rebe wrote:
Nie bardzo wiem co mam robic. 20 maja (16 dc) poszłam na monitoring i okaZalo sie, ze mam 2,9 cm torbiel. Miałam czekać na okres, jesli w ciagu 2 tyg nie dostanę to brac progevere i w 2-3 dniu nowego cyku zrobic szereg badań hormonalnych.
Wczoraj po 27dc (zazwyczaj mam dłuższe; 30-40 D) dostałam okres. Najpierw plamilam 2 dni a wczoraj regularny okres z "żywa" jasnoczerwona krwią. Cieszyłam sie, ze dzisiaj (2dc) zrobię badanie krwi a tu zonk, ponieważ dzisiaj...juz nie mam okresu, tylko troche plamie..chciałam zmierzyć dzisiaj temperaturę, ale niestety czesto wstawałam w nocy, wiec nie jest miarodajna.
Moja gin nie pracuje dzisiaj i sie zastanawiam co robic, czy isc na te badania jutro, czy szukać nowego lekarza na dzisiaj? Czy to krwawienie moze miec związek z torbielą? Czy jestem wnowej cyklu czy to wiąz ten stary?
Najbardziej martwię sie, ze stracę szanse na wiarygodne badania hormonalne (2-3dc).
Aha, w ciazy oczywiscie nie jestem
przed torbiela czesto jest wlasnie jednodniowe krwawienie. Badania hormonalne mozesz zrobic ale niech lekarz przepisze antykoncepcyjny na m-c zeby usunac torbiel.