X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer 1 czy 2 zarodków? Za i przeciw
Odpowiedz

Transfer 1 czy 2 zarodków? Za i przeciw

Oceń ten wątek:
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Mnie ostatnio chodzi po głowie ten pomysł, aby zdecydować się zabrać dwa ❄️❄️ lekarz nie odmawia i nie doradza. Mam jeszcze dużo mrozaków, jeden synek na pokładzie i dwa razy transfery nieudane. Co myślicie? Jakieś rady? Sugestie? Własne doświadczenia?

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️

Pora na trzecie?
  • Error Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej procedurze miałam transfer 2, ale niestety bez farta. Po dogłębnym sprawdzeniu gdzie leży problem, teraz przy drugiej procedurze z pełnym obstawianiem lekowym miałam już transfer świeży bez powodzenia, drugi FET bez powodzenia, teraz chcemy wziąć na pokład dwa zarodki, mój doktor jest bardzo za podawaniem dwóch, sam to proponuje i mówi, ze ma dużo ciąż z podanych dwóch zarodków. Po prostu zwiększa to szanse przynajmniej na jedno dziecko, jeśli będą bliźniaki to tez super, mogę warsztat zamykać. 😅

Małaczarna lubi tę wiadomość

error
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolejnym transferze bierzemy jednak jednego.
    Ale jak się nie uda, to następny raz chcę się pokusić o zabranie dwóch.

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️

Pora na trzecie?
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ