X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Trombofilia - mutacje i leczenie
Odpowiedz

Trombofilia - mutacje i leczenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stokrotka94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała mutację w genie PAI - 1? Jaka była wasza historia z tym związana?

U mnie wykazano obecność polimofrizmu insercyjno-delecyjnego - 675 4g/5g w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 (PA-I-1) w układzie homozygotycznym, na obydwu allelach.

👩‍❤️‍👨 31&35
    💔 15.05.25 6/9 tydz.
    Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym 🧬
    Streptococcus agalactiae - posiew dodatni 🦠
    APS wykluczony ✅
    Celiakia wykluczona ✅
    TSH, Progesteron, Estradiol, Prolaktyna ⏳
    Badanie komputerowe nasienia ⏳
    Fragmentacja DNA plemników ⏳
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 24 maja, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    Czy któraś z was miała mutację w genie PAI - 1? Jaka była wasza historia z tym związana?

U mnie wykazano obecność polimofrizmu insercyjno-delecyjnego - 675 4g/5g w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 (PA-I-1) w układzie homozygotycznym, na obydwu allelach.

Myślę że połowa kobiet ma taką mutację. Ja mam akurat pai hetero. Dostaje od dnia transferu heparynę ale to raczej tak ostrożnościowo. Nie ma oficjalnych wskazań do jej przyjmowania przy tej mutacji. Niektórzy ginekolodzy dają też acard. Teoretycznie przy wersji homo wskazania są większe ale to też zależy wszystko od interpretacji lekarza.

Stokrotka94 lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
    dawaj fasolko 🤞

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ