy, a jest tu wiele dziewczyn, które doczekały się maluszka po wielu, wielu latach starań. Ja sobie powiedziałam, że przyjmę to, że nie mogę mieć dzieci, ale dopiero jak zrobię wszystko, żeby je mieć, także jeszcze trochę mam do zrobienia, bo zostało mi kilka opcji zanim będę musiała pogodzić się z tym, że nie mogę mieć dzieci. Wydaje mi się, że kluczem do sukcesu jest złapanie dobrego kontaktu ze swoim lekarzem i zaufanie mu ;-) Także głowa do góry i nie bój się skorzystać z pomocy psychologa jeśli sobie nie radzisz.
    P.S.
    Połowa rodziny mojego męża jest w ciąży, ale się tym nie przejmuję, bo w końcu kiedyś będę miała swoje dziecko i nieważne czy adoptowane, czy biologicznie moje ;-)

• wombi Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania o dziecko to cierpliwość i pokora...
    U mnie w rodzinie wszyscy maja po kilka dzieci. Oprócz starań trzeba mieć też własne życie, wtedy jest trochę łatwiej

ChudaRuda lubi tę wiadomość

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    preg.png
  • Aniss Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka lat mieszkalam za granica, ale moj maz namawiał mnie zeby wrocic. Chec posiadania dziecka była tak wielka ze prawie z dnia na dzien spakowałam sie i wróciłam tu. Ale strasznie sie mecze...

Podziwiam Was Kobietki, ze jestescie takie silne. Ja do niedawna tez taka bylam.
    Nie wiem co sie dzieje.
    Wiem, ze to wymaga cierpliwosci ale już sama siebie nie poznaje

02.2015 moj Aniołek <3
    10.2016 mój Aniołek <3
    Niedoczynność tarczycy Hashimoto,
    Przebyta chlamydia i ureaplasma
    Czynnik meski- 2% prawidłowych plemnikow
    Fragmentacja plemnikow ok
    12.2016 jajowody drożne
    komórki nk- 20 % - intralipid dozylnie
    Przygotowanie do laparoskopii termin na 23.04.2018
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ