TSH a ciąża
-
Hej,
Od jakiegoś czasu staram się o dziecko i w związku z tym była konieczność zredukowania poziomu TSH - pierwotnie miałam w normie 3,2 ale dla kobiet planujących ciążę to za dużo. Endokrynolog zalecił mi dość wysoką dawkę Letroxu- połówka z 75 i po 6 tygodniach stosowania mój wynik spadł dużo poniżej normy... teraz wyszła mi nadczynność TSH 0,03.
Czy któraś z Was miała taka sytuację? Dziś miałam poradę telefoniczną (długie są terminy do dobrego endo) i lekarz mi powiedziała, że może jedynie przepisać mi niższą dawkę 25, ale i tak nie wie czy nie będzie to dla mnie za dużo... -
Hej
Jeśli chodzi o taki poziom tsh to myślę że przy regularnym braniu lewotyroksyny na czczo 30 min przed śniadaniem , powinno być ok .
U mnie spadek tsh z 237 na 10 trwało 6 tygodni , kontroluj tsh, ft3 i ft4 co 2 miesiące i reguluj powoli ewentualnie. Zaczynaj od małych dawek np 25,50,75 i tak dalej i tak dalej. -
Hej,
Czy któraś z Was może polecić dobrego endokrynologa z Krakowa?
Ja wciąż mam problem z uregulowaniem TSH. Miesiąc temu po tym jak TSH spadło mi z 3,2 do 00,3. Lekarz kazał mi całkowicie odstawić Letrox na około miesiąc i zrobić ponownie badania. Miało się stopniowo wyrównywać... ale ta jatrogenna nadczynność nadal się pogłębia
Dziś badałam TSH i mam 00,1. Zamiast wzrastać nadal się obniża...
-
Renata Stępień Dutka. Bardzo konkretna dokladna lekarka ale oczywiscie nie tania. Przeprowadza bardzo dokładny wywiad bardzo rzeczowa obszernie odpowiada na pytania Na pierwsza wizyte trzeba miec komplet badan ktore pani przy rejestracji podaje. Tomasz Milewicz ginekolog endokrynolog. Bardzo specyficzny lekarZ ale ma wiele pacjentek nie tylko z Krakowa. Pomogl wielu osobom ale tez wiele osob zrazilo sie do niego po pierwszej wizycie. Wizyta kosztuje prawie polowe mniej niz u pierwszej p. dr. Tak było w tamty rokuONA 38 lat ON 36 lat
1️⃣ IVF 07.2022
31.10.22 transfer 5.1.1-
10 dpt beta 0😔
26.01.23 transfer 4.2.2
11dpt beta - 502
12dpt - 715
13dpt-1150
15dpt-2872
27dpt❤️
3.03.2025 transfer 4.2.2
9 dpt beta 152
11 dpt beta 250
14 dpt beta 777
23 dpt 6804 USG brak echa zarodka
25 dpt 9189
28 dpt USG brak jednoznacznej decyzji o braku zarodka kontrolne USG za tydzień (pęcherzyk 13 mm) -