X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer 1 czy 2 zarodków? Za i przeciw
Odpowiedz

Transfer 1 czy 2 zarodków? Za i przeciw

Oceń ten wątek:
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Mnie ostatnio chodzi po głowie ten pomysł, aby zdecydować się zabrać dwa ❄️❄️ lekarz nie odmawia i nie doradza. Mam jeszcze dużo mrozaków, jeden synek na pokładzie i dwa razy transfery nieudane. Co myślicie? Jakieś rady? Sugestie? Własne doświadczenia?

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Error Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej procedurze miałam transfer 2, ale niestety bez farta. Po dogłębnym sprawdzeniu gdzie leży problem, teraz przy drugiej procedurze z pełnym obstawianiem lekowym miałam już transfer świeży bez powodzenia, drugi FET bez powodzenia, teraz chcemy wziąć na pokład dwa zarodki, mój doktor jest bardzo za podawaniem dwóch, sam to proponuje i mówi, ze ma dużo ciąż z podanych dwóch zarodków. Po prostu zwiększa to szanse przynajmniej na jedno dziecko, jeśli będą bliźniaki to tez super, mogę warsztat zamykać. 😅

Małaczarna lubi tę wiadomość

error
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolejnym transferze bierzemy jednak jednego.
    Ale jak się nie uda, to następny raz chcę się pokusić o zabranie dwóch.

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ